Osta Algorand: Paras opas (2022 Päivitetty)

Osta Algorand jos uskot DeFi -markkinoiden nousuun, sekä niiden potentiaaliin mullistaa rahoitusmarkkinat jo lähitulevaisuudessa. Oi kyllä, kryptovaluutat ovat jo yllättävän pitkällä, mitä tulee perinteisten rahoitusmarkkinoiden tontille tunkeutumiseen, ja Algorand on tässä kaikessa mukana asioita helpottamassa ja nopeuttamassa. Algorand on kryptovaluutta, jonka avoin lohkoketju tarjoaa monipuolisen kehitysalustan erityisesti älysopimuksille. Näitä älysopimuksia käytetään jo esimerkiksi tekijänoikeuksien sementointiin sekä kiinteistöalalla.  

DeFi:t (eng. Decentralized Finance) ovat syksystä 2020 vallanneet alaa erityisesti sekä lainamarkkinoilta, että kiinteistöalalta, ja kun uusia DeFi -projekteja kehitetään koko ajan, vain taivas on rajana niiden kyvylle mullistaa perinteiset rahoitusmarkkinat fundamentaalisesti. Mutta mihin kaikkeen DeFi:t pystyvät, ja miten Algorand tähän kaikkeen liittyy? Kerromme sinulle kaiken, mikä sinun tulee tästä kryptovaluutasta tietää, ja tarjoamme lisäksi “Osta Algorand” -oppaan, jonka avulla tähän nousevaan nimeen sijoittaminen on helppoa ja nopeaa.

Osta Algorand täältä 68% vähittäiskauppaa käyvistä CFD -tileistä menettää rahaa.

4 hyvää syytä ostaa Algorand

 • Algorandin lohkoketju helpottaa ja sujuvoittaa DeFi -projektien ilmplementointia perinteisille rahoitusmarkkinoille
 • Algorandin arvo on noussut rakettimaisesti kesästä 2022 alkaen
 • Analyytikot uskovat Algorandin potentiaaliin, minkä vuoksi sen hinnan arvioidaan jatkavan kasvuaan vielä vuosien ajan
 • Jos sijoitat Algorandiin tänään, sijoituksesi uskotaan kasvavan viidessä vuodessa yli 250%. 
 • capital toplist stb
  Arvosana
  Mitä mieltä me olemme
  • Optimoi strategiasi AI-analyysien avulla
  • Valitse yli 6000+ CFD-kohteen väliltä
  • Ilmaisia webinaareja, kursseja ja oppaita
  Kauppakohtainen hinta 0 EURO Tilimaksu 0 EURO Mobiilisovelluksen pisteet
  8/10
  OSTA KRYPTO Lue arvostelu 83,45% yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa, kun he käyvät CFD -kauppaa tämän välittäjän kanssa.
  Sinun on itse harkittava, onko sinulla varaa ottaa suuri riski pääoman menettämisestä.
 • nordnet toplist stb
  Arvosana
  Mitä mieltä me olemme
  • Pohjoismaiden suurin sijoittamiseen erikoistunut palvelu
  • Suurin valikoima suomalaisia ja pohjoismaalaisia osakkeita
  • Saat pääsyn heidän sosiaalisen median kanavilleen
  Kauppakohtainen hinta 0 EURO Tilimaksu 0 EURO Mobiilisovelluksen pisteet
  7/10

Osta Algorand – Nopea opas

Mennään heti aluksi suoraan asiaan, eli Algorand osto-oppaaseen. Vaikka Algorand ei olekaan yleisesti erityisen tunnettu kryptovaluutta, sen kurssinousu loppukesästä on saanut monet sijoittajat kiinnostumaan siitä. Algorand tarjoaa kryptomarkkinoille mielenkiintoisen alustan, joka helpottaa erityisesti DeFi -projektien käyttöönottoa laajemmin perinteisillä markkinoilla, mikä on alunperinkin ollut DeFi:en idea. Ja mikä parasta, Algorandilla on erittäin paljon kasvuvaraa, ja mitä enemmän sen kryptovaluuttaa ja älysopimusalustaa otetaan yleisesti käyttöön esimerkiksi yritysten puolella, sitä rivakammin sen arvo kasvaa.

Nyt on siis erinomainen hetki käydä kiinni tähän kryptovaluuttaan jos siitä haluaa hyötyä ilman, että siihen pitää sijoittaa älyttömiä summia kerralla. Pidä kuitenkin aina mielessä, että kryptovaluutat eivät ole säännelty sijoituskohde, joten niihin sijoittaessa otat itse vastuun sijoittamisen riskeistä. Kryptovaluutat ovat volatiilejä sijoituskohteita, joiden liikkeitä on erittäin vaikea ennustaa. Osta Algorand omalla vastuulla.

Valitse kaupankäyntialusta

Jos olet sijoittanut aiemmin, olet varmaan tehnyt sen pankkisi kautta. Pankkien kautta sijoittaminen on kuitenkin monimutkaisempaa ja huomattavasti kalliimpaa kuin netin kaupankäyntipalveluiden kautta. Lisäksi pankit eivät tarjoa asiakkailleen lainkaan kryptovaluuttaa, mutta ironisesti sijoittavat niihin kuitenkin itse. Ei anna kovin luotettavaa kuvaa, eikö? Pankkien sijasta vuonna 2021 sijoittaminen hoidetaan netissä!

Osta Algorand markkinoiden johtavalla kaupankäyntialustalla, eTorossa, joka on käytössä ympäri maailmaa yli 140 maassa. Palvelu on perustettu jo vuonna 2007 ja se on viimeisen vuoden aikana kasvanut hurjaa vauhtia, kun epävarmat työmarkkinat ja pandemia ovat puskeneet ihmisiä laittamaan rahansa johonkin muualle kuin sukan varteen. eToro tarjoaa laajan kavalkaadin sijoituskohteita: 

 • osakkeita (myös suomalaisia!), 
 • kryptovaluuttoja, 
 • indeksirahastoja, 
 • valuuttoja sekä 
 • hyödykkeitä. 

eToron alustalla voi käydä kauppaa monella eri tavalla, myös sosiaalisesti. eToro on yksi markkinoiden turvallisimmista ja halvimmista kaupankäyntialustoista, joka on saatavana suomenkielisenä. Esimerkiksi osakekaupankäynti on täysin välityspalkkiovapaata ja kaikki rahansiirrot on turvattu SSL-teknologialla. Supersijoittaja Warren Buffetkin sijoittaa eTorossa, joten miksi sinä et sijoittaisi? Osta Algorand eTorossa näin:

Luo tili ja siirrä rahaa

Untitled design

Tilin luominen eToroon tapahtuu muutamassa minuutissa. eToron etusivulla näet Rekisteröidy -painikkeen, klikkaa sitä. Täytä avautuvalle lomakkeelle sähköpostiosoitteesi ja keksi itsellesi vahva salasana. Sinun on myös mahdollista kirjautua nopeasti sisään Facebook- tai Google-tilisi tunnuksilla. Lomakkeen täytön jälkeen sinun tulee vastata lyhyeen sijoittajakyselyyn, jonka perusteella eToro määrittää minkä tasoinen sijoittaja olet. Näin se pystyy tarjoamaan sinulle parhaiten sopivat palvelut. 

Lopuksi sinun on vielä tunnistauduttava. Tämän voi skipata, mutta suosittelemme, että teet sen samantien. Muuten palvelusi tulevat olemaan rajalliset. Lisäksi tunnistautuminen tuo lisäturvaa sijoituksillesi. Tämän jälkeen tilisi on auki, ja sinun täytyy enää siirtää sinne se summa rahaa, jolla haluat osta Algorand. Vasemmassa alakulmassa näet ‘Talleta varoja’ -painikkeen. Klikkaa siitä lomake auki, täytä haluamasi summa ja valitse maksuväline, minkä jälkeen raha siirtyy välittömästi eToro -tilillesi ja olet valmis ostamaan Algorandia!

Osta Algorand

alg

Kun tilisi on auki ja sinne on siirretty rahaa, olet valmis. Osta Algorand helposti ja nopeasti kirjoittamalla kryptovaluutan nimi yläreunan hakuvalikkoon, ja klikkaa itsesi sen sijoitussivulle. Sijoitussivulla voit seurata Algorandista käytävää keskustelua, ja kerätä sieltä parhaat sijoitusvinkit, sekä seurata sen kurssia reaaliajassa. 

Sivun yläreunassa näet ‘Käy kauppaa’ -painikkeen. Klikkaa sitä ja sinulle avautuu ostolomake. Tähän sinun tarvitsee vain kirjata haluamasi summa, jolla haluat ostaa Alograndia. Voit halutessasi valita myös vipuvaikutuksen, mutta jos olet sijoittamassa arvonnousutarkoituksessa, älä koske vipuvaikutukseen. Lopuksi klikkaa ‘Avaa kauppa’, ja näet välittömästi ostamasi Algorandit eToro-salkussasi.

Algorand – Mikä se on?

Algorand on Bostonissa, Yhdysvalloissa perustettu avoin, hajautettu lohkoketju, joka mahdollistaa sekä älysopimusten, että hajautettujen sovellusten (dApps) kehittämisen sen verkkoon. Projektin perustaja on erittäin nimekäs: MIT-professori, Silvio Micali, joka aloitti Algorandin lohkoketjun kehittämisen vuonna 2017, ja toi sen testiverkon markkinoille vuonna 2019. 

Micali halusi luoda lohkoketjun, joka mahdollistaisi tuolloin kovassa nousussa olevien DeFi -projektien soveltamisen perinteisen talouden työkaluiksi ja prosesseiksi, mikä tuntui tuolloin vielä mahdottomalta ajatukselta. Mutta kuten olemme huomanneet, teknologian kehitys on joka vuosi vauhdikkaampaa, ja tänä päivänä meidän saatavillamme on jo Visan luomia kryptoluottokortteja, sekä Algorandin alusta, jonka avulla yritykset voivat soveltaa kryptovaluuttoja, älysopimuksia ja hajautettuja sovelluksia omaan liiketoimintaansa. 

osta Algorand

Algorandin kyky tehdä tämä kaikki mahdolliseksi perustuu sen lohkoketjuun, joka toimii Proof-of-Stake algoritmilla, joka taas takaa Alograndin verkolle monia sen kilpailijoita nopeammat ja tehokkaammat vahvistukset ja käsittelyajat. Algorandin suurimpana kilpailijana pidetään Cardanoa, joka myös tarjoaa lohkoketjualustan, jonka tarkoituksena on mahdollistaa erillisten lohkoketjujen kommunikointi keskenään. Tämä oli pitkään kryptoalaa vaivannut ongelma, joka sekin on siis nyt ratkaistu. 

Vaikka Cardano on huomattavasti Algorandia tunnetumpi projekti, Algorandilla on omat vahvuutensa: se on esimerkiksi luotu helposti skaalautuvaksi ja nopeaksi infrastruktuuriksi ja alustaksi, johon kuka vain voi kehittää omiin tarpeisiinsa sopivia älysopmuksia ja hajautettuja sovelluksia. Mutta mitä nämä älysopimukset itse asiassa edes ovat?

Algorand älysopimukset

Pähkinänkuoressa älysopimus on juuri se, mikä sinulle tulee sanasta ensimmäisenä mieleen: sopimus, joka on älykäs, eli käytännössä digitaalisessa muodossa. Sinällään älysopimukset eivät eroa perinteisistä sopimuksista, sillä niillä voidaan sopia asioista kahden tahon välillä, ja niihin voidaan tallettaa dataa turvallisesti. Se, missä älysopimukset eroavat perinteisistä sopimuksista, on niiden kyvyssä poistaa yhtälöstä kaikki kolmannet osapuolet, kuten pankki tai kiinteistönvälittäjä. 

mikä on älysopimus?

Koska älysopimuksissa yhteistyö tapahtuu suoraan kahden tekijän välillä ilman ylimääräisiä osapuolia, sopimusten muodostaminen on huomattavasti helpompaa, nopeampaa ja erittäin kustannustehokasta. Algorand tarjoaa markkinoille lohkoketjun, johon näitä älysopimuksia voidaan kehittää, eli käytännössä koodata helposti ja halvasti. Jokaiseen älysopimukseen liittyy tiettyjä ehtoja, jotka sopimuksen kehittäjä niihin koodaa, ja kun nämä ehdot täyttyvät, älysopimus “suoritetaan”, eli vahvistetaan lohkoketjun validaattoreiden toimesta, jolloin siitä tulee erittäin turvallinen datapankki.

Älysopimukset ovat erityisesti DeFi -projektien saralla pakollisia pahoja, joten niitä tarjoavat alustat ovat viimeisen vuoden aikana nousseet arvoon arvaamattomaan, Algorand niiden mukana. Voidaan siis sanoa, että jos uskot DeFi -alan nousun jatkuvan, osta Algorand ja hyödy koko markkinoiden noususta sen kautta. Algorandin tapauksessa sen potentiaali piilee nimenomaan sen lohkoketjun skaalautuvuudessa, mikä on älysopimuksille mannaa. 

Algorand staking

Olet varmasti kuullut louhinnasta, joka on prosessi, jolla luodaan esimerkiksi uusia Bitcoineja markkinoille. Louhinta on hidas ja kallis prosessi, johon monilla ei ole mahdollisuutta osallistua, mutta sen lisäksi on olemassa kryptovaluuttojen staking. Staking on prosessi, jossa sinulla on mahdollisuus tienata lisää kryptovaluuttaa korkona, kun talletat kyseistä kryptovaluuttaa sen lohkoketjuun tietyn määrän tietyksi ajaksi. Tämä auttaa lohkoketjuprojektin kehitystä, ja olet näin ollen ansainnut palkkion, eli lisää kyseistä kryptovaluuttaa.

Algorand staking on haluttu tehdä mahdolliseksi mahdollisimman monelle, minkä vuoksi siitä on tehty niin yksinkertaista kuin vain on pystytty. Ja kaikessa yksinkertaisuudessaan Algorandin stakingiin voi osallistua tallettamalla Algorand Walletiin mahdollisimman paljon ALGO -kryptovaluuttaa, ja pitää niitä siellä mahdollisimman pitkään. Usein staking vaatii kryptovaluutan lisäksi kyseisen projektin ylläpitoon ja kehittämiseen osallistumista, mutta Algorand ei vaadi muuta kuin talletuksen. Algorand staking voi tuottaa sinulle jopa 6 prosentin tuotot vuodessa. Tämä on huomattavasti parempi korkoprosentti, kuin se säästötilisi lupaama 2 prosenttia, eikö?

Mitä DeFi tarkoittaa?

DeFi tulee englannin kielen sanoista Decentralized Finance, joka tarkoittaa suomeksi hajautetun rahoituksen protokollia. Koska kyseessä ovat nimenomaan hajautetut rahoitusratkaisut, DeFi -projektit perustuvat aina lohkoketjuun, joka takaa keskittämättömän, demokraattisen ja avoimen järjestelmän monenlaisille erilaisille rahoitusratkaisuille. Tämä sopii kryptovaluuttojen pirtaan erinomaisesti, sillä ne luotiin alunperin haastamaan perinteiset valuutat, jotka ovat erittäin säänneltyjä ja rajoitettuja. 

Kuluttajien luottamus esimerkiksi pankkeihin on viimeisimmän talouskriisin (2008) jälkeen rapautunut pahemman kerran, minkä vuoksi hajautetuilla, demokraattisille rahoitusratkaisuille on jo pitkään ollut kysyntää. Ei ole yhteensattuma, että maailman ensimmäinen hajautetun rahoituksen mahdollistanut järjestelmä, eli Bitcoinin lohkoketju, lanseerattiin juuri talouskriisin keskellä vuonna 2009. Bitcoin kuitenkin tarjoaa tällä hetkellä käyttöömme pääasiassa maksuvälineen, sekä tietenkin mielenkiintoisen sijoituskohteen, kun taas DeFi -projektit tuovat meille kaikkea seuraavaa:

 • kryptovaluuttalainoja (asuntolainoja, kulutusluottoja, sijoituslainoja, jne.)
 • joukkorahoitusta (hyväntekeväisyyskeräykset, rahoituskierrokset, jne.)
 • vakuutuksia (omaisuudelle, henkilöille, lemmikeille, jne.)
 • erilaisia sijoitusratkaisuja (pörssejä, likviditeettipooleja, passiivista tuloa, jne.)
plc

Kaikki tämä tulee DeFi -projektien kautta mahdolliseksi kryptovaluutoilla! Tämä saattaa kuulostaa korkealentoiselta, mutta itse asiassa Suomesta löytyy yksi markkinoiden menestyneimmistä DeFi -projekteista: AAVE lainaprotokolla pyrkii mullistamaan asuntolainamarkkinat hajautetulla luototusalustallaan. Otetaan nopea käytännön esimerkki, jotta DeFi -projektit tulisivat selkeämmiksi: 

Jos haet asuntolainaa pankista, et voi koskaan tietää miten suuren lainan saat, ja miten nopeasti. Hyvin usein lainan määrä ei ole sitä, mitä olit toivonut. Lisäksi hakuprosessi vaatii usein sen, että menet henkilökohtaisesti pankkiin neuvottelemaan asiasta, tai jonotat kuukausitolkulla virtuaaliseen lainatapaamiseen. Kaiken tämän päälle maksat palvelumaksun jo siitä, että kehtaat hengittää. Hidasta, jäykkää, erittäin kallista ja liian säänneltyä.

Jos taas haet Aaveen alustalla kryptolainaa, sinun tarvitsee vain tallettaa lainasi vaatimat vakuudet Aaveen projektin lohkoketjun lainapooleihin, ja saat vastineeksi tarvitsemasi määrän haluamaasi kryptovaluuttaa. Toinen vaihtoehto on suoraan tallettaa vakuudet lainapooliin, jolloin lainanantaja sitten kertoo sinulle, miten suuren lainan voit saada vakuuksiesi perusteella. Hyväksyttyäsi “tarjouksen”, kryptovaluutat ovat heti käytössäsi. Kaikki käy silmänräpäyksessä ilman turhia välikäsiä ja sääntelyä. Ja siinä on pähkinänkuoressa DeFi -projektien vahvuus.

Kannattaako Algorandiin sijoittaa?

Algorand on ampaissut kryptosijoittajien linssiluteeksi kesän 2021 loppupuolella, kun sen hinta per ALGO coin ampaisi huimaan kurssinousuun. Se nousi syyskuun alussa vain kahdessa päivässä 1,26 dollarista 2,31 dollariin, ja on sen jälkeen pysytellyt 1,50 dollarin yläpuolella. Tämä on erinomainen nousu, sillä kesällä ALGOn hinta oli vielä alle dollarin luokkaa. 

osta Algorand

Algorandin suurimpana kilpailijana on markkinoilla pidetty Cardanon erittäin monipuolista lohkoketjua, jota on jo otettu runsain mitoin käyttöön yritysmaailmassa. Mutta sekä tarjoamiensa palveluiden, että niiden arvojen saralla nämä kaksi ovat aivan rinta rinnan. Tällä hetkellä Cardanon ainoa etu Algorandiin verrattuna on sen status tunnetumpana projektina. 

Mutta kun kaivamme vähän syvemmälle, meille selviää, että Algorand tarjoaa itse asiassa huomattavasti Cardanoa alempia siirtokustannuksia, mikä saattaa osaltaan olla syynä sen ripeään kasvuun viime aikoina. Lisäksi voidaan olettaa, että kun sana Algorandin erityisen yksinkertaisesta ja palkitsevasta stakingista lähtee leviämään, sen käyttäjien määrä tulee lisääntymään. Ja käyttäjien lisääntyessä Algorand kurssi kasvaa. 

Osta Algorand jos uskot sen kasvupotentiaaliin, sekä sen kykyyn mullistaa perinteiset rahoitusmarkkinat. Mitä tulee analyytikoiden mielipiteeseen Alograndin pitkän aikavälin kasvusta, siihen uskotaan: WalletInvestor on arvioinut, että Algorand tulee vuoteen 2026 mennessä lähentelemään jo 5 dollarin arvoa per coin. 

Algorand plussat ja miinukset

Osta Algorand ja olet todistamassa kryptovaluuttojen tunkeutumista osaksi arkielämäämme suoraan eturivistä. DeFi -projektien eteneminen on ollut vauhdikasta jo vuoden päivät, ja Algorand tekee tästä prosessista entistä sujuvampaa ja nopeampaa. Ja mitä enemmän DeFi -protokollien kehittäjiä päätyy käyttämään nimenomaan Algorandin lohkoketjua alustanaan, sitä nopeammin ja suuremmalla volyymilla sen arvon voidaan odottaa kasvavan. 

Haluamme kuitenkin muistuttaa vielä, että kryptovaluutat ovat erittäin volatiileja sijoituskohteita, ja esimerkiksi Algorand kurssi on melko voimaton suurten kryptovaluuttojen, kuten Bitcoinin ja Ethereumin vaikutusvallan edessä. Jos Bitcoin nousee, Algorand nousee, ja päinvastoin. Lisäksi kryptomarkkinat reagoivat aivan erityyppisiin asioihin voimakkaasti, kuin esimerkiksi osakkeet. Osta Algorand siis ainoastaan siinä tapauksessa, että budjettisi kestää sen mukanaan tuomat riskit. 

Plussat

 • Algorand tarjoaa DeFi -markkinoille nopean, halvan ja tehokkaan rakennusalustan
 • Algorand hyötyy DeFi -markkinoiden kasvusta
 • Algorandin lohkoketjun skaalautuvuus, sekä sen kehittäjille tarjoamat työkalut tekevät siitä houkuttelevan vaihtoehdon DeFi -kehittäjille
 • Algorandin älysopimukset soveltuvat integroitaviksi osaksi yritysten toimintaa, mikä saattaa näkyä sen käytön räjähtävänä lisääntymisenä tulevaisuudessa
 • Kryptoasiantuntijat uskovat Algorandin jatkuvaan kasvuun tulevaisuudessa 

Miinukset

 • Algorandilla on todella kovan luokan kilpailijoita, joista suurin on Cardano
 • Algorand on vielä suhteellisen “vähäpätöinen” kryptovaluutta, mikä tarkoittaa, että sen arvo on tietyllä tavalla riippuvainen suurten kryptonimien kurssien liikkeistä 
 • Jos muut alustat houkuttelevat enemmän käyttäjiä, ja Algorand jää jalkoihin, sen kasvu tyrehtyy.

Katso Algorandin kurssi reaaliajassa.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on Algorand?

Algorand tarjoaa avoimen lohkoketjun, johon DeFi -kehittäjät voivat rakentaa helposti skaalautuvia älysopmuksia ja hajautettuja sovelluksia.

Mistä Algorand kannattaa ostaa?

Osta Algorand helposti ja nopeasti suosituimmilta netin kaupankäyntialustoilta, kuten eToro: rekisteröidy, siirrä tilillesi rahaa ja osta Algorand.

Kannattaako Algorandiin sijoittaa?

Algorand on kehitetty paikkaamaan monia samantyyppisiä projekteja vaivaavia ongelmia, kuten hitautta ja kalleutta, joten siinä on runsaasti potentiaalia, ja sen kiinnostavuus kasvaa.

Mitä Algorand staking on?

Talleta ALGO kryptovaluuttaa Algorand Walletiisi, jolloin sinut palkitaan samalla kryptovaluutalla vuosittaisella korolla, joka on melkein 6%.

Mitä DeFi:t ovat?

DeFi on Decentralized Finance, eli hajautetun rahoituksen protokolla, joka tarkoittaa digitaalisia rahoituksen ratkaisuja muun muassa lainamarkkinoille ja kiinteistöalalle.

Teresa Maria

Teresa Maria on monipuolinen sisällöntuottaja, jolla on laaja kokemus sijoittamisesta ja kryptovaluutoista. Hänen Osakekoululle tuottamien sijoitusoppaidensa avulla sinustakin voi tulla ammattisijoittaja alta aikayksikön.

Katso kaikki artikkelit tekijältä Teresa Maria