Osta Avalanche – Paras opas (2022 Päivitetty)

Osta Avalanche varsinkin siinä tapauksessa, jos etsit Ethereumin älysopimusten kehittämiseen tarkoitetulle verkolle potentiaalista kilpailijaa. Avalanche haastaa Ethereumin sen kolmen erillisen lohkoketjun rakenteella ja huomattavasti nopeammilla transaktioilla, mikä takaa helpomman ja tehokkaamman älysopimusten ja hajautettujen sovellusten rakentamisen. Tämä 2020 markkinoille tuotu DeFi -projekti tuo mukavaa maustetta hyvää tahtia kehittyville hajautetun rahoituksen markkinoille. Mutta onko siitä hyväksi sijoituskohteeksi? 

Tässä artikkelissa käymme läpi kaikki Avalancheen liittyvät asiat selkokielellä niin, että artikkelin luettuasi olet täysin perillä tästä erikoisesta kryptovaluutasta ja sen käyttöpotentiaalista. Käymme läpi esimerkiksi mikä Avalanche on, miten se toimii, ja onko se hyvä sijoitus, sekä mitä siihen sijoittaessa kannattaa ottaa huomioon. Osta Avalanche tämän selkokielisen aloittelijan oppaan luettuasi helposti ja nopeasti.

Osta Avalanche täältä 68% vähittäiskauppaa käyvistä CFD -tileistä menettää rahaa.

4 hyvää syytä sijoittaa Avalancheen

 • Avalanche tarjoaa tehokkaan ja nopean verkon, joka koostuu kolmesta erillisestä lohkoketjusta.
 • Avalanche on perustettu haastamaan kryptomarkkinoiden suurin DeFi -alusta, eli Ethereum, ja siinä nähdään runsaasti kasvupotentiaalia. 
 • Avalanche on kasvattanut suosiotaan, sekä arvoaan nopeasti, minkä lisäksi sen kasvua vauhdittaa DeFi -markkinoiden kasvu.
 • Osta Avalanche eToron erittäin suositulla, kansainvälisellä kaupankäyntialustalla – Aloita sijoittaminen tänään!
Osta Avalanche täältä 68% vähittäiskauppaa käyvistä CFD -tileistä menettää rahaa.

Osta Avalanche – Nopea opas

Mennään heti aluksi suoraan asiaan, eli Avalanche osto-oppaaseen. Avalanche kryptovaluutan tehtävä on tarjota DeFi -markkinoille kolme erillistä lohkoketjua, joista jokaisella on oma käyttötarkoituksensa, ja joiden avulla se haastaa Ethereumin. Suhteellisen nuoreksi kryptovaluutaksi Avalanche on hintansa puolesta erinomainen sijoitus, mutta kannattaa ottaa huomioon, että se on kryptovaluutta sieltä volatiilimmasta päästä. Sen hinnan nopeat vaihtelut tekevät siitä kuitenkin hyvän sijoituskohteen aktiiviseen kaupankäyntiin. Mutta voidaanko siltä odottaa samanlaisia hintapiikkejä, kuin Bitcoinilta? Se selviää alempaa tästä artikkelista.

Osta Avalanche erityisesti siinä tapauksessa jos haluat päästä käsiksi DeFi -markkinoihin laajemmalla skaalalla, tai jos uskot niiden kykyyn haastaa perinteiset rahoitusmarkkinat tulevaisuudessa. Pidä kuitenkin aina mielessä, että kryptovaluutat eivät ole säännelty sijoituskohde, joten niihin sijoittaessa otat itse vastuun sijoittamisen riskeistä. Kryptovaluutat ovat volatiilejä sijoituskohteita, joiden liikkeitä on erittäin vaikea ennustaa. Osta Avalanche omalla vastuulla.

Vaihe 1 – Valitse kaupankäyntialusta

Jos olet sijoittanut aiemmin, olet varmaan tehnyt sen pankkisi kautta. Pankkien kautta sijoittaminen on kuitenkin monimutkaisempaa ja huomattavasti kalliimpaa kuin netin kaupankäyntipalveluiden kautta. Lisäksi pankit eivät tarjoa asiakkailleen lainkaan kryptovaluuttaa, mutta ironisesti sijoittavat niihin kuitenkin itse. Ei anna kovin luotettavaa kuvaa, eikö? Pankkien sijasta vuonna 2021 sijoittaminen hoidetaan netissä!

Osta Avalanche markkinoiden johtavalla kaupankäyntialustalla, eTorossa, joka on käytössä ympäri maailmaa yli 140 maassa. Palvelu on perustettu jo vuonna 2007 ja se on viimeisen vuoden aikana kasvanut hurjaa vauhtia, kun epävarmat työmarkkinat ja pandemia ovat puskeneet ihmisiä laittamaan rahansa johonkin muualle kuin sukan varteen. eToro tarjoaa laajan kavalkaadin sijoituskohteita: 

Lisäksi sen alustalla voi käydä kauppaa monella eri tavalla, myös sosiaalisesti. eToro on yksi markkinoiden turvallisimmista ja halvimmista kaupankäyntialustoista, joka on saatavana suomenkielisenä. Esimerkiksi osakekaupankäynti on täysin välityspalkkiovapaata ja kaikki rahansiirrot on turvattu SSL-teknologialla. Supersijoittaja Warren Buffetkin sijoittaa eTorossa, joten miksi sinä et sijoittaisi? Osta Avalanche eTorossa näin:

 • capital toplist stb
  Arvosana
  Mitä mieltä me olemme
  • Optimoi strategiasi AI-analyysien avulla
  • Valitse yli 6000+ CFD-kohteen väliltä
  • Ilmaisia webinaareja, kursseja ja oppaita
  Kauppakohtainen hinta 0 EURO Tilimaksu 0 EURO Mobiilisovelluksen pisteet
  8/10
  OSTA KRYPTO Lue arvostelu 79,17% yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa, kun he käyvät CFD -kauppaa tämän välittäjän kanssa.
  Sinun on itse harkittava, onko sinulla varaa ottaa suuri riski pääoman menettämisestä.
 • nordnet toplist stb
  Arvosana
  Mitä mieltä me olemme
  • Pohjoismaiden suurin sijoittamiseen erikoistunut palvelu
  • Suurin valikoima suomalaisia ja pohjoismaalaisia osakkeita
  • Saat pääsyn heidän sosiaalisen median kanavilleen
  Kauppakohtainen hinta 0 EURO Tilimaksu 0 EURO Mobiilisovelluksen pisteet
  7/10

Vaihe 2 – Luo tili ja siirrä rahaa

eToro

Tilin luominen eToroon tapahtuu muutamassa minuutissa. eToron etusivulla näet Rekisteröidy -painikkeen, klikkaa sitä. Täytä avautuvalle lomakkeelle sähköpostiosoitteesi ja keksi itsellesi vahva salasana. Sinun on myös mahdollista kirjautua nopeasti sisään Facebook- tai Google-tilisi tunnuksilla. Lomakkeen täytön jälkeen sinun tulee vastata lyhyeen sijoittajakyselyyn, jonka perusteella eToro määrittää minkä tasoinen sijoittaja olet. 

Lopuksi sinun on vielä tunnistauduttava. Tämän voi skipata, mutta suosittelemme, että teet sen samantien. Tämän jälkeen tilisi on auki, ja sinun täytyy enää siirtää sinne se summa rahaa, jolla haluat osta Avalanche. Vasemmassa alakulmassa näet ‘Talleta varoja’ -painikkeen. Klikkaa siitä lomake auki, täytä haluamasi summa ja valitse maksuväline, minkä jälkeen raha siirtyy välittömästi eToro -tilillesi ja olet valmis ostamaan AVAX tokenia!

Vaihe 3 – Osta Avalanche 

Kun tilisi on auki ja sinne on siirretty rahaa, olet valmis. Osta Avalanche helposti ja nopeasti kirjoittamalla kryptovaluutan nimi yläreunan hakuvalikkoon, ja klikkaa itsesi sen sijoitussivulle. Sijoitussivulla voit seurata AVAX:istä käytävää keskustelua, ja kerätä sieltä parhaat sijoitusvinkit, sekä seurata sen kurssia reaaliajassa. 

Osta Avalanche 

Sivun yläreunassa näet ‘Käy kauppaa’ -painikkeen. Klikkaa sitä ja sinulle avautuu ostolomake. Tähän sinun tarvitsee vain kirjata haluamasi summa, jolla haluat ostaa 1Inch:iä. Voit halutessasi valita myös vipuvaikutuksen, mutta jos olet sijoittamassa arvonnousutarkoituksessa, älä koske vipuvaikutukseen. Lopuksi klikkaa ‘Avaa kauppa’, ja näet välittömästi ostamasi Avalanche tokenit eToro-salkussasi.

Vaihe 4 – Myy Avalanche

Sijoittamisessa ostamisen lisäksi myös kryptovaluutan myyminen tulee jossain kohtaa ajankohtaiseksi. Kun haluat myydä salkussasi olevia kryptovaluuttoja, siirry Portfolioosi, ja klikkaa sitä kryptoa, jota haluat myydä, kuten tässä tapauksessa Avalanche. Eteesi aukeaa lomake, josta klikkaat “Sulje kauppa” -painiketta, jolloin eToro myy omistamasi AVAX tokenit, ja myynnin tuotot näkyvät heti eToro -tililläsi. 

Huomaa, että kun siirrät tuotot eTorosta omalle tilillesi, sinun täytyy ilmoittaa kyseiset tuotot verottajalle. Sijoitustuotot ovat Suomessa verotettavaa pääomatuloa, joten tuottojen koosta riippuen, niistä tulee maksaa 30% – 34% vero.

Avalanche – mikä se on?

Vuonna 2020 markkinoille tuotu Avalanche on lähtenyt soitellen sotaan, sillä sen tavoitteena on alusta asti ollut syrjäyttää Ethereum älysopimusten kehitysalustojen ykköspallilta. Käytännössä Avalanche on niin sanottu ensimmäisen kerroksen lohkoketju, mikä tarkoittaa sitä, että kyseinen verkko vahvistaa ja skaalaa automaattisesti kaikkia sen alla toimivia älysopimusten ja hajautettujen sovellusten ekosysteemiä. Skaalautuvuus taas on se, millä Avalanche pyrkii haastamaan Ethereumin: helposti skaalautuva lohkoketju takaa huomattavasti nopeammat transaktiot. Avalanchen tapauksessa tavoite on suorittaa jopa 6 500 transaktiota sekunnissa, kun taas Ethereumin verkko pystyy käsittelemään vain noin 40 transaktiota sekunnissa.

Avalanchen tehokkaasti skaalautuva verkko perustuu sen ainutlaatuiselle arkkitehtuurille. Siinä missä suurin osa kryptovaluutoista perustuu yhteen lohkoketjuun, Avalanchella niitä on kolme erillistä, X-Chain, C-Chain ja P-Chain, ja jokaisella lohkoketjulla on oma käyttötarkoituksensa. Kyseessä on siis radikaali eroavaisuus sekä Bitcoinin, että Ethereumin rakenteesta. Tämä eroavaisuus kuitenkin varmistaa sen, että Avalanchen verkossa kaikki käyttäjät voivat validoida transaktioita, minkä vuoksi niiden käsittely on huomattavasti nopeampaa. 

Osta Avalanche logo

Samalla kun Avalanche pyrkii haastamaan Ethereumia, ja ottamaan sen paikan älysopimusverkkojen ykkösenä, se tekee myös paljon yhteistyötä tämän kryptomarkkinoiden toiseksi suurimman projektin kanssa. Ethereum on markkinoiden suurin DeFi -alusta, sillä iso osa kaikista tämän hetken DeFi -projekteista on rakennettu sen verkkoon. Mutta se ei estä niiden integroitumista myös ulkopuolisiin verkkoihin, kuten Avalancheen. Koska Avalanche pystyy tarjoamaan niin paljon tehokkaammat transaktiot, Ethereumin verkkoon perustuvat projektit, kuten SushiSwap, ovatkin jo yhdistyneet Avalanchen verkkoon. Eli loppujen lopuksi nämä kaksi projektia hyödyttävät toisiaan samalla, kun kilpailevat keskenään DeFi -markkinoiden herruudesta. 

Avalanche tottakai tunnistaa tällaisen yhteistyön hyödyt, minkä vuoksi se kehittää aktiivisesti omaa ekosysteemiään siihen suuntaan, että Ethereumiin pohjautuvia projekteja olisi entistä helpompi integroida sen ekosysteemiin. Loppupeleissä näiden kahden syventyvä yhteistyö voisi nopeuttaa DeFi -markkinoiden laajenemista entisestään sen sijaan, että toinen niistä nousisi merkittävästi toisen edelle. Osta Avalanche jos uskot sen kykyyn nousta Ethereumin veroiseksi DeFi -alustaksi.

Miten Avalanche toimii?

Avalanchen alkuperäinen missio oli ratkaista lohkoketjuteknologiaa pitkään vaivannut skaalautuvuuden ja hajautettavuuden ongelma. Koska lohkoketjuja ei ole pystytty hajauttamaan riittävästi, niiden skaalautuminen hidastuu, mikä taas hidastaa koko alan kehitystä ja nostaa kustannuksia. Avalanche tuo tähän dilemmaan ratkaisun sen kolmen erillisen lohkoketjun kautta: X-Chain, C-Chain ja P-Chain. 

Osta Avalanche

X-Chain on niin sanottu vaihtoketju, ja se toimii pohjana Avalanchen natiivitokenille, eli AVAX-kryptovaluutalle.  Tämä lohkoketju perustuu Avalanche-konsensusmekanismiin, mikä tarkoittaa käytännössä sitä, että kaikki kyseisessä lohkoketjussa tapahtuvat transaktiot noudattavat kyseisen algoritmin standardisääntöjä. X-Chainia voidaan käyttää esimerkiksi uusien AVAX tokeneiden luomiseen, joita voi sitten vaihtaa ja myydä kyseisen lohkoketjun sisäisesti.

Seuraava lohkoketju, eli C-Chain on saanut nimensä sen luonteesta älysopimusten luomisverkkona: Contract Chain. Tämä lohkoketju toimii pohjana Avalanchen verkkoon rakennettaville älysopimuksille ja hajautetuille sovelluksille (dApps) . Lohkoketjun toiminta perustuu Avalanche Virtual Machineen, minkä kautta kehittäjät pystyvät muodostamaan yhteyksiä hajautettujen sovellusten välillä, eli mahdollistaa niiden välinen yhteistyö. 

Kolmas lohkoketju on nimeltään P-Chain, eli Platform Chain. Tämä lohkoketju toimii alustana koko Avalanche -projektin transaktioita hyväksyville validaattoreille, ja koordinoi heitä. Useampi validaattori yhdessä luo P-Chainiin niin sanottuja aliverkkoja, joiden kautta transaktioiden seuraaminen ja hyväksyminen nopeutuu ja tehostuu. Tämä on Avalanchen projektin skaalautuvuuden pohja. Kaikki aliverkot voivat validoida transaktioita kaikissa lohkoketjuissa, mutta vain tietyt aliverkot voivat vahvistaa kokonaisen lohkoketjun. 

Näiden kolmen erillisen lohkoketjun yhteistyöllä Avalanche ratkaisee lohkoketjujen hajautukseen liittyvät ongelmat, ja mahdollistaa huomattavasti tehokkaamman suorituskyvyn. Projektin tehokas skaalautuvuus taas takaa sen, että Avalanche pystyy jatkossa toimimaan yhteen yhä useamman muun lohkoketjuverkon kanssa, mikä tarkoittaa, että esimerkiksi Avalanchen verkon ulkopuoliset DeFi -projektit voivat integroitua Avalanchen ekosysteemiin. Tällä hetkellä Avalanche toimii jo yhteen Ethereumin kanssa. 

Kannattaako Avalancheen sijoittaa?

Kryptovaluutat, mukaan lukien Avalanche, ovat erittäin volatiileja ja riskialttiita sijoituskohteita. Niiden hinta voi heitellä yhden päivän aikana hurjasti, ja niiden tulevia liikkeitä on lähes mahdotonta ennustaa. Tästä johtuen vanha sääntö pätee: Älä sijoita kohteeseen, jota et tunne tai ymmärrä. Osta Avalanche vasta siinä vaiheessa kun ymmärrät mihin sitä käytetään, minkä jälkeen osaat arvioida sen kasvupotentiaalin itse. Tässä muutama hyvä lisäpointti, joita kannattaa miettiä ja tutkia: 

Avalanche tarjoaa DeFi -projekteille erittäin hajautetun ja helposti skaalautuvan ekosysteemin, joka perustuu sen kolmeen erilliseen lohkoketjuun. Sen tarjoaman skaalautuvuuden ansiosta DeFi -projektien kehittäminen käy entistä nopeammaksi ja tehokkaammaksi. Selkeän ja hyödyllisen käyttötarkoituksen vuoksi sen suosion kasvu on ollut nopeaa. Mutta samalla kannattaa ottaa huomioon, että kyseessä on volatiili kryptovaluutta. Siksi sen kohdalla on tärkeää miettiä erityisesti sitä, että minkä tyyppistä sijoittamista haluat harjoittaa? Oletko hakemassa hyvää kohdetta pitkän aikavälin sijoittamiseen, vai kiinnostaako sinua spekulatiivinen kaupankäynti? 

Avalanche sopii hyvin spekulatiiviseen kaupankäyntiin, ja koska sen päätarkoitus on tarjota nopeasti kasvaville DeFi -markkinoille skaalautuvuutta, sen kysynnän kasvu kryptomarkkinoilla on ollut ripeää. Entä pitkän aikavälin sijoittaminen? Osta Avalanche pitkän aikavälin sijoituksena jos uskot sen kasvun jatkuvan DeFi -markkinoiden kasvun peesissä myös jatkossa. Lisäksi Avalanche on kiinnostava sijoituskohde niille, joita kiinnostaa nimenomaan kryptoprojektissa mukana olo henkilökohtaisesti. AVAX token antaa verkon käyttäjille mahdollisuuden ryhtyä validaattoriksi Avalanchen verkkoon, eli käyttäjä voi ansaita passiivista tuottoa validoimalla verkon tapahtumia. Ja tämän kaiken sivussa käyttäjä voi ansaita myös sillä, jos Avalanche kurssi nousee yhtä hyvin kuin loppuvuodesta 2021. 

Katso reaaliaikainen Avalanche kurssi ja hinta täältä.

Avalanche plussat ja miinukset 

Avalanche helpottaa DeFi -projektien kehittämistä ja toimintaa sen erittäin hajautetun ja helposti skaalautuvan ekosysteemin avulla. Tämä ekosysteemi perustuu kolmeen erilliseen lohkoketjuun, ja niiden tarjoaman skaalautuvuuden ansiosta DeFi -projektien kehittäminen käy entistä nopeammaksi ja tehokkaammaksi. Avalanchea pidetään kryptomarkkinoilla erittäin mielenkiintoisena projektina, minkä vuoksi sen pitkän aikavälin kasvuun uskotaan laajalti. Vaikka projekti tuotiin alunperin markkinoille haastamaan se suurin DeFi -verkko, eli Ethereum, näiden kahden välillä on myös runsaasti yhteistyötä, jota Avalanche pyrkii aktiivisesti lisäämään. Avalanche tarjoaa erinomaisen sijoituskohteen sekä spekulatiivisesta sijoittamisesta, että pitkän aikavälin sijoittamisesta kiinnostuneille. Osta Avalanche kun ymmärrät mihin ja miten se toimii, ja kun olet harkinnut seuraavia asioita:

Plussat

 • Avalanche tarjoaa DeFi -projekteille erittäin hajautetun ja helposti skaalautuvan ekosysteemin, joka perustuu kolmeen erilliseen lohkoketjuun: X-Chain, C-Chain ja P-Chain.
 • Avalanchen erityisen hajautettu verkko tarjoaa DeFi -projekteille vahvempaa skaalautuvuutta, sekä tehokkaammat ja nopeammat transaktiot.
 • Avalanchen verkossa kaikilla käyttäjillä on mahdollisuus osallistua projektin ylläpitoon ja kehittämiseen toimimalla validaattorina. 
 • Avalanchen kysyntä on kasvanut runsaasti, mikä sai sen arvon kasvamaan hurjasti vuoden 2021 lopulla, ja sen kasvuun uskotaan myös jatkossa. 
 • Avalanche soveltuu sekä aktiiviseen treidaamiseen, että pitkän aikavälin sijoituskohteeksi

Miinukset

 • Avalanche on melko volatiili kryptovaluutta, mikä saattaa säikyttää varsinkin aloittelijoita pois sen luota.
 • Kryptovaluutat ovat sääntelemättömiä sijoituskohteita, joten niihin sijoittamiseen liittyy aina korkeita riskejä.
Osta Avalanche täältä 68% vähittäiskauppaa käyvistä CFD -tileistä menettää rahaa.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on Avalanche?

Avalanche tarjoaa DeFi -projekteille erittäin hajautetun ja helposti skaalautuvan ekosysteemin, joka perustuu kolmeen erilliseen lohkoketjuun.

Mistä Avalanche kannattaa ostaa?

Osta Avalanche helposti ja nopeasti suosituimmilta netin kaupankäyntialustoilta, kuten eToro: rekisteröidy, siirrä tilillesi rahaa ja osta Avalanche.

Kannattaako Avalancheen sijoittaa?

Avalanche on yksi kryptomarkkinoiden skaalautuvimpia ja tehokkaimpia DeFi -projekteja tukevia protokollia, minkä uskotaan näkyvän sen kurssitaulukolla kasvuna pitkällä aikavälillä.

Mikä on DeFi?

DeFi (eng. Decentralized Finance) tarkoittaa suomeksi hajautetun rahoituksen protokollia, jotka takaavat keskittämättömän, demokraattisen ja avoimen järjestelmän monenlaisille rahoitusratkaisuille.

Voiko Avalanchea ostaa luottokortilla?

Voit ostaa Avalanchea luottokortilla melkein mistä tahansa kryptovaluuttapörssistä. eToro-kaupankäyntialustalla luottokortilla tehdyt siirrot siirtyvät välittömästi, joten sinun ei tarvitse odottaa useita päiviä rahan siirtymistä.

Pitääkö Avalancheen sijoittamisesta maksaa veroa?

Kun yksityishenkilö sijoittaa kryptovaluuttaan, se lasketaan sijoittamiseksi. Tämä tarkoittaa, että sijoitusta mahdollisesti seuraavista tuotoista on maksettava pääomatulovero siinä vaiheessa kun myyt sijoituksen ja nostat tuotot tilillesi. 

Teresa Maria

Teresa Maria on monipuolinen sisällöntuottaja, jolla on laaja kokemus sijoittamisesta ja kryptovaluutoista. Hänen Osakekoululle tuottamien sijoitusoppaidensa avulla sinustakin voi tulla ammattisijoittaja alta aikayksikön.

Katso kaikki artikkelit tekijältä Teresa Maria