Filecoin Kurssi Reaaliaikainen (FIL / EUR)

filecoin
filecoin

Filecoin (FIL)

Price
5,19

Filecoin on Ethereumin verkkoon rakennettu DeFi -projekti, joka tarjoaa erittäin luotettavan ja monipuolisen verkon kaikenlaisen datan tallentamiseen, jakamiseen ja säilyttämiseen.

Osta Filecoin täältä 68% vähittäiskauppaa käyvistä CFD -tileistä menettää rahaa.

Filecoin: uuden aikakauden luotettava datavarasto

Filecoin on käytännössä lohkoketjuverkko, johon kuka tahansa yrityksistä yksityishenkilöihin voi tallettaa mitä tahansa dataa sairaskertomuksista oikeudellisiin asiakirjoihin turvallisesti. Toisin kuin yksityistietojamme keräävät sosiaalisen median yhtiöt, Filecoin antaa verkossaan kaikki oikeudet sinne tallennettuun dataan kyseisen datan tallettajalle itselleen, ilman poikkeuksia. Kenelläkään muulla ei siis ole mahdollisuutta päästä kyseiseen dataan käsiksi, mikä tekee siitä vahvasti suojattua ja täysin sensuroimatonta ulkopuolisten taholta.  

 • Filecoin mahdollistaa kaikenlaisen datan tallentamisen ja käyttämisen sen verkossa niin, että datan verkkoon tallettanut henkilö on kyseisen datan ainoa omistaja
 • Filecoin kurssi on vuonna 2021 ollut melko volatiili, mutta se on koko vuoden kruisaillut korkeammissa hinnoissa, kuin edellisenä vuonna 2021
 • Filecoinin verkossa louhintaa harjoittavat käyttäjät varmistavat verkon tehokkaan toiminnan, sekä lohkoketjun kehittymisen ja vahvistumisen 
 • Osta Filecoin eToron kansainväliseltä ja erittäin monipuoliselta kaupankäyntialustalta, jolta löytyy laaja lista myös muita kryptovaluuttoja. 
Osta Filecoin täältä 68% vähittäiskauppaa käyvistä CFD -tileistä menettää rahaa.

Filecoin kurssikaavio

Tässä näet Filecoin kurssin liikkeet sekä lyhyellä, että pitkällä aikavälillä:

 • capital toplist stb
  Arvosana
  Mitä mieltä me olemme
  • Optimoi strategiasi AI-analyysien avulla
  • Valitse yli 6000+ CFD-kohteen väliltä
  • Ilmaisia webinaareja, kursseja ja oppaita
  Kauppakohtainen hinta 0 EURO Tilimaksu 0 EURO Mobiilisovelluksen pisteet
  8/10
  OSTA KRYPTO Lue arvostelu 83,45% yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa, kun he käyvät CFD -kauppaa tämän välittäjän kanssa.
  Sinun on itse harkittava, onko sinulla varaa ottaa suuri riski pääoman menettämisestä.
 • nordnet toplist stb
  Arvosana
  Mitä mieltä me olemme
  • Pohjoismaiden suurin sijoittamiseen erikoistunut palvelu
  • Suurin valikoima suomalaisia ja pohjoismaalaisia osakkeita
  • Saat pääsyn heidän sosiaalisen median kanavilleen
  Kauppakohtainen hinta 0 EURO Tilimaksu 0 EURO Mobiilisovelluksen pisteet
  7/10

Filecoin kurssi

Filecoin kurssi on riippuvainen useista eri tekijöistä sekä sen oman projektin saralla, että koko kryptomarkkinoiden laajuudella. Jotta voimme ymmärtää sen kurssin liikkeitä, meidän tulee ymmärtää mikä Filecoin on. Filecoin on kryptovaluutta, jonka avoin lohkoketju tarjoaa monipuolisen ja erittäin turvallisen tallennusalustan kaikenlaiselle datalle. Filecoinin tallennusjärjestelmä on erityisen luotettava kiitos sen avoimen lohkoketjun, sekä julkisesti todennettavien kryptografisten tallennustodisteiden. 

Se, mikä tekee Filecoinista erityisen kiinnostavan, ja mahdollisesti runsaasti tulevaisuudessa kasvavan projektin, on sen kyky turvata meidän jokaisen sinne tallentama data tavalla, jollaista ei ole nähty ennen. Nykyään kuluttajien yksityistiedot ovat mediayhtiöille arvokkaampaa raaka-ainetta, kuin kulta on koskaan ollut. Yksityistietojamme myydään ympäri maailmaa mitä erikoisempiin tarkoituksiin ilman lupaamme ja meidän tietämättämme, emmekä me saa näistä tietojemme myynneistä minkäänlaista provikkaa. Filecoin taas toimii täysin päinvastoin: se, joka tallettaa Filecoiniin mitä tahansa dataa, on täysin kyseisen datan herra, eikä kenelläkään ulkopuolisella ole pääsyä dataan lainkaan. Halutessaan kyseisen datan omistaja voi vaikka itse myydä omia henkilötietojaan niistä kiinnostuneilla osapuolille.

Filecoin kurssi

Mutta entä Filecoin kurssi, mitkä asiat vaikuttavat siihen? Kryptovaluuttojen kurssit ovat hyvin riippuvaisia juuri niiden lohkoketjujen arvosta, ei niinkään itse kryptovaluutan arvosta. Lohkoketjun arvo taas riippuu sen kyvystä tarjota markkinoille jokin varteenotettava käyttötarkoitus. Filecoinin FIL -kryptovaluutta ei siis itsessään ole välttämättä minkään arvoinen, vaan sen arvo pohjautuu sen lohkoketjun, eli verkon suosioon (eng. network value). Tästä johtuen se, miten paljon Filecoinin verkossa on käyttäjiä, vaikuttaa suuresti sen arvoon. 

Filecoin tarjoaa erittäin mielenkiintoisen ja tarpeellisen ratkaisun yksityistietojemme villeille markkinoille, mutta sen kurssi ei kuitenkaan ole täysin suojassa ulkopuolelta tuleviin vaikutuksiin. On muistettava, että kryptomarkkinat ovat kokonaisuudessaan erittäin volatiili markkina, ja tiettyyn pisteeseen asti myös Filecoin kurssi on riippuvainen muiden kryptovaluuttojen hyvinvoinnista. Kaikkein eniten kryptomarkkinoihin vaikuttaa tietenkin Bitcoinin liikehdintä kurssitaulukolla: kun Bitcoin nousee, muutkin kryptovaluutat nousevat, ja kun Bitcoinin arvo laskee, koko kryptomarkkinat sakkaavat. Vuosi 2021 on tarjonnut tähän runsaasti käytännön esimerkkejä kurssitaulukoilla. 

Koska Filecoin on pelkän kryptovaluutan lisäksi myös DeFi -projekti (eng. Decentralized Finance), tälläkin on vaikutusta sen kurssin kehitykseen. Ja kun DeFi -projekteilla on tänä vuonna mennyt vahvasti, se on näkynyt myös Filecoinin kurssin liikkeissä. Nyt odotetaankin sitä, että yritykset, organisaatiot, instituutiot sekä yksittäiset kuluttajat alkavat käyttää Filecoinin luotettavaa datavarastoa hyväksi, mikä saisi sen entistä suurempaan kasvuun. 

Kysyntä ja tarjonta vaikuttavat Filecoinin hintaan

Vaikka kryptovaluutat eroavat perinteisemmistä sijoituskohteistamme, ja niiden arvon koostumisesta paljon, on yksi asia, mikä pätee samalla tavalla sekä osakkeisiin, että kryptovaluuttoihin: kysynnän ja tarjonnan laki. Kuten mainittiin, Filecoin kurssi voi hyvin, kun sen datan tallennusalustalla on paljon käyttäjiä ja data liikkuu. Mutta jos kryptovaluuttojen treidaajille ei yhtäkkiä kelpaisikaan FIL -valuutta, jolloin sen tarjontaa olisi enemmän kuin kysyntää, Filecoin kurssi voi laskea.

Filecoin kurssi

Kysyntä ja tarjonta vaikuttavat siis hyvin vahvasti kryptovaluuttojen kursseihin, sekä niiden kehitykseen nyt ja tulevaisuudessa. Tästä johtuen juuri Filecoinin käyttötarkoituksella on sen arvon kehitykseen niin suuri merkitys. Se myös tarkoittaa sitä, että toisin kuin talousuutisissa usein näkyy tehtävän, kryptovaluuttoja ei tule koskaan verrata suoraan perinteisiin sijoituskohteisiin, kuten osakkeisiin tai fiat-valuuttoihin ja niiden arvon kehitykseen. Esimerkiksi fiat-valuuttojen käyttötarkoitus on yksi ja sama kaikille valuutoille, kun taas jokainen kryptovaluutta tarjoaa itse valuutan lisäksi syvemmän käyttötarkoituksen. 

Tämä tarjottu käyttötarkoitus, sekä sen suosio markkinoilla, määrittelee kyseisen kryptovaluutan ja koko projektin arvon. Ja tässä on se koko homman ydin, joka sinun täytyy ymmärtää jos olet aikeissa sijoittaa kryptoihin: Selvitä aina mihin jotakin kryptovaluuttaa käytetään, jotta osaat päätellä onko sille kysyntää tulevaisuudessa! Filecoinilla on selkeä ja koko ajan tärkeämpään rooliin nouseva käyttötarkoitus, joka saattaa jo lähiaikoina levitä käyttöön useilla eri rintamilla ja aloilla. Jos ja kun näin käy, sen arvon voidaan olettaa lähtevän liitoon. Se on siksi erinomaisessa asemassa kryptomarkkinoilla.

Sitten on vielä se kysymys, että miten perinteisen talouden kunto yleisesti vaikuttaa kryptovaluuttoihin, onko Filecoin kurssi niiltä suojassa? Ainakaan tällä hetkellä esimerkiksi talouskriisit eivät heijastu kryptovaluuttojen arvon kehitykseen, mutta talouden huonoina aikoina on viime vuosina ollut nähtävissä mielenkiintoinen muutos: kun perinteisellä taloudella menee huonosti, sijoittajat kääntyvät nykyään useammin kryptovaluuttojen puoleen kullan sijasta. Tämä taas automaattisesti lähtee nostamaan niiden arvoa. 

Katso kuinka ostaa Filecoin.

DeFi -markkinat vs. Filecoin kurssi

Syksyllä 2020 yksi sana kaikui kryptomarkkinoilla joka suunnalta: DeFi! Mitä ne oikein ovat ja liittyvätkö ne jotenkin Filecoiniin? DeFi -sana tulee englannin kielen sanoista Decentralized Finance ja kääntyy suomeksi hajautetuksi rahoitukseksi. DeFi:t siis tarjoavat erilaisia rahoitusratkaisuja pörsseistä lainoihin ja vakuutuksiin hajautetussa muodossa, eli lohkoketjujen kautta. Tällöin niillä ei ole keskitettyä hallintoa, kuten keskuspankkia, eikä niitä säännellä, mikä hidastaa ja hankaloittaa perinteisillä rahoitusmarkkinoilla rahoituksen saamista. DeFit perustuvat yleensä älysopimuksiin ja ne ovat demokraattisia, avoimia ja korruptoimattomia rahoituksen tarjoajia. 

Ethereum on maailman numero 1 DeFi -projekti, sillä se tarjoaa DeFi -palveluna oman lohkoketjunsa, joka toimii verkkona, johon kuka vain voi rakentaa oman kryptovaluutan (ERC-20 token), perustaa älysopimuksia, tai kehittää hajautettuja sovelluksia. Tästä johtuen suurin osa kaikista DeFi -projekteista onkin rakennettu nimenomaan Ethereumin verkkoon. Mukaan lukien Filecoin. Ja kyllä vain, Filecoin on myös DeFi -projekti. Se ei tarjoa suoraan rahoitusratkaisuja, mutta sen lohkoketjujen tarjoamaa tallennusverkkoa voidaan käyttää kaikenlaisen datan tallettamiseen ja siirtämiseen nopeasti ja kustannustehokkaasti. Mikä on juuri sitä, mitä rahoitusmarkkinoilla haetaan.

Miten Filecoin kurssi kehittyy tulevaisuudessa?

Tämän artikkelin kirjoitushetkellä Filecoin FIL hinta on noin 37 dollaria per token, eli se on vajonnut viime vuoden hintatason alle. Maaliskuussa 2021 FIL kävi tähän mennessä korkeimmassa hintahuipussaan, yli 190 dollaria per token. Sen hinnan vaihtelut ovat siis kryptovaluutoille ominaisia: rajuja ja ennalta-arvaamattomia. Mikä on erityisesti aktiivisesti treidaaville sijoittajille hyvä uutinen! Mielenkiintoista Filecoinin kurssiliikkeissä on se, että se on onnistunut nousemaan isosti ihan omia aikojaa, ilman Bitcoinin puskemista. Vaikkakin se on myös hyötynyt Bitcoinin nousuista vuonna 2021.

Filecoin kurssi

Minkä tyyppiseen sijoittamiseen Filecoin sitten sopii? Asiantuntijoiden mukaan Filecoin sopii sekä lyhyen aikavälin sijoittamiseen, eli aktiiviseen kaupankäyntiin, että pitkäaikaiseen sijoittamiseen, kuten matka- tai eläkekassan kerryttämiseen. Markkinoilta ei löydy pahemmin soraääniä, kun tutkitaan mitä mieltä asiantuntijat ovat Filecoinin kasvuennusteita, ja monet analyytikot ennustavat kasvun jatkuvan vielä pitkään, luultavasti myös kiihtyvän. Mutta kryptomarkkinat tuntien voi olla hyvin mahdollista, että Filecoin ylittää kaikkein villeimmätkin arviot jo ihan lähitulevaisuudessa. Tämä on markkinavoimien käsissä.  

Muista, että kryptovaluuttoihin sijoittaessa ei kannata koskaan mennä kenenkään toisen neuvojen mukana, vaan sinun on itse tehtävä tutkimustyö, jonka perusteella pystyt päättelemään, olisiko jossain kryptovaluutassa hyvää kasvupotentiaalia joko pitkällä tai lyhyellä aikavälillä. Kryptovaluuttoihin sijoittamisen järkevyyttä taas on helpompi arvioida, kun ymmärrät mihin jotakin tiettyä kryptovaluuttaa voidaan käyttää. Muista lisäksi ottaa huomioon se fakta, että kryptovaluutat ovat aina alttiita koko kryptomarkkinoiden liikehdinnälle. Osta Filecoin kun ymmärrät sen käyttölogiikan ja potentiaalin kryptomarkkinoilla, sekä jos uskot sen potentiaaliin mullistaa datan kerääminen ja säilyttäminen rahoitusmarkkinoilla.

Osta Filecoin täältä 68% vähittäiskauppaa käyvistä CFD -tileistä menettää rahaa.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on Filecoin?

Filecoin tarjoaa markkinoille turvallisen, luotettavan ja sensuroimattoman tallennustilan, johon kuka tahansa voi tallettaa mitä tahansa tietoja, ja olla näiden tietojensa ainoa herra.

Miten Filecoin kurssi kehittyy tulevaisuudessa?

Filecoin tarjoaa ainutlaatuisen ja jo valmiiksi tarpeellisen käyttötarkoituksen, mikä povaa sille valoisia tulevaisuudennäkymiä. 

Miten voin ostaa Filecoin?

Osta Filecoin helposti ja nopeasti eToron kaupankäyntialustalta: rekisteröidy palveluun, siirrä tilillesi rahaa ja osta Filecoin tänään!

Mikä on Filecoin hinta?

Filecoin hinta, kuten kaikkien kryptovaluuttojen hinnat, muuttuvat päivittäin, joten tarkista aina reaaliaikainen Filecoin kurssi tältä sivustolta.

Minkä hintainen Filecoin on vuonna 2025?

Analyytikot uskovat Filecoinin kasvuun pitkällä aikavälillä, mutta hinta-arviot vuodelle 2025 vaihtelevat peräti 1000 – 10 000 dollarin välillä. 

Onko Filecoin hyvä sijoitus?

Analyytikot uskovat Filecoinin kasvuun tulevaisuudessa, minkä vuoksi monet suosittelevat sitä pitkän aikavälin sijoituskohteeksi. Se soveltuu myös aktiiviseen treidaamiseen. 

Teresa Maria

Teresa Maria on monipuolinen sisällöntuottaja, jolla on laaja kokemus sijoittamisesta ja kryptovaluutoista. Hänen Osakekoululle tuottamien sijoitusoppaidensa avulla sinustakin voi tulla ammattisijoittaja alta aikayksikön.

Katso kaikki artikkelit tekijältä Teresa Maria