Osta 0x: Paras opas (2022 Päivitetty)

Osta 0x omistat jo ETH kryptovaluuttaa, ja haluat aloittaa kaupankäynnin kryptovaluutoilla mahdollisimman helposti ja tehokkaasti. Ethereumin verkkoon rakennettu 0x protokolla mahdollistaa kaikkien Ethereumin verkkoon rakennettujen ERC-20 tokeneiden, sekä muiden tuotteiden (esimerkiksi NFT:t) vaihtamisen vapaasti sen omassa verkossa, jolloin yhtälöstä voidaan kokonaan poistaa vaihtojen ja kryptopörssien tarve. Itse asiassa 0x on yksi ensimmäisistä Ethereumin verkkoon rakennetuista DeFi -projekteista (eng. Decentralized Finance), mutta se on vasta nyt alkanut saada huomiota osakseen. Kryptovaluutat nostavat koko ajan suosiotaan sijoituskohteina, joten laita tämä nimi korvan taakse.

Älä kuitenkaan osta 0x, ennen kuin ymmärrät sen käyttölogiikan ja taustan kunnolla. Tässä artikkelissa käymme selkokielellä läpi, miten 0x protokolla toimii käytännössä ja miten se voi mullistaa kryptotuotteiden kaupankäynnin poistamalla yhtälöstä kaikki välikädet. Lisäksi löydät alta Osta 0x -oppaan, jonka avulla pääset ostamaan ZRX kryptovaluuttaa vaikka heti tänään. Voi olla, että jo lähitulevaisuudessa 0x:n kaltaiset rahoitusratkaisut lyövät kunnolla läpi myös perinteisillä rahoitusmarkkinoilla, jolloin kalliille ja hitaille pankkipalveluille ei enää olisi pahemmin tarvetta. Osta 0x ennen kuin näin käy, sillä siinä vaiheessa sen hinta ampaisee hurjaan nousuun.

Osta 0x 68% vähittäiskauppaa käyvistä CFD -tileistä menettää rahaa.

4 hyvää syytä sijoittaa 0x:ään

 • 0x on Ethereumin monipuoliseen ja joustavaan verkkoon rakennettu DeFi -projekti, joka mahdollistaa kryptovaluuttojen ja muiden kryptotuotteiden vaihdot ilman vaihtoalustoja
 • 0x on yksi ensimmäisiä Ethereumin verkkoon rakennetuista DeFi -projekteista, ja se tulee jatkossa hyötymään tämän markkinan kasvusta ja laajentumisesta
 • Ethereumin verkkoon rakennettuna protokollana 0x hyötyy Ethereumin erittäin vahvoista suojauksista, jotka perustuvat sen node-verkostoon, ja myöhemmin stakingiin
 • Osta 0x eToron kansainväliseltä ja luotettavalta kaupankäyntialustalta
callout icon
Osta 0x 68% vähittäiskauppaa käyvistä CFD -tileistä menettää rahaa.

Osta 0x – Nopea opas 2022

Mennään heti suoraan asiaan, eli 0x osto-oppaaseen. 0x protokollan markkina-arvo on sen pitkän iän huomioon ottaen hyvin alhainen muihin samantyyppisiin DeFi -projekteihin verrattuna. Nyt sen arvon nousuun kuitenkin uskotaan erityisesti siksi, että se on lisätty suurten kaupankäyntialustojen listoille, kuten eToroon. Tämä lisää kryptovaluutan käyttöä, minkä taas voidaan odottaa nostavan sen arvoa. Ja tällä tokenilla on todella paljon kasvuvaraa! Osta 0x jos uskot sen tulevaisuuden potentiaaliin perinteisten lainamarkkinoiden haastajana.

Nyt onkin erinomainen hetki käydä kiinni tähän mielenkiintoiseen kryptovaluuttaan jos siitä haluaa hyötyä ilman, että siihen pitää sijoittaa kymmeniä tuhansia kerralla. Pidä kuitenkin aina mielessä, että kryptovaluutat eivät ole säännelty sijoituskohde, joten niihin sijoittaessa otat itse vastuun sijoittamisen riskeistä. Kryptovaluutat ovat volatiilejä sijoituskohteita, joiden liikkeitä on erittäin vaikea ennustaa. Osta 0x omalla vastuulla.

Valitse kaupankäyntialusta

Jos olet sijoittanut aiemmin, olet varmaan tehnyt sen pankkisi kautta. Pankkien kautta sijoittaminen on kuitenkin monimutkaisempaa ja huomattavasti kalliimpaa kuin netin kaupankäyntipalveluiden kautta. Lisäksi pankit eivät tarjoa asiakkailleen lainkaan kryptovaluuttaa, mutta ironisesti sijoittavat niihin kuitenkin itse. Ei anna kovin luotettavaa kuvaa, eikö? Pankkien sijasta vuonna 2021 sijoittaminen hoidetaan netissä!

Osta 0x markkinoiden johtavalla kaupankäyntialustalla, eTorossa, joka on käytössä ympäri maailmaa yli 140 maassa. Palvelu on perustettu jo vuonna 2007 ja se on viimeisen vuoden aikana kasvanut hurjaa vauhtia, kun epävarmat työmarkkinat ovat puskeneet ihmisiä laittamaan rahansa kasvamaan sen sukan varren sijasta. eToro tarjoaa laajan kavalkaadin sijoituskohteita: 

 • osakkeita (myös suomalaisia!), 
 • kryptovaluuttoja, 
 • indeksirahastoja, 
 • valuuttoja sekä 
 • hyödykkeitä. 

Lisäksi sen alustalla voi käydä kauppaa monella eri tavalla, kuten myydä lyhyeksi tai harjoittaa CopyTradingia alustan sosiaalisen kaupankäynnin kautta. eToro on yksi markkinoiden turvallisimmista ja halvimmista kaupankäyntialustoista, joka on saatavana suomenkielisenä. Esimerkiksi osakekaupankäynti on täysin välityspalkkiovapaata ja kaikki rahansiirrot on turvattu SSL-teknologialla. Supersijoittaja Warren Buffetkin sijoittaa eTorossa, joten miksi sinä et sijoittaisi? Osta 0x eTorossa näin:

 • capital toplist stb
  Arvosana
  Mitä mieltä me olemme
  • Optimoi strategiasi AI-analyysien avulla
  • Valitse yli 6000+ CFD-kohteen väliltä
  • Ilmaisia webinaareja, kursseja ja oppaita
  Kauppakohtainen hinta 0 EURO Tilimaksu 0 EURO Mobiilisovelluksen pisteet
  8/10
  OSTA KRYPTO Lue arvostelu 79,17% yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa, kun he käyvät CFD -kauppaa tämän välittäjän kanssa.
  Sinun on itse harkittava, onko sinulla varaa ottaa suuri riski pääoman menettämisestä.
 • nordnet toplist stb
  Arvosana
  Mitä mieltä me olemme
  • Pohjoismaiden suurin sijoittamiseen erikoistunut palvelu
  • Suurin valikoima suomalaisia ja pohjoismaalaisia osakkeita
  • Saat pääsyn heidän sosiaalisen median kanavilleen
  Kauppakohtainen hinta 0 EURO Tilimaksu 0 EURO Mobiilisovelluksen pisteet
  7/10

Luo tili ja siirrä rahaa

Luo tili eToroon

Tilin luominen eToroon tapahtuu muutamassa minuutissa. eToron etusivulla näet Rekisteröidy -painikkeen, klikkaa sitä. Täytä avautuvalle lomakkeelle sähköpostiosoitteesi ja keksi itsellesi vahva salasana. Sinun on myös mahdollista kirjautua nopeasti sisään Facebook- tai Google-tilisi tunnuksilla. Lomakkeen täytön jälkeen sinun tulee vastata lyhyeen sijoittajakyselyyn, jonka perusteella eToro määrittää minkä tasoinen sijoittaja olet. Lopuksi sinun on vielä tunnistauduttava. 

Tämän jälkeen tilisi on auki, ja sinun täytyy enää siirtää sinne se summa rahaa, jolla haluat osta 0x. Vasemmassa alakulmassa näet ‘Talleta varoja’ -painikkeen. Klikkaa siitä lomake auki, täytä haluamasi summa ja valitse maksuväline, minkä jälkeen raha siirtyy välittömästi eToro -tilillesi ja olet valmis ostamaan 0x coinia!

Osta 0x

Lisätietoja 0X:stä

Kun tilisi on auki ja sinne on siirretty rahaa, olet valmis. Osta 0x coin helposti ja nopeasti kirjoittamalla kryptovaluutan nimi yläreunan hakuvalikkoon, ja klikkaa itsesi sen sijoitussivulle. Sijoitussivulla voit seurata kryptovaluutasta käytävää keskustelua, ja kerätä sieltä parhaat sijoitusvinkit, sekä seurata sen kurssia reaaliajassa. 

Osta 0X

Sivun yläreunassa näet ‘Käy kauppaa’ -painikkeen. Klikkaa sitä ja sinulle avautuu ostolomake. Tähän sinun tarvitsee vain kirjata haluamasi summa, jolla haluat ostaa 0x coinia. Voit halutessasi valita myös vipuvaikutuksen, mutta jos olet sijoittamassa arvonnousun tarkoituksessa, älä koske vipuvaikutukseen. Lopuksi klikkaa ‘Avaa kauppa’, ja näet välittömästi ostamasi 0x coinit eToro-salkussasi.

Myy 0x

Sijoittamisessa ostamisen lisäksi myös kryptovaluutan myyminen tulee jossain kohtaa ajankohtaiseksi. Kun haluat myydä salkussasi olevia kryptovaluuttoja, siirry Portfolioosi, ja klikkaa sitä kryptoa, jota haluat myydä, kuten tässä tapauksessa 0x. Eteesi aukeaa lomake, josta klikkaat “Sulje kauppa” -painiketta, jolloin eToro myy omistamasi 0x coinit, ja myynnin tuotot näkyvät heti eToro -tililläsi. 

Huomaa, että kun siirrät tuotot eTorosta omalle tilillesi, sinun täytyy ilmoittaa kyseiset tuotot verottajalle. Sijoitustuotot ovat Suomessa verotettavaa pääomatuloa, joten tuottojen koosta riippuen, niistä tulee maksaa 30% – 34% vero.

Mikä on 0x coin?

0x on jo vuonna 2016 Ethereumin verkkoon kehitetty, ja 2017 markkinoille tuotu DeFi -projekti, joka tekee kryptovaluuttojen, sekä muiden kryptotuotteiden vaihtamista ennenkuulumattoman helppoa. Koska tämä protokolla on rakennettu juuri Ethereumin erittäin laajaan ja suosittuun verkkoon, sillä on välitön pääsy kaikkiin kyseiseen verkkoon rakennettuihin ERC-20 tokeneihin. Näitä tokeneita on tuhansia erilaisia, ja osa niistä on jo suuren luokan DeFi tokeneita, kuten Suomessa kehitetty AAVE. Ja koska nämä kaikki kaupankäynnin kohteet ovat jo valmiiksi samassa verkossa, 0x protokollan ei tarvitse sekoittaa yhtälöön mitään välittäjiä tai kryptopörssejä. 

Osta 0x

Välittäjien ja pörssien kautta krypto-omaisuuksien siirtämisen sijaan 0x protokolla perustuu sen omien älysopimusten verkkoon. Nämä älysopimukset mahdollistavat sujuvat ja helpot kryptovaluuttojen, sekä kryptotuotteiden siirrot sekä kaupankävijöille, että tokeneiden tai tuotteiden kehittäjille. Kaikki voittavat. Mutta mikään protokolla ei tietenkään toimi ilman omaa kryptovaluuttaa, ja 0x protokollan natiivivaluutta tunnetaan ZRX:nä. ZRX toimii 0x:n verkossa yleisenä käyttövaluuttana, ja vuodesta 2019 alkaen myös stakingin palkkiona nodeille, jotka vahvistavat kaikki protokollan tapahtumat, ja vahvistavat sitä tunnistamalla verkon heikkoudet ennen muita. 

Miten 0x protokolla toimii?

0x protokollan päätarkoitus on tehdä sekä kryptovaluuttojen, että muiden krypto-omaisuuksien, kuten esimerkiksi NFT -omaisuuksien, vaihtamisesta mahdollisimman helppoa ja kustannustehokasta. Tämä on sille helppoa, sillä Ethereumin verkkoon rakennettuna sillä on suora yhteys kaikkiin kyseiseen verkkoon rakennettuihin ERC-20 tokeneihin, ja niihin perustuviin omasuuseriin. Mutta se, mikä tekee 0x protokollasta erikoisen, on se, että se ei pelkästään mahdollista ERC-20 tokeneiden vaihtoa, vaan myös niin sanottujen “ei-korjattavien” ERC-723 tokeneiden käytön kaupankäynnissä. 

Osta 0x

Yleisesti voidaan siis sanoa, että 0x protokolla mahdollistaa kaupankäynnin verkossaan kaikilla Ethereumin verkon omaisuuserillä vapaasti, ilman mitään ylimääräisiä välikäsiä, kuten välittäjiä. Mutta 0x protokolla ei toki tyydy vain tähän, vaan sen mahdollistamat kaupankäynnin ominaisuudet joustavat sen omaa verkkoa laajemmallekin. Se soveltuu lisäksi erilaisten digitaalisten tuotteiden ja palveluiden markkinapaikkojen käyttöön. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että sitä voidaan hyödyntää esimerkiksi DeFi -protokollien vaihtotoiminnoissa, mikä voi jatkossa olla se asia, mikä tulee nostamaan sen arvoa radikaalisti.

Monipuolisuutensa vuoksi 0x coin on hyvä ostos esimerkiksi niille, jotka viihtyvät lohkoketjupelien parissa, sillä se soveltuu joustavan luonteensa vuoksi myös niiden vaihtovälineeksi. Vaihtoehtoisesti 0x coineja voidaan integroida peleihin kuuluviin NFT -omaisuuksiin, joita voidaan sitten myös myydä ja vaihtaa. Osta 0x coin jos haluat päästä käsiksi oikeasti monipuoliseen kryptovaluuttaan. Huomaa kuitenkin, että sinulla on hyvä olla hallussasi myös hieman Ethereumia, sillä sen verkossa toimivana kryptona, 0x käyttäjien on maksettava protokollamaksuja, eli GAS-maksuja nimenomaan ETH:lla. 

Lue lisää kryptovaluuttojen ostamisesta.

Mitä DeFi:t ovat?

Syksystä 2020 alkaen yksi sana on kaikunut kryptomarkkinoilla joka suunnalta: DeFi! Mitä ne oikein ovat? DeFi -sana tulee englannin kielen sanoista Decentralized Finance ja kääntyy suomeksi hajautetuksi rahoitukseksi. DeFi -protokollat siis tarjoavat käytännössä erilaisia rahoitusratkaisuja pörsseistä lainoihin ja vakuutuksiin hajautetussa muodossa, eli lohkoketjujen kautta. Tällöin niillä ei ole keskitettyä hallintoa, kuten keskuspankkia, eikä niitä voida säännellä ulkopuolelta, mikä on tähän mennessä hidastanut perinteisillä rahoitusmarkkinoilla rahoituksen saamista. DeFit perustuvat yleensä älysopimuksiin ja ne ovat demokraattisia, avoimia ja korruptoimattomia rahoitusratkaisuja tarjoavia digitaalisia järjestelmiä. 

Ethereum on maailman numero yksi DeFi -projekti, sillä se tarjoaa DeFi -palveluna oman lohkoketjunsa, johon kuka vain voi rakentaa oman kryptovaluutan, perustaa älysopimuksia, tai kehittää hajautettuja sovelluksia. Jokainen Ethereumin verkkoon kehitetty kryptotoken on aina ERC-20 token, kuten 0x coin ZRX. Ethereumin verkon joustavuudesta ja monipuolisuudesta johtuen suurin osa tämän hetken DeFi -projekteista onkin rakennettu, ja edelleen rakennetaan nimenomaan sen verkkoon. Myös 0x protokolla on DeFi -projekti, joka on rakennettu Ethereumin lohkoketjuverkkoon. Sen tarjoama DeFi -palvelu perustuu sen omaan ERC-20 tokeniin, eli ZRX kryptoon, joka mahdollistaa sen verkossa kaikkien ERC-20 tokeneiden, sekä niihin perustuvien kryptotuotteiden ja palveluiden vaihtamisen ja myymisen sujuvasti sekä kustannustehokkaasti. 

Kannattaako 0x coiniin sijoittaa?

0x on kryptovaluutta, ja siten sen arvo koostuu täysin eri asioista, kuin esimerkiksi osakkeiden arvo. Kysyntä ja tarjonta ovat tottakai myös kryptovaluuttojen kohdalla erittäin tärkeässä asemassa, mutta yhtä suurta vaikutusta 0x kurssi iin on sen tarjoaman palvelun käytön määrällä. Mitä enemmän 0x protokollan verkossa on tokeneiden vaihtajia sekä likviditeetin mahdollistajia, sitä arvokkaampi projektista tulee. Tältä kantilta katsottuna 0x protokollalla meneekin juuri nyt erinomaisesti. Sen hinta on sen iän huomioon ottaen hyvin alhainen, mutta se on juuri lisätty maailman suurimpien kaupankäyntialustojen listoille, mikä helpottaa sen ostamista ja käyttämistä. Ja käytön kasvaessa, myös sen arvo nousee.

Osta 0x

0x hyötyy myös siitä, että se on DeFi -projekti. DeFi -markkinat lähtivät huimaan nousuun syksyllä 2020. Kannattaa kuitenkin ottaa huomioon, että DeFi -projektina 0x protokolla on monien muiden lomassa rakennettu Ethereumin lohkoketjuun. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että jos Ethereumin arvo yllättäen laskisi, se vetää alas myös kaikki sen verkkoon rakennetut DeFi -projektit. Toisaalta DeFi -markkinoiden kukoistus taas tietää hyvää myös Ethereumille.

Yleiskuvassa suosittelemme sinua aina tutustumaan sen kryptovaluutan projektiin kokonaisuudessaa, johon olet aikeissa sijoittaa. Kryptovaluuttoihin sijoittamisen järkevyyttä on helpompi perustella, kun ymmärrät mihin jotakin tiettyä kryptovaluuttaa voidaan käyttää, ja näin ollen voit päätellä onko kyseisellä kryptolla kasvupotentiaalia. Osta 0x jos uskot, että siinä on potentiaalia digitaalisten rahoitusmarkkinoiden mullistamiseen, ja jos analyytikoiden tapaan näet sen hyvänä pitkän aikavälin sijoituskohteena. 

Katso reaaliaikainen 0x kurssi täältä.

0x plussat ja miinukset

Tämän artikkelin kirjoitushetkellä ZRX kryptovaluutta on arvoltaan noin 0,60 dollaria per token. Sen hinta on hyvin matala  DeFi -projektiksi, varsinkin kun otetaan huomioon, että se on tuotu markkinoille jo vuonna 2017. Nyt se on kuitenkin vihdoin lisätty esimerkiksi eToroon ostettavaksi, minkä voidaan odottaa tuovan buustia sen kurssikäyrään. Vaikka analyytikot tuntuvat olevan samaa mieltä siitä, että 0x coinin arvo tulee jatkossa kasvamaan, sen kasvuvauhdista ei löydy lainkaan konsensusta. Hinta-arviot vuoteen 2025 mennessä vaihtelevat 1,20 – 21 dollarin välillä. Markkinoilta siis löytyy kyllä luottoa tämän projektin kasvuun, mutta jättimäisistä hintahypyistä ei ainakaan tällä hetkellä puhu kukaan. Kysymys kuuluukin, löytyykö sinulta luottoa siihen? Osta 0x coin jos löytyy, mutta lue ensin nämä pääpiirteiset plussat ja miinukset:   

Plussat

 • 0x protokolla on yksi ensimmäisistä Ethereumin verkkoon rakennetuista DeFi -projekteista, eli se on uranuurtaja
 • 0x tarjoaa ainutlaatuisen ja erittäin hyödyllisen käyttötarkoituksen, eikä sillä ole tällä hetkellä suuria kilpailijoita kryptomarkkinoilla
 • 0x coin on juuri lisätty suurten kaupankäyntialustojen listoille, minkä voidaan odottaa toimivan buusterina sen hinnan nousulle lähitulevaisuudessa
 • DeFi -markkinoiden sekä Ethereumin arvon kasvu hyödyttävät 0x coinia

Miinukset

 • Vaikka 0x coinin kasvuun uskotaan, sen kasvuodotukset ovat vielä täyttä spekulaatiota, joten osta 0x ainoastaan jos uskot sen kasvuun itse
 • Jos Ethereum kurssi laskee, se tulee luultavasti näkymään myös 0x coinin arvossa
 • Kryptovaluuttoihin sijoittaminen on aina korkean riskin sijoittamista

Usein kysytyt kysymykset

Miten voin ostaa 0x coineja?

Osta 0x helposti ja nopeasti suosituimmilta netin kaupankäyntialustoilta, kuten eToro: rekisteröidy, siirrä tilillesi rahaa ja osta 0x.

Kannattaako 0x kryptovaluuttaan sijoittaa?

0x on hyödyllisen käyttötarkoituksen tarjoava DeFi -protokolla, mikä povaa sille valoisaa tulevaisuutta. Se on juuri listattu suurten kaupankäyntialustojen valikoimiin, minkä voidaan myös odottaa nostavan sen arvoa.

Mikä on 0x coinin hinta?

0x hinta, kuten kaikkien kryptovaluuttojen arvot, muuttuvat päivittäin, joten tarkista aina reaaliaikainen 0x kurssi tältä sivustolta.

Nouseeko 0x hinta tulevaisuudessa?

0x coinin hintaan vaikuttaa sen oman projektin suosion ja käytön kasvu, minkä lisäksi DeFi -markkinoiden tila, sekä Ethereumin kasvu vaikuttavat siihen. Analyytikot uskovat sen kasvuun, mutta eivät ole samaa mieltä kasvun volyymistä.

Teresa Maria

Teresa Maria on monipuolinen sisällöntuottaja, jolla on laaja kokemus sijoittamisesta ja kryptovaluutoista. Hänen Osakekoululle tuottamien sijoitusoppaidensa avulla sinustakin voi tulla ammattisijoittaja alta aikayksikön.

Katso kaikki artikkelit tekijältä Teresa Maria