Koinly Arvostelu – He hoitavat verosi cryptossa

Koinly.io tarjoaa varsinkin suomalaisille kryptosijoittajille erittäin tervetulleen ja tarpeellisen palvelun: yhdistämällä sijoitustilisi Koinlyn palveluun, se hoitaa kaikkien kryptosijoitustesi verotuksen raportoinnin puolestasi. Lisäksi pystyt tottakai seuraamaan sen palvelussa sijoitustesi verotusta reaaliajassa ja luoda erilaisia veroraportteja tarpeen mukaan. 

Kuten jo varmasti tiedät, kaikenlainen sijoittaminen hoidetaan 2020-luvulla netissä. Mutta netin kaupankäyntialustoilla sijoittaessa ja kauppaa käydessä sinun on itse otettava vastuu, ja raportoitava kaikki tuotot ja menetykset Suomen verottajalle. Tämä voi vaatia runsaasti aikaa ja vaivaa, varsinkin, jos käyt aktiivisesti kauppaa kryptovaluutoilla. Siksi Koinly on palvelu, jota moni kryptosijoittaja on tietämättään odottanut. 

Tämä Koinly arvostelu pureutuu tarkemmin tämän erinomaisen palvelun toimintamalliin, sekä siihen, mitä kaikkia veroasioita voit sen kautta hoitaa. Lisäksi käymme läpi Koinlyn turvallisuusaspektit sekä sen, kenelle palvelu mahdollisesti sopisi parhaiten. Siirrytään suoraan asiaan.

LUO TILI Kryptovaluuttoihin sijoittaminen on sääntelemätöntä joissain EU-maissa sekä Iso-Britanniassa.
Ei kuluttajansuojaa. Pääomasi on vaarassa.

4 hyvää syytä käyttää Koinlya

  • Koinly hoitaa kaikkien kryptosijoitustesi verotuksen puolestasi.
  • Käyttämällä Koinlya varmistat, ettet kompastu Suomen verottajan sudenkuoppiin, vaan että kaikki sijoittamisen verottamiseen liittyvät asiat tulee hoidettua.
  • Koinly on tehty erittäin käyttäjäystävälliseksi, joten se sopii erinomaisesti aloittelijoille.
  • Koinlyn avulla kryptovaluuttoihin sijoittavat voivat säästää huomattavasti aikaa ja vaivaa.
LUO TILI 79,17% yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa, kun he käyvät CFD -kauppaa tämän välittäjän kanssa.
Sinun on itse harkittava, onko sinulla varaa ottaa suuri riski pääoman menettämisestä.

Mikä on Koinly

Koinly.io on kryptovaluuttojen verotukseen erikoistuva sivusto, joka on perustettu vuonna 2018. Yritys on rekisteröity Kaliforniaan, Yhdysvaltoihin, ja toimii kyseisen osavaltion lakien ja säädösten alaisena, mutta sillä on myös vahva läsnäolo Euroopassa. Koinlylla on toimipisteitä sekä Iso-Britanniassa, Saksassa, että Ruotsissa. Toimipisteiden lisäksi se toimii yhteensä yli 20 maassa, joihin edellä mainittujen lisäksi kuuluvat myös Kanada, Australia, Uusi-Seelanti ja tottakai Suomi. Koinly toimii yhteen yli 6 000 lohkoketjun, 350 kryptopörssin ja 75 kryptolompakon kanssa. 

Koinly arvostelu

Koinly tarjoaa kryptosijoittajille runsaasti aikaa ja vaivaa säästäviä palveluita, jotka keskittyvät nimenomaan kryptovaluutoilla tehtävien sijoitusten ja kaupankäynnin verotukseen. Kuten tiedämme, veroviidakko voi olla paikoin hankala navigoida, ja kun siihen lisätään vielä täysin kaiken sääntelyn ulkopuolella olevat kryptovaluutat, niin sekasotku on valmis. Koinly pyrkii kuitenkin tekemään tämän sekasotkun selvittämisestä huomattavan helppoa hoitamalla kaikki verojen laskemiset ja raporttien keräämisen sijoittajan puolesta. 

Käytännössä Koinlyn sivusto toimii niin, että kun yhdistät sijoitustilisi, tai krypto walletisi sen palveluun, saat helposti kerättyä yhteen kaikki tiedot, jotka verojen ilmoittamiseen tarvitset. Koinly mahdollistaa datan yhteen keräämisen monissa eri muodoissa, kuten API:n, CSV-tiedostojen ja  x/y/zpub-avainten kautta. Tämä kaikki data on sen jälkeen helppo muuntaa veroraporteiksi, jotka voi sitten ladata tietokoneelle pdf-muodossa. Jos käyttäjä haluaa käyttää hyväksi ihan oikean ihmisen palveluita, sekin onnistuu Koinlyn kautta. Sivusto tarjoaa listan, jonka kautta halukkaat voivat etsiä ja ottaa yhteyttä asiansa osaaviin kirjanpitäjiin ja veroasiantuntijoihin omalla alueellaan. 

Mitä palveluita Koinly tarjoaa?

Koinlyn palvelutarjonta on hyvin laajaa, mikä on varmasti mannaa sellaisten sijoittajien korville, jotka vuodesta toiseen menettävät hiuksiaan sijoitustensa veroja ilmoittaessaan. Käydään seuraavaksi läpi muutamia alustan erinomaisia ominaisuuksia. Mutta pidä mielessä, että näiden lisäksi sivustolta löytyy myös paljon muuta mielenkiintoista. 

Koinly arvostelu

Laaja palveluiden tarjonta – Koinlyn kautta pystyt hoitamaan veroasiasi huolimatta siitä, mitä kautta sijoitat kryptovaluuttaan. Koinly toimii yhteen yli 6 000 lohkoketjun, 350 kryptopörssin ja 75 krypto walletin kanssa, ja ilman näitäkin voit käyttää palvelua sijoitustesi raportointiin kun kyseessä on Bitcoin, Ethereum, Litecoin tai NEO. Koinlyn kryptopörssien yhteistyöverkosta löytyy suuria nimiä, kuten Binance, Coinbase, Kraken sekä Delta. Eikä tässä vielä kaikki, Koinlyn kautta pystyt myös helposti seuraamaan sijoitustesi kehitystä louhinnan ja stakingin saralla sekä erilaisten DeFi -toimintojen kautta.

Datan siirtämisen helppous – Koinly on rakennettu kaiken kaikkiaan helppokäyttöiseksi alustaksi, minkä vuoksi datan siirtämisen helppous on ollut sen ominaisuuksien saralla ykkösprioriteetti. Dataa eri lohkoketjuista tai kryptopörsseistä voi siirtää Koinlyyn esimerkiksi API:n kautta, tai manuaalisesti CSV-tiedostoina. Nämä ovat kuitenkin vain ne yleisimmät datan siirtoon käytetyt vaihtoehdot, joten näiden lisäksi sivusto hyväksyy tiedonsiirrot myös monesta muusta lähteestä, jotka löydät kaikki sen sivustolta.  

Ilmainen tili – Koinly sinällään ei ole ilmainen palvelu, sillä pakkohan senkin on jostain tehdä rahaa. Mutta se tarjoaa tilivaihtoehdon, joka on ilmainen 10 000 tapahtuman verran. Voit siis ilmaiseksi seurata ja kerätä tietoa pääomatuloveron ilmoittamiseen ilmaiseksi niin pitkään, kunnes 10 000 tapahtumaa tulee täyteen. Ilmaiseen tiliin ei liity mitään käyttörajoituksia. 

Kattavat resurssit – Koinly tarjoaa laajan kavalkadin erilaisia, hyödyllisiä resursseja, kuten helppokäyttöisen kryptoverolaskimen, alueelliset vero-oppaat, listan veroihin erikoistuneista kirjanpitäjistä sekä sivuston oman blogin, jonka kautta se pitää käyttäjänsä ajan tasalla.

Asiakastuki – Minkä tahansa kryptovaluuttoihin liittyvän sivuston on aina hyvä tarjota käyttäjilleen kattava asiakastuki. Koinly ei ole tästä poikkeus, ja se tarjoaa usein kysyttyjen kysymysten lisäksi live-chatin, sekä mahdollisuuden olla yhteydessä suoraan sähköpostilla tai Facebookin tai Twitterin kautta. 

Näin otat Koinlyn käyttöön – Nopea aloittelijan opas

Jos sormesi syyhyävät jo kokeilemaan Koinlyn palveluita, niin jatka ihmeessä tämän Koinly arvostelu lukemista! Seuraavaksi käydään läpi, miten tämä palvelu otetaan käyttöön, minkä jälkeen voit heittää verohuolesi ainakin kryptovaluuttoihin sijoittamisen saralla suoraan nurkkaan. 

Koinly.io on sivustona hyvin selkeä ja helppokäyttöinen, joten ei ole yllättävää, että myös tilin luominen sivustolle on hyvin suoraviivaista. Seuraa vain näitä kolmea askelta:

Askel 1 – Kirjaudu palveluun

Kirjaudu palveluun

Ensimmäiseksi sinun on luotava palveluun itsellesi tili. Tämä onnistuu suoraan Koinly.io -etusivulta, josta löydät “Rekisteröidy” -painikkeen oikeasta yläkulmasta. Sitä klikkaamalla sinulle aukeaa lomake, johon sinun on kirjattava tarvittavat tiedot. Jos haluat hoitaa rekisteröitymisen erityisen nopeasti, voit tehdä sen myös suoraan Coinbase- tai Google-tilisi kautta. 

Muista, että kun palvelu pyytää sinua keksimään itsellesi salasanan, niin keksit oikeasti turvallisen, ei-geneerisen salasanan, jota kukaan ei ihan hevillä arvaa. Moni ei edes ymmärrä miten vahva turvaominaisuus kunnollinen salasana voikaan olla varsinkin kryptovaluutoista puhuttaessa. Rekisteröityessäsi suosittelemme myös määrittämään sijaintisi, jotta Koinly osaa heti ottaa käyttöön oikeanlaiset verotustiedot sinun tilisi suhteen. 

Askel 2 – Yhdistä kaupankäyntitilisi ja walletit Koinlyyn

Askel 2 - Yhdistä kaupankäyntitilisi ja walletit Koinlyyn

Kun rekisteröityminen on hoidettu alta pois, voit yhdistää kaupankäyntitilisi sekä kryptolompakkosi Koinlyn palveluun. Seuraat vain sivuston ohjeita. Kuten aiemmin mainitsimme, Koinly toimii yhteen yli 6 000 lohkoketjun, 350 kryptopörssin ja 75 walletin kanssa, mukaan lukien Binance ja Coinbase. 

Koinly voi tämän jälkeen näyttää sinulle sijoitustesi kehittymisen reaaliajassa, minkä lisäksi voit nyt muokata tilisi asetuksia niin, että saat Koinlylta juuri ne palvelut, joita tarvitset. Tilin ominaisuuksia pääset muokkaamaan “Asetukset” -valikosta, ja siellä pystyt esimerkiksi määrittelemään omat veroraportointiin liittyvät tietosi sekä oman alueesi verotiedot. 

Askel 3 – Ota käyttöön haluamasi palvelut

Sen lisäksi, että pystyt helposti ohjelmoimaan Koinlyn hoitamaan kryptosijoitustesi veroasiat, sivusto tarjoaa myös muita erittäin hyödyllisiä palveluita, joita ei kannata ohittaa. Koinlyn kautta pystyt esimerkiksi helposti seuraamaan kryptosijoitustesi kehitystä, sekä myös louhinnasta ja/tai stakingista kertyviä tuottoja. 

Lisäksi sen palveluiden valikoimaan sisältyy tietysti myös kryptoverojen laskin, alueellisia vero-oppaita sekä luettelo paikallisista verotukseen erikoistuneista kirjanpitäjistä, joihin voit halutessasi olla suoraan yhteydessä. Koinlyn avulla saat kokonaisvaltaisesti kaikki kryptovaluuttoihin sijoittamiseen liittyvät verot kerralla hoidettua. 

Koinly hinnat

Suomalaisena sinua tietenkin kiinnostaa tässä vaiheessa tietää mitä Koinlyn palveluiden käyttö maksaisi. Koska Koinly.io tarjoaa niin laajan kavalkadin erilaisia palveluita, siltä löytyy myös erilaisia paketteja, joiden hinnat vaihtelevat niiden palvelutason mukaisesti. Mutta kuten aiemmin mainitsimme, Koinly tarjoaa myös ilmaisen tilivaihtoehdon. 

Ilmainen tili sisältää kaikki sivuston pääpalvelut, mukaan lukien sijoitusten reaaliaikaisen seuraamisen, myyntiverotuksen hoitamisen, sekä kaupankäyntitilien ja walletien käytön. Ilmainen Koinly -tili on käytettävissä täysin ilman maksuja niin pitkään, kunnes tilillä tehtyjen transaktioiden määrä nousee 10 000:een. Kaiken tämän lisäksi ilmaiseen tiliin sisältyy myös kaikki veroraporttien tekemiseen tarvittavat työkalut, sekä suora yhteys asiakaspalveluun. 

Koinly hinnat

Maksulliset tilit alkavat 49 dollarin hinnasta per verovuosi. Tämä halvin Hodler-tili antaa kaiken edellä mainitun lisäksi sinulle pääsyn myös kansainvälisiin veroraportteihin, kattaviin tarkastusraportteihin, sekä mahdollisuuden viedä verotietojasi TurboTaxiin ja TaxACT:iin. Tämän tilin miinuspuolena on kuitenkin se, että transaktioiden määrä on rajoitettu vain sataan.

Tästä seuraava vaihtoehto on Trade-tili, joka maksaa 99 dollaria per verovuosi. Se tarjoaa muuten kaiken saman, kuin edellä mainittu Hodler-tili, mutta sen kautta transaktioiden määrä nousee tuhanteen. Lisäksi tämän tilin kautta saat niin sanotun “VIP-pääsyn” korkeamman tason asiakaspalveluun. 

Koinlyn kallein paketti on Oracle-tili, joka kustantaa verovuoden aikana 179 dollaria. Tähän tiliin sisältyy pääsy kaikkiin Koinlyn tarjoamiin palveluihin ja ominaisuuksiin. Sen transaktiot on rajoitettu 3 000 tapahtumaan. Tässä tilivaihtoehdossa on kuitenkin myös joustovaraa niin, että maksamalla satasen lisää (279 dollaria), transaktioiden määrä nousee 10 000:een. Lisäksi tämän tilin käyttäjät saavat entistä laajemman pääsyn korkean tason asiakaspalveluun sekä suoran yhteyden kryptoalan veroasioita ymmärtäviin asiantuntijoihin. 

Onko Koinly turvallinen?

Tämä Koinly arvostelu on tähän mennessä käynyt läpi Koinlyn taustoja, käyttötarkoitusta, palvelutarjontaa, sekä opastanut sinua siinä, miten palvelun voi ottaa käyttöön, ja millä hinnoilla. Mutta sitä emme ole vielä käsitelleet, että onko Koinly.io itse asiassa turvallinen palvelu. Kuten tiedämme, kryptovaluutat eivät ole minkään sääntelyn alaisia sijoituskohteita, joten niihin sijoittaminen on aina korkean riskin sijoittamista. 

Koinly on kuitenkin rekisteröity Kaliforniaan, Yhdysvaltoihin, ja se toimii kaikkien kyseisen osavaltion lakien ja säännösten alaisuudessa. Kyseessä on siis täysin laillinen ja luotettava palvelu. Palvelun perustajat ovat tottakai ymmärtäneet, että asiakkaiden luottamus on sivuston toiminnan takaamiseksi ensisijaisen tärkeää, minkä vuoksi käyttäjätietojen turvallisuus, sekä sivuston yleinen suojaus on alusta asti ollut Koinlyn kehittäjien prioriteettina. 

Tärkeää on myös se, että Koinly ei missään nimessä koskaan kysy sinulta krypto walletisi yksityisiä avaimia (Private Key). Jos siis saat tällaisia kyselyitä joskus, tunnistat ne heti huijausyrityksiksi. Lisäksi haluamme mainita, että Koinly ei tietenkään pääse millään tasolla käsiksi sen palveluun yhdistämiesi tilien varoihin. Ulkopuoliset tilit yhdistetään Koinlyyn API:n kautta, minkä vuoksi suosittelemme kuitenkin poistamaan API-yhteydestä nosto- ja kauppamahdollisuuden siinä vaiheessa, kun yhteyttä luodaan. 

Koinly on siis täysin luotettava ja turvallinen kryptokaupankäyntiä helpottava palvelu, joka laskee sijoitustesi verot puolestasi. Se noudattaa kaikkia alan tärkeimpiä standardeja sekä suojaprotokollia, minkä lisäksi sen sivusto on erittäin selkeä käyttää, mikä vähentää väärien klikkausten tekemisen todennäköisyyttä huomattavasti. 

Koinly Arvostelu Yhteenveto – Kenelle Koinly sopii?

Koinly on erinomainen tukipalvelu kaikenkarvaisille kryptosijoittajille. Suurimman hyödyn siitä saavat irti kuitenkin sellaiset sijoittajat, jotka käyvät aktiivisesti kauppaa kryptovaluutoilla, sekä mahdollisesti osallistuvat myös louhintaan ja/tai stakingiin, sekä yield farmingiin (tuoton viljely). Vaikka sivusto on erittäin helppokäyttöinen ja selkeä, aloittelijat eivät välttämättä hyödy sen palvelutarjonnasta tarpeeksi. Mutta jos kryptosijoitusten verotuksen selkeyttäminen on se pääpalvelu, joka sinulla on hakusessa, niin Koinly hoitaa kyllä homman puolestasi.

Sekä aloittelijoita, että aktiivisesti treidaavia sijoittajia kiinnostaa varmasti Koinlyn tarjoama ilmainen tilivaihtoehto, joka kuitenkin sisältää kaikki sen tärkeimmät palvelut, kuten veroraportoinnin, kryptolaskimen sekä listan kirjanpitäjistä sijoittajan alueella, johon käyttäjä voi olla suoraan yhteydessä. Koinly tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet seurata sijoitusten kehitystä reaaliajassa, ja jopa viiden vuoden verran taaksepäin. Tämä on erityisesti aktiivisesti treidaaville hyödyllinen ominaisuus, varsinkin jos verojen ilmoittaminen on aiemmin jäänyt vähän puolitiehen. 

Koinly toimii yhteen kaikkien suurimpien lohkoketjujen, kryptopörssien ja walletien kanssa, minkä lisäksi se tarjoaa laajan valikoiman vero-oppaita, veroraporttityökaluja, sekä tietenkin tietoa kryptovaluutoista. Jos olet ennen vältellyt sijoitustesi verojen ilmoittamista viimeiseen asti, niin nyt voit vetää syvään henkeä ja helpottaa elämääsi yhdistämällä kaupankäyntitilisi suoraan Koinlyyn. 

OSTA KRYPTOJA TÄNÄÄN 68% vähittäiskauppaa käyvistä CFD -tileistä menettää rahaa.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on Koinly?

Koinly.io on kryptovaluuttojen verotukseen erikoistuva sivusto, jonka avulla sijoittajien on helppo koota ja ilmoittaa sijoittamisesta aiheutuvat veronsa. 

Miten Koinly toimii?

Koinlyn sivusto toimii yhteen tuhansien lohkoketjujen, satojen kryptopörssien ja kymmenien kryptolompakoiden kanssa, joista se kerää kaikki sijoittamisen tiedot yhteen paikkaan, jossa ne on helppo kasata yhteen ja ilmoittaa verottajalle.

Miten kryptovaluuttoja verotetaan?

Kryptovaluuttoihin sijoittamisen verotus toimii samalla tavalla, kuin osakesijoittamisen verotus, eli kaikista tuotoista tulee maksaa pääomatulovero, kun taas menetykset voi vähentää verotuksessa.

Voiko Koinlya käyttää louhinnan ja stakingin tuottojen verojen laskemiseen?

Kyllä, Koinlyn kautta louhinnan ja stakingin kehittymisen seuraaminen on erittäin helppoa.

Mitkä kryptopörssit toimivat yhteen Koinlyn kanssa?

Koinlyyn voi yhdistää sijoitustilejä yli 300:sta eri kryptopörssistä, mukaan lukien Binance ja Coinbase. 

Teresa Maria

Teresa Maria on monipuolinen sisällöntuottaja, jolla on laaja kokemus sijoittamisesta ja kryptovaluutoista. Hänen Osakekoululle tuottamien sijoitusoppaidensa avulla sinustakin voi tulla ammattisijoittaja alta aikayksikön.

Katso kaikki artikkelit tekijältä Teresa Maria