IOTA Kurssi Reaaliaikainen (MIOTA / EUR)

iota
iota

IOTA (MIOTA)

Price
$ 0.265258
Osta IOTA täältä 68% vähittäiskauppaa käyvistä CFD -tileistä menettää rahaa.

IOTA: Kokonaisvaltainen alusta Esineiden Internetille 

Vaikka kryptovaluutat eivät olisi sinulle tuttu ilmiö, olet varmasti kuullut Esineiden Internetistä. Tällä viitataan esimerkiksi kodinkoneisiin, ja jopa huonekaluihin, jotka ovat yhteydessä internetiin, jolloin pystyt esimerkiksi kääntämään jääkaapin pois päältä vaikka ulkomailta käsin. Internet on kuitenkin huomattavan epävakaa alusta Esineiden Internet-verkkona toimimiseen. IOTAn hajautettu verkko tuo tähän kustannustehokkaan ratkaisun. 

 • IOTA on kryptovaluutta, joka ei perustu lohkoketjuun, vaan niin sanottuun Tangle -verkkoon
 • IOTA kurssi on vuonna 2022 ollut hyvin volatiili, mutta samalla se on kruisaillut useisiin hintapiikkeihin, mikä on tehnyt siitä hyvän kohteen aktiiviselle treidaamiselle
 • IOTAn verkko takaa Esineiden Internetille vahvemmat turvallisuusominaisuudet sekä laajemman toimintaympäristön kuin perinteinen internet
 • Osta IOTA eToron kansainväliseltä ja erittäin monipuoliselta kaupankäyntialustalta, jolta löytyy myös suomalaisia osakkeita.
Osta IOTA täältä 68% vähittäiskauppaa käyvistä CFD -tileistä menettää rahaa.

IOTA kurssi

 • capital toplist stb
  Arvosana
  Mitä mieltä me olemme
  • Optimoi strategiasi AI-analyysien avulla
  • Valitse yli 6000+ CFD-kohteen väliltä
  • Ilmaisia webinaareja, kursseja ja oppaita
  Kauppakohtainen hinta 0 EURO Tilimaksu 0 EURO Mobiilisovelluksen pisteet
  8/10
  OSTA KRYPTO Lue arvostelu 83,45% yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa, kun he käyvät CFD -kauppaa tämän välittäjän kanssa.
  Sinun on itse harkittava, onko sinulla varaa ottaa suuri riski pääoman menettämisestä.
 • nordnet toplist stb
  Arvosana
  Mitä mieltä me olemme
  • Pohjoismaiden suurin sijoittamiseen erikoistunut palvelu
  • Suurin valikoima suomalaisia ja pohjoismaalaisia osakkeita
  • Saat pääsyn heidän sosiaalisen median kanavilleen
  Kauppakohtainen hinta 0 EURO Tilimaksu 0 EURO Mobiilisovelluksen pisteet
  7/10

Nyt kun ymmärrämme mikä IOTA on ja miten se toimii, voimme keskustella siitä, miten IOTA kurssi muodostuu, ja mihin asioihin se reagoi. Kryptovaluuttojen kurssit ovat hyvin riippuvaisia niiden lohkoketjujen arvosta, mikä taas riippuu kyseisen lohkoketjun kyvystä tarjota markkinoille jokin varteenotettava käyttötarkoitus. Kryptovaluutta ei siis itsessään ole välttämättä minkään arvoinen, vaan sen arvo pohjautuu sen lohkoketjun, eli verkon suosioon (eng. network value). Vaikka IOTA ei perustu lohkoketjuun, sen oma verkko toimii samoilla periaatteilla, joten myös IOTA kurssi on näin ollen kaikkein eniten riippuvainen sen oman alustan, eli sen IoT -verkon toimintakyvystä ja suosiosta. 

Yksi suurimmista IOTA kurssia määrittävistä tekijöistä on näin ollen tietoisuus sen olemassaolosta, sekä sen käytön lisääntyminen ja laajentuminen. Toisin sanoen IOTA kurssi on altis kysynnän ja tarjonnan tasapainolle. Mutta valitettavasti sen alustan aktiivisuus yksinään ei vielä takaa sitä, että IOTA kurssi pysyisi vakaana. Vuonna 2022 IOTAn arvo on kasvanut, mutta kasvu on tapahtunut hyvin volatiililla tavalla. Tämä ei kuitenkaan ole yksinään IOTAn syytä, vaan kuten kaikkien kryptovaluuttojen kohdalla, myös IOTA kurssi on hyvin riippuvainen siitä, mitä kryptomarkkinoilla kokonaisuudessaan tapahtuu. Esimerkiksi Bitcoin on niin vaikutusuvaltainen ja vahva kryptovaluutta, että sen liikkeet heiluttavat koko markkinoita.

Kaiken edellä mainitun lisäksi IOTA kurssi on myös altis sen oman kryptovaluutan, MIOTAn tarjonnan rajallisuudelle. Aivan kuten Bitcoinia, myös MIOTA -kryptovaluuttaa on tarjolla rajattu määrä, eli 2,78 miljardia tokenia. Mutta toisin kuin Bitcoinit, joita louhitaan vielä pitkään, kaikki MIOTA tokenit ovat jo liikenteessä. Tällainen synteettinen eksklusiivisuus voi vaikuttaa IOTAn arvoon, jos sen kryptovaluutalle esimerkiksi olisi jonain päivänä enemmän kysyntää, kuin tarjontaa. Mutta koska kaikki sen kryptovaluutat ovat jo liikenteessä, tämä eksklusiivisuus ei vaikuta IOTA kurssiin yhtä voimakkaasti, kuin Bitcoinin eksklusiivisuus.

IOTA pähkinänkuoressa

Ennen kuin voimme sukeltaa siihen, mikä IOTA kurssi, mistä sen hinta koostuu ja mitkä asiat vaikuttavat sen kurssiin, meidän on ymmärrettävä mikä ihme IOTA on. IOTA on perustettu jo vuonna 2015, ja sen takaa löytyy kansainvälinen neljän pioneerin tiimi: valkovenäläinen Sergey Ivancheglo, venäläinen Serguei Popov, norjalainen David Sønstebø ja italialainen Dominik Schiener. Tänä päivänä IOTA -projektin takana toimii kokonainen IOTA -säätiö, jolla on toimipisteitä ympäri maailman jopa 25 maassa.

Käytännössä IOTA on hajautettu pääkirja, joka ei kuitenkaan perustu lohkoketjuun, kuten kaikki sitä aiemmin tulleet, ja suurin osa sen jälkeen julkaistuista suurista kryptoprojekteista. IOTA toimii omanlaisen teknologian pohjalta, ja tätä teknologiaa kutsutaan Tangleksi. Käytännössä Tangle on digitaalisten solmujen (eng. node) järjestelmä tai verkko, jonka tarkoitus on tehostaa ja nopeuttaa erityyppisiä liiketoimia. Syy sille, miksi IOTAa ei rakennettu samanlaiselle pohjaratkaisulle, kuin muut kryptovaluutat löytyy lohkoketjujen yleisimmistä ongelmist: niiden hitaudesta ja kalleudesta.

IOTA logo

Omalla tavallaan IOTAa pidetään ennemminkin osana Esineiden Internet -ekosysteemiä, kuin lohkoketjuja, mikä sopii IOTAlle itselleen mainiosti. Esineiden Internet on nimittäin yksi maailmalla kovinta vauhtia kasvavista digitaalisista ilmiöistä. IOTA taas pyrkii tulevaisuudessa olemaan se ainut oikea alusta, jota Esineiden Internet (IoT eli Internet of Things) käyttää pohjanaan. IOTAn alusta pyrkii mahdollistamaan kaikenlaiset IoT -laitteiden väliset tapahtumat kustannustehokkaasti ja mahdollisimman nopeasti, mikä on juuri sitä, mitä kuluttajat eniten haluavat. Joidenkin arvioiden mukaan vuoteen 2024 mennessä maailmasta löytyy jo yli 20 miljardia IoT -laitetta, joten ala kasvaa parhaillaan nopeammin, kuin suurin osa meistä edes ymmärtää.

Kuten mainitsimme aiemmin, IOTA ei perustu lohkoketjuun, vaan sen itse nimeämään Tangle -verkkoon. Tangle -verkko keskittyy tarjoamaan kryptomarkkinoille palvelun, jota sen kehitystiimin mielestä mikään lohkoketjuprojekti ei tarjoa, eli se mahdollistaa tehokkaat, turvalliset ja reaaliaikaiset mikrotapahtumat. Tässä piileekin monen asiantuntijan mukaan se IOTAn suurin potentiaali: se paikkaa lohkoketjujen markkinoille jättämän porsaanreiän. Monet lohkoketjut ovat toiminnaltaan liian raskaita ja kalliita nimenomaan mikrotapahtumien suorittamiseen. Siksi Tanglella on suuri potentiaali olla juuri se, mikä se haluaa olla; se ainoa oikea IoT -laitteiden alusta.

Lue lisää IOTA:n ostamisesta.

Kysyntä ja tarjonta vaikuttavat IOTA hintaan

IOTA kurssi

Vaikka kryptovaluutat eroavat perinteisemmistä sijoituskohteistamme, ja niiden arvon koostumisesta paljon, on yksi asia, mikä pätee samalla tavalla sekä osakkeisiin, että kryptovaluuttoihin: kysynnän ja tarjonnan laki. Kuten mainittiin, IOTA kurssi voi hyvin, kun sen verkolle on paljon kysyntää, ja verkon käyttötaso on korkealla. Mutta jos kryptovaluuttojen treidaajille ei yhtäkkiä kelpaisikaan MIOTA -valuutta, jolloin sen tarjontaa olisi enemmän kuin kysyntää, IOTA kurssi voi laskea.

Koska kysynnällä ja tarjonnalla on kryptovaluuttojen saralla niin suuri merkitys, kryptovaluuttojen käyttötarkoitukset nousevat arvoon arvaamattomaan. Ja juuri tästä syystä niitä ei pidä koskaan verrata perinteisiin fiat-valuuttoihin, joiden käyttötarkoitus on suppea, ja kaikille täysin sama. Sen sijaan jokainen kryptovaluutta tarjoaa itse valuutan lisäksi syvemmän käyttötarkoituksen, ja tämä käyttötarkoitus, sekä sen suosio markkinoilla, määrittelee kyseisen kryptovaluutan ja koko projektin arvon. Ja tässä on se koko homman ydin, joka sinun täytyy ymmärtää jos olet aikeissa sijoittaa kryptoihin. Selvitä aina mihin jotakin kryptovaluuttaa käytetään, jotta osaat päätellä onko sille kysyntää tulevaisuudessa!

Moni myös miettii sitä, miten perinteiset rahoitusmarkkinat ja niiden kunto vaikuttavat kryptovaluuttoihin, sekä miten IOTA kurssi reagoi niiden heiluntaan. Esimerkiksi talouskriisien ei ole nähty heijastuvan kryptovaluuttojen arvon kehitykseen muuten kuin positiivisesti. Tämä johtuu siitä, että kun perinteisellä taloudella menee huonosti, sijoittajat kääntyvät kryptovaluuttojen puoleen, mikä automaattisesti lähtee nostamaan niiden arvoa. Tästä huolimatta kryptovaluutatkin dippasivat rajusti koronapandemian saapuessa Eurooppaan, ja osakemarkkinoiden romahtaessa maaliskuussa 2020. Mutta tämä dippaus oli hyvin lyhytaikainen, ja tuolloin kryptovaluuttoihin sijoittaneet voivat tänään olla hyvin tyytyväisiä itseensä.

Kannattaako IOTAan sijoittaa?

IOTA on erikoinen kryptovaluutta, mutta samalla tavalla kuin sen serkkujen, myös MIOTAn arvo koostuu täysin eri asioista, kuin esimerkiksi osakkeiden arvo. Kysyntä ja tarjonta ovat tottakai myös kryptovaluuttojen kohdalla erittäin tärkeässä asemassa, mutta yhtä suurta vaikutusta IOTA kurssi in on sen Tangle -verkon käytön määrällä. Mitä enemmän IOTAn alustalla on käyttäjiä, kuten esimerkiksi IoT -laitteita, sitä arvokkaampi koko projektista tulee. 

Tältä kantilta katsottuna IOTAlla meneekin nyt erinomaisesti. Se on onnistunut kasvattamaan tunnettuuttaan kryptomarkkinoilla nopeasti, ja analyytikot pitävät sitä erittäin vahvana tekijänä nimenomaan IoT:n saralla. Se, miten IOTA on alettu ottaa suuremmin huomioon markkinoilla on vuonna 2022 heijastunut suoraan sen kurssitaulukolle. Parin tasaisesti sujuneen vuoden jälkeen tammikuun lopussa 2022 IOTA kurssi lähti pystysuoraan nousuun. MIOTAn arvo nousi parissa viikossa 0,42 dollarista melkein 1,50 dollariin. Ja tämän uskotaan olleen vasta alkua! 

Analyytikot ja asiantuntijat näkevät IOTAssa suuren luokan kasvupotentiaalia, ja jos sen Tangle -alusta omaksutaan Internet of Thingsin pääasialliseksi verkoksi, sen arvon voidaan olettaa räjähtävän käsiin. IOTAa kannattaa siis ostaa siinä tapauksessa, jos analyytikoiden tavoin uskot sen kasvuun lähitulevaisuudessa. Yleiskuvassa suosittelemme sinua aina tutustumaan sen kryptovaluutan projektiin kokonaisuudessaa, johon olet aikeissa sijoittaa. Kryptovaluuttoihin sijoittamisen järkevyyttä on helpompi perustella, kun ymmärrät mihin jotakin tiettyä kryptovaluuttaa voidaan käyttää, ja näin ollen voit päätellä onko kyseisellä kryptolla kasvupotentiaalia. Osta IOTA jos uskot, että siinä on potentiaalia IoT -alan mullistamiseen, ja jos analyytikoiden tapaan näet sen hyvänä pitkän aikavälin sijoituskohteena.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on IOTA?

IOTA on hajautettu pääkirja, joka ei kuitenkaan perustu lohkoketjuun, vaan Tangle -verkkoon, joka pyrkii tulevaisuudessa olemaan se ainoa oikea IoT -laitteiden alusta.

Miten IOTA kurssi kehittyy tulevaisuudessa?

IOTA tarjoaa monipuolisen ja selkeän käyttötarkoituksen, mikä povaa sille valoisia tulevaisuudennäkymiä. 

Miten voin ostaa IOTAa?

Osta IOTA helposti ja nopeasti eToron kaupankäyntialustalta: rekisteröidy palveluun, siirrä tilillesi rahaa ja osta IOTA tänään!

Mikä on IOTA hinta?

IOTA arvo, kuten kaikkien kryptovaluuttojen arvot, muuttuvat päivittäin, joten tarkista aina reaaliaikainen IOTA kurssi tältä sivustolta.

Minkä hintainen IOTA on vuonna 2025?

Analyytikot uskovat IOTAn kasvuun pitkällä aikavälillä, mutta hinta-arviot vaihtelevat: vuonna 2025 sen uskotaan olevan 5 – 25 dollarin arvoinen per MIOTA token.

Onko IOTA hyvä sijoitus?

Analyytikot uskovat IOTAn kasvuun tulevaisuudessa, minkä vuoksi monet suosittelevat sitä pitkän aikavälin sijoituskohteeksi.

Teresa Maria

Teresa Maria on monipuolinen sisällöntuottaja, jolla on laaja kokemus sijoittamisesta ja kryptovaluutoista. Hänen Osakekoululle tuottamien sijoitusoppaidensa avulla sinustakin voi tulla ammattisijoittaja alta aikayksikön.

Katso kaikki artikkelit tekijältä Teresa Maria