Osta Bitcoin Cash: Paras opas (2022 Päivitetty)

Osta Bitcoin Cash varsinkin jos haluat päästä käyttämään tätä maailman suurinta kryptovaluuttaa perinteisillä markkinoilla. Bitcoin on maailman ensimmäinen onnistuneesti lanseerattu kryptovaluutta, ja sen lohkoketjusta on haarautettu jo useita eri versioita tästä aidosta ja alkuperäisestä kryptosta. Bitcoin Cash on yksi näistä haaraumista, ja se on tarkoitettu nimenomaan tuomaan tämä kryptovaluutta lähemmäs perinteisiä markkinoita, kunnes ne ovat valmiita tekemään yhteistyötä sen aidon, oikean Bitcoinin kanssa. 

Vuonna 2017 alkuperäisesti Bitcoinin lohkoketjusta haarautettu Bitcoin Cash nousi heti lanseerauksensa jälkeen hurjaan 7 miljardin markkina-arvoon, mutta onko sille tulevaisuudessa käyttöä Bitcoinin rinnalla? Mikä Bitcoin Cash oikeastaan edes on ja mihin sitä voi käyttää? Tässä artikkelissa käymme läpi Bitcoin Cashin tulon markkinoille, sekä sitä, miten se vertautuu Bitcoiniin itseensä, sekä sen muihin haaroihin. Lisäksi tarjoamme nopean ‘Osta Bitcoin Cash’ -oppaan, jonka avulla omistat tätä Bitcoin -haaraa alta aikayksikön.

Osta Bitcoin Cash täältä 68% vähittäiskauppaa käyvistä CFD -tileistä menettää rahaa.

4 hyvää syytä ostaa Bitcoin Cash

 • Bitcoin Cash mahdollistaa bitcoin -maksut halvemmalla ja huomattavasti nopeammin kuin sen emovaluutta, alkuperäinen Bitcoin
 • Bitcoin Cash kurssi hyötyy Bitcoinin nousukausista, sillä sen arvo on tietyllä tavalla sidottu suoraan Bitcoiniin
 • Toisin kuin aito ja alkuperäinen Bitcoin, Bitcoin Cash mahdollistaa niin sanotut “mikromaksut” esim. verkkokaupoissa tai -alustoilla sekä tietokoneella että kännykällä
 • Osta Bitcoin Cash jos luotat sen kykyyn tarjota perinteisille valuutoilla käyttökelpoisen vaihtoehdon
Osta Bitcoin Cash täältä 68% vähittäiskauppaa käyvistä CFD -tileistä menettää rahaa.

Osta Bitcoin Cash – Nopea Opas

Mennään heti aluksi suoraan asiaan, eli Bitcoin Cash osto-oppaaseen. Vaikka Bitcoin Cash onkin arvoltaan huomattavasti Bitcoinia halvempi, se on perinteisen kaupankäynnin saralla huomattavasti emovaluuttaansa käytännöllisempi. Bitcoin Cashilla kuluttajat voivat maksaa ostoksia paljon pienemmillä transaktiomaksuille (alle 10 senttiä per transaktio), kuin mikä on Bitcoinilla mahdollista. Bitcoin Cashin arvo sijoituskohteena on hyvin sidottu sen emovaluuttaan, mutta sen käytön lisääntyminen nostaa sen arvoa.

Nyt on siis erinomainen hetki käydä kiinni tähän kryptovaluuttaan jos siitä haluaa hyötyä ilman, että siihen pitää sijoittaa älyttömiä summia kerralla. Pidä kuitenkin aina mielessä, että kryptovaluutat eivät ole säännelty sijoituskohde, joten niihin sijoittaessa otat itse vastuun sijoittamisen riskeistä. Kryptovaluutat ovat volatiilejä sijoituskohteita, joiden liikkeitä on erittäin vaikea ennustaa. Osta Bitcoin Cash omalla vastuulla.

Valitse kaupankäyntialusta

Jos olet sijoittanut aiemmin, olet varmaan tehnyt sen pankkisi kautta. Pankkien kautta sijoittaminen on kuitenkin monimutkaisempaa ja huomattavasti kalliimpaa kuin netin kaupankäyntipalveluiden kautta. Lisäksi pankit eivät tarjoa asiakkailleen lainkaan kryptovaluuttaa, mutta ironisesti sijoittavat niihin kuitenkin itse. Ei anna kovin luotettavaa kuvaa, eikö? Pankkien sijasta vuonna 2021 sijoittaminen hoidetaan netissä!

Osta Bitcoin Cash markkinoiden johtavalla kaupankäyntialustalla, eTorossa, joka on käytössä ympäri maailmaa yli 140 maassa. Palvelu on perustettu jo vuonna 2007 ja se on viimeisen vuoden aikana kasvanut hurjaa vauhtia, kun epävarmat työmarkkinat ja pandemia ovat puskeneet ihmisiä laittamaan rahansa johonkin muualle kuin sukan varteen. eToro tarjoaa laajan kavalkaadin sijoituskohteita: 

 • osakkeita (myös suomalaisia!), 
 • kryptovaluuttoja, 
 • indeksirahastoja, 
 • valuuttoja sekä 
 • hyödykkeitä. 

eToron alustalla voi käydä kauppaa monella eri tavalla, myös sosiaalisesti. eToro on yksi markkinoiden turvallisimmista ja halvimmista kaupankäyntialustoista, joka on saatavana suomenkielisenä. Esimerkiksi osakekaupankäynti on täysin välityspalkkiovapaata ja kaikki rahansiirrot on turvattu SSL-teknologialla. Supersijoittaja Warren Buffetkin sijoittaa eTorossa, joten miksi sinä et sijoittaisi? Osta Bitcoin Cash eTorossa näin:

 • capital toplist stb
  Arvosana
  Mitä mieltä me olemme
  • Optimoi strategiasi AI-analyysien avulla
  • Valitse yli 6000+ CFD-kohteen väliltä
  • Ilmaisia webinaareja, kursseja ja oppaita
  Kauppakohtainen hinta 0 EURO Tilimaksu 0 EURO Mobiilisovelluksen pisteet
  8/10
  OSTA KRYPTO Lue arvostelu 79,17% yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa, kun he käyvät CFD -kauppaa tämän välittäjän kanssa.
  Sinun on itse harkittava, onko sinulla varaa ottaa suuri riski pääoman menettämisestä.
 • nordnet toplist stb
  Arvosana
  Mitä mieltä me olemme
  • Pohjoismaiden suurin sijoittamiseen erikoistunut palvelu
  • Suurin valikoima suomalaisia ja pohjoismaalaisia osakkeita
  • Saat pääsyn heidän sosiaalisen median kanavilleen
  Kauppakohtainen hinta 0 EURO Tilimaksu 0 EURO Mobiilisovelluksen pisteet
  7/10

Luo tili ja talleta rahaa

Tilin luominen eToroon tapahtuu muutamassa minuutissa. eToron etusivulla näet Rekisteröidy -painikkeen, klikkaa sitä. Täytä avautuvalle lomakkeelle sähköpostiosoitteesi ja keksi itsellesi vahva salasana. Sinun on myös mahdollista kirjautua nopeasti sisään Facebook- tai Google-tilisi tunnuksilla. Lomakkeen täytön jälkeen sinun tulee vastata lyhyeen sijoittajakyselyyn, jonka perusteella eToro määrittää minkä tasoinen sijoittaja olet. Näin se pystyy tarjoamaan sinulle parhaiten sopivat palvelut. 

Lopuksi sinun on vielä tunnistauduttava. Tämän voi skipata, mutta suosittelemme, että teet sen samantien. Muuten palvelusi tulevat olemaan rajalliset. Lisäksi tunnistautuminen tuo lisäturvaa sijoituksillesi. Tämän jälkeen tilisi on auki, ja sinun täytyy enää siirtää sinne se summa rahaa, jolla haluat osta Bitcoin Cashia. Vasemmassa alakulmassa näet ‘Talleta varoja’ -painikkeen. Klikkaa siitä lomake auki, täytä haluamasi summa ja valitse maksuväline, minkä jälkeen raha siirtyy välittömästi eToro -tilillesi ja olet valmis ostamaan Bitcoin Cashia!

Osta Bitcoin Cash

Kun tilisi on auki ja sinne on siirretty rahaa, olet valmis. Osta Bitcoin Cash helposti ja nopeasti kirjoittamalla kryptovaluutan nimi yläreunan hakuvalikkoon, ja klikkaa itsesi sen sijoitussivulle. Sijoitussivulla voit seurata Bitcoin Cashista käytävää keskustelua, ja kerätä sieltä parhaat sijoitusvinkit, sekä seurata sen kurssia reaaliajassa.

Sivun yläreunassa näet ‘Käy kauppaa’ -painikkeen. Klikkaa sitä ja sinulle avautuu ostolomake. Tähän sinun tarvitsee vain kirjata haluamasi summa, jolla haluat ostaa Bitcoin Cashia. Voit halutessasi valita myös vipuvaikutuksen, mutta jos olet sijoittamassa arvonnousutarkoituksessa, älä koske vipuvaikutukseen. Lopuksi klikkaa ‘Avaa kauppa’, ja näet välittömästi ostamasi BCH kryptovaluutat eToro-salkussasi.

Osta Bitcoin Cash

Mikä on Bitcoin Cash?

Bitcoin on maailman ensimmäinen menestyneesti lanseerattu lohkoketju, ja näin ollen myös se aito ja alkuperäinen kryptovaluutta. Tästä johtuen kaikkia Bitcoinin jälkeen tulleita kryptovaluuttoja kutsutaan altcoineiksi. Mutta koska Bitcoin on ensimmäinen laatuaan, sen lohkoketju ei tietenkään ole teknologisesti sitä kaikkein kirkkainta kärkeä ainakaan enää 2020-luvulla. Tämä oli selvää jo vuonna 2017, kun Bitcoinia louhineet kaivostyöläiset alkoivat kehittää Bitcoinin alkuperäisestä lohkoketjusta haarautuvaa, niin sanotusti kevyempää kryptovaluuttaa. 

Bitcoinin alkuperäisen lohkoketjun suurimmat haasteet olivat sen hitaus ja kalleus, minkä ei nähty haittaavan sen implementointia esimerkiksi yritysten ja organisaatioiden käyttöön. Mutta kuluttajien saralla Bitcoinin käyttö esimerkiksi maksuvälineenä on edelleen hyvin haastavaa. Tämän haarautetun kryptovaluutan haluttiin tarjoavan ratkaisu nimenomaan kuluttajamarkkinoiden puolelle. Elokuussa 2017 tämä sitten tapahtui, ja Bitcoin Cash -haara astui voimaan. Käytännössä se tarkoitti, että tämä uusi haarauma pystyi samantien käsittelemään entistä suuremman määrän transaktioita huomattavasti halvemmalla, kuin sen emolohkoketju.

Bitcoin Cashin nopeus ja kustannustehokkuus perustuu sen lohkoketjun suurempiin lohkoihin itse Bitcoinin lohkoihin verrattuna. Mutta yleisessä kuvassa Bitcoin Cash on sama asia kuin itse Bitcoin: hajautettu, digitaalinen maksuvaluutta, jolla ei ole keskitettyä hallintoa, kuten pankkia. Keskitetyn hallinnon ja kaikkien kolmansien osapuolten puuttuessa kuviosta, Bitcoin Cash on valuutta, jota mikään valtio ei pysty sensuroimaan, jäädyttämään, ottamaan haltuun tai edes sääntelemään. Se on demokraattinen, avoin, läpinäkyvä ja korruptoimaton maksuvaluutta.

Miten Bitcoin Cash toimii?

Bitcoin Cash on tietenkin emokryptonsa tavoin sijoituskohde, mutta ennen kaikkea se on tarkoitettu digitaaliseksi maksuvälineeksi yksityishenkilöiden väliseen kaupankäyntiin. Voit esimerkiksi ostaa Bitcoin Cashia, ja sen jälkeen käyttää sitä maksuvaluuttana kaikissa verkkokaupoissa, jotka hyväksyvät kryptovaluuttaa. Halvemman ja kevyemmän rakenteensa vuoksi Bitcoin Cashia voi käyttää maksuvaluuttana vaikka kännykällä, mikä ei olekaan ihan niin yksinkertaista sillä aidolla ja alkuperäisellä Bitcoinilla. Maksuvaluuttana toimimisen lisäksi Bitcoin Cashille on suunniteltu muitakin käyttömahdollisuuksia. 

Se esimerkiksi poistaa maiden rajat ylittävistä rahalähetyksistä melkein kokonaan lähetysten maksut ja lyhentää maksujen siirtymisaikaa radikaalisti. Lisäksi sen käyttö tokenina erilaisiin lohkoketjuissa tapahtuviin transaktioihin ja tapahtumiin on mahdollista, ja sen on tarkoitus myös mahdollistaa yksinkertaisten älysopimusten kehittäminen. Näiden kaikkien käyttötarkoitusten implementointi on kuitenkin edelleen kesken, minkä lisäksi kannattaa huomioida, että Bitcoin Cash on edelleen kryptoalan ulkopuolella huonosti tunnettu kryptovaluutta, mikä hidastaa sen käytön laajentumista. Osta Bitcoin Cash jos uskot sen potentiaaliin nostaa julkisuuskuvaansa.

Katso Bitcoin Cash kurssi reaaliajassa.

Bitcoin Cash louhinta

Olet varmasti kuullut louhinnasta, joka on prosessi, jolla luodaan uusia Bitcoineja markkinoille. Louhiminen tapahtuu niin sanotuilla supertietokoneilla, jotka maksavat helikoptereita, ja vaativat hurjia määriä sähköä prosessoidakseen louhinnan vaatimia laskutoimituksia. Louhinta on siksi hidas ja kallis prosessi, johon monilla ei ole mahdollisuutta osallistua. Lisäksi louhintaan on viime aikoina liitetty hyvin paljon huomiota sen järjettömän sähkön käytön ja negatiivisten ympäristövaikutusten vuoksi,. Tämä on johtanut siihen. että monet vielä louhittavat kryptovaluutat ovat parhaillaan luopumassa tästä, ja siirtymässä stakingin puolelle.  

Bitcoinin algoritmi kuitenkin pysyy Proof-of-Work algoritmina, mikä tarkoittaa, että myös Bitcoin Cashin lohkoketju pysyy louhittavana. Bitcoin Cashin lohkoketjuun louhitaan uusi kokonainen lohko noin joka kymmenes minuutti, ja mitä enemmän lohkoja louhitaan, sitä haastavammaksi louhinnan vaatimat laskutoimitukset käyvät. Halutessasi myös sinulla on mahdollisuus osallistua Bitcoin Cash louhintaan, mutta sitä varten tarvitset kaivostoimintaan riittävän tehokkaan tietokoneen, joka on yhdistettävä Bitcoin Cash -verkkoon. Louhimalla pääset ansaitsemaan Bitcoin Cashia suoraan sen sijaan, että osta Bitcoin Cash.

Bitcoin Cash vs. Bitcoin SV

Kuten mainitsimme aiemmin, Bitcoinin lohkoketjusta on aikojen saatossa ehditty haarauttaa jo useampia “pikku-Bitcoineja”. Vuonna 2018 Bitcoin Cashin toiminnasta vastaavat kaivostyöläiset alkoivat olla niin eri mieltä Bitcoin Cashiin implementoitavasta älysopimukset mahdollistavasta suunnitelmasta, että tästä lohkoketjusta haarautettiin toinen haara. Tämä toinen haara sai nimekseen Bitcoin SV (Satoshi Vision), jolla haluttiin korostaa sitä, että tämä haara edustaa juuri sitä, mitä Bitcoinin alkuperäinen kehittäjäryhmä, Satoshi Nakamoto, oli halunnut, toisin kuin Bitcoin Cash. 

Bitcoin SV:n perustajana tunnetaan australialainen tietoteknologian asiantuntija ja tutkija, Craig Wright, joka on kehunut olevansa se aito ja alkuperäinen Satoshi Nakamoto. Hän halusi haarauttaa Bitcoin Cashista uuden lohkoketjun, ja torjui heti alkuun kaikki älysopimuksiin liittyvät kehityssuunnitelmat. Vaikka tämä haarautuminen johtui niin kutsutusta “sisällissodasta”, molemmat haarat ovat kuitenkin pitkällä aikavälillä hyödyttäneet koko Bitcoinin ekosysteemiä kasvamaan ja kehittymään. 

Bitcoinien määrä on rajoitettu 21 miljoonaan coiniin, mutta näiden kahden haaran kautta coineja on tullut markkinoille lisää, minkä seurauksena Bitcoinin ekosysteemiin on kokonaisuudessaan virrannut enemmän varoja, kuin mikä olisi ollut mahdollista alkuperäiselle Bitcoinille yksinään saavuttaa. Lisäksi molemmat haarat, Bitcoin Cash ja Bitcoin SV, on otettu lämmöllä vastaan kryptomarkkinoilla, ja molemmille riittää käyttäjiä.

Kannattaako Bitcoin Cashiin sijoittaa?

Bitcoin Cash on monella tavalla erikoinen kryptovaluutta, ja samalla tavalla kuin alkuperäisen Bitcoinin, myös Bitcoin Cashin arvo koostuu täysin eri asioista, kuin esimerkiksi osakkeiden arvo. Kysyntä ja tarjonta ovat tottakai myös kryptovaluuttojen kohdalla erittäin tärkeässä asemassa, mutta yhtä suurta vaikutusta Bitcoin Cash kurssiin on sen käytön määrällä. Mitä enemmän Bitcoin Cashilla on käyttäjiä, sitä arvokkaampi koko kryptovaluutasta tulee. Vaikka se sai alkunsa erimielisyyksistä, sen arvo on kasvanut korkeaksi, mutta markkinoilla ollaan silti hyvin skeptisiä sitä kohtaan. 

Kryptovaluutat ovat ottamassa tällä hetkellä isoja harppauksia perinteisten rahoitusmarkkinoiden tontille, mutta Bitcoin Cashia ei näissä kekkereissä näy. Se on lähes tuntematon kryptomarkkinoiden ulkopuolella, eikä sitä ole otettu perinteisillä markkinoilla käyttöön. Tämä on ongelma, sillä sen kilpailijat ovat sitä jo huomattavasti edellä: Cardano on käynyt keskusteluita Google kanssa, Litecoin solmii yhteistyökuvioita tapahtumajärjestäjien ja ammattijärjestöjen kanssa, ja Ethereumin verkkoon rakennetut useat DeFi -projektit uhkaavat jo perinteisiä lainamarkkinoita. Itse Bitcoin toimii maksuvaluuttana jo jopa luottokorttien muodossa, mutta missä on Bitcoin Cash?

Kryptovaluuttoihin sijoittaessa sama sääntö pätee kaikkien kryptovaluuttojen kohdalla: suosittelemme sinua aina tutustumaan sen kryptovaluutan projektiin kokonaisuudessaa, johon olet aikeissa sijoittaa. Kryptovaluuttoihin sijoittamisen järkevyyttä on helpompi perustella, kun ymmärrät mihin jotakin tiettyä kryptovaluuttaa voidaan käyttää, ja näin ollen voit päätellä onko kyseisellä kryptolla kasvupotentiaalia. Osta Bitcoin Cash jos uskot, että siinä on potentiaalia nousta alkuperäistä Bitcoinia kustannustehokkaammaksi maksuvaluutaksi yleisille rahoitusmarkkinoille.

Bitcoin Cash plussat ja miinukset

Tämän artikkelin kirjoitushetkellä Bitcoin Cash kryptovaluutta on arvoltaan 722 dollaria per coin. Sen hinta on ollut vuonna 2021 paljon korkeammalla kuin aiempina vuosina, vaikka Bitcoin Cash kurssi ei ole pystynyt nauttimaan sen emokrypton hintapiikeistä ihan niin stratosfäärisesti. Siitä, miten Bitcoin Cash kurssi tulee tulevaisuudessa kehittymään löytyy mielipiteitä ihan joka suuntaan. On skeptikkoja ja optimistisia asiantuntijoita. Kysymys onkin, löytyykö sinulta luottoa siihen? Osta Bitcoin Cash jos löytyy, mutta lue ensin nämä pääpiirteiset plussat ja miinukset:   

Plussat

 • Bitcoin Cash on itse Bitcoinia huomattavasti kustannustehokkaampi maksuvaluutta myös kuluttajien käyttöön
 • Bitcoin Cash mahdollistaa niin sanotut “mikromaksut”, eli vain kymmenien senttien maksut
 • Bitcoin Cash on laajentanut Bitcoinin ekosysteemiä, ja näin ollen hyödyttänyt sen alkuperäistä projektia suuresti
 • Bitcoin Cashia ollaan kehittämässä suuntaan, jossa sen lohkoketju mahdollistaisi yksinkertaisten älysopimusten kehittämisen

Miinukset

 • Bitcoin Cash on lähes tuntematon kryptomarkkinoiden ulkopuolella
 • Sen älysopimusten kehityssuunnitelma on jo pitkään ollut vastatuulessa
 • Bitcoin Cashin lohkoketjun hallintoprotokolla on puutteellinen, mikä tekee siitä louhijoille epäilyttävän työmaan, kun louhinnan palkkioista ei ole varmuutta
 • Jos Bitcoin otetaan yleisesti käyttöön maksuvaluuttana, mikä jää Bitcoin Cashin rooliksi?
Osta Bitcoin Cash täältä 68% vähittäiskauppaa käyvistä CFD -tileistä menettää rahaa.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä Bitcoin Cash on?

Bitcoin Cash on Bitcoinin lohkoketjusta haarautettu kryptovaluutta, joka toimii huomattavasti kustannustehokkaampana maksuvaluuttana myös kuluttajien käyttöön.

Miten voin ostaa Bitcoin Cashia?

Osta Bitcoin Cash helposti ja nopeasti suosituimmilta netin kaupankäyntialustoilta, kuten eToro: rekisteröidy, siirrä tilillesi rahaa ja osta BCH.

Kannattaako Bitcoin Cashiin kryptovaluuttaan sijoittaa?

Bitcoin Cashin lohkoketju on vielä esimerkiksi hallinnon osalta keskeneräinen, minkä lisäksi se on melko tuntematon kryptovaluutta kryptomarkkinoiden ulkopuolella. 

Mikä on Bitcoin Cash hinta?

Bitcoin Cash arvo, kuten kaikkien kryptovaluuttojen arvot, muuttuvat päivittäin, joten tarkista aina reaaliaikainen Bitcoin Cash kurssi tältä sivustolta.

Nouseeko Bitcoin Cash hinta tulevaisuudessa?

Bitcoin Cashin hintaan vaikuttaa eniten sen oman verkon suosion ja käytön kasvu, minkä lisäksi se on kuitenkin altis kryptomarkkinoiden liikehdinnälle kokonaisuudessaan.

Teresa Maria

Teresa Maria on monipuolinen sisällöntuottaja, jolla on laaja kokemus sijoittamisesta ja kryptovaluutoista. Hänen Osakekoululle tuottamien sijoitusoppaidensa avulla sinustakin voi tulla ammattisijoittaja alta aikayksikön.

Katso kaikki artikkelit tekijältä Teresa Maria