Osta Ankr: Paras opas (2022 Päivitetty)

Osta Ankr kryptoa ja olet mukana seuraavan tason pilvipalveluiden maailmanvalloituksessa. Ethereumin verkkoon rakennettu Ankr protokolla talloo perinteiset, keskitetyt pilvipalvelut mennen tullen tarjoamalle markkinoille hajautetun alustan, joka toimii pilven tavoin, mutta mahdollistaa monipuolisten resurssien ryhmittelyn ja jakamisen tavalla, jollaista ei ennen ole edes nähty. Ankr on yksi ensimmäisistä Ethereumin verkkoon rakennetuista DeFi -projekteista (eng. Decentralized Finance), mutta se alkoi saada huomiota markkinoilla osakseen vasta vuonna 2021. Ja nyt kun maailma digitalisoituu kiihtyvällä vauhdilla, tämä uuden maailman pilvipalveluiden tarjoaja kannattaa laittaa vähintään nimenä korvan taakse.

Älä kuitenkaan osta Ankr, ennen kuin ymmärrät sen käyttölogiikan ja taustan kunnolla. Tässä artikkelissa käymme selkokielellä läpi, miten Ankr -verkko toimii käytännössä ja miten se voi mullistaa pilvipalveluiden tarjonnan ja käytön esimerkiksi yritystoiminnassa poistamalla yhtälöstä kaikki välikädet ja keskitetyn hallinnon. Lisäksi löydät alta Ankr osto-oppaan, jonka avulla pääset ostamaan ANKR kryptovaluuttaa vaikka heti tänään. Osta Ankr ennen kuin tämä teknologian uusi aalto lyö kunnolla läpi, sillä siinä vaiheessa Ankrin hinta ampaisee hurjaan nousuun.

Osta Ankr täältä 68% vähittäiskauppaa käyvistä CFD -tileistä menettää rahaa.

4 hyvää syytä sijoittaa Ankriin

 • Ankr on Ethereumin monipuoliseen ja joustavaan verkkoon rakennettu DeFi -projekti, joka mahdollistaa erityyppisten resurssien monipuolisen keräämisen yhteen ja jakamisen sen pilvipalvelun kautta
 • Ankr on yksi ensimmäisiä Ethereumin verkkoon rakennetuista DeFi -projekteista, ja se tulee jatkossa hyötymään tämän markkinan kasvusta ja laajentumisesta
 • Ethereumin verkkoon rakennettuna protokollana Ankr hyötyy Ethereumin erittäin vahvoista suojauksista, jotka perustuvat sen node-verkostoon, ja myöhemmin stakingiin
 • Osta Ankr eToron kansainväliseltä ja luotettavalta kaupankäyntialustalta
Osta Ankr täältä 68% vähittäiskauppaa käyvistä CFD -tileistä menettää rahaa.

Osta Ankr – Nopea opas toukokuu 2022

Mennään heti suoraan asiaan, eli Ankr osto-oppaaseen. Ankr protokollan markkina-arvo on sen pitkän iän huomioon ottaen hyvin alhainen muihin samantyyppisiin DeFi -projekteihin verrattuna siitäkin huolimatta, että se lähti jyrkkään nousuun vuoden 2021 alussa. Nyt sen arvon nousuun kuitenkin uskotaan erityisesti siksi, että se on lisätty suurten kaupankäyntialustojen listoille. Tämä lisää kryptovaluutan käyttöä, minkä taas voidaan odottaa nostavan sen arvoa. Ja tällä tokenilla on todella paljon kasvuvaraa! Osta Ankr jos uskot sen tulevaisuuden potentiaaliin perinteisten lainamarkkinoiden haastajana.

Nyt onkin erinomainen hetki käydä kiinni tähän mielenkiintoiseen kryptovaluuttaan jos siitä haluaa hyötyä ilman, että siihen pitää sijoittaa kymmeniä tuhansia kerralla. Pidä kuitenkin aina mielessä, että kryptovaluutat eivät ole säännelty sijoituskohde, joten niihin sijoittaessa otat itse vastuun sijoittamisen riskeistä. Kryptovaluutat ovat volatiilejä sijoituskohteita, joiden liikkeitä on erittäin vaikea ennustaa. Osta Ankr omalla vastuulla.

Valitse kaupankäyntialusta

Jos olet sijoittanut aiemmin, olet varmaan tehnyt sen pankkisi kautta. Pankkien kautta sijoittaminen on kuitenkin monimutkaisempaa ja huomattavasti kalliimpaa kuin netin kaupankäyntipalveluiden kautta. Lisäksi pankit eivät tarjoa asiakkailleen lainkaan kryptovaluuttaa, mutta ironisesti sijoittavat niihin kuitenkin itse. Ei anna kovin luotettavaa kuvaa, eikö? Pankkien sijasta vuonna 2021 sijoittaminen hoidetaan netissä!

Osta Ankr markkinoiden johtavalla kaupankäyntialustalla, eTorossa, joka on käytössä ympäri maailmaa yli 140 maassa. Palvelu on perustettu jo vuonna 2007 ja se on viimeisen vuoden aikana kasvanut hurjaa vauhtia, kun epävarmat työmarkkinat ovat puskeneet ihmisiä laittamaan rahansa kasvamaan sen sukan varren sijasta. eToro tarjoaa laajan kavalkaadin sijoituskohteita: 

 • osakkeita (myös suomalaisia!), 
 • kryptovaluuttoja, 
 • indeksirahastoja, 
 • valuuttoja sekä 
 • hyödykkeitä. 

Lisäksi sen alustalla voi käydä kauppaa monella eri tavalla, kuten myydä lyhyeksi tai harjoittaa CopyTradingia alustan sosiaalisen kaupankäynnin kautta. eToro on yksi markkinoiden turvallisimmista ja halvimmista kaupankäyntialustoista, joka on saatavana suomenkielisenä. Esimerkiksi osakekaupankäynti on täysin välityspalkkiovapaata ja kaikki rahansiirrot on turvattu SSL-teknologialla. Supersijoittaja Warren Buffetkin sijoittaa eTorossa, joten miksi sinä et sijoittaisi? Osta Ankr eTorossa näin:

Luo tili ja siirrä rahaa

tilille

Tilin luominen eToroon tapahtuu muutamassa minuutissa. eToron etusivulla näet Rekisteröidy -painikkeen, klikkaa sitä. Täytä avautuvalle lomakkeelle sähköpostiosoitteesi ja keksi itsellesi vahva salasana. Sinun on myös mahdollista kirjautua nopeasti sisään Facebook- tai Google-tilisi tunnuksilla. Lomakkeen täytön jälkeen sinun tulee vastata lyhyeen sijoittajakyselyyn, jonka perusteella eToro määrittää minkä tasoinen sijoittaja olet. Lopuksi sinun on vielä tunnistauduttava. 

Tämän jälkeen tilisi on auki, ja sinun täytyy enää siirtää sinne se summa rahaa, jolla haluat osta Ankr. Vasemmassa alakulmassa näet ‘Talleta varoja’ -painikkeen. Klikkaa siitä lomake auki, täytä haluamasi summa ja valitse maksuväline, minkä jälkeen raha siirtyy välittömästi eToro -tilillesi ja olet valmis ostamaan Ankr kryptoa!

Osta Ankr

Kun tilisi on auki ja sinne on siirretty rahaa, olet valmis. Osta Ankr crypto helposti ja nopeasti kirjoittamalla kryptovaluutan nimi yläreunan hakuvalikkoon, ja klikkaa itsesi sen sijoitussivulle. Sijoitussivulla voit seurata kryptovaluutasta käytävää keskustelua, ja kerätä sieltä parhaat sijoitusvinkit, sekä seurata sen kurssia reaaliajassa. 

ank

Sivun yläreunassa näet ‘Käy kauppaa’ -painikkeen. Klikkaa sitä ja sinulle avautuu ostolomake. Tähän sinun tarvitsee vain kirjata haluamasi summa, jolla haluat ostaa Ankr cryptoa. Voit halutessasi valita myös vipuvaikutuksen, mutta jos olet sijoittamassa arvonnousun tarkoituksessa, älä koske vipuvaikutukseen. Lopuksi klikkaa ‘Avaa kauppa’, ja näet välittömästi ostamasi Ankr tokenit eToro-salkussasi.

Myy Ankr

Sijoittamisessa ostamisen lisäksi myös kryptovaluutan myyminen tulee jossain kohtaa ajankohtaiseksi. Kun haluat myydä salkussasi olevia kryptovaluuttoja, siirry Portfolioosi, ja klikkaa sitä kryptoa, jota haluat myydä, kuten tässä tapauksessa Ankr. Eteesi aukeaa lomake, josta klikkaat “Sulje kauppa” -painiketta, jolloin eToro myy omistamasi Ankr tokenit, ja myynnin tuotot näkyvät heti eToro -tililläsi. 

Huomaa, että kun siirrät tuotot eTorosta omalle tilillesi, sinun täytyy ilmoittaa kyseiset tuotot verottajalle. Sijoitustuotot ovat Suomessa verotettavaa pääomatuloa, joten tuottojen koosta riippuen, niistä tulee maksaa 30% – 34% vero.

Mikä on Ankr?

Vuonna 2017 Berkeley Univesityssa, Kaliforniassa kehitetty Ankr tarjoaa markkinoille hajautetun verkon, eli lohkoketjun, joka erikoistuu nodejen isännöintiin ja erityyppisten resurssien jakamiseen joustavasti ja kustannustehokkaasti. Mikä on node? Nodeilla tarkoitetaan tietokoneita, jotka on kytketty Ankrin verkkoon, ja jotka täten pitävät kyseistä verkkoa yllä. Nodet säilyttävät lohkoketjun tapahtumatietoja ja esimerkiksi validoivat kyseisessä verkossa tapahtuvia transaktioita. 

Osta Ankr

Ankrin tapauksessa nämä nodet myös toimivat niin sanottuina varastoina verkon käyttäjien resurssiklustereille. Yhdessä kaikki Ankrin alustan nodet luovat verkon, joka toimii pilvipalvelun tavoin datavarastona ja datan siirtoalustana. Käytännössä Ankr ja sen alusta on siis markkinapaikka tällaisille datapaketeille tai resurssiklustereille. Ankr alusta on luotu helpoksi ottaa käyttöön esimerkiksi yrityksissä ja kehittäjien puolesta, ja näin tuoda lohkoketjuteknologiaa osaksi perinteistä kaupankäyntiä ja datan varastointia sekä käyttöä. Sen tarjoama teknologia on houkuttelevaa, sillä sen pilvipalvelut ovat huomattavasti monipuolisempia, avoimempia ja halvempia käyttää, kuin perinteiset pilvet. 

Tämän kaiken mahdollistaa tietenkin se, että lohkoketjulla ei ole keskitettyä hallintoa, mikä tekee perinteisistä pilvipalveluista jäykkiä, hitaita ja tietenkin kalliita. Joustavien ja avointen pilvipalveluiden lisäksi Ankr kehittää infrastruktuuria ja alustaratkaisua parhaillaan kehitteillä olevalle Web3 -verkolle, jonka toivotaan korvaavan perinteisen, haavoittuvaisen internetin ja tuovan lohkoketjuteknologian paremmin markkinoiden saataville. Tämä tulisi mullistamaan DeFi -projektien suosion ja lisäämään niiden käyttöönottoa isolla kädellä. Lisäksi lohkoketjuteknologian kautta esimerkiksi maiden väliset rajat eivät enää toimisi minkäänlaisena hidasteena kansainväliselle kaupankäynnille ja datan siirtämiselle.  

Miten Ankr alusta toimii?

Osta Ankr

Ankr tarjoaa markkinoille alustan, joka toimii pilvipalveluiden tapaan, mutta avoimemmin ja halvemmin. Sen alusta tarjoaa joustavuutta, jota perinteiset pilvipalvelut eivät pysty tarjoamaan, esimerkiksi siksi, että maiden rajat eivät rajoita sitä. Käytännössä Ankr verkko koostuu nodeista, eli sitä ylläpitävistä tietokoneista ja servereistä, jotka verkon ylläpidon lisäksi toimivat resurssien varastoina ja jakokeskuksina. Yhdessä nodet siis muodostavat markkinapaikan resurssien ryhmittymille. 

Sen alusta eroaa maantieteellisten rajojen puutteen lisäksi perinteisistä pilvipalveluista siinä, että sitä voi käyttää kuka tahansa, oli kyseessä sitten suuri yritys tai yksittäinen kehittäjä. Lisäksi sen alustan perustuminen luotettavien laitteistojen verkkoon tekee siitä erityisen turvallisen alustan varsinkin tietoturvan suhteen. Toisin kuin tämän päivän perinteisissä pilvipalveluissa, lohkoketjuteknologia ei kerää käyttäjistä mitään ylimääräistä tietoa, ja jos kerää, niin näihin tietoihin ei ole pääsyä kenelläkään muulla, kuin kyseisen tiedon omistajalla.

Ankr takaa verkkonsa turvallisuuden nimenomaan edellä mainittujen nodejen avulla, sillä jokaisen sen verkossa tapahtuvan transaktion on päästävä läpi nodejen validoinnista tullakseen päteväksi. Validoimalla transaktioita nodet myös luovat koko ajan lisää lohkoja lohkoketjuun, mikä kasvattaa alustan vakautta ja turvallisuutta, sillä validointien kautta kaikki huonot ja vahingolliset transaktiot hylätään heti alkutekijöihinsä ja poistetaan järjestelmästä. Tällaista toimintaa kutsutaan stakingiksi, ja se on palkittavaa toimintaa: nodet ansaitsevat tavallaan palkkaa verkon vahvistamisesta ja ylläpidosta, mikä kannustaa niitä myöskin pitämään huolen läpi menevien transaktioiden korkeasta laadusta.

Mitä DeFi:t ovat?

Syksystä 2020 alkaen yksi sana on kaikunut kryptomarkkinoilla joka suunnalta: DeFi! Mitä ne oikein ovat? DeFi -sana tulee englannin kielen sanoista Decentralized Finance ja kääntyy suomeksi hajautetuksi rahoitukseksi. DeFi -protokollat siis tarjoavat käytännössä erilaisia rahoitusratkaisuja pörsseistä lainoihin ja vakuutuksiin hajautetussa muodossa, eli lohkoketjujen kautta. Tällöin niillä ei ole keskitettyä hallintoa, kuten keskuspankkia, eikä niitä voida säännellä ulkopuolelta, mikä on tähän mennessä hidastanut perinteisillä rahoitusmarkkinoilla rahoituksen saamista. DeFit perustuvat yleensä älysopimuksiin ja ne ovat demokraattisia, avoimia ja korruptoimattomia rahoitusratkaisuja tarjoavia digitaalisia järjestelmiä. 

Ethereum on maailman numero yksi DeFi -projekti, sillä se tarjoaa DeFi -palveluna oman lohkoketjunsa, johon kuka vain voi rakentaa oman kryptovaluutan, perustaa älysopimuksia, tai kehittää hajautettuja sovelluksia. Jokainen Ethereumin verkkoon kehitetty kryptotoken on aina ERC-20 token, kuten Ankrin ANKR token. Ethereumin verkon joustavuudesta ja monipuolisuudesta johtuen suurin osa tämän hetken DeFi -projekteista onkin rakennettu, ja edelleen rakennetaan nimenomaan sen verkkoon. Myös Ankr verkko on DeFi -projekti, joka on rakennettu Ethereumin lohkoketjuverkkoon. Sen tarjoama DeFi -palvelu perustuu sen omaan ERC-20 tokeniin, eli ANKR tokeniin, joka mahdollistaa sen verkossa kaiken kokoisten resurssien ryhmittymien varastoimisen ja siirtämisen erittäin kustannustehokkaasti sen omassa verkossa, joka vastaa pilvipalvelua. 

Kannattaako Ankr tokeniin sijoittaa?

Ankr on kryptovaluutta, ja siten sen arvo koostuu täysin eri asioista, kuin esimerkiksi osakkeiden arvo. Kysyntä ja tarjonta ovat tottakai myös kryptovaluuttojen kohdalla erittäin tärkeässä asemassa, mutta yhtä suurta vaikutusta Ankr kurssi in on sen tarjoaman palvelun käytön määrällä. Mitä enemmän Ankrin verkossa on resurssien varastoijia, ja mitä enemmän dataa sen alustalla liikkuu, sitä arvokkaampi siitä tulee. Tältä kantilta katsottuna Ankr verkolla meneekin juuri nyt erinomaisesti. 

Osta Ankr

Ankrin hinta on sen iän huomioon ottaen hyvin alhainen, mutta se on juuri lisätty maailman suurimpien kaupankäyntialustojen listoille, mikä helpottaa sen ostamista ja käyttämistä. Ja käytön kasvaessa, myös sen arvo nousee. Ankr hyötyy myös siitä, että se on DeFi -projekti. DeFi -markkinat lähtivät huimaan nousuun syksyllä 2020. Kannattaa kuitenkin ottaa huomioon, että DeFi -projektina Ankr protokolla on monien muiden lomassa rakennettu Ethereumin lohkoketjuun. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että jos Ethereumin arvo yllättäen laskisi, se vetää alas myös kaikki sen verkkoon rakennetut DeFi -projektit. Toisaalta DeFi -markkinoiden kukoistus taas tietää hyvää myös Ethereumille.

Yleiskuvassa suosittelemme sinua aina tutustumaan sen kryptovaluutan projektiin kokonaisuudessaa, johon olet aikeissa sijoittaa. Kryptovaluuttoihin sijoittamisen järkevyyttä on helpompi perustella, kun ymmärrät mihin jotakin tiettyä kryptovaluuttaa voidaan käyttää, ja näin ollen voit päätellä onko kyseisellä kryptolla kasvupotentiaalia. Osta Ankr jos uskot, että siinä on potentiaalia digitaalisten rahoitusmarkkinoiden mullistamiseen, ja jos analyytikoiden tapaan näet sen hyvänä pitkän aikavälin sijoituskohteena. 

Katso reaaliaikainen Ankr kurssi täältä.

Ankr plussat ja miinukset

Tämän artikkelin kirjoitushetkellä ANKR kryptovaluutta on arvoltaan noin 0,084 dollaria per token. Sen hinta on hyvin matala  DeFi -projektiksi, varsinkin kun otetaan huomioon, että se on tuotu markkinoille jo vuonna 2017. Nyt se on kuitenkin vihdoin lisätty suurten kaupankäyntialustojen valikoimiin ostettavaksi, minkä voidaan odottaa tuovan buustia sen kurssikäyrään. Vaikka analyytikot tuntuvat olevan samaa mieltä siitä, että Ankrin arvo tulee jatkossa kasvamaan, sen kasvuvauhdista ei löydy lainkaan konsensusta. Markkinoilta siis löytyy kyllä luottoa tämän projektin kasvuun, ja vuodesta 2021 alkaen se on noussut hyvää tahtia, mutta jatkossa paljon riippuu markkinavoimista. Kysymys kuuluukin, löytyykö sinulta luottoa siihen? Osta Ankr jos löytyy, mutta lue ensin nämä pääpiirteiset plussat ja miinukset:   

Plussat

 • Ankr alusta on yksi ensimmäisistä Ethereumin verkkoon rakennetuista DeFi -projekteista, eli se on uranuurtaja
 • Ankr tarjoaa ainutlaatuisen ja erittäin hyödyllisen käyttötarkoituksen, eikä sillä ole tällä hetkellä suuria kilpailijoita kryptomarkkinoilla
 • Ankr token on juuri lisätty suurten kaupankäyntialustojen listoille, minkä voidaan odottaa toimivan buusterina sen hinnan nousulle lähitulevaisuudessa
 • DeFi -markkinoiden sekä Ethereumin arvon kasvu hyödyttävät Ankrin projektia

Miinukset

 • Vaikka Ankrin kasvuun uskotaan, sen kasvuodotukset ovat vielä täyttä spekulaatiota, joten osta Ankr ainoastaan jos uskot sen kasvuun itse
 • Jos Ethereum kurssi laskee, se tulee luultavasti näkymään myös Ankrin arvossa
 • Kryptovaluuttoihin sijoittaminen on aina korkean riskin sijoittamista

Usein kysytyt kysymykset

Mikä Ankr on?

Ankr tarjoaa markkinoille alustan, joka toimii pilvipalveluiden tapaan suurten resurssiklusterien varastona ja markkinapaikkana, mutta avoimemmin ja halvemmin.

Miten voin ostaa Ankr tokeneita?

Osta Ankr helposti ja nopeasti suosituimmilta netin kaupankäyntialustoilta, kuten eToro: rekisteröidy, siirrä tilillesi rahaa ja osta Ankr.

Kannattaako Ankr kryptovaluuttaan sijoittaa?

Ankr on hyödyllisen käyttötarkoituksen tarjoava DeFi -protokolla, mikä povaa sille valoisaa tulevaisuutta. Se on juuri listattu suurten kaupankäyntialustojen valikoimiin, minkä voidaan myös odottaa nostavan sen arvoa.

MikNouseeko Ankr hinta tulevaisuudessa?Nouseeko Ankr hinta tulevaisuudessa?ä on Ankr tokenin hinta?

Ankr hinta, kuten kaikkien kryptovaluuttojen arvot, muuttuvat päivittäin, joten tarkista aina reaaliaikainen Ankr kurssi tältä sivustolta.

Nouseeko Ankr hinta tulevaisuudessa?

Ankr tokenin hintaan vaikuttaa sen oman projektin suosion ja käytön kasvu, minkä lisäksi DeFi -markkinoiden tila, sekä Ethereumin kasvu vaikuttavat siihen. Analyytikot uskovat sen kasvuun, mutta eivät ole samaa mieltä kasvun volyymistä

Teresa Maria

Teresa Maria on monipuolinen sisällöntuottaja, jolla on laaja kokemus sijoittamisesta ja kryptovaluutoista. Hänen Osakekoululle tuottamien sijoitusoppaidensa avulla sinustakin voi tulla ammattisijoittaja alta aikayksikön.

Katso kaikki artikkelit tekijältä Teresa Maria