Paras kaupankäyntialusta Tammikuu 2022 – Katso meidän valintamme

Paras kaupankäyntialusta tekee sijoittamisesta hauskaa ja tuottoisaa siitä huolimatta, oletko sijoittanut jo kymmenen vuoden ajan, vai vasta aloittelemassa rahan viljelyä. Varttuneemmat lukijamme muistavat varmasti ajan, kun sijoittaminen hoidettiin lankapuhelimella soittamalla pankkiin meklarille, joka sitten teki haluamasi sijoitukset joskus sitten kun kerkeää. Meille internetin kanssa samaa tahtia varttuneille tällainen sijoittaminen kuulostaa vähintäänkin epäluotettavalta.

Onneksi elämme nyt kuitenkin 2000-lukua, ja sen vuoksi meillä on käytössämme uusinta teknologiaa, joka tuo globaalit sijoitusmarkkinat suoraan kotisohvallemme! Oi kyllä, kun valitset oikean kaupankäyntialustan, voit käydä kauppaa maailmanlaajuisilla markkinoilla, ja ostaa osakkeita sekä New Yorkin, että Hongkongin pörssistä, puhumattakaan kryptovaluutoista. 

Samalla kun eläkejärjestelmä murenee jalkojemme alta, tulevaisuuden menestyjät petaavat polkua itselleen laittamalla rahan oikeasti kasvamaan väsyttämättä itseään jonkun muun käskytettävänä. Ja tämän kaiken taustalla on se paras kaupankäyntialusta. Mikä se sitten on ja mistä sen tunnistaa? Se selviää tästä artikkelista.

Osta osakkeita täältä 68% vähittäiskauppaa käyvistä CFD -tileistä menettää rahaa.

4 x paras kaupankäyntialusta 2022

 1. eToro – yksi maailman suosituimmista, helppokäyttöisimmistä ja monipuolisimmista kaupankäyntialustoista – Luo tili tänään!
 2. Capital.com – vanhin ja yksi luotetuimmista kaupankäyntialustoista maailmanlaajuisesti
 3. Nordnet – Pohjoismaalaisille suunnattu erinomainen kaupankäyntialusta, josta löytyvät kaikki suomalaisten suosikkiosakkeet
 4. Plus500 – globaalista suosiosta nauttiva CFD -kaupankäyntiin erikoistuva kaupankäyntialusta
 • Arvosana
  Mitä mieltä me olemme
  • Optimoi strategiasi AI-analyysien avulla
  • Valitse yli 3000 CFD-kohteen väliltä
  • Ilmaisia webinaareja, kursseja ja oppaita
  Kauppakohtainen hinta 0 EURO Tilimaksu 0 EURO Mobiilisovelluksen pisteet
  8/10
  Tutustu täällä Capital.com 73,81% yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa, kun he käyvät CFD -kauppaa tämän välittäjän kanssa.
  Sinun on itse harkittava, onko sinulla varaa ottaa suuri riski pääoman menettämisestä.
 • Arvosana
  Mitä mieltä me olemme
  • Pohjoismaiden suurin sijoittamiseen erikoistunut palvelu
  • Suurin valikoima suomalaisia ja pohjoismaalaisia osakkeita
  • Saat pääsyn heidän sosiaalisen median kanavilleen
  Kauppakohtainen hinta 0 EURO Tilimaksu 0 EURO Mobiilisovelluksen pisteet
  7/10

Osta osakkeita ja käy kauppaa – Nopea opas

Jos olet vasta aloittelija sijoittamisen saralla, suosittelemme, että ennen sijoittamista seuraat jonkin aikaa niitä markkinoita, joihin olet aikeissa sijoittaa. Esimerkiksi Googlesta näet tietyn sijoituskohteen kurssin reaaliajassa sekä pitkällä aikavälillä. Lisäksi kannattaa perehtyä hieman kyseisen sijoituskohteen, esimerkiksi pörssiyhtiön tai kryptovaluutan taustoihin, ja siihen, millaiset kasvunäkymät sijoituskohteella on. Tällöin pystyt paremmin päättelemään, onko kyseinen kohde-etuus hyvä sijoitus, eli onko siinä potentiaalia kasvaa.

Kun olet tehnyt taustatutkimusta, ja päättänyt, mikä kohde-etuus on se juuri sinulle sopiva sijoituskohde, on aika lähteä sijoittamaan! Seuraavaksi käymme askel askeleelta läpi miten osakkeisiin sijoittaminen aloitetaan, ja näiden vaiheiden jälkeen voit rauhassa jättää eläkekassasi kasvamaan.

Valitse paras kaupankäyntialusta

Valitsemalla paras kaupankäyntialusta, varmistat itsellesi parhaat mahdollisuudet menestyä sijoittamisen saralla. Kiinnitä valitessa huomiota varsinkin turvallisuuteen sekä alustan helppokäyttöisyyteen. Me suosittelemme eToron kaupankäyntialustaa, joka on yksi maailman suosituimmista ja turvallisimmista kaupankäyntialustoista, minkä lisäksi se tarjoaa erittäin laajan kavalkadin sijoituskohteita:

 • osakkeet (myös suomalaiset osakkeet)
 • indeksirahastot
 • kryptovaluutat (tarjonta laajenee jatkuvasti)
 • hyödykkeet
 • valuutat. 

eToro on kustannustehokas kaupankäyntialusta, sillä esimerkiksi osakekaupankäynti on täysin välityspalkkiovapaata. Lisäksi eToro tarjoaa erinomaisen valikoiman erilaisia tapoja sijoittaa. Tällaisia tapoja ovar esimerkiksi CopyTrading, CFD-kaupankäynti, sekä lyhyeksi myynti. eToro on käytössä yli 140 maassa ja kaikki sen alustalla tapahtuva maksuliikenne on turvattu SSL-teknologialla. Sivusto itsessään on erittäin helppokäyttöinen, ja mikä parasta, se on saatavana suomenkielisenä!

Rekisteröidy ja talleta rahaa

eToroon rekisteröityminen on lasten leikkiä. Sivustolla ollessasi näet oikeassa yläkulmassa ’Rekisteröidy’ -painikkeen. Siitä pääset luomaan itsellesi tilin. Tilin avaaminen on täysin ilmaista, ja se käy erityisen nopeasti esimerkiksi Google- tai Facebook-tilisi kautta. Huomaa, että eToro vahvistaa henkilöllisyytesi rekisteröitymisen yhteydessä, mikä tekee sijoittamisesta sen alustalla turvallisempaa kuin monilla sen kilpailijoilla.

Kun tilisi on auki ja olet tunnistautunut palveluun, sinun on vielä siirrettävä uudelle tilillesi rahaa, ennen kuin voit aloittaa sijoittamisen. Kun olet kirjautuneena tilillesi, vasemmassa alakulmassa on ’Talleta varoja’ -valikko, josta pääset valitsemaan maksuvälineen (luotto- tai pankkikortti, tilisiirto tai PayPal), sekä kirjaamaan summan, jolla olet aikeissa sijoittaa. Kun rahat ovat siirtyneet eToro-tilillesi, on aika lähteä sijoittamaan. 

Osta osakkeita

Aloita sijoittaminen hakemalla yläreunan hakukentästä esimerkiksi haluamasi osake. Käytämme tässä esimerkkinä Fortumin osaketta, eli kirjoitat hakukenttään Fortum. Klikkaa itsesi osakkeen sijoitussivulle, josta löydät erinomaisen valikoiman erilaisia raportteja, kurssitaulukoita sekä sosiaalisessa mediassa kyseisestä osakkeesta käytävää keskustelua. Nämä some-keskustelut voivat tarjota sinulle ensikäden sijoitusvinkkejä, joten kannattaa välillä lueskella niitä.

Oikeassa yläkulmassa on ’Käy kauppaa’ -painike, josta pääset ostamaan osaketta. Klikkaa sitä, kirjaa lomakkeelle haluamasi sijoitussumma ja Avaa kauppa. Osakesijoituksesi saldo näkyy tämän jälkeen sivuston alareunassa. Lisäksi näet sieltä miten paljon sijoituksesi on kasvanut tai laskenut, sekä miten paljon sinulla on tilillä vielä rahaa sijoitettavaksi. 

Käy kauppaa

Paras kaupankäyntialusta on tottakai sellainen, joka mahdollistaa monipuolisen kaupankäynnin! Kuten aiemmin mainitsimme, eToro tunnetaan erityisesti sen monipuolisesta aktiivisen treidaamisen tapojen valikoimasta. Pitkän aikavälin sijoittamisen lisäksi voit nimittäin käydä eTorossa kauppaa vaikka päivittäin monin eri tavoin. Näistä yleisimpiä tapoja ovat lyhyeksi myynti, CFD -kaupankäynti sekä päiväkauppa

Näiden lisäksi eToro tarjoaa sen omia, innovatiivisia kaupankäynnin palveluita, joita et löydä muualta, kuten esimerkiksi CopyTrading. CopyTradingilla tarkoitetaan palvelua, jonka kautta voit kopioida kenen tahansa ammatikseen sijoittavan salkun sisällön itsellesi. Tällöin sinun pääomasi sijoitetaan kyseisen salkun prosenttiosuuksien mukaisesti. Sinun ei siis tarvitse olla ammattilainen, jotta voit sijoittaa kuin sellainen!

Mistä tunnistaa hyvän kaupankäyntialustan?

Kaupankäyntialusta on kaikki kaikessa kun olet aloittamassa sijoittamista tai kaupankäyntiä. Jos valitset kaupankäyntialustan umpimähkää, saatat helposti löytää itsesi haaskaamasta rahaa, jota sinulla ei alunperinkään ollut, tai klikkailemasta vääriä nappuloita, koska sivuston ulkoasu on epäselvä. Kukaan ei varmastikaan halua päätyä tällaiseen tilanteeseen!

Siksi me haluamme tarjota sinulle yleiskatsauksen kaikista niistä pääasioista, jotka täytyy ottaa huomioon siinä vaiheessa, kun sinulla on hakusessa se paras kaupankäyntialusta. Alempana näet meidän vertailumme muutamasta erinomaisesta kaupankäyntialustasta, ja me olemme käyttäneet niiden arvioimisessa nimenomaan näitä kaikkia kriteereitä. Valitse paras kaupankäyntialusta ottaen seuraavat asiat huomioon:

Paras Kaupankäyntialusta

Käyttäjäystävällisyys

Numero uno: onko kaupankäyntialusta helppolukuinen ja selkeä? Kaupankäyntialustan käyttäjäystävällisyys on kaikki kaikessa varsinkin siinä kohtaa, kun olet vasta aloittamassa uraasi sijoittamisen saralla. Mutta samalla tavalla se myös helpottaa ammattimaisesti treidaavien kaupankävijöiden elämää, kun heidän ei tarvitse arpoa, mistä napista painamalla tapahtuu mitäkin. 

Kaikkein parasta on tietenkin se, että kaupankäyntialusta on saatavan suomenkielisenä. Ja jos ei ole, niin sen on oltava erityisen helppolukuinen, jotta sinulle on koko ajan selvää mitä olet tekemässä. Kiinnitä siis huomiota sivuston ulkoasuun ja siihen, kuinka nopeasti löydät tarvitsemasi palvelut, painikkeet tai tiedot. Helppokäyttöinen kaupankäyntialusta on myös turvallisempi kaupankäyntialusta, kun todennäköisyys sille, että klikkaisit väärää nappia pienenee.

Sijoituskohteiden valikoima

Sijoittaminen on tänä päivänä todella mielenkiintoista, koska internetin myötä meidän saatavillemme on tullut aivan uusi kavalkadi sijoituskohteita: globaalit indeksirahastot ja hyödykkeet kuten kulta, sokeri ja alumiini, sekä ne uuden maailman valuutat, kryptovaluutat vain mainitaksemme muutaman. Pidä siis huoli, että valitset kaupankäyntialustan, joka tarjoaa juuri sinulle parhaan mahdollisen valikoiman erilaisia sijoituskohteita.

Laaja sijoituskohteiden valikoima on myös siksi tärkeä asia, että jokainen sijoittamisen asiantuntija neuvoo sinua hajauttamaan salkkusi. Ja vaikka pystyt hajauttamaan salkkusi myös yhden markkinan sisällä (esimerkiksi sijoittamalla useisiin eri osakkeisiin), on aina suositeltavampaa sijoittaa laajemmin myös eri markkinoihin. Esimerkiksi sijoittamalla yhteen indeksirahastoon, saat kerralla pääomasi hajautettua, sillä indeksirahasto sijoittaa pääomasi automaattisesti useisiin eri kohteisiin. Lisää siihen vielä pari osaketta ja kryptovaluutta, ja voila! Sijoitusriskisi on pienentynyt huomattavasti.  

Turvallisuus

Paras Kaupankäyntialusta

Kuten mainitsimme aiemmin, kaupankäyntialustan selkeys ja helppokäyttöisyys voidaan laskea osaksi palvelun turvallisuutta, mutta tottakai turvallisuuteen liittyy myös paljon teknologisia elementtejä. Yksi tärkeimmistä turvallisuuden takaavista elementeistä kaupankäyntialustojen saralla on rahaliikenteen turvaaminen. Esimerkiksi eToro, sekä useat muut globaalit kaupankäyntialustat, käyttävät kaiken rahaliikenteen turvaamiseen SSL -salausteknologiaa.

Lisäksi se, että kaupankäyntialusta vaatii sinua tunnistautumaan siinä vaiheessa, kun luot palveluun tiliä, kertoo sen luotettavuudesta. Vaikka tunnistautuminen vie muutaman minuutin, se on pitkällä aikavälillä sinun ja rahojesi turvaksi, joten miksi et tekisi sitä? Varsinkin sellaisilla kaupankäyntialustoilla, jotka tarjoavat kryptovaluuttoja, on oltava tunnistautumisprosessit käytössä. Muuten sinun ei kannata lähteä kokeilemaan onneasi. 

Kaupankäyntialustan kustannukset

Suomalaisia kiinnostaa tottakai aina se, mitä mikäkin maksaa. Joten on täysin luonnollista, että myös kaupankäyntialustoja vertaillessamme, tutustuimme niiden kustannuksiin tarkemmin. Suosittelemme myös sinua toimimaan näin, sillä eri kaupankäyntialustat tarjoavat hyvin erityyppisiä palveluita, ja myös veloittavat niistä hyvin erilaisin tavoin. Ensimmäinen asia, joka kannattaa tarkistaa on se, veloittaako kaupankäyntialusta kaupankäynnistä välityspalkkioita? 

Välityspalkkiot tekevät nopeasti kaupankäynnistä erittäin kallista, joten jos haluat maksimoida sijoitustuottosi, nämä alustat kannattaa jättää taakse. Tämän lisäksi esimerkiksi kryptovaluutat ovat aivan uudenlainen kaupankäynnin väline, ja niiden kaupankäynnistä voidaan veloittaa eri summia riippuen kryptovaluutasta. Huomaa myös, että kryptovaluuttoihin sijoittavan kannattaa hankkia kryptoilleen digitaalinen lompakko (eng. wallet), mikä voi joillain kaupankäyntialustoilla maksaa ylimääräistä, kun taas toisilla alustoilla se tulee tiliä avatessa automaattisesti käyttöösi. 

Kaupankäyntialustojen vertailu lokakuu 2022

Me olemme testanneet useita eri kaupankäyntialustoja sekä käyneet läpi kaikki edellä mainitut asiat jokaisen arvioimamme alustan kohdalla saadaksemme selville, mikä on paras kaupankäyntialusta vuonna 2022. Loppupeleissä se, mikä on juuri sinulle paras kaupankäyntualusta riippuu siitä, minkä tyyppistä sijoittamista tai kaupankäyntiä olet aikeissa harjoittaa. 

Joka tapauksessa kaikki tähän vertailuun mukaan ottamamme kaupankäyntialustat ovat yleisesti monipuolisia sekä kaupankäyntitapojen, että sijoituskohteiden valikoimiensa suhteen. Niissä on kuitenkin myös paljon eroja, joten lue nämä nopeat esittelyt läpi, ennen kuin päätät mikä niistä olisi sinulle se paras kaupankäyntialusta:

eToro – erittäin monipuolinen ja halpa

eToro on meidän valintamme parhaaksi kaupankäyntialustaksi, ja syitä tähän on monia. Ensinnäkin meille suomalaisille on hyvä mainita siitä, että yleisestikin erittäin selkeä ja helppokäyttöinen eToron kaupankäyntialusta on saatavana täysin suomenkielisenä. Lisäksi se tarjoaa kaikenkarvaisille sijoittajille erittäin laajan valikoiman sijoituskohteita, eli kaikille löytyy jotakin. eToron sijoituskohteiden valikoima myös laajenee koko ajan, sillä esimerkiksi kryptovaluuttoja nostetaan sen listoille jatkuvalla syötöllä lisää. 

Lue lisää eTorosta täältä.

Koska eToro tarjoaa kryptovaluuttoja, se tarjoaa myös niiden säilömiseen tarkoitetun erittäin tehokkaan ja hyvän suojan takaavan krypto walletin. Lisäksi eToro on laadullisesti sekä yleisen käyttökokemuksen, että alustan turvallisuuden puolesta hyvin korkealaatuinen. Sen alustalla voit sijoittaa pitkällä aikavälillä suomalaisista globaalien jättiyritysten osakkeisiin, sekä käydä aktiivisesti kauppaa valuutoilla ja hyödykkeillä, tai kopioida suoraan ammatikseen sijoittavien henkilöiden sijoitussalkkuja. Esimerkiksi supersijoittaja Warren Buffet sijoittaa eTorossa, ja sinä voit kopioida hänen salkkunsa vaikka heti tänään. 

Tässä vielä pääpointit, miksi eToro on meidän mielestämme paras kaupankäyntialusta:

 • 0% välityspalkkio osakekaupankäynnissä ja indeksien välityksessä
 • Erittäin helppokäyttöinen alusta
 • Laaja valikoima sijoituskohteita ja tapoja sijoittaa sekä käydä kauppaa
 • eToro -sovelluksen kautta voit sijoittaa missä vain, milloin vain
 • Tarjoaa erinomaisia oppaita ja tutoriaaleja aloittelijoille, tai uusista sijoittamisen muodoista kiinnostuneille
 • Erittäin laaja valikoima sijoituskohteita sekä Suomesta, että kansainvälisesti

Plus500 – CFD -kaupankävijän valinta

Vuonna 2008 toimintansa aloittanut Plus500 -kaupankäyntialusta palvelee tänä päivänä sijoittajia ympäri maailman, ja sen sijoituskohteiden valikoimasta löytyy yli 2 500 erilaista kohde-etuutta osakkeista kryptovaluuttoihin ja hyödykkeisiin. Myös Plus500 -kaupankäyntialusta on saatavana suomenkielisenä, ja sen ulkoasu on miellyttävä, sekä helppo ymmärtää ja käyttää.

Lue lisää Plus500 -kaupankäyntialustasta täältä.

Plus500 eroaa muista kansainvälisesti suosituista kaupankäyntialustoista siinä, että se erikoistuu nimenomaan CFD -kaupankäyntiin. CFD -kaupankäynti on pähkinänkuoressa samantyyppistä, nopeatempoista kaupankäyntiä, kuin esimerkiksi lyhyeksi myynti. Plus500 ei veloita lainkaan välityspalkkioita osakkeita ostaessasi, mutta sen sijaan se veloittaa CFD -kaupankäynnistä aiheutuvan markkina-spreadin hinnan. Käytännössä tämä tarkoittaa yön yli menevästä kaupankäynnistä aiheutuvan hinnan erotusta. Listataan vielä Plus500 -alustan pääpointit:

 • CFD -kaupankäyntiin perustuva kaupankäyntialusta
 • Ei veloita lainkaan välityspalkkioita
 • Tarjoaa hyvän valikoiman sijoituskohteita
 • Plus500 -sovellus mahdollistaa sijoitussalkkusi kulkemisen mukanasi kaikkialle
 • Kaupankäyntialusta on käyttäjäystävällinen ja turvallinen
 • Erikoistuu nopeatempoiseen ja spekulatiiviseen CFD -kaupankäyntiin

Nordnet – Pohjoismaalainen sijoitussivusto

Nordnet saattaa jo olla sinulle tuttu joko talousuutisista tai koska sinä tai tuttusi ovat sijoittaneet sen kautta. Eikä ihme, sillä Nordnet on yksi pohjoismaalaisten eniten käyttämistä kaupankäyntialustoista. Se tarjoaa hurjan kavalkadin erilaisia sijoituskohteita pohjoismaalaisista osakkeista ja rahastoista futuureihin, optioihin ja sertifikaatteihin. Kannattaa kuitenkin huomata, että kahteen edelliseen verrattuna Nordnetin sijoituskohteiden valikoima on suhteellisen suppea: se ei tarjoa globaaleja suurosakkeita, eikä lainkaan kryptovaluuttoja, saatika hyödykkeitä. 

Suomenkilelinen ja suomalaisten suosima sivusto on tottakai turvallinen ja herättää tuttuudellaan meissä luottamusta. Mutta mitä tulee sen kaupankäyntialustan ulkonäköön, ja erityisesti selkeyteen, Nordnet häviää kansainvälisille kilpailijoilleen. Nordnetin kaupankäyntialusta on liian “ruuhkainen”, minkä lisäksi se on pohjoismaalaisena palveluna odotetusti kallis. Palvelumaksujen lisäksi maksat paljosta muustakin sen alustalla, joten kannattaa miettiä, onko sivuston tuttuus ja pohjoismaalaisuus sen kalleuden arvoista.

 • Tuttu ja turvallinen kaupankäyntialusta
 • Pohjoismaalaisten pohjoismaalaisille tarjoama monipuolinen palvelu
 • Tarjoaa hyvän valikoiman sijoituskohteita sekä tapoja käydä kauppaa
 • Kaupankäyntialusta on turvallinen ja käyttäjäystävällinen

Paras kaupankäyntialusta 2022

Paras Kaupankäyntialusta

Paras kaupankäyntialusta vuonna 2022 on ehdottomasti eToro! Vaikka markkinoilta löytyy eTorolle todella kovia kilpailijoita, niiden erikoistuminen esimerkiksi CFD -kaupankäyntiin tiputti ne pois ykköspallilta, sillä me haluamme tarjota lukijoillemme nimenomaan sellaisen alustan, joka soveltuu kaikille osaamistasosta huolimatta. Ja eToro on juuri tällainen. 

Lisäksi huomion arvoista oli ehdottomasti se, että eToron kaupankäyntialustalla omistat ostamasi sijoituskohteet, oli kyseessä sitten osake, kryptovaluutta tai hyödyke. Tämä on harvinaista kaupankäyntialustojen saralla, mutta monelle pitkällä aikavälillä sijoittavalle tärkeä seikka. eToron halpuus varmistaa myös sen, että saat sijoitustuottosi maksimaalisina pankkitilillesi kun niin haluat. Muista kuitenkin ilmoittaa sijoitustuottosi verottajalle ja maksaa niistä verot. Ymmärrät varmasti, että Suomen verottajalta on aivan turha yrittää piiloutua. 

Jos tämä kaikki ei vielä riittänyt, niin lopullisen kultanaulan eToron voittoarkkuun löivät sen omat, ennennäkemättömät sijoittamisen palvelut, kuten sosiaalinen kaupankäynti ja CopyTrading. Nämä palvelut ovat juuri sitä eteenpäin katsovaa tarjontaa, jota internetin parhaalta kaupankäyntialustalta voidaan odottaa.

CopyTrading – kopioi ammattisijoittajien salkkuja

CopyTrading tarkoittaa juuri sitä, mitä etiketissä lukee: voit kopioida muita eToron sijoittajia ja heidän sijoitussalkkujensa sisältöjä halusi mukaan. CopyTrading on erinomainen lisäetu kaupankäyntiin, sillä se ei vaadi sinulta lainkaan sijoittamisen tietotaitoa, vaan sinun tarvitsee vain valita ammattisijoittaja, jonka salkun sisällön kopioit. Tämä on palvelu, jota et löydä mistään muualta, kuin eTorosta.

Varsinkin aloittelijoille CopyTrading antaa mahdollisuuden saada lentävä alku uralleen sijoittajana ilman, että heidän tarvitsisi nähdä asian eteen itse lainkaan vaivaa. eTorossa on ammattitreidaajia, jotka tekevät hulvattomia tuottoja sijoituksillaan koska he osaavat reagoida markkinoiden muutoksiin juuri oikeilla hetkillä. Ja kun sinä kopioit heidän sijoituksiaan, saat kaiken hyödyn irti heidän asianatuntemuksestaan. 

Huomaa kuitenkin, että CopyTradingissa kaikki päätösvalta sijoituksesta on kyseisellä sijoittajalla, jota kopioit. Et voi itse päättää mihin rahasi sijoitetaan, vaan seuraat vain vierestä miten käy. CopyTrading ei myöskään ole ilmainen palvelu, vaan sijoittajalla, jota kopioit, on oikeus veloittaa sinulta kopiointimaksu. Sinun ei kuitenkaan tarvitse tietenkään sijoittaa samalla summalla kuin kopioimasi sijoittaja. Sijoitettavan pääoman määrän päätät itse. Ja ajan myötä voit antaa myös oman salkkusi sisällön kopioitavaksi.

Usein kysytyt kysymykset