Litecoin Kurssi Reaaliaikainen (LTC/ EUR)

litecoin
litecoin

Litecoin (LTC)

Price
$ 81.37
Osta Litecoin täältä Sijoittaminen kryptovaroihin on sääntelemätöntä joissakin EU-maissa ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa.
Sinulla ei ole EU:n sijoittajatakuuta.
Pääomasi on alttiina riskeille.

Mistä asioista Litecoin kurssi on riippuvainen?

 • nordnet toplist stb
  Arvosana
  Mitä mieltä me olemme
  • Pohjoismaiden suurin sijoittamiseen erikoistunut palvelu
  • Suurin valikoima suomalaisia ja pohjoismaalaisia osakkeita
  • Saat pääsyn heidän sosiaalisen median kanavilleen
  Kauppakohtainen hinta 0 EURO Tilimaksu 0 EURO Mobiilisovelluksen pisteet
  7/10
 • pepperstone toplist stb 1
  Arvosana
  Mitä mieltä me olemme
  • Tarjoaa yli 70 valuuttaparia
  • Jopa 30:1 vipuvaikutus
  • Tukee MetaTraderia ja cTraderia
  Kauppakohtainen hinta Alk. 0,03 euroa Tilimaksu 0 euroa / vuosi Mobiilisovelluksen pisteet
  9/10
  OSTA KRYPTO Lue arvostelu 77.5% yksityissijoittajista menettää rahaa käydessään kauppaa CFD:llä tämän välittäjän kanssa.

Litecoin kurssi on jo pitkään kuulunut varteenotettavimpien ja kiinnostavimpien kryptovaluuttojen joukkoon, joten nyt on korkea aika tutustua tähän kryptotapaukseen tarkemmin! Käydään ensin läpi miten Litecoin kurssi on aikojen saatossa kehittynyt ja mitkä asiat vaikuttavat siihen. Tämän jälkeen kerromme mikä Litecoin itse asiassa on ja mihin sitä käytetään. Ja viimeiseksi käydään läpi Litecoinin statusta sijoituskohteena, kannattaako siihen sijoittaa vai ei? Mutta aloitetaan Litecoin kurssista.

Ihan ensimmäiseksi on tärkeää ymmärtää, että kryptovaluuttojen arvo koostuu aivan eri asioista ja eri tavalla kuin osakkeiden arvo. Niitä ei siis sinällään voi verrata toisiinsa. Kryptovaluuttojen arvo on hyvin pitkälle riippuvainen sen pohjan, eli lohkoketjun arvosta: jos lohkoketjulla on paljon käyttäjiä, sillä on myös paljon arvoa. Mitä enemmän käyttäjiä, sitä enemmän sen arvo kasvaa. Tämän vuoksi kryptovaluuttojen kohdalla on tärkeää tutustua niiden taustalla oleviin projekteihin syvemmin ennen niihin sijoittamista, jotta ymmärrät missä niistä on potentiaalia ja missä ei. Jokainen kryptovaluutta on aivan omanlaisensa projekti, toisin kuin fiat-valuutat.

litecoin kurssi

Myös Litecoin kurssi perustuu sen lohkoketjun käytön määrään, mutta poikkeuksiakin löytyy. Esimerkiksi viime aikojen suurnimi, DogeCoin on pystynyt nostamaan arvoaan ennätyksellisiä määriä sosiaalisen median avulla. Sen tämän hetkinen arvo on melkein kokonaan riippuvainen somen tuomasta suosiosta, ja kysymys kuuluukin, miten sille käy kun some-hypetys siirtyy muualle? Sosiaalisen median suosio voi vaikuttaa myös Litecoinin arvoon nostavasti, mutta sen yleinen arvo on onneksi vakaammalla pohjalla, kiitos sen lohkoketjun tunnistetun käyttöarvon.

Entä ne perinteiset markkinat, pystyvätkö ne vaikuttamaan kryptovaluuttojen arvoon? Menneen kevään inflaatiouutiset ovat näkyneet esimerkiksi Bitcoinin kurssissa, mutta eniten tämän kryptojen kuninkaan viimeaikaiseen laskuun on vaikuttanut Elon Muskin mielipide siitä. Muut kryptot taas yleisesti seuraavat perässä, meni Bitcoin sitten mihin suuntaan tahansa. Perinteisillä markkinoille ei siis sinällään ole paljoa vaikutusta kryptovaluuttoihin ainakaan tällä hetkellä. 

Itse asiassa ne toimivat päinvastoin, eli kun perinteisellä taloudella menee huonosti, kryptovaluutat tuppaavat nousemaan. Tästä hyvänä esimerkkinä toimi koronapandemia, jonka myötä perinteiset markkinat sakkasivat pahasti, mutta kryptovaluuttojen arvot lähtivät samaan aikaan hurjaan nousuun Bitcoinin peesissä. Myös Litecoin kurssi on saanut nauttia Bitcoinin vetovoimasta, sillä se on moninkertaistanut arvonsa vain kuudessa kuukaudessa.

litecoin kurssi

Litecoinin lohkoketju tuotiin markkinoille jo vuonna 2011, eli vain kaksi vuotta Bitcoinin jälkeen, ja kuten kryptovaluutoille on ominaista, sen hinta heittelehti aluksi miten sattuu. Se on kuitenkin alusta asti kuulunut kryptovaluuttojen TOP10 -listalle ja on tänä päivänä yksi ostetuimmista ja käytetyimmistä kryptovaluutoista. Vain kaksi vuotta julkaisemisestaan Litecoin koki ensimmäisen, massiivisen hintapiikkinä, kun sen arvo kasvoi vain yhdessä päivässä 100 prosenttia. Vuoteen 2017 tullessa se oli jo vakiokrypto viiden suurimman kryptovaluutan listalla. Tämä oli vain alkusoittoa, ja Litecoin kurssi on jatkanut kiipeämistä pitkään, kunnes toukokuussa 2021 se saavutti korkeimman hintansa tähän mennessä: yli 309 dollaria per LTC. 

Kuten kryptovaluutoille on ominaista, tämä hintapiikki ei tietenkään pysynyt kauaa, vaan Litecoinin hinta on sulanut siitä melkein 50 prosenttia. Tästä huolimatta se on silti nyt arvokkain mitä se on tähän mennessä ollut, joten markkinoilla luotetaan siihen edelleen vahvasti. Litecoinin projekti on vankka, suhteellisen hyvin tunnettu, ja sen käyttötarkoitus on selkeä, mikä puhuu sen puolesta, että tämä kryptovaluutta tulee jatkossakin löytymään kryptovaluuttojen TOP10 listalta. Mutta mikä se itse asiassa on ja mihin sitä voi käyttää? Tähän pureudumme seuraavaksi.

Mikä Litecoin LTC on?

Litecoin on yksi markkinoiden vanhimmista kryptovaluuttprojekteista, eli se on avoimeen lähdekoodiin perustuva digitaalinen valuutta. Sen lohkoketju perustuu peer-to-peer -verkostoon, jossa jokainen Litecoinin käyttäjä toimii samanarvoisena serverinä ja likviditeetin tuottajana, kuin kaikki muutkin käyttäjät. Litecoin lohkoketju tuotiin markkinoille vuonna 2011 ja se luotiin alunperin Bitcoinia mallintavaksi altcoiniksi (eng. alternative coin), jonka on tarkoitus paikata Bitcoinin puutteita, kuten sen hitautta. Teknisiltä ominaisuuksiltaan nämä kaksi ovat melkein identtisiä.

Litecoinin alkuperäisiin kehittäjiin kuuluu nimekkäitä henkilöitä, esimerkiksi Google entinen työntekijä, Charlie Lee, joka on sittemmin siirtynyt Coinbasen palvelukseen teknikseksi johtajaksi. Kuten äsken mainittiin, Litecoin luotiin kryptovaluutaksi, joka kykenee palvelemaan käyttäjiään kuin Bitcoin, mutta paremmin. Litecoinin paremmuus on kryptovaluutan julkaisusta alkaen näkynyt esimerkiksi kryptovaluutan siirtonopeudessa, joka on huomattavasti parempi kuin Bitcoinilla. Lisäksi uusien lohkojen luominen Litecoinin lohkoketjuun vaatii huomattavasti vähemmän aikaa, mikä johtuu osaltaan Litecoinin hieman erilaisesta, parannellusta algoritmista. 

lite

Litecoinin ensimmäiset vuodet olivat suhteellisen hiljaisia, kunnes vuonna 2013 se koki ensimmäisen hintapiikkinsä: Litecoin kurssi ponnahti jopa 100 prosenttia yhden päivän aikana. Sen jälkeen sen kurssi seurasi pitkään Bitcoinin kurssin liikkeitä, mikä käy järkeen kun muistetaan, että Litecoin on teknisesti sama kuin Bitcoin. Tämä samankaltaisuus näkyi myös vuonna 2017 kun Bitcoin ylsi ensimmäiseen massiiviseen hintapiikkiinsä: yli 19 000 dollaria per Bitcoin. Myös Litecoin kurssi lähti liitoon Bitcoinin peesissä, ja se kävi parhaimmillaan yli 260 dollarissa coinilta. 

Tätä seurasi valtava pudotus, mutta Litecoin kurssi on sittemmin onnistunut vakiinnuttamaan paikkansa käyttäjien ja sijoittajien suosikkikryptojen joukossa. Sen arvon vakiintumista auttoi omalta osaltaan vuonna 2017 käyttöön otettu Lightning Network, jonka kautta Litecoinin transaktiot pystyttiin tekemään entistäkin nopeammin. Ensimmäinen Lightning Networkin kautta tehty tapahtuma oli 0,00000001 LTC:n siirtäminen Zürichistä San Franciscoon, ja tämä onnistuttiinkin toteuttamaan alle sekunnissa. Bitcoinin käyttöönottoa perinteisillä markkinoilla on hidastanut erityisesti sen transaktioiden hitaus ja kalleus, minkä vuoksi tämä saavutus oli Litecoinilta erittäin varteenotettava edistysaskel. 

Osta Litecoin täältä Sijoittaminen kryptovaroihin on sääntelemätöntä joissakin EU-maissa ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa.
Sinulla ei ole EU:n sijoittajatakuuta.
Pääomasi on alttiina riskeille.

Miten Litecoin eroaa Bitcoinista?

Litecoin on Bitcoinin lohkoketjua ja toimintaperiaatteita mallintava kryptovaluutta, jonka päätarkoitus on parantaa Bitcoinin heikkouksia, kuten transaktioiden hitautta. Ja tässä Litecoin ehdottomasti onnistuu! Nopeammat transaktiot johtuvat useasta asiasta, mutta yksi siihen vaikuttavista tekijöistä on nimenomaan uusien lohkojen luonnin nopeus. Litecoinin lohkoketjuun voidaan luoda uusi lohko noin 2,5 minuutin välein, kun taas yhden uuden Bitcoin-lohkon luomiseen menee yli 10 minuuttia. Uuden lohkon luominen vahvistaa samanaikaisesti verkon tapahtumia, eli transaktioita, minkä vuoksi nopeampi lohkojen luominen tarkoittaa myös nopeampia transaktioita. 

Vaikka Litecoin mallintaa monilta teknisiltä ominaisuuksiltaan Bitcoinia, sen algoritmi kuitenkin eroaa tästä maailman ensimmäisestä kryptovaluutasta. Litecoin algoritmi, aivan kuin Bitcoininkin algoritmi, on niin sanottu Proof-of-Work -algoritmi (PoW), mikä tarkoittaa sitä, että Litecoinia voidaan louhia lisää. Litecoinin louhinta on kuitenkin huomattavasti monimutkaisempaa ja kalliimpaa kuin Bitcoinin louhinta, kiitos sen algoritmin, joka suuressa kuvassa eroaa Bitcoinista. Tästä huolimatta Litecoinilla transaktiot ovat huomattavasti nopeampia kuin Bitcoinin verkossa. Lisäksi Litecoineja on louhittavissa huomattavasti enemmän (85 miljoonaa coinia) kuin Bitcoineja (21 miljoonaa coinia).

Mitä tulee näiden kahden käyttöominaisuuksiin, molemmat on alunperin luotu maksuvaluutoiksi. Tämä tarkoittaa, että sekä Litecoinia, että Bitcoinia voidaan käyttää vaihdon välineenä esimerkiksi tuotteita tai palveluita ostettaessa demokraattisesti, läpinäkyvästi ja ilman minkäänlaisia välikäsiä, kuten pankkia. Sillä, mitä näillä kahdella kryptovaluutalla voi ostaa, on kuitenkin eroa. Sillä aikaa kun Bitcoin on kovaa vauhtia murtautumassa fiat-valuuttojen, eli perinteisten valuuttojen tontille, Litecoinilla et pysty vielä pitkään aikaan maksamaan aamukahviasi. Asiantuntijat uskovat, että jatkossa näiden kahden kryptovaluutan käyttötarkoitukset tulevat eroamaan toisistaan entisestään. 

Litecoin louhinta

Olet varmasti kuullut louhinnasta, joka on prosessi, jolla luodaan esimerkiksi uusia Bitcoineja markkinoille. Louhinta on hidas ja kallis prosessi, johon monilla ei ole mahdollisuutta osallistua, mutta sen lisäksi on olemassa kryptovaluuttojen staking. Staking on prosessi, jossa sinulla on mahdollisuus tienata lisää kryptovaluuttaa korkona, kun talletat kryptovaluuttaa sen lohkoketjuun tietyn määrän tietyksi ajaksi. Tämä auttaa lohkoketjuprojektin kehitystä, ja olet näin ollen ansainnut palkkion, eli kyseistä kryptovaluuttaa.

min

Louhittavia kryptovaluuttoja yhdistää usein se, että niitä on olemassa rajoitettu määrä, ja siinä vaiheessa, kun kaikki kyseiset kryptot on louhittu, enempää ei ole tulossa. Tässä Litecoin ja Bitcoin ovat taas samasta puusta veistettyjä: Bitcoineja on olemassa kokonaisuudessaan 21 miljoonaa coinia ja Litecoinia 84 miljoonaa coinia. Siinä missä Bitcoinista on louhittu jo yli 90 prosenttia, Litecoinista on markkinoilla kierrossa vasta yli 75 prosenttia. Tämä johtuu edellä mainitusta Litecoinin algoritmista, joka tekee Litecoinin louhinnasta hitaampaa.

Louhinta tietenkin lisää kryptovaluutan määrää markkinoilla, eli sen tarjonta lisääntyy. Tämä yhdistettynä Litecoinin kysyntään vaikuttaa hyvin paljon siihen, miltä Litecoin kurssi näyttää ja mihin suuntaan se on menossa. Ja koska Litecoineja on louhittavissa moninkertaisesti enemmän kuin Bitcoineja, sen arvon kasvu on hitaampaa kuin Bitcoinin. Voiko Litecoin kurssi joskus ohittaa Bitcoinin kurssikäyrän, se jää nähtäväksi. Loppujen lopuksi kryptovaluuttojen saralla mikään ei ole mahdotonta, mutta kukaan ei usko Litecoinin yltävän Bitcoinin arvoon ainakaan lähiaikoina.

Miten Litecoin kurssi kehittyy tulevaisuudessa?

Ihan ensimmäiseksi on mainittava, että kryptovaluutat ovat erittäin volatiileja sijoituskohteita, ja niiden hintoja on erittäin vaikea arvioida etukäteen. Viimeisen kuuden kuukauden jakso on näyttänyt meille, miten nopeasti, ja kuinka suurella volyymillä kryptovaluuttojen hinnat voivat heitellä. Esimerkiksi Litecoin kurssi on viimeisen kolmen vuoden aikana sahannut erittäin aktiivisesti ylös, alas. Sijoittajana tämä voi kuitenkin tarkoittaa suurten ja nopeiden voittojen mahdollisuutta, mutta suuressa kuvassa kyse on onnesta: jos satut sijoittamaan oikeaan aikaan, voit tienata koko eläkkeen kerralla.

Litecoin kurssista tulee kuitenkin huomata se, että se seuraa Bitcoinin kurssin liikkeitä melko tarkkaan. Kun Bitcoin nousee, Litecoin nousee perässä. Kun Bitcoin taas tippuu, Litecoin syöksyy perässä. Tämä käy järkeen, sillä Litecoin on Bitcoinia jäljittelevä projekti, vaikka sen käyttötarkoituksessa onkin viime vuosina huomattu kasvavia eroavaisuuksia. Jos olet aikeissa sijoittaa Litecoiniin, suosittelemmekin, että tarkastelet koko kryptovaluutta-alaa tietääksesi, milloin sinun kannattaa sijoittaa. Paras aika sijoittaa Litecoiniin on tietenkin kun sen kurssi on matalalla, ja odottaa seuraavaa hintapiikkiä.

Kannattaako Litecoiniin sijoittaa?

Litecoin on yksi kryptomarkkinoiden vanhimmista ja tunnteuimmista kryptovaluutoista. Sen vakiintunut paikka suurimpien kryptojen TOP5:ssä tuo paljon luotettavuutta ja vakautta sille, mutta samalla se on Bitcoinia mallintavana kryptovaluuttana altis Bitcoinin kurssin muutoksille. Tämä on näkynyt varsinkin tämä vuoden alkupuoliskolla, kun Litecoin kurssi lähti Bitcoinin perässä liitoon. Sen jälkeen LTC tuli sieltä ylämaailmoista samaa tahtia Bitcoinin perässä alas. Mutta kaikesta huolimatta Litecoin on moninkertaistanut arvonsa viimeisen vuoden aikana, ja tämän kehityksen uskotaan jatkuvan. 

Tämän artikkelin kirjoitushetkellä Litecoin on yli 135 dollarin arvoinen per LTC. Vuoteen 2025 mennessä sen arvon uskotaan kapuavan 1200 dollariin, ja vuoteen 2030 mennessä 2250 dollariin. Ja kun tähän laitetaan viereen Bitcoinin kasvuarviot, ja muistetaan, että Litecoin seuraa Bitcoinin kurssikäyrää lemmikkikoiran varmuudella, voidaan olla melko varmoja, että myös Litecoinin kasvu on jatkossa taattu.

Osta Litecoin täältä Sijoittaminen kryptovaroihin on sääntelemätöntä joissakin EU-maissa ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa.
Sinulla ei ole EU:n sijoittajatakuuta.
Pääomasi on alttiina riskeille.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä Litecoin hinta on?

Litecoin kurssi muuttuu joka päivä, ja sen vuoksi sinun tulee aina tarkistaa kryptosijoituksesi reaaliaikainen hinta, jonka löydät tältä sivustolta.

Mistä ostaa Litecoin LTC?

Voit ostaa Litecoinia Coinbase kaupankäyntialustalta luomalla palveluun tilin ja siirtämällä tilillesi rahaa. Tämän jälkeen voit käydä kauppaa LTC:lla.

Mistä näen Litecoinin reaaliaikaisen hinnan?

Litecoin reaaliaikainen hinta löytyy aina tältä sivulta. 

Mikä Litecoin on?

Litecoin on Bitcoinin lohkoketjua ja toimintaperiaatteita mallintava kryptovaluutta, jonka päätarkoitus on parantaa Bitcoinin heikkouksia, kuten transaktioiden hitautta.

Nouseeko Litecoinin hinta tulevaisuudessa?

Litecoin seuraa arvonkasvun osalta Bitcoinin kurssikäyrää lemmikkikoiran varmuudella, joten voidaan olla melko varmoja, että myös Litecoinin kasvu on jatkossa taattu.

Teresa Maria

Teresa Maria on copywriter ja digitaalinen nomadi.

Lähes vuosikymmenen ajan hän on työskennellyt digimarkkinoinnin parissa. Silloin, kun hän ei kirjoita tälle sivustolle, hän viettää aikaa oman bloginsa parissa, joka keskittyy matkailuun ja kestävään lifestyleen.

Teresa Maria sijoittaa pääasiassa kryptovaluuttaan ja näkee itsensä ennemmin pitkäaikaisena sijoittajana kuin päiväkauppiaana. Hänen omasta salkustaan löytyy korkean riskin omaisuuseriä, mikä on mahdollista, koska hän luottaa 100% naisen vaistoonsa.

Osakkeet, kryptovaluutat ja erilaiset sijoitusstrategiat ovat Teresa Marian suuri intohimo, ja tällä sivulla hän jakaa ajatuksiaan ja kokemuksiaan juuri näistä aiheista.

Katso kaikki artikkelit tekijältä Teresa Maria