Enjin Coin Kurssi Reaaliaikainen (ENJ / EUR)

enjincoin
enjincoin

Enjin Coin (ENJ)

Price
$ 0.485645

Enjin Coin tarjoaa Ethereumin verkkoon rakennetun hajautetun, digitaalisen alustan, joka erikoistuu lohkoketjupelien sekä NFT -omaisuuksien kehittämiseen.

Osta Enjin täältä 68% vähittäiskauppaa käyvistä CFD -tileistä menettää rahaa.

Enjin: lohkoketjupelialan pioneeri ja NFT -alusta

Enjin on Ethereumin laajaan lohkoketjuun perustettu kryptovaluutta ja alusta, joka mahdollistaa NFT -omaisuuksien kehittämisen, sekä vaihtamisen. Vuonna 2022 NFT -omaisuuksien arvot ovat nousseet uskomattomiin korkeuksiin, mikä tottakai avittaa myös Enjinin kaltaisia projekteja, jotka mahdollistavat niiden kehittämisen. NFT -omaisuudet ovat lyhyesti sanottuna ainutlaatuisia, digitaalisia omaisuuseriä. Käytännössä ne voivat olla mitä tahansa kryptovaluutasta videopelien avatareihin tai taideteoksiin asti, mutta toisin kuin kryptovaluutat, NFT -omaisuuksia ei voi vaihtaa, koska ne ovat uniikkeja omaisuuksia.

 • Enjin tarjoaa markkinoille monipuolisen lohkoketjupelien kehitysalustan, jossa kuka tahansa käyttäjä voi kehittää omia peliominaisuuksia (NFT) ja integroida ne peliin
 • Enjin kurssi on vuonna 2022 ollut hyvin volatiili, mutta tästä huolimatta se on vuonna 2022 ollut arvokkaampi kuin koskaan ennen
 • Enjinin kehitysalusta koostuu älysopimuksista, joihin käyttäjät voivat ENJ -kryptovaluutan avulla kehittää NFT -omaisuuksia, eli esim. peliomainaisuuksia
 • Osta Enjin Coin eToron kansainväliseltä ja erittäin monipuoliselta kaupankäyntialustalta, jolta löytyy laaja lista myös muita kryptovaluuttoja. 
Osta Enjin täältä 68% vähittäiskauppaa käyvistä CFD -tileistä menettää rahaa.

Enjin Coin kurssikaavio

Tässä näet Enjinin kurssin liikkeet sekä lyhyellä, että pitkällä aikavälillä:

 • capital toplist stb
  Arvosana
  Mitä mieltä me olemme
  • Optimoi strategiasi AI-analyysien avulla
  • Valitse yli 6000+ CFD-kohteen väliltä
  • Ilmaisia webinaareja, kursseja ja oppaita
  Kauppakohtainen hinta 0 EURO Tilimaksu 0 EURO Mobiilisovelluksen pisteet
  8/10
  OSTA KRYPTO Lue arvostelu 83,45% yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa, kun he käyvät CFD -kauppaa tämän välittäjän kanssa.
  Sinun on itse harkittava, onko sinulla varaa ottaa suuri riski pääoman menettämisestä.
 • nordnet toplist stb
  Arvosana
  Mitä mieltä me olemme
  • Pohjoismaiden suurin sijoittamiseen erikoistunut palvelu
  • Suurin valikoima suomalaisia ja pohjoismaalaisia osakkeita
  • Saat pääsyn heidän sosiaalisen median kanavilleen
  Kauppakohtainen hinta 0 EURO Tilimaksu 0 EURO Mobiilisovelluksen pisteet
  7/10

Enjin kurssi

Enjin kurssi on helpompi ymmärtää, kun tiedät mikä se on. Enjin on mielenkiintoinen suuren kasvupotentiaalin omaava DeFi -projekti, joka yksinkertaistetusti selitettynä tarjoaa Ethereumin lohkoketjuun rakennetun digitaalisen pelialustan. Erikoista tässä pelialustassa on se, että kuka tahansa käyttäjä voi kehittää siinä oleviin peleihin omia NFT -ominaisuuksia, jotka voivat olla esimerkiksi avatareja. Jokainen NFT lyödään Enjinin verkossa oleviin älysopimuksiin, jolloin niille määritetään automaattisesti arvo. ENJ -kryptovaluuttaa pohjanaan käyttäviä NFT:eitä voi vaihtaa keskenään Enjinin verkossa, mutta jos ne myy, NFT poltetaan ja siihen lukitut kryptovaluutat vapautuvat myyjälle. 

Enjin kurssi

Mutta entä Enjin kurssi, mitkä asiat vaikuttavat siihen? Kryptovaluuttojen kurssit ovat hyvin riippuvaisia erityisesti niiden lohkoketjujen arvosta, ei niinkään itse kryptovaluutan arvosta. Lohkoketjun arvo taas riippuu sen kyvystä tarjota markkinoille jokin varteenotettava käyttötarkoitus. Enjinin ENJ -kryptovaluutta ei siis itsessään ole välttämättä minkään arvoinen, vaan sen arvo pohjautuu sen lohkoketjun, eli verkon suosioon (eng. network value). Enjinin verkon käyttö taas vaatii nimenomaan ENJ tokeneiden käyttöä, mikä hyödyttää koko projektia sen arvon kasvun saralla. 

Ja kun mietitään miten suosittu ja nopeasti kasvava ala digitaaliset pelit ovat, voidaan olettaa, että Enjinin käyttäjien määrä tulee jatkossa vain kasvamaan, mikä tulee nostamaan sen arvoa vielä pitkälle tulevaisuuteen. Sen lisäksi Enjin kurssi hyötyy tottakai myös NFT -markkinoiden positiivisesta kehityksestä. NFT:t ovat parhaillaan murtautumassa kuluttajien tietoisuuteen, ja vaikka esimerkiksi NFT -muotiluomus on vielä tänä päivänä luksustuote, niiden kysynnän kasvu tulee jatkossa vakauttamaan NFT -projekteja, kuten Enjin kurssi. 

Eikä tietenkään kannata unohtaa sitä yhtä tärkeintä elementtiä, josta Enjin kurssi on myös riippuvainen: kryptomarkkinat. Nämä uuden maailman rahoitusmarkkinat ovat vuonna 2022 kasvaneet yli kaikkien odotusten. Tämä kasvu on laajalti johtunut juuri siitä, että tietoisuus niistä, ja sitä mukaa kiinnostus niitä kohtaan on kasvanut hurjasti. Mutta kryptomarkkinoilla on muutama pelaaja, jotka voivat kasvun sijasta myös saada kaikki kryptovaluuttakurssit laskuun. Bitcoin on maailman ensimmäisenä ja arvokkaimpana kryptovaluuttana erittäin vaikutusvaltainen krypto, ja pienemmät kryptovaluutat usein seuraavat sen liikkeitä kurssitaulukolla. Pidä siis myös koko kryptomarkkinoita silmällä.

Kysyntä ja tarjonta vaikuttavat Enjinin hintaan

Vaikka kryptovaluutat eroavat perinteisemmistä sijoituskohteistamme, ja niiden arvon koostumisesta paljon, on yksi asia, mikä pätee samalla tavalla sekä osakkeisiin, että kryptovaluuttoihin: kysynnän ja tarjonnan laki. Kuten mainittiin, Enjin kurssi voi hyvin, kun sen digitaalisella pelialustalla on paljon käyttäjiä. Mutta jos kryptovaluuttojen treidaajille ei yhtäkkiä kelpaisikaan ENJ -valuutta, jolloin sen tarjontaa olisi enemmän kuin kysyntää, Enjin kurssi voi laskea.

Kysyntä ja tarjonta vaikuttavat siis hyvin vahvasti kryptovaluuttojen kursseihin, sekä niiden kehitykseen nyt ja tulevaisuudessa. Tästä johtuen juuri Enjinin käyttötarkoituksella on sen arvon kehitykseen niin suuri merkitys. Se myös tarkoittaa sitä, että toisin kuin talousuutisissa usein näkyy tehtävän, kryptovaluuttoja ei tule koskaan verrata suoraan perinteisiin sijoituskohteisiin, kuten osakkeisiin tai fiat-valuuttoihin ja niiden arvon kehitykseen. Esimerkiksi fiat-valuuttojen käyttötarkoitus on yksi ja sama kaikille valuutoille, kun taas jokainen kryptovaluutta tarjoaa itse valuutan lisäksi syvemmän käyttötarkoituksen. 

Enjin kurssi

Sitten on vielä se kysymys, että miten perinteisen talouden kunto yleisesti vaikuttaa kryptovaluuttoihin, onko Enjin kurssi niiltä suojassa? Ainakaan tällä hetkellä esimerkiksi talouskriisit eivät heijastu kryptovaluuttojen arvon kehitykseen, mutta talouden huonoina aikoina on viime vuosina ollut nähtävissä mielenkiintoinen muutos: kun perinteisellä taloudella menee huonosti, sijoittajat kääntyvät nykyään useammin kryptovaluuttojen puoleen kullan sijasta. Tämä taas automaattisesti lähtee nostamaan niiden arvoa. 

Huomaa kuitenkin, että koko maailmaa ravisuttavat katastrofit voivat silti vaikuttaa myös kryptovaluuttoihin. Tämä näkyi maaliskuussa 2020, kun jopa kryptovaluutat dippasivat rajusti koronapandemian saapuessa Eurooppaan, ja osakemarkkinoiden romahtaessa. Mutta tämä dippaus oli hyvin lyhytaikainen, ja tuolloin kryptovaluuttoihin sijoittaneet voivat tänään olla hyvin tyytyväisiä itseensä. Ja vaikka korona jyllää edelleen, Enjin kurssi sen kuin kasvaa.

Lue Enjin Coinin osto-opas.

Miten NFT -markkinat vaikuttavat Enjinin arvoon?

Kirjainyhdistelmä ‘NFT’ tulee englanninkielen sanoista Non-Fungible Token, joka kääntyy suomeksi ei-vaihdettaviksi rahakkeiksi. NFT:t ovat siis kryptotokeneita, joita ei voi vaihtaa toisiin NFtokeneihin, niinkuin kryptovaluuttoja voi vaihtaa keskenään. Tämä johtuu siitä, että jokainen olemassa oleva NFT on edellä mainitun kaltaisella aitoustodistuksella merkitty uniikki token, eli digitaalinen omaisuuserä, jota ei voi korvata toisella, kopioida tai vaihtaa. Tosin Enjin erottuu tässä kohtaa muista samantyyppisistä projekteista: se kannustaa käyttäjiään nimenomaan vaihtamaan NFT -omaisuuksia sen alustalla, ja “rankaisee” heitä niiden myymisestä.

Enjin kurssi on voinut erinomaisesti läpi vuoden 2022 , ja vuoden loppupuolella se näyttää taas lähtevän kasvuun. Tämän voidaan olettaa johtuvan sekä siitä, että kryptomarkkinoilla yleisesti on mennyt tänä vuonna erinomaisesti, mutta myös siitä, että NFT -markkinat ovat kasvaneet kohisten. Vaikka suurin kohina NFT:stä keskittyykin taide- ja muotialalle, peliala on niin valtavan suosittu, että sen sisäiset NFT -markkinat vaikuttavat niihin liittyvien kryptovaluuttojen kursseihin. Erityisesti Enjin kurssi kohdalla, sillä jokainen Enjin NFT sisältää ENJ -kryptovaluuttaa. Tämä on ollut ovela kehitysliike Enjinin kehittäjiltä, sillä näin projekti onnistuu pitämään kryptovaluutan omassa verkossaan, mikä hyödyttää sen kehitystyötä ja toimintaa yleisesti.

Miten Enjin kurssi kehittyy tulevaisuudessa?

Tämän artikkelin kirjoitushetkellä Enjin ENJ hinta on 2,58 dollaria per token, eli se on parissa viikossa laskenut noin dollarin verran. Marraskuun lopussa 2022 ENJ kävi tähän mennessä korkeimmassa hintahuipussaan, 4,68 dollaria per token. Tästä huomataan, että sen hinnan vaihtelut eivät ole päätä huimaavia, mutta voivat olla erinomaisia niille, jotka hakevat hyvää sijoituskohdetta aktiiviseen treidaamiseen. Mielenkiintoista Enjinin kurssiliikkeissä on se, että se on onnistunut nousemaan tänä vuonna erinomaisesti ihan omia aikojaa, ilman Bitcoinin puskemista. Enjin on varmasti hyötynyt Bitcoinin hintapiikistä marraskuun alussa, mutta ei suoraan.

Enjin kurssi on kuitenkin tänä vuonna ollut aikaisempaa volatiilimpi, mikä saattaa säikyttää monia sijoittajia pois sen ympäriltä. Se on kuitenkin tänä vuonna todistettu, että tämä projekti pysyy jo ihan omilla jaloillaan, eikä tarvitse tukipilarikseen enää suurempia kryptovaluuttoja. Sen sijaan sen vahvin tukipilari tulee jatkossa olemaan sen luonne sekä DeFi-, että NFT -projektina: molemmat markkinat ovat nousussa. Tästä johtuen on tottakai odotettua, että analyytikoille Enjin on tällä hetkellä erittäin kiinnostava projekti. 

Enjinin hintaennusteet ovat reippaasti vihreällä, mutta kannattaa kuitenkin pitää pää kylmänä, sillä kryptomarkkinoiden kehityksen ennustaminen on käytännössä lähes mahdotonta, ja jopa verrattavissa vedonlyöntiin. Jos haluat itse selvittää, onko Enjinissä kasvupotentiaalia, seuraa erityisesti sen käyttäjien määrän kasvua. Pidä lisäksi NFT -markkinoita silmällä. Muista, että kryptovaluuttoihin sijoittaessa ei kannata koskaan mennä kenenkään toisen neuvojen mukana, vaan sinun on itse tehtävä tutkimustyö, jonka perusteella pystyt päättelemään, olisiko jossain kryptovaluutassa hyvää kasvupotentiaalia joko pitkällä tai lyhyellä aikavälillä. Kryptovaluuttoihin sijoittamisen järkevyyttä taas on helpompi arvioida, kun ymmärrät mihin jotakin tiettyä kryptovaluuttaa voidaan käyttää. 

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on Enjin?

Enjin on suuren kasvupotentiaalin omaava DeFi -projekti, joka tarjoaa Ethereumin lohkoketjuun rakennetun digitaalisen NFT -pelialustan.

Miten Enjin kurssi kehittyy tulevaisuudessa?

Enjin tarjoaa monipuolisen ja jo valmiiksi suositun käyttötarkoituksen, mikä povaa sille valoisia tulevaisuudennäkymiä. 

Miten voin ostaa Enjin coinia?

Osta Enjin helposti ja nopeasti eToron kaupankäyntialustalta: rekisteröidy palveluun, siirrä tilillesi rahaa ja osta Enjin tänään!

Mikä on Enjin Coin hinta?

Enjin hinta, kuten kaikkien kryptovaluuttojen hinnat, muuttuvat päivittäin, joten tarkista aina reaaliaikainen Enjin kurssi tältä sivustolta.

Minkä hintainen Enjin on vuonna 2025?

Analyytikot uskovat Enjin Coinin kasvuun pitkällä aikavälillä, ja vuonna 2025 sen uskotaan olevan 18 – 20 dollarin arvoinen per ENJ coin.

Onko Enjin hyvä sijoitus?

Analyytikot uskovat Enjinin kasvuun tulevaisuudessa, minkä vuoksi monet suosittelevat sitä pitkän aikavälin sijoituskohteeksi. Se on nyt lisäksi melko volatiili, joten se sopii myös aktiiviseen treidaamiseen.

Teresa Maria

Teresa Maria on monipuolinen sisällöntuottaja, jolla on laaja kokemus sijoittamisesta ja kryptovaluutoista. Hänen Osakekoululle tuottamien sijoitusoppaidensa avulla sinustakin voi tulla ammattisijoittaja alta aikayksikön.

Katso kaikki artikkelit tekijältä Teresa Maria