EOS Kurssi Reaaliaikainen (EOS / EUR)

eos
eos

EOS (EOS)

Price
0,877361

EOS tarjoaa Ethereumin kaltaisen älysopimusten kustannustehokkaaseen ja helppoon kehittämiseen tarkoitetun hajautetun alustan, joka pyrkii tekemään lohkoketjuteknologian omaksumisesta esimerkiksi yrityskäyttöön mahdollisimman yksinkertaista. 

Osta EOS 68% vähittäiskauppaa käyvistä CFD -tileistä menettää rahaa.

EOS: nopea ja helppokäyttöinen älysopimusten kehitysalusta

EOS on niin sanottu älysopimusalusta, eli sen lohkoketju tarjoaa avoimen kehitysalustan kaikille, jotka haluavat luoda älysopimuksia mahdollisimman kustannustehokkaasti. Kustannustehokkuus on nimenomaan EOS -protokollan etu, sillä se ei ole markkinoiden ainoa älysopimusalusta, mutta se pyrkii olemaan halvin ja helppokäyttöisin sellainen. EOS on kehitetty mahdollisimman yksinkertaiseksi käyttää, jotta esimerkiksi yritysten olisi helpompaa implementoida lohkoketjuteknologiaa osaksi liiketoimiaan. 

 • EOS tarjoaa nopean, helppokäyttöisen ja tehokkaan verkon, johon kuka vain voi kehittää älysopimuksia ja hajautettuja sovelluksia (dApps)
 • EOS kurssi on vuonna 2021 ollut hyvin volatiili, mikä tekee siitä mielenkiintoisen sijoituskohteen erityisesti aktiiviseen, spekulatiiviseen treidaamiseen
 • EOS verkon nopeuden takaa sen konsensusalgoritmi (PoS), joka mahdollistaa käyttäjien osallistumisen projektin ylläpitoon stakingin kautta
 • Osta EOS crypto eToron kansainväliseltä ja erittäin monipuoliselta kaupankäyntialustalta, jolta löytyy laaja lista myös muita kryptovaluuttoja. 
Osta EOS 68% vähittäiskauppaa käyvistä CFD -tileistä menettää rahaa.

EOS crypto kurssikaavio

Tässä näet EOSin kurssin liikkeet sekä lyhyellä, että pitkällä aikavälillä:

 • capital toplist stb
  Arvosana
  Mitä mieltä me olemme
  • Optimoi strategiasi AI-analyysien avulla
  • Valitse yli 6000+ CFD-kohteen väliltä
  • Ilmaisia webinaareja, kursseja ja oppaita
  Kauppakohtainen hinta 0 EURO Tilimaksu 0 EURO Mobiilisovelluksen pisteet
  8/10
  OSTA KRYPTO Lue arvostelu 83,45% yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa, kun he käyvät CFD -kauppaa tämän välittäjän kanssa.
  Sinun on itse harkittava, onko sinulla varaa ottaa suuri riski pääoman menettämisestä.
 • nordnet toplist stb
  Arvosana
  Mitä mieltä me olemme
  • Pohjoismaiden suurin sijoittamiseen erikoistunut palvelu
  • Suurin valikoima suomalaisia ja pohjoismaalaisia osakkeita
  • Saat pääsyn heidän sosiaalisen median kanavilleen
  Kauppakohtainen hinta 0 EURO Tilimaksu 0 EURO Mobiilisovelluksen pisteet
  7/10

EOS kurssi

EOS on jo pitkään ollut mukana kymmenen tunnetuimman ja vaikutusvaltaisimman kryptovaluutan listalla, joten nyt on korkea aika tutustua tähän monipuoliseen kryptoon tarkemmin! Käydään ensin läpi miten EOS kurssi on aikojen saatossa kehittynyt ja mitkä asiat vaikuttavat siihen. Tämän jälkeen käydään läpi EOS:in statusta sijoituskohteena, kannattaako siihen sijoittaa vai ei? Mutta aloitetaan EOS kurssista.

EOS kurssi

Ihan ensimmäiseksi on tärkeää ymmärtää, että kryptovaluuttojen arvo koostuu aivan eri asioista, ja eri tavalla kuin osakkeiden arvo. Niitä ei siis sinällään voi verrata toisiinsa. Kryptovaluuttojen arvo on hyvin pitkälle riippuvainen sen pohjan, eli lohkoketjun arvosta: jos lohkoketjulla on paljon käyttäjiä, sillä on myös paljon arvoa. Mitä enemmän käyttäjiä, sitä enemmän sen arvo kasvaa. Tämän vuoksi kryptovaluuttojen kohdalla on tärkeää tutustua projekteihin syvemmin ennen niihin sijoittamista, jotta ymmärrät missä niistä on potentiaalia ja missä ei. Jokainen kryptovaluutta on aivan omanlaisensa projekti, toisin kuin fiat-valuutat.

Myös EOS kurssi perustuu pääosin sen älysopimusten kehittämiseen erikoistuvan lohkoketjun käytön määrään. Mutta se ei vielä yksinään ole koko tarina, vaan myös kryptomarkkinoiden vointi saattaa vaikuttaa siihen, miten EOS kurssi liikkuu kurssitaulukolla. Esimerkiksi Bitcoin on tunnetusti niin vaikutusvaltainen krypto, että sen liikkeet heijastuvat usein koko kryptomarkkinoihin. Mutta entä perinteiset markkinat ja talouden muuttuvat tilat? Yleisesti ottaen rahoitusmarkkinoiden liikkeillä ei ole vaikutusta kryptovaluuttoihin, ainakaan pitkällä aikavälillä. Viime aikoina on kuitenkin huomattu, että talouden huonoina aikoina sijoittajat kääntyvät useammin kryptovaluuttojen puoleen kullan sijasta. Tämä taas automaattisesti lähtee nostamaan niiden arvoa.

Perinteisten rahoitusmarkkinoiden vaikutusvallan pienuuden kryptovaluuttojen kurssien liikkeisiin todisti EOS, kun se sai Yhdysvaltain arvopaperimarkkinoiden sääntelyelimen kannoilleen. SEC langetti EOS:in taustalla toimivalle Block.one yhtiölle 24 miljoonan dollarin sakot rekisteröimättömien arvopapereiden myynnistä, minkä Block.one maksoi heti pois. EOS kurssi ei reagoinut tähän mitenkään, vaan projektin eteenpäin porskuttaminen jatkui normaalisti. 

Kysyntä ja tarjonta vaikuttavat EOS hintaan

Vaikka kryptovaluutat eroavat perinteisemmistä sijoituskohteistamme, ja niiden arvon koostumisesta paljon, on yksi asia, mikä pätee samalla tavalla sekä osakkeisiin, että kryptovaluuttoihin: kysynnän ja tarjonnan laki. Kuten mainittiin, EOS kurssi voi hyvin, kun sen älysopimusten kehitysalustalla  on paljon käyttäjiä. Mutta jos kryptovaluuttojen treidaajille ei yhtäkkiä kelpaisikaan EOS crypto, jolloin sen tarjontaa olisi enemmän kuin kysyntää, EOS kurssi voi laskea.

EOS kurssi

Kysyntä ja tarjonta vaikuttavat siis hyvin vahvasti kryptovaluuttojen kursseihin, sekä niiden kehitykseen nyt ja tulevaisuudessa. Tästä johtuen juuri EOS:in käyttötarkoituksella on sen arvon kehitykseen niin suuri merkitys. Se myös tarkoittaa sitä, että toisin kuin talousuutisissa usein näkyy tehtävän, kryptovaluuttoja ei tule koskaan verrata suoraan perinteisiin sijoituskohteisiin, kuten osakkeisiin tai fiat-valuuttoihin ja niiden arvon kehitykseen. Siinä, missä fiat-valuuttojen käyttötarkoitus on yksi ja sama kaikille valuutoille, jokainen kryptovaluutta taas tarjoaa itse valuutan lisäksi syvemmän käyttötarkoituksen. 

Kryptovaluuttojen kohdalla kannattaa kuitenkin olla aina varuillaan, sillä ne tosiaan reagoivat eri asioihin hyvin arvaamattomasti. Vaikka perinteiset rahoitusmarkkinat eivät välttämättä suoraan vaikutakaan EOS kurssiin, koko maailmaa ravisuttavat katastrofit voivat silti vaikuttaa myös kryptovaluuttoihin. Tämä nähtiin maaliskuussa 2020, kun jopa kryptovaluutat dippasivat rajusti koronapandemian saapuessa Eurooppaan, ja osakemarkkinoiden romahtaessa. Mutta tämä dippaus oli hyvin lyhytaikainen, ja tuolloin kryptovaluuttoihin sijoittaneet voivat tänään olla hyvin tyytyväisiä itseensä. Ole siis tarkkana!

EOS staking

Olet varmasti kuullut louhinnasta, joka on prosessi, jolla luodaan esimerkiksi uusia Bitcoineja markkinoille. Louhinta on hidas ja kallis prosessi, johon monilla ei ole mahdollisuutta osallistua, mutta sen lisäksi on olemassa kryptovaluuttojen staking. Staking on prosessi, jossa sinulla on mahdollisuus tienata lisää kryptovaluuttaa korkona, kun talletat kryptovaluuttaa sen lohkoketjuun tietyn määrän tietyksi ajaksi. Tämä auttaa lohkoketjuprojektin kehitystä, ja olet näin ollen ansainnut palkkion, eli kyseistä kryptovaluuttaa.

EOS on yksi tällaisista staking -projekteista, ja se perustuu Proof-of-Stake konsensusalgoritmiin. Tämä tarkoittaa, että tallettaessaan EOS coineja sen verkkoon, kyseinen käyttäjä saa oikeudet osallistua EOS projektin ylläpitoon, eli esimerkiksi voi validoida transaktioita. Tämä on palkittavaa toimintaa, mistä käyttäjälle maksetaa staking-palkkio. Staking ei pelkästään palkitse käyttäjiä, vaan myös suojaa kyseistä lohkoketjua vahvemmin kuin yksikään palomuuri. Toimiva staking -protokolla myös takaa EOS verkon helpon skaalautuvuuden, mikä hyödyttää kaikkia osapuolia. 

Miten EOS hinta kehittyy tulevaisuudessa?

EOS kurssi oli vuonna 2021 todella volatiili, ja heilui kurssitaulukolla hintapiikistä toiseen. Lisäksi EOS coin on edelleen sen iän huomioon ottaen (lanseerattu vuonna 2018) hyvin alhainen, vähän päälle 3 dollaria artikkelin kirjoitushetkellä. Tämä kaikki yhteen laskettuna tarkoittaa sitä, että EOS ei välttämättä ole se turvallisin sijoituskohde pitkällä aikavälillä, mutta sopii juuri nyt aktiiviseen treidaamiseen. Mutta miten sen arvon uskotaan jatkossa kehittyvän? Jatkuuko sen vuoristorataa muistuttava heilunta kurssitaulukolla, vai onko mahdollista, että EOS kurssi vielä jonain päivänä vakiintuisi?

EOS:in omat edut ovat selkeät, ja ne ovat jo tähän mennessä esimerkiksi suojanneet sitä Bitcoinin vaikutusvallalta sen kurssiin. EOS on nauttinut hyvästä tunnettuudesta ja suosiosta jo pitkään, ja mitä enemmän sen lohkoketjulla on käyttäjiä, sitä arvokkaampi ja vakaampi siitä voidaan olettaa tulevan. Lisääntyvä vakaus puolestaan tuo alustalle lisää käyttäjiä, ja näin meillä on kaunis, kiertävä kehä. EOS kurssi ja sen vakaus saavat lisäpontta myös siitä, että EOS lohkoketju mahdollistaa stakingin, minkä lisäksi se on suunniteltu yksinkertaiseksi käyttää. Tämä voi kannustaa esimerkiksi hallituksia ja yhtiöitä ottamaan EOS lohkoketjua enemmän käyttöön omissa liiketoimissaan.

Tulevaisuuden hinta-arviot EOS:lle ovat hyvin epävarmoja, kiitos sen volatiilin luonteen. Kryptovaluuttojen kurssien kehityksen arviointi on muutenkin usein täyttä arpapeliä, jota voi verrata vedonlyöntiin. Mutta samalla on myös todettava, että tähän mennessä kryptovaluuttojen hinnan nousu on useammin ylittänyt kaikki odotukset, kuin pettänyt ne.  EOS:in kohdalla sen epävarmuus näkyy myös analyytikoiden ennusteissa: esimerkiksi vuonna 2023 EOS coinin uskotaan olevan vähän päälle 5 dollarin hintainen, ja vuoteen 2025 mennessä sen hinnaksi arvioidaan kaikkea 12 – 40 dollarin väliltä. Onko siinä kasvupotentiaalia, ja kuinka paljon? Se jää sinun päätettäväksesi. 

Kannattaako EOS coiniin sijoittaa?

Kryptovaluutat, mukaan lukien EOS, ovat erittäin volatiileja ja riskialttiita sijoituskohteita. Niiden hinta voi heitellä yhden päivän aikana hurjasti, ja niiden tulevia liikkeitä on lähes mahdotonta ennustaa. Joten jos olet aikeissa sijoittaa EOS coiniin, ota tämä asia huomioon. Siitä huolimatta, että sen kryptovaluutta tuo mukanaan omat riskinsä, EOS:issa on myös erittäin paljon omanlaista potentiaalia. 

EOS on esimerkiksi siitä mielenkiintoinen tapaus, että se paikkaa monia suurimman kilpailijansa, Ethereumin puutteita. Näitä puutteita ovat erityisesti transaktioiden hitaus sekä niiden kalleus. Lisäksi EOS lohkoketju on rakennettu niin, että se olisi mahdollisimman helppo käyttää, ja näin ollen helppo ottaa osaksi valtioiden ja yritysten toimia. Sen älysopimusverkko mahdollistaa esimerkiksi sen käytön yliopistojen turvallisena tietopankkina, sekä yritysten ja valtioiden korruptoimattomana äänestysalustana. 

Aika näyttää mihin kaikkeen tämä monipuolinen, helppokäyttöiseksi suunniteltu kryptoprojekti tulee vielä taipumaan, mutta EOS omaa hyvät kasvumahdollisuudet. Loppupeleissä sen pitkän ajan menestyksen määrittelevät markkinavoimat, joihin sinäkin olet sijoittajana osallisena. Osta EOS jos uskot sen potentiaaliin, mutta muista kryptovaluuttoihin sijoittamiseen liittyvät riskit.

Lue täältä kuinka ostaa EOS.

Osta EOS 68% vähittäiskauppaa käyvistä CFD -tileistä menettää rahaa.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on EOS coin?

EOS tarjoaa Ethereumin kaltaisen älysopimusten kustannustehokkaaseen ja helppoon kehittämiseen tarkoitetun hajautetun verkon.

Miten EOS kurssi kehittyy tulevaisuudessa?

EOS tarjoaa selkeän ja monipuoliseen käyttöön tarkoitetun älysopimusten kehitysalustan, mikä povaa sille valoisia tulevaisuudennäkymiä. 

Miten voin ostaa EOS coin?

Osta EOS coin helposti ja nopeasti eToron kaupankäyntialustalta: rekisteröidy palveluun, siirrä tilillesi rahaa ja osta EOS tänään!

Mikä on EOS coin hinta?

EOS coin hinta, kuten kaikkien kryptovaluuttojen hinnat, muuttuvat päivittäin, joten tarkista aina reaaliaikainen EOS kurssi tältä sivustolta.

Minkä hintainen EOS on vuonna 2025?

EOS coin on erittäin volatiili kryptovaluutta, ja analyytikoiden hinta-arviot siitä heittelevät yhtä paljon kuin sen kurssi: vuoteen 2025 mennessä sen hinta voi olla mitä tahansa 12 – 40 dollarin välillä.

Onko EOS hyvä sijoitus?

Analyytikot uskovat EOS:in kasvuun tulevaisuudessa, mutta sen volatiilisuuden vuoksi on vaikea arvioida kuinka paljon, ja missä ajassa. 

Teresa Maria

Teresa Maria on monipuolinen sisällöntuottaja, jolla on laaja kokemus sijoittamisesta ja kryptovaluutoista. Hänen Osakekoululle tuottamien sijoitusoppaidensa avulla sinustakin voi tulla ammattisijoittaja alta aikayksikön.

Katso kaikki artikkelit tekijältä Teresa Maria