Maker Kurssi Reaaliaikainen (MKR / EUR)

maker
maker

Maker (MKR)

Price
806,36

Maker -protokolla on yksi markkinoiden ensimmäisistä DeFi -projekteista, joka takaa yhden kryptomarkkinoiden suurimman stablecoinin, DAI:n hinnan vakauden.

Osta Maker 68% vähittäiskauppaa käyvistä CFD -tileistä menettää rahaa.

Maker: DAI -stablecoinin hallintatoken  

Maker kryptovaluutan tärkein tehtävä on pitää sen hallinnan alaisena olevan DAI stablecoinin hinta yhden Yhdysvaltain dollarin tuntumassa. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että Makerin itsensä hinta pitäisi pysyä dollarin paikkeilla, vaan Maker on samaan tapaan kryptovaluutta, kuin esimerkiksi Aave tai Cardano. Sen hinnan vaihtelut tekevät siitä hyvän sijoituskohteen varsinkin aktiiviseen kaupankäyntiin. Se on lisäksi yksi ensimmäisiä markkinoille tulleita DeFi -projekteja. 

 • Maker MKR on hallintatoken, jonka avulla DAI -stablecoinin hinta pidetään vakaana ja sidottuna Yhdysvaltain dollarin arvoon
 • Maker kurssi on vuonna 2021 ollut hyvin volatiili, mutta tästä huolimatta se on vuonna 2021 ollut arvokkaampi kuin koskaan ennen
 • Maker mahdollistaa stakingin ja sen kysynnän kasvu sai sen arvon kasvamaan runsaasti vuonna 2021, ja tämän suunnan uskotaan jatkuvan edelleen
 • Osta Maker eToron kansainväliseltä ja erittäin monipuoliselta kaupankäyntialustalta, jolta löytyy laaja lista myös muita kryptovaluuttoja. 
Osta Maker 68% vähittäiskauppaa käyvistä CFD -tileistä menettää rahaa.

Maker MKR kurssikaavio

Tässä näet Makerin kurssin liikkeet sekä lyhyellä, että pitkällä aikavälillä:

 • capital toplist stb
  Arvosana
  Mitä mieltä me olemme
  • Optimoi strategiasi AI-analyysien avulla
  • Valitse yli 6000+ CFD-kohteen väliltä
  • Ilmaisia webinaareja, kursseja ja oppaita
  Kauppakohtainen hinta 0 EURO Tilimaksu 0 EURO Mobiilisovelluksen pisteet
  8/10
  OSTA KRYPTO Lue arvostelu 83,45% yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa, kun he käyvät CFD -kauppaa tämän välittäjän kanssa.
  Sinun on itse harkittava, onko sinulla varaa ottaa suuri riski pääoman menettämisestä.
 • nordnet toplist stb
  Arvosana
  Mitä mieltä me olemme
  • Pohjoismaiden suurin sijoittamiseen erikoistunut palvelu
  • Suurin valikoima suomalaisia ja pohjoismaalaisia osakkeita
  • Saat pääsyn heidän sosiaalisen median kanavilleen
  Kauppakohtainen hinta 0 EURO Tilimaksu 0 EURO Mobiilisovelluksen pisteet
  7/10

Maker kurssi

Maker kurssi on helpompi ymmärtää, kun tiedät mikä se on. Maker -protokollan päätarkoitus on mahdollistaa sen käyttäjien kyky laskea liikkeelle ja hallita Yhdysvaltain dollarin arvoon sidottua stablecoinia, DAI:ta. Jos siis haluat päästä osaksi tätä protokollaa, osta Maker -kryptovaluuttaa ihan ensimmäiseksi. Tämän hallintatokenin avulla pääset vaikuttamaan projektin ylläpitoon, kehitykseen, sekä DAI stablecoinin hallinnointiin. Maker on rakennettu Ethereumin verkkoon, joten sen suojaus on korkeaa luokkaa, ja koko projektin toiminta perustuu Ethereumin tarjoamiin älysopimuksiin. 

Maker kurssi

Mutta entä Maker kurssi, mitkä asiat vaikuttavat siihen? Kryptovaluuttojen kurssit ovat hyvin riippuvaisia erityisesti niiden lohkoketjujen arvosta, ei niinkään itse kryptovaluutan arvosta. Lohkoketjun arvo taas riippuu sen kyvystä tarjota markkinoille jokin varteenotettava käyttötarkoitus. Makerin MKR -kryptovaluutta ei siis itsessään ole välttämättä minkään arvoinen, vaan sen arvo pohjautuu sen lohkoketjun, eli verkon suosioon (eng. network value). Makerin protokollan käyttö taas vaatii nimenomaan MKR tokeneiden käyttöä, mikä hyödyttää koko projektia sen arvon kasvun saralla. 

Vuosi 2021 tarjoaa erinomaisen käytännön esimerkin tällaiselle arvon koostumiselle. Makerin verkko houkutteli paljon uusia käyttäjiä, mikä nosti Maker kurssi n hyvään kasvuun. Mutta koska Maker on nimenomaan DAI stablecoinin hallintatoken, niin miten tämä vaikuttaa sen kurssin kehitykseen? Käydään ensin läpi, mikä on stablecoin: Stablecoinit ovat kryptovaluuttoja, joiden arvo on sidottu johonkin fiat-valuuttaan. Makerin hallinnoima stablecoin, DAI on sidottu Yhdysvaltain dollarin arvoon, mikä tarkoittaa sitä, että Makerin avulla sen arvo pyritään pitämään mahdollisimman tasaisena. 

Vaikka Maker ja DAI ovat tällä tavalla tiiviisti sidottuja toisiinsa, Maker kurssi voi silti vapaasti nousta DAI:n vakaana pysyvästä hinnasta huolimatta. Ja niin se on tehnytkin! Kryptoprojektin omien ansioiden lisäksi kannattaa myös muistaa, että Maker kurssi on altis koko kryptomarkkinoiden tilan vaihteluille. Vuosi 2021 oli juhlan aikaa kryptovaluutoille, mikä johtui suurelta osin siitä, että tietoisuus niistä, ja sitä mukaa kiinnostus niitä kohtaan kasvoi hurjasti. Myös Maker kurssi hyötyi koko alan kasvusta. Mutta kryptomarkkinoilla on muutama pelaaja, kuten Bitcoin ja Ethereum, jotka voivat kasvun sijasta saada kaikki kryptovaluuttakurssit myös laskuun. Pidä siis kryptovaluuttoihin sijoittaessa koko kryptomarkkinoita silmällä.

Kysyntä ja tarjonta vaikuttavat Makerin hintaan

Vaikka kryptovaluutat eroavat perinteisemmistä sijoituskohteistamme, ja niiden arvon koostumisesta paljon, on yksi asia, mikä pätee samalla tavalla sekä osakkeisiin, että kryptovaluuttoihin: kysynnän ja tarjonnan laki. Kuten mainittiin, Maker kurssi voi hyvin, kun sen protokolla houkuttelee paljon käyttäjiä esimerkiksi hallinnoimaan DAI stablecoinin hinnan vakaana pitämistä. Mutta jos kryptovaluuttojen treidaajille ei yhtäkkiä kelpaisikaan MKR -valuutta, jolloin sen tarjontaa olisi enemmän kuin kysyntää, Maker kurssi voi laskea.

Kysyntä ja tarjonta vaikuttavat siis hyvin vahvasti kryptovaluuttojen kursseihin, sekä niiden kehitykseen nyt ja tulevaisuudessa. Tästä johtuen juuri Makerin käyttötarkoituksella on sen arvon kehitykseen niin suuri merkitys. Se myös tarkoittaa sitä, että toisin kuin talousuutisissa usein näkyy tehtävän, kryptovaluuttoja ei tule koskaan verrata suoraan perinteisiin sijoituskohteisiin, kuten osakkeisiin tai fiat-valuuttoihin ja niiden arvon kehitykseen. Esimerkiksi fiat-valuuttojen käyttötarkoitus on yksi ja sama kaikille valuutoille, kun taas jokainen kryptovaluutta tarjoaa itse valuutan lisäksi syvemmän käyttötarkoituksen. 

Maker kurssi

Maker kurssi tarjosi vuonna 2021 hyviä esimerkkejä siitä, miten kysynnän kasvu vaikuttaa kryptovaluuttojen liikkeisiin kurssitaulukolla. Käytännössä tämä tarkoitti sitä, että vuonna 2021 Makerin protokolla sai aikaisempaa suuremman määrän hallintopyyntöjä, eli sen protokolla houkutteli odotettua enemmän kehittäjiä äänestämään protokollan ylläpidosta ja kehityksestä (staking). Tämä tarkoitti tietenkin sitä, että Makerin kysyntä markkinoilla nousi jyrkästi, minkä seurauksena Maker hinta lähti myös jyrkkään nousuun. 

Sitten on vielä se kysymys, että miten perinteisen talouden kunto yleisesti vaikuttaa kryptovaluuttoihin, onko Maker kurssi niiltä suojassa? Ainakaan tällä hetkellä esimerkiksi talouskriisit eivät heijastu kryptovaluuttojen arvon kehitykseen, mutta talouden huonoina aikoina on viime vuosina ollut nähtävissä mielenkiintoinen muutos: kun perinteisellä taloudella menee huonosti, sijoittajat kääntyvät nykyään useammin kryptovaluuttojen puoleen kullan sijasta. Tämä taas automaattisesti lähtee nostamaan niiden arvoa. 

Maker staking

Kryptovaluuttojen louhinta sekä staking ovat asioita, jotka myös vaikuttavat suuresti niiden kursseihin. Louhinta on prosessi, jolla luodaan esimerkiksi uusia Bitcoineja markkinoille. Louhinta on hidas ja kallis prosessi, johon monilla ei ole mahdollisuutta osallistua, mutta sen lisäksi on olemassa kryptovaluuttojen staking. Staking on prosessi, jossa sinulla on mahdollisuus tienata lisää kryptovaluuttaa korkona, kun talletat kyseistä kryptovaluuttaa sen lohkoketjuun tietyn määrän tietyksi ajaksi. “Koron” ansaitseminen tosin vaatii usein sitä, että sinun on osallistuttava kyseisen kryptoprojektin kehitykseen. Stakingista on tulossa louhinnan sijasta se yleisin tapa osallistua kryptoprojektien ylläpitoon ja kehittää niitä.

Maker ei ole suoraan staking -protokolla, mutta se mahdollistaa DAI stablecoinin hallintaan osallistumisen sitä vastaan, että käyttäjä tallettaa ensin MKR tokeneita sen protokollaan. Maker tokeneiden omistajilla on myös oikeus osallistua itse Maker protokollan kehittämiseen ja ylläpitoon erilaisten äänestysten kautta. Käyttäjän omistaman äänen merkitys riippuu siitä, kuinka paljon MKR tokeneita kyseinen käyttäjä on tallettanut: mitä enemmän, sitä vahvempi äänioikeus. Tärkein rooli näillä äänestäjillä on edellän mainitun stablecoinin, DAI:n hinnan vakaana pitämisessä.

Se, miten Maker staking vaikuttaa Maker kurssiin, liittyy nimenomaan Makerin kysynnän kasvuun. Maker houkutteli vuonna 2021 nimenomaan paljon kehittäjiä, jotka halusivat osallistua DAI stablecoinin hallintaan. Tämä suuri kiinnostus sai Maker kurssin nousuun, koska päästäkseen käsiksi DAI stablecoiniin, näiden kehittäjien oli ensin ostettava ja talletettava MKR kryptoa. Ja Maker kurssi kiittää!

Katso kuinka ostaa Maker.

Miten Maker kurssi kehittyy tulevaisuudessa?

Tämän artikkelin kirjoitushetkellä Maker MKR hinta on noin 2 100 dollarin paikkeilla per token, eli se on parissa viikossa laskenut jopa 500 dollarin verran. Toukokuussa 2021 MRK kävi tähän mennessä korkeimmassa hintahuipussaan, 6 012 dollaria per token, mutta heilui muutoin läpi vuoden 2 000 ja 3 000 dollarin välillä. Tästä huomataan, että sen hinnan vaihtelut ovat hyvin volatiileja, mikä tekee siitä erinomaisen sijoituskohteen niille, jotka hakevat hyvää kohdetta nimenomaan aktiiviseen treidaamiseen. Mielenkiintoista Makerin tulevaisuuden suhteen on se, jatkaako se tänä vuonna samanlaista nousukautta, jota se vietti läpi vuoden 2021.

Maker kurssi

Kannattaa kuitenkin muistaa se, että Maker kurssi on nyt aikaisempaa volatiilimpi, mikä saattaa säikyttää monia sijoittajia pois sen ympäriltä. Tästä huolimatta siinä on runsaasti kasvupotentiaalia, ja jos sen kiinnostavuus markkinoilla pysyy edellisvuoden tasolla, sillä on edessä erittäin valoisa tulevaisuus. Lisäksi sen matkaa kurssitaulukolla avittavat DeFi -markkinat, jotka ovat jo pitkään olleet nousussa. Tästä johtuen on tottakai odotettua, että analyytikoille Maker on tällä hetkellä erittäin kiinnostava projekti. 

Makerin hintaennusteet ovat reippaasti vihreällä, mutta kannattaa kuitenkin pitää pää kylmänä, sillä kryptomarkkinoiden kehityksen ennustaminen on käytännössä lähes mahdotonta, ja jopa verrattavissa vedonlyöntiin. Jos haluat itse selvittää, onko Makerissä kasvupotentiaalia, seuraa erityisesti sen käyttäjien määrän kasvua. Muista, että kryptovaluuttoihin sijoittaessa ei kannata koskaan mennä kenenkään toisen neuvojen mukana, vaan sinun on itse tehtävä tutkimustyö, jonka perusteella pystyt päättelemään, olisiko jossain kryptovaluutassa hyvää kasvupotentiaalia joko pitkällä tai lyhyellä aikavälillä. Kryptovaluuttoihin sijoittamisen järkevyyttä taas on helpompi arvioida, kun ymmärrät mihin jotakin tiettyä kryptovaluuttaa voidaan käyttää. Osta Maker vasta kun ymmärrät sen käyttötarkoituksen kunnolla.

Osta Maker 68% vähittäiskauppaa käyvistä CFD -tileistä menettää rahaa.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on Maker?

Maker MKR on Ethereumin lohkoketjuun rakennettu hallintatoken, jonka avulla kontrolloidaan yhtä markkinoiden suurinta stablecoinia, DAI:ta.

Miten Maker kurssi kehittyy tulevaisuudessa?

Makerissa on runsaasti kasvupotentiaalia, ja jos sen kiinnostavuus pysyy edellisvuoden tasolla, sillä on edessä erittäin valoisa tulevaisuus. Lisäksi se hyötyy DeFi -markkinoiden kasvusta.

Miten voin ostaa Maker MKR?

Osta Maker helposti ja nopeasti eToron kaupankäyntialustalta: rekisteröidy palveluun, siirrä tilillesi rahaa ja osta Maker tänään!

Mikä on Makerin hinta?

Maker hinta, kuten kaikkien kryptovaluuttojen hinnat, muuttuvat päivittäin, joten tarkista aina reaaliaikainen Maker kurssi tältä sivustolta.

Minkä hintainen Maker on vuonna 2025?

Analyytikot uskovat Makerin kasvuun pitkällä aikavälillä, mutta arviot sen hinnasta vuonna 2025 vaihtelevat rajusti 7 500 – 16 500 dollarin välillä per MKR token.

Onko Maker hyvä sijoitus?

Makerin kysynnän kasvu sai sen arvon kasvamaan runsaasti vuonna 2021, ja tämän suunnan uskotaan jatkuvan edelleen. Se sopii sekä aktiiviseen treidaamiseen, että pitkän aikavälin sijoituskohteeksi.

Teresa Maria

Teresa Maria on monipuolinen sisällöntuottaja, jolla on laaja kokemus sijoittamisesta ja kryptovaluutoista. Hänen Osakekoululle tuottamien sijoitusoppaidensa avulla sinustakin voi tulla ammattisijoittaja alta aikayksikön.

Katso kaikki artikkelit tekijältä Teresa Maria