Ethereum Classic Kurssi Reaaliaikainen (ETC / EUR)

ethereum-classic
ethereum-classic

Ethereum Classic (ETC)

Price
13,76

Ethereum Classic on Ethereumin aito ja alkuperäinen lohkoketju, josta tänä päivänä tunnettu erittäin menestyvä Ethereumin lohkoketju on haarautettu. Ethereum Classic toimii älysopimusalustana sekä mahdollistaa kaupankäynnin kryptovaluutoilla. 

Osta Ethereum Classic 68% vähittäiskauppaa käyvistä CFD -tileistä menettää rahaa.

Ethereum Classic: aito ja alkuperäinen Ethereumin lohkoketju

Ethereum Classic saattaa nimenä olla harhaanjohtava, sillä se markkinoiden toiseksi parhaiten tunnettu kryptovaluutta, Ethereum, on itse asiassa siitä erillinen kryptovaluutta, johon voi sijoittaa. Ethereum Classic on tämän päivän Ethereumia edeltänyt projekti, josta maksuvaluuttanakin jo toimiva Ethereum (ETH) on haarautettu. Ethereum Classicin päätarkoitus tänä päivänä on ylläpitää aluperäisen Ethereumin muuttumatonta historiaa, sekä mahdollistaa akviitinen kaupankäynti sen verkossa omalla ETC -kryptovaluutallaan.

 • Ethereum Classic tarjoaa kryptovaluuttojen kaupankäyntiin soveltuvan verkon, johon kuka vain voi kehittää älysopimuksia ja hajautettuja sovelluksia (dApps)
 • Ethereum Classic kurssi on vuonna 2021 ollut melko volatiili, mikä tekee siitä mielenkiintoisen sijoituskohteen erityisesti aktiiviseen, spekulatiiviseen treidaamiseen
 • Ethereum Classicin nähdään säilyttävän arvonsa melko hyvin, ja se on monia muita kryptovaluuttoja vakaampana pidetty projekti erikoisen historiansa vuoksi
 • Osta Ethereum Classic eToron kansainväliseltä ja erittäin monipuoliselta kaupankäyntialustalta, jolta löytyy laaja lista myös muita kryptovaluuttoja. 
Osta Ethereum Classic 68% vähittäiskauppaa käyvistä CFD -tileistä menettää rahaa.

Ethereum Classic kurssikaavio

Tässä näet Ethereum Classik kurssin liikkeet sekä lyhyellä, että pitkällä aikavälillä:

 • capital toplist stb
  Arvosana
  Mitä mieltä me olemme
  • Optimoi strategiasi AI-analyysien avulla
  • Valitse yli 6000+ CFD-kohteen väliltä
  • Ilmaisia webinaareja, kursseja ja oppaita
  Kauppakohtainen hinta 0 EURO Tilimaksu 0 EURO Mobiilisovelluksen pisteet
  8/10
  OSTA KRYPTO Lue arvostelu 83,45% yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa, kun he käyvät CFD -kauppaa tämän välittäjän kanssa.
  Sinun on itse harkittava, onko sinulla varaa ottaa suuri riski pääoman menettämisestä.
 • nordnet toplist stb
  Arvosana
  Mitä mieltä me olemme
  • Pohjoismaiden suurin sijoittamiseen erikoistunut palvelu
  • Suurin valikoima suomalaisia ja pohjoismaalaisia osakkeita
  • Saat pääsyn heidän sosiaalisen median kanavilleen
  Kauppakohtainen hinta 0 EURO Tilimaksu 0 EURO Mobiilisovelluksen pisteet
  7/10

Ethereum Classic kurssi

Ethereum on yksi vanhimmista kryptovaluuttaprojekteista, sillä se on kaikkien tunteman Ethereumin alkuperäinen lohkoketju. Siksi nyt on korkea aika tutustua tähän erikoiseen kryptoon tarkemmin! Käydään ensin läpi miten Ethereum Classic kurssi on aikojen saatossa kehittynyt ja mitkä asiat vaikuttavat siihen. Tämän jälkeen käydään läpi Ethereum Classicin statusta sijoituskohteena, kannattaako siihen sijoittaa vai ei? Mutta aloitetaan Ethereum Classic kurssista.

Ethereum Classic kurssi

Ihan ensimmäiseksi on tärkeää ymmärtää, että kryptovaluuttojen arvo koostuu aivan eri asioista, ja eri tavalla kuin osakkeiden arvo. Niitä ei siis sinällään voi verrata toisiinsa. Kryptovaluuttojen arvo on hyvin pitkälle riippuvainen sen pohjan, eli lohkoketjun arvosta: jos lohkoketjulla on paljon käyttäjiä, sillä on myös paljon arvoa. Mitä enemmän käyttäjiä, sitä enemmän sen arvo kasvaa. Tämän vuoksi kryptovaluuttojen kohdalla on tärkeää tutustua projekteihin syvemmin ennen niihin sijoittamista, jotta ymmärrät missä niistä on potentiaalia ja missä ei. Jokainen kryptovaluutta on aivan omanlaisensa projekti, toisin kuin fiat-valuutat.

Myös Ethereum Classic kurssi perustuu pääosin sen älysopimusten kehittämiseen erikoistuvan lohkoketjun käytön määrään. Mutta se ei vielä yksinään ole koko tarina, vaan myös kryptomarkkinoiden vointi saattaa vaikuttaa siihen, miten Ethereum Classic kurssi liikkuu kurssitaulukolla. Ethereumin alkuperäisenä lohkoketjuna Ethereum Classiciin vaikuttaa erityisesti Ethereumin pärjääminen markkinoilla. 

Lue lisää Ethereum Classicista täältä. 

Mutta entä perinteiset markkinat ja talouden muuttuvat tilat? Yleisesti ottaen rahoitusmarkkinoiden liikkeillä ei ole vaikutusta kryptovaluuttoihin, ainakaan pitkällä aikavälillä. Viime aikoina on kuitenkin huomattu, että talouden huonoina aikoina sijoittajat kääntyvät useammin kryptovaluuttojen puoleen kullan sijasta. Tämä taas automaattisesti lähtee nostamaan niiden arvoa.

Ethereum Classic kurssi on kuitenkin siitä mielenkiintoinen seurattava, että vaikka ETC -kryptovaluutta ei ole se markkinoilla parhaiten tunnettu ja eniten käytetty tapaus, sitä pidetään silti vakaana omaisuuseränä. Tämän päivän Ethereum (ETH) on Ethereum Classicista haaroitettu lohkoketju sen jälkeen, kun tämä alkuperäinen lohkoketju vuonna 2015 hakkeroitiin. Nykyään Ethereum Classikin päätehtävän onkin ennen kaikkea ylläpitää Ethereumin alkuperän muuttumatonta historiaa. Sen käyttötarkoitus ei siis sinällään ole kiinnostava sijoittajan kannalta, mutta projekti kuitenkin hyötyy erityisesti DeFi -alan kasvusta. 

Kysyntä ja tarjonta vaikuttavat Ethereum Classicin hintaan

Vaikka kryptovaluutat eroavat perinteisemmistä sijoituskohteistamme, ja niiden arvon koostumisesta paljon, on yksi asia, mikä pätee samalla tavalla sekä osakkeisiin, että kryptovaluuttoihin: kysynnän ja tarjonnan laki. Kuten mainittiin, Ethereum Classic kurssi voi hyvin, kun sen älysopimusten kehitysalustalla  on paljon käyttäjiä. Mutta jos kryptovaluuttojen treidaajille ei yhtäkkiä kelpaisikaan ETC crypto, jolloin sen tarjontaa olisi enemmän kuin kysyntää, Ethereum Classic kurssi voi laskea.

Ethereum Classic kurssi

Kysyntä ja tarjonta vaikuttavat siis hyvin vahvasti kryptovaluuttojen kursseihin, sekä niiden kehitykseen nyt ja tulevaisuudessa. Tästä johtuen juuri Ethereum Classicin käyttötarkoituksella älysopimusalustana on sen arvon kehitykseen niin suuri merkitys. Se myös tarkoittaa sitä, että toisin kuin talousuutisissa usein näkyy tehtävän, kryptovaluuttoja ei tule koskaan verrata suoraan perinteisiin sijoituskohteisiin, kuten osakkeisiin tai fiat-valuuttoihin ja niiden arvon kehitykseen. Siinä, missä fiat-valuuttojen käyttötarkoitus on yksi ja sama kaikille valuutoille, jokainen kryptovaluutta taas tarjoaa itse valuutan lisäksi syvemmän käyttötarkoituksen. 

Kryptovaluuttojen kohdalla kannattaa kuitenkin olla aina varuillaan, sillä ne tosiaan reagoivat eri asioihin hyvin arvaamattomasti. Vaikka perinteiset rahoitusmarkkinat eivät välttämättä suoraan vaikutakaan Ethereum Classic kurssiin, koko maailmaa ravisuttavat katastrofit voivat silti vaikuttaa myös kryptovaluuttoihin. Tämä nähtiin maaliskuussa 2020, kun jopa kryptovaluutat dippasivat rajusti koronapandemian saapuessa Eurooppaan, ja osakemarkkinoiden romahtaessa. Mutta tämä dippaus oli hyvin lyhytaikainen, ja tuolloin kryptovaluuttoihin sijoittaneet voivat tänään olla hyvin tyytyväisiä itseensä. Ole siis tarkkana!

Miten Ethereum Classic hinta kehittyy tulevaisuudessa?

Ethereum Classic kurssi oli vuonna 2021 volatiili, mikä ei tule aktiivisesti kryptovaluutoilla kauppaa käyville yllätyksenä. Ethereum Classic nähdään nimenomaan hyvänä kohteena spekulatiiviseen treidaamiseen, ei niinkään pitkän aikavälin sijoittamiseen. Tämä johtuu siitä yksinkertaisesta syystä, että Ethereum Classic kurssi ei ole hinnalla pilattu. Sen sijaan Ethereumin hinnan uskotaan jatkavan nousuaan, sillä se on kaapannut suurimman osan Ethereum Classicin yhteisöstä, eli käyttäjistä ja louhijoista. Ethereum Classicin kohdalla kannattaa siis miettiä, minkä tyyppistä sijoittamista haluat harrastaa. 

Ethereum Classic

Kaikki edellä mainittu yhteen laskettuna tarkoittaa sitä, että Ethereum Classic ei välttämättä ole se turvallisin sijoituskohde pitkällä aikavälillä, mutta sopii juuri nyt aktiiviseen treidaamiseen. Mutta miten sen arvon uskotaan jatkossa kehittyvän? Jatkuuko sen vuoristorataa muistuttava heilunta kurssitaulukolla, vai onko mahdollista, että Ethereum Classic kurssi vielä jonain päivänä vakiintuisi? Se on varmaa, että Ethereum Classic lohkoketju ei tule katoamaan mihinkään. Sen päätehtävä on ylläpitää Ethereumin alkuperäisen projektin muuttumatonta tietokantaa. 

Tämän lisäksi se tarjoaa kuitenkin myös kaupankäyntiin soveltuvan verkon, ja jos spekulatiivista kauppaa käyvät sijoittajat yhtäkkiä siirtyisivät nimenomaan Ethereum Classicin alustalle treidaamaan, sen arvon voidaan uskoa kasvavan. Mutta kuinka todennäköistä tämä on? Sitä voi jokainen pohtia itsekseen. Joka tapauksessa Ethereum Classicilla on markkinoilla vakaa maine, ja se tunnetaan kryptovaluuttana, joka säilyttää arvonsa hyvin vuodesta toiseen. Ja niille, joita kiinnostaa louhinta, Ethereum Classic on huomattavasti kustannustehokkaampi vaihtoehto, kuin stakingiin siirtyvä Ethereum. Ethereum Classic kurssi on siis markkinavoimien käsissä, minkä vuoksi hinta-arvioita siitä on hyvin vaikea lähteä tekemään. 

Katso kuinka ostaa Ethereum Classic.

Kannattaako Ethereum Classiciin sijoittaa?

Kryptovaluutat, mukaan lukien Ethereum Classic, ovat erittäin volatiileja ja riskialttiita sijoituskohteita. Niiden hinta voi heitellä yhden päivän aikana hurjasti, ja niiden tulevia liikkeitä on lähes mahdotonta ennustaa. Joten jos olet aikeissa sijoittaa Ethereum Classiciin, ota tämä asia huomioon. Siitä huolimatta, että sen kryptovaluutta tuo mukanaan omat riskinsä, Ethereum Classicissa on myös paljon omanlaista viehätysvoimaa. 

Kuten aiemmin mainitsimme, sijoittamisen kannalta Ethereum Classicin hinnan muutokset eivät ole yhtä volatiileja, kuin Ethereumin, ja se säilyttää arvonsa hyvin maailman melskeissäkin. Lisäksi se on nyt, ja tulee aina olemaan se alkuperäinen Ethereum, joka ylläpitää Ethereumin muuttumatonta historiaa. Turvallisuuden saralla Ethereum Classic nähdään suhteellisen vahvana projektina, mutta louhijoiden siirryttyä suurella joukolla Classicin alustalta louhimaan Ethereumia, sen suojaus on haavoittuvampi, kuin ise Ethereumin.

Aika näyttää mihin kaikkeen tämä aito, alkuperäinen ja erikoinen kryptoprojekti tulee vielä taipumaan, mutta Ethereum Classicista tiedetään varmasti se, että se ei tule häviämään mihinkään. Loppupeleissä sen pitkän ajan menestyksen määrittelevät markkinavoimat, joihin sinäkin olet sijoittajana osallisena. Osta Ethereum Classic jos uskot sen potentiaaliin, mutta muista kryptovaluuttoihin sijoittamiseen liittyvät riskit. 

Osta Ethereum Classic 68% vähittäiskauppaa käyvistä CFD -tileistä menettää rahaa.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on Ethereum Classic?

Ethereum Classic on Ethereumin aito ja alkuperäinen lohkoketju, josta erittäin menestyvä Ethereumin lohkoketju on haarautettu. Ethereum Classic toimii älysopimusalustana sekä mahdollistaa kaupankäynnin kryptovaluutoilla.

Miten Ethereum Classic kurssi kehittyy tulevaisuudessa?

Ethereum Classic kurssi on yksi vakaimmista kryptomarkkinoilla, ja sitä pidetään hyvänä arvon säilyttäjänä, mutta suureen arvon kasvuun ei uskota. 

Miten voin ostaa Ethereum Classic?

Osta Ethereum Classic coin helposti ja nopeasti eToron kaupankäyntialustalta: rekisteröidy palveluun, siirrä tilillesi rahaa ja osta Ethereum Classic tänään!

Mikä on Ethereum Classic hinta?

Ethereum Classic hinta, kuten kaikkien kryptovaluuttojen hinnat, muuttuvat päivittäin, joten tarkista aina reaaliaikainen Ethereum Classic kurssi tältä sivustolta.

Miten Ethereum Classic eroaa Ethereumista?

Ethereum Classic ETC on erillinen kryptovaluutta Ethereumista ETH, joka on haarautettu Ethereum Classicin lohkoketjusta. Näiden arvot ja kasvunäkymät ovat aivan eri kaliiberia.

Onko Ethereum Classic hyvä sijoitus?

Ethereum Classic sopii spekulatiiviseen kaupankäyntiin erinomaisesti, mutta sitä ei nähdä saman veroisena pitkän aikavälin sijoituskohteena, kuin Ethereum.

Teresa Maria

Teresa Maria on monipuolinen sisällöntuottaja, jolla on laaja kokemus sijoittamisesta ja kryptovaluutoista. Hänen Osakekoululle tuottamien sijoitusoppaidensa avulla sinustakin voi tulla ammattisijoittaja alta aikayksikön.

Katso kaikki artikkelit tekijältä Teresa Maria