Osta 1Inch: Paras opas (2022 Päivitetty)

Osta 1Inch jos uskot DeFi -markkinoiden kykyyn nousta varteenotettavaksi vaihtoehdoksi perinteisten rahoitusmarkkinoiden rinnalle, jopa niiden ohi. 1Inch on yksi kryptomarkkinoiden mielenkiintoisimmista DeFi -projekteja tukevista protokollista, sillä sen protokolla pitää huolen siitä, että DeFi -projektien operaatiot ovat erityisen hyvin suojattuja, nopeita ja tehokkaita. Se on sekä hajautettu pörssi (DEX), että  AMM (eng. automated market maker), eli automaattinen markkinatakaaja, joka tuottaa DeFi tokeneiden väliseen kaupankäyntiin likviditeettiä. 

Kuulostaako liian monimutkaiselta ymmärtää? DEX, DeFi, likviditeetti, mitä ihmettä nämä kaikki tarkoittavat? Ei hätää! Tässä artikkelissa käymme läpi kaikki 1Inchiin liittyvät asiat selkokielellä niin, että artikkelin luettuasi olet täysin perillä tästä erikoisesta kryptovaluutasta ja sen käyttöpotentiaalista. Käymme läpi esimerkiksi mikä 1Inch on, miten se toimii, ja onko se hyvä sijoitus, sekä mitä siihen sijoittaessa kannattaa ottaa huomioon. Osta 1Inch tämän selkokielisen aloittelijan oppaan luettuasi helposti ja nopeasti.

Osta 1Inch täältä 68% vähittäiskauppaa käyvistä CFD -tileistä menettää rahaa.

4 hyvää syytä sijoittaa 1Inchiin

 • 1Inch tarjoaa sekä korkean tason turvaa, että likviditeettiä nopeasti kasvaville DeFi -markkinoille.
 • Se palkitsee ne käyttäjät ruhtinaallisesti, jotka osallistuvat sen verkon ylläpitoon, ja näin tarjoavat lisää likviditeettiä. 
 • 1Inch on nopeasti noussut yhdeksi hyvin tunnetuksi kryptovaluutaksi, jolla uskotaan olevan runsaasti kasvupotentiaalia tulevaisuudessa 
 • Osta 1Inch eToron erittäin suositulla, kansainvälisellä kaupankäyntialustalla – Aloita sijoittaminen tänään!
Osta 1Inch täältä 68% vähittäiskauppaa käyvistä CFD -tileistä menettää rahaa.

Osta 1Inch – Nopea opas

Mennään heti aluksi suoraan asiaan, eli 1Inchin osto-oppaaseen. 1Inch kryptovaluutan tehtävä on tarjota DeFi -markkinoilla oleville tokeneille markkinapaikka, jossa likviditeetin tarjoamisesta huolehtii sen oman verkon natiivitoken, eli 1INCH token. Suhteellisen nuoreksi kryptovaluutaksi 1Inch on hintansa puolesta erinomainen sijoitus, mutta kannattaa ottaa huomioon, että se on kryptovaluutta sieltä volatiilimmasta päästä. Sen hinnan nopeat vaihtelut tekevät siitä kuitenkin hyvän sijoituskohteen aktiiviseen kaupankäyntiin. Mutta voidaanko siltä odottaa samanlaisia hintapiikkejä, kuin Bitcoinilta? Se selviää alempaa tästä artikkelista.

Osta 1Inch erityisesti siinä tapauksessa jos haluat päästä käsiksi DeFi -markkinoihin laajemmalla skaalalla yhden DeFi tokenin sijasta. Pidä kuitenkin aina mielessä, että kryptovaluutat eivät ole säännelty sijoituskohde, joten niihin sijoittaessa otat itse vastuun sijoittamisen riskeistä. Kryptovaluutat ovat volatiilejä sijoituskohteita, joiden liikkeitä on erittäin vaikea ennustaa. Osta 1Inch omalla vastuulla.

 • capital toplist stb
  Arvosana
  Mitä mieltä me olemme
  • Optimoi strategiasi AI-analyysien avulla
  • Valitse yli 6000+ CFD-kohteen väliltä
  • Ilmaisia webinaareja, kursseja ja oppaita
  Kauppakohtainen hinta 0 EURO Tilimaksu 0 EURO Mobiilisovelluksen pisteet
  8/10
  OSTA KRYPTO Lue arvostelu 79,17% yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa, kun he käyvät CFD -kauppaa tämän välittäjän kanssa.
  Sinun on itse harkittava, onko sinulla varaa ottaa suuri riski pääoman menettämisestä.
 • nordnet toplist stb
  Arvosana
  Mitä mieltä me olemme
  • Pohjoismaiden suurin sijoittamiseen erikoistunut palvelu
  • Suurin valikoima suomalaisia ja pohjoismaalaisia osakkeita
  • Saat pääsyn heidän sosiaalisen median kanavilleen
  Kauppakohtainen hinta 0 EURO Tilimaksu 0 EURO Mobiilisovelluksen pisteet
  7/10

Vaihe 1 – Valitse kaupankäyntialusta

Jos olet sijoittanut aiemmin, olet varmaan tehnyt sen pankkisi kautta. Pankkien kautta sijoittaminen on kuitenkin monimutkaisempaa ja huomattavasti kalliimpaa kuin netin kaupankäyntipalveluiden kautta. Lisäksi pankit eivät tarjoa asiakkailleen lainkaan kryptovaluuttaa, mutta ironisesti sijoittavat niihin kuitenkin itse. Ei anna kovin luotettavaa kuvaa, eikö? Pankkien sijasta vuonna 2021 sijoittaminen hoidetaan netissä!

Osta 1Inch markkinoiden johtavalla kaupankäyntialustalla, eTorossa, joka on käytössä ympäri maailmaa yli 140 maassa. Palvelu on perustettu jo vuonna 2007 ja se on viimeisen vuoden aikana kasvanut hurjaa vauhtia, kun epävarmat työmarkkinat ja pandemia ovat puskeneet ihmisiä laittamaan rahansa johonkin muualle kuin sukan varteen. eToro tarjoaa laajan kavalkaadin sijoituskohteita: 

 • osakkeita (myös suomalaisia!), 
 • kryptovaluuttoja, 
 • indeksirahastoja, 
 • valuuttoja sekä 
 • hyödykkeitä. 

Lisäksi sen alustalla voi käydä kauppaa monella eri tavalla, myös sosiaalisesti. eToro on yksi markkinoiden turvallisimmista ja halvimmista kaupankäyntialustoista, joka on saatavana suomenkielisenä. Esimerkiksi osakekaupankäynti on täysin välityspalkkiovapaata ja kaikki rahansiirrot on turvattu SSL-teknologialla. Supersijoittaja Warren Buffetkin sijoittaa eTorossa, joten miksi sinä et sijoittaisi? Osta 1Inch eTorossa näin:

Vaihe 2 – Luo tili ja siirrä rahaa

eToro

Tilin luominen eToroon tapahtuu muutamassa minuutissa. eToron etusivulla näet Rekisteröidy -painikkeen, klikkaa sitä. Täytä avautuvalle lomakkeelle sähköpostiosoitteesi ja keksi itsellesi vahva salasana. Sinun on myös mahdollista kirjautua nopeasti sisään Facebook- tai Google-tilisi tunnuksilla. Lomakkeen täytön jälkeen sinun tulee vastata lyhyeen sijoittajakyselyyn, jonka perusteella eToro määrittää minkä tasoinen sijoittaja olet. 

Lopuksi sinun on vielä tunnistauduttava. Tämän voi skipata, mutta suosittelemme, että teet sen samantien. Tämän jälkeen tilisi on auki, ja sinun täytyy enää siirtää sinne se summa rahaa, jolla haluat osta 1Inch. Vasemmassa alakulmassa näet ‘Talleta varoja’ -painikkeen. Klikkaa siitä lomake auki, täytä haluamasi summa ja valitse maksuväline, minkä jälkeen raha siirtyy välittömästi eToro -tilillesi ja olet valmis ostamaan 1INCH tokenia!

Vaihe 3 – Osta 1Inch

Kun tilisi on auki ja sinne on siirretty rahaa, olet valmis. Osta 1Inch helposti ja nopeasti kirjoittamalla kryptovaluutan nimi yläreunan hakuvalikkoon, ja klikkaa itsesi sen sijoitussivulle. Sijoitussivulla voit seurata 1INCH:stä käytävää keskustelua, ja kerätä sieltä parhaat sijoitusvinkit, sekä seurata sen kurssia reaaliajassa. 

Sivun yläreunassa näet ‘Käy kauppaa’ -painikkeen. Klikkaa sitä ja sinulle avautuu ostolomake. Tähän sinun tarvitsee vain kirjata haluamasi summa, jolla haluat ostaa 1Inch:iä. Voit halutessasi valita myös vipuvaikutuksen, mutta jos olet sijoittamassa arvonnousutarkoituksessa, älä koske vipuvaikutukseen. Lopuksi klikkaa ‘Avaa kauppa’, ja näet välittömästi ostamasi 1INCH tokenit eToro-salkussasi.

Vaihe 4 – Myy 1Inch 

Sijoittamisessa ostamisen lisäksi myös kryptovaluutan myyminen tulee jossain kohtaa ajankohtaiseksi. Kun haluat myydä salkussasi olevia kryptovaluuttoja, siirry Portfolioosi, ja klikkaa sitä kryptoa, jota haluat myydä, kuten tässä tapauksessa 1Inch. Eteesi aukeaa lomake, josta klikkaat “Sulje kauppa” -painiketta, jolloin eToro myy omistamasi 1INCH tokenit, ja myynnin tuotot näkyvät heti eToro -tililläsi. 

Huomaa, että kun siirrät tuotot eTorosta omalle tilillesi, sinun täytyy ilmoittaa kyseiset tuotot verottajalle. Sijoitustuotot ovat Suomessa verotettavaa pääomatuloa, joten tuottojen koosta riippuen, niistä tulee maksaa 30% – 34% vero.

1Inch – mikä se on?

Vuonna 2019 lanseerattu 1Inch on DeFi -markkinoiden peesissä noussut yhdeksi mielenkiintosimmaksi ja varteenotettavimmaksi kryptovaluutaksi. Se tarjoaa kryptomarkkinoille hajautetun protokollan, joka mahdollistaa erityisen nopeat, tehokkaat ja turvalliset toiminnot nimenomaan DeFi -projekteille. Sen avulla DeFi -markkinat ovat pystyneet kehittymään nopeammin, mitä osattiin odottaa, ja 1Inch jatkaa edelleen näiden uusien rahoitusmarkkinoiden kehittymisen tukemista vahvasti. 

Osta 1Inch

Alunperin 1Inch tuotiin markkinoille nimenomaan hajautetun pörssin (Decentralized Exchange) muodossa. Tämän DEX:in oli tarkoitus tehdä kaikki työ sen käyttäjien puolesta, ja etsiä useista erillisistä likviditeettilähteistä ne parhaat tarjoajat, eli alhaisimmat hinnat. Protokollan Pathfinder -algoritmi koluaa yli 170:aa eri likviditeettilähdettä, joita löytyy sekä Ethereumin, Binance Smart Chainin, että Polygonin ja Avalanchen verkoista. Innovatiivinen ja käytännöllinen projekti on aina mieluinen tulokas kryptomarkkinoille, ja 1Inchin suosion kasvu onkin ihan sen omaan erinomaisuuteen perustuvaa. 

Vain vuosi sen markkinoille tuomisen jälkeen sen verkossa oli jo yli miljoona käyttäjää, ja se oli ylittänyt 120 miljardin dollarin kokonaisvolyymin yksinään Ethereumin verkossa. Suosio on tietenkin omiaan herättämään myös investoijien kiinnostuksen, ja pelkästään vuonna 2020 1Inch keräsi melkein 20 miljoonan dollarin edestä rahoitusta eri instituutioilta. Sama rata jatkui myös vuonna 2021. Rahoituksen turvin 1Inch on pystynyt kehittymään ja vahvistamaan sen likviditeetin tarjoamiseen erikoistuvia palveluita entisestään. Osta 1Inch jos uskot sen pitkän aikavälin kasvupotentiaaliin. 

Miten 1Inch toimii?

1Inch on ennen kaikkea likviditeetin tarjoamiseen erikoistuva protokolla ja automaattinen markkinatakaaja, joka palvelee nimenomaan DeFi -projekteja. Sen tarjoama verkko on erityisen hyvin suojattu erityyppisiä hyökkäyksiä vastaan, ja se palkitsee sellaiset käyttäjät, jotka osallistuvat sen likviditeetin tarjonnan lisäämiseen. Markkinoilta löytyy tietenkin jo monenlaisia DeFi -projekteja tukevia protokollia, mutta 1Inch nähdään markkinoilla yhtenä innovatiivisimpana ja joustavimpana sellaisena. 

Sen erityisyys perustuu nimenomaan sen protokollan kykyyn tarjota muita dynaamisempaa hinnoittelua, ehdollisia tilauksia, sekä erilaisia tapoja toteuttaa transaktioita esimerkiksi stop-loss -käskyjen ja huutokaupan kautta. Hajautettuna pörssinä 1Inch tarjoaa tottakai myös oman walletin, joka on käyttöliittymänsä puolesta helppokäyttöinen ja mahdollistaa kryptovaluuttojen stakingin, eli tallettamisen koron ansaitsemisen toivossa. 1Inchin wallet on moniketjuinen mobiiliwallet, mikä jälleen asettaa sen yhden askeleen monia muita kryptowalleteja edelle.

DAO-malliin perustuva 1INCH token on koko verkon toiminnan varmistava kryptovaluutta, ja sitä voidaan myös käyttää stakingiin. Kun käyttäjä tallettaa 1INCH tokeninsa sen verkkoon, hän saa tällöin oikeudet osallistua protokollan ylläpitoon äänestysten kautta. Äänestysten kautta käyttäjät voivat ansaita palkkiona lisää 1INCH tokeneita, eli tavallaan ansaitsevat korkoa. Staking myös takaa ja vahvistaa entisestään 1Inch verkon turvallisuutta. 

Mikä on DeFi?

DeFi tulee englannin kielen sanoista Decentralized Finance, joka tarkoittaa suomeksi hajautetun rahoituksen protokollia. Koska kyseessä ovat nimenomaan hajautetut rahoitusratkaisut, DeFi -projektit perustuvat aina lohkoketjuun, joka takaa keskittämättömän, demokraattisen ja avoimen järjestelmän monenlaisille rahoitusratkaisuille. Tämä sopii kryptovaluuttojen pirtaan erinomaisesti, sillä ne luotiin alunperin haastamaan perinteiset valuutat, jotka ovat erittäin säänneltyjä ja rajoitettuja. DeFi -projektit ovat askel eteenpäin kryptovaluutoista.

Kuluttajien luottamus esimerkiksi pankkeihin on viimeisimmän talouskriisin (2008) jälkeen rapautunut pahemman kerran. Sen vuoksi hajautetuilla, demokraattisille rahoitusratkaisuille on jo pitkään ollut kysyntää. Ei ole yhteensattuma, että maailman ensimmäinen hajautetun rahoituksen mahdollistanut järjestelmä, eli Bitcoinin lohkoketju, lanseerattiin juuri talouskriisin keskellä vuonna 2009. Bitcoin kuitenkin tarjoaa tällä hetkellä käyttöömme vain maksuvälineen, sekä tietenkin mielenkiintoisen sijoituskohteen. Mutta DeFi -projektit sen sijaan tuovat meille huomattavasti laajemman kavalkadin rahoitusratkaisuja, mukaan lukien kaikki seuraava:

 • kryptovaluuttalainoja (asuntolainoja, kulutusluottoja, sijoituslainoja, jne.)
 • joukkorahoitusta (hyväntekeväisyyskeräykset, rahoituskierrokset, jne.)
 • vakuutuksia (omaisuudelle, henkilöille, lemmikeille, jne.)
 • erilaisia sijoitusratkaisuja (pörssejä, likviditeettipooleja, passiivista tuloa, jne.)

Kannattaako 1Inchiin sijoittaa?

Kryptovaluutat, mukaan lukien 1Inch, ovat erittäin volatiileja ja riskialttiita sijoituskohteita. Niiden hinta voi heitellä yhden päivän aikana hurjasti, ja niiden tulevia liikkeitä on lähes mahdotonta ennustaa. Tästä johtuen vanha sääntö pätee: Älä sijoita kohteeseen, jota et tunne tai ymmärrä. Osta 1Inch vasta siinä vaiheessa kun ymmärrät mihin sitä käytetään, jonka jälkeen osaat arvioida sen kasvupotentiaalin itse. Tässä muutama hyvä lisäpointti, joita kannattaa miettiä ja tutkia: 

1inc

1Inch tarjoaa ennen kaikkea hajautetun pörssin ja automaattisen markkinatakaajan DeFi -projekteille. Sen tarjoaman likviditeetin ansiosta DeFi -projektien kehittäminen käy entistä turvallisemmaksi, nopeammaksi ja tehokkaammaksi. Selkeän ja hyödyllisen käyttötarkoituksen vuoksi sen suosion kasvu on ollut nopeaa. Mutta samalla kannattaa ottaa huomioon, että kyseessä on volatiili kryptovaluutta. Siksi sen kohdalla on tärkeää miettiä erityisesti sitä, että minkä tyyppistä sijoittamista haluat harjoittaa? Oletko hakemassa hyvää kohdetta pitkän aikavälin sijoittamiseen, vai kiinnostaako sinua spekulatiivinen kaupankäynti? 

1Inch sopii hyvin spekulatiiviseen kaupankäyntiin, ja koska sen päätarkoitus on tarjota nopeasti kasvaville DeFi -markkinoille likviditeettiä, sen kysynnän kasvu kryptomarkkinoilla on ollut ripeää. Osta 1Inch pitkän aikavälin sijoituksena jos uskot sen kasvun jatkuvan DeFi -markkinoiden kasvun peesissä myös jatkossa. Lisäksi 1Inch on kiinnostava sijoituskohde niille, joita kiinnostaa nimenomaan kryptoprojektissa mukana olo henkilökohtaisesti. 1INCH token antaa mahdollisuuden stakingiin, eli käyttäjä voi ansaita passiivista tuottoa tallettamalla projektin natiivitokeneita 1Inchin verkkoon. Ja tämän kaiken sivussa käyttäjä voi ansaita myös sillä, jos 1Inch kurssi nousee yhtä hyvin kuin syksyllä 2021. 

Katso reaaliaikainen 1Inch kurssi ja hinta täältä

1Inch plussat ja miinukset 

1Inch tarjoaa ennen kaikkea hajautetun pörssin ja automaattisen markkinatakaajan DeFi -projekteille. Sen tarjoaman likviditeetin ansiosta DeFi -projektien kehittäminen käy entistä turvallisemmaksi, nopeammaksi ja tehokkaammaksi. 1Inchia pidetään kryptomarkkinoilla yhtenä innovatiivisimpana protokollana, minkä vuoksi sen pitkän aikavälin kasvuun uskotaan laajalti. Se tarjoaa erinomaisen sijoituskohteen sekä spekulatiivisesta sijoittamisesta, että pitkän aikavälin sijoittamisesta kiinnostuneille. Osta 1Inch kun ymmärrät mihin ja miten se toimii, ja kun olet harkinnut seuraavia asioita:

Plussat

 • 1INCH on hallintatoken, jonka avulla pidetään yllä likviditeettiä ja tehoa DeFi -projekteille tarjoavaa hajautettua pörssiä (DEX). 
 • 1Inch tarjoaa DeFi -projekteille vahvempaa suojaa, tehokkaampaa ja nopeampaa tapaa toimia.
 • 1Inch mahdollistaa stakingin sen verkossa, eli sen natiivitokenia tallettamalla käyttäjät voivat ansaita passiivista tuloa osallistumalla verkon toiminnan ylläpitoon.
 • 1Inchin kysyntä on kasvanut runsaasti, mikä sai sen arvon kasvamaan hurjasti vuoden 2021 keväällä, ja sen kasvuun uskotaan myös jatkossa. 
 • 1Inch soveltuu sekä aktiiviseen treidaamiseen, että pitkän aikavälin sijoituskohteeksi

Miinukset

 • 1Inch on melko volatiili kryptovaluutta, mikä saattaa säikyttää varsinkin aloittelijoita pois sen luota.
 • Kryptovaluutat ovat sääntelemättömiä sijoituskohteita, joten niihin sijoittamiseen liittyy aina korkeita riskejä.
Osta 1Inch täältä 68% vähittäiskauppaa käyvistä CFD -tileistä menettää rahaa.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on 1Inch?

1Inch tarjoaa hajautetun pörssin (DEX) ja automaattisen markkinatakaajan (AMM) DeFi -projekteille.

Mistä 1Inch kannattaa ostaa?

Osta 1Inch helposti ja nopeasti suosituimmilta netin kaupankäyntialustoilta, kuten eToro: rekisteröidy, siirrä tilillesi rahaa ja osta 1Inch.

Kannattaako 1Inchiin sijoittaa?

1Inch on yksi kryptomarkkinoiden innovatiivisimpia ja tehokkampia DeFi -projekteja tukevia protokollia, minkä uskotaan näkyvän sen kurssitaulukolla kasvuna pitkällä aikavälillä.

Mikä on DeFi?

DeFi (eng. Decentralized Finance) tarkoittaa suomeksi hajautetun rahoituksen protokollia, jotka takaavat keskittämättömän, demokraattisen ja avoimen järjestelmän monenlaisille rahoitusratkaisuille.

Voiko 1Inchiä ostaa luottokortilla?

Voit ostaa 1Inch luottokortilla melkein mistä tahansa kryptovaluuttapörssistä. eToro-kaupankäyntialustalla luottokortilla tehdyt siirrot siirtyvät välittömästi, joten sinun ei tarvitse odottaa useita päiviä rahan siirtymistä.

Pitääkö 1Inchiin sijoittamisesta maksaa veroa?

Kun yksityishenkilö sijoittaa kryptovaluuttaan, se lasketaan sijoittamiseksi. Tämä tarkoittaa, että sijoitusta mahdollisesti seuraavista tuotoista on maksettava pääomatulovero siinä vaiheessa kun myyt sijoituksen ja nostat tuotot tilillesi. 

Teresa Maria

Teresa Maria on monipuolinen sisällöntuottaja, jolla on laaja kokemus sijoittamisesta ja kryptovaluutoista. Hänen Osakekoululle tuottamien sijoitusoppaidensa avulla sinustakin voi tulla ammattisijoittaja alta aikayksikön.

Katso kaikki artikkelit tekijältä Teresa Maria