dYdX Kurssi Reaaliaikainen (DYDX / EUR)

dydx
dydx

dYdX (DYDX)

Price
2,06

dYdX on yksi sadoista Ethereumin verkkoon rakennetuista korkean kasvupotentiaalin omaavista DeFi -projekteista (eng. Decentralized Finance), ja nyt sen kasvun odotetaan kiihtyvän. Osta dYdX sinua kiinnostaa kryptovaluuttojen vaihtaminen ilman kolmansien osapuolten, kuten vaihtoalustojen mukana oloa, sekä ylimääräisen tulon ansaitseminen stakingin kautta.

Osta DYDX täältä 68% vähittäiskauppaa käyvistä CFD -tileistä menettää rahaa.

dYdX: kaupankäyntiä ja lainaa kryptovaluutoilla

dYdX tarjoaa käyttäjilleen kaksikerroksisen hajautetun kryptovaluuttojen vaihtoalustan, joka myös mahdollistaa kryptovaluutan lainaamisen ja lainan ottamisen. Sen toiminta perustuu stakingiin, eli tallettamalla dYdX tokeneitaan projektin verkkoon, käyttäjät saavat oikeuden osallistua projektin toisen kerroksen kehitykseen erilaisten äänestysten kautta. Tästä toiminnasta näille käyttäjille maksetaan palkkaa, eli lisää DYDX tokeneita, minkä lisäksi tarjolla on alennuksia kaupankäyntimaksuihin projektin omassa verkossa. Vuoden 2022 alussa se lisättiin vihdoin suurten kaupankäyntialustojen listoille, minkä uskotaan jo lähitulevaisuudessa hyödyttävän dYdX kurssi a.

 • dYdX on Ethereumin monipuoliseen ja joustavaan verkkoon rakennettu DeFi -projekti, joka toimii kaksikerroksisena vaihto- ja staking alustana 
 • dYdX tarjoaa ainutlaatuisen ja erittäin hyödyllisen käyttötarkoituksen, eikä sillä ole tällä hetkellä suuria kilpailijoita kryptomarkkinoilla
 • dYdX kurssi on pysynyt hyvän hintaisena julkaisunsa jälkeen, vaikka laskua on tullut mutta markkinoilla uskotaan sen kasvupotentiaaliin
 • Osta dYdX eToron kansainväliseltä ja erittäin monipuoliselta kaupankäyntialustalta, jolta löytyy laaja lista myös muita kryptovaluuttoja. 
Osta DYDX täältä 68% vähittäiskauppaa käyvistä CFD -tileistä menettää rahaa.

dYdX kurssikaavio

Tässä näet dYdX kurssin liikkeet sekä lyhyellä, että pitkällä aikavälillä:

 • capital toplist stb
  Arvosana
  Mitä mieltä me olemme
  • Optimoi strategiasi AI-analyysien avulla
  • Valitse yli 6000+ CFD-kohteen väliltä
  • Ilmaisia webinaareja, kursseja ja oppaita
  Kauppakohtainen hinta 0 EURO Tilimaksu 0 EURO Mobiilisovelluksen pisteet
  8/10
  OSTA KRYPTO Lue arvostelu 79,17% yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa, kun he käyvät CFD -kauppaa tämän välittäjän kanssa.
  Sinun on itse harkittava, onko sinulla varaa ottaa suuri riski pääoman menettämisestä.
 • nordnet toplist stb
  Arvosana
  Mitä mieltä me olemme
  • Pohjoismaiden suurin sijoittamiseen erikoistunut palvelu
  • Suurin valikoima suomalaisia ja pohjoismaalaisia osakkeita
  • Saat pääsyn heidän sosiaalisen median kanavilleen
  Kauppakohtainen hinta 0 EURO Tilimaksu 0 EURO Mobiilisovelluksen pisteet
  7/10

dYdX kurssi

dYdX mullistaa kryptovaluuttojen vaihtamisen ja stakingin tarjoamalle verkon, jossa vaihdot onnistuvat ilman välikäsiä erittäin sujuvasti ja nopeasti, ja staking palkitsee sekä lyhyellä, että pitkällä aikavälillä. Tässä artikkelissa käymme ensin läpi miten dYdX kurssi on aikojen saatossa kehittynyt ja mitkä asiat vaikuttavat siihen. Tämän jälkeen käydään läpi dYdX:n statusta sijoituskohteena, kannattaako siihen sijoittaa vai ei? Mutta aloitetaan dYdX kurssista. Jotta voimme ymmärtää sen liikkeitä, meidän täytyy ensin ymmärtää, mihin DYDX tokeneita käytetään:

Pähkinänkuoressa selitettynä dYdX tarjoaa markkinoille hajautetun, kaksikerroksisen kaupankäyntialustan, joka poistaa kaupankäynnin yhtälöstä kaikki välistä vetävät osapuolet, kuten pankit tai vaihtoalustat. Sen verkossa kauppaa käyvät treidaajat ovat suoraan yhteydessä toisiinsa. dYdX:n alustalla kaupankäynti keskittyy nimenomaan marginaalikauppaan, eli kaupankäyntiin, jossa vipuvaikutusta käytetään kaupankäynnin vauhdittamiseen. Marginaalikauppa tarkoittaa myös sitä, että dYdX:n alustalla on tarjolla erityyppistä futuurikauppaa, mutta ilman ennalta määrättyä myyntipäivää. Toinen tärkeä asia, joka dYdX:n toiminnasta on hyvä ymmärtää, on stakingin tärkeys sen kehityksen saralla. 

dYdX kurssi

Nyt kun ymmärrämme mikä dYdX on, dYdX kurssi ja siihen vaikuttavat tekijät avautuvat paremmin: dYdX kurssi perustuu pääosin sen lainapooleista koostuvaan verkkoon, jossa kryptotokeneita voi steikata ja vaihtaa vapaasti niin, että projekti palkitsee likviditeetin tarjoajat, eli steikkaajat ruhtinaallisesti. Sen hyödyllinen käyttötarkoitus on ollut tarpeeksi nostamaan dYdX:n kurssin reippaasti yli viiden dollarin rajan, mutta koska tätä kryptoa ei ole ollut tarjolla suurelle yleisölle, sen hinta on pysynyt tällä tasolla vuosia. 

Nyt dYdX on kuitenkin lisätty esimerkiksi suurten kaupankäyntialustojen listoille, mikä helpottaa sen ostamista ja lisää täten sen käyttöä, mikä taas heijastuu suoraan sen arvoon. dYdX kurssi odottelee siis nyt nousukautta. Mutta tässä ei vielä ole koko tarina, vaan myös kryptomarkkinoiden yleinen vointi saattaa vaikuttaa siihen, miten dYdX kurssi liikkuu kurssitaulukolla. Esimerkiksi Bitcoin on tunnetusti niin vaikutusvaltainen krypto, että sen liikkeet heijastuvat usein koko kryptomarkkinoihin. Mutta entä perinteiset markkinat ja talouden muuttuvat tilat? Yleisesti ottaen rahoitusmarkkinoiden liikkeillä ei ole vaikutusta kryptovaluuttoihin, ainakaan pitkällä aikavälillä. 

Kysyntä ja tarjonta vaikuttavat dYdX:n hintaan

Vaikka kryptovaluutat eroavat perinteisemmistä sijoituskohteistamme, ja niiden arvon koostumisesta paljon, on yksi asia, mikä pätee samalla tavalla sekä osakkeisiin, että kryptovaluuttoihin: kysynnän ja tarjonnan laki. Kuten mainittiin, dYdX kurssi voi hyvin, kun sen kryptovaluuttojen sujuvaan vaihtamiseen erikoistuneella alustalla  on paljon käyttäjiä. Mutta jos kryptovaluuttojen treidaajille ei yhtäkkiä kelpaisikaan DYDX, jolloin sen tarjontaa olisi enemmän kuin kysyntää, dYdX kurssi voi laskea.

Kysyntä ja tarjonta vaikuttavat siis hyvin vahvasti kryptovaluuttojen kursseihin, sekä niiden kehitykseen nyt ja tulevaisuudessa. Tästä johtuen juuri dYdX:n tarjoamalla käyttötarkoituksella on sen arvon kehitykseen niin suuri merkitys. Se myös tarkoittaa sitä, että toisin kuin talousuutisissa usein näkyy tehtävän, kryptovaluuttoja ei tule koskaan verrata suoraan perinteisiin sijoituskohteisiin, kuten osakkeisiin tai fiat-valuuttoihin ja niiden arvon kehitykseen. Siinä, missä fiat-valuuttojen käyttötarkoitus on yksi ja sama kaikille valuutoille, jokainen kryptovaluutta taas tarjoaa itse valuutan lisäksi syvemmän käyttötarkoituksen.

Lue lisää dYdX projektista täältä.  

Kryptovaluuttojen kohdalla kannattaa kuitenkin olla aina varuillaan, sillä ne reagoivat eri asioihin hyvin arvaamattomasti. Vaikka perinteiset rahoitusmarkkinat eivät välttämättä suoraan vaikutakaan dYdX:n kurssiin, koko maailmaa ravisuttavat katastrofit voivat silti vaikuttaa myös kryptovaluuttoihin. Tämä nähtiin maaliskuussa 2020, kun jopa kryptovaluutat dippasivat rajusti koronapandemian saapuessa Eurooppaan, mikä johti osakemarkkinoiden romahtamiseen. Mutta tämä dippaus oli kryptovaluuttojen saralla hyvin lyhytaikainen, ja tuolloin kryptovaluuttoihin sijoittaneet voivat tänään olla hyvin tyytyväisiä itseensä. 

dYdX staking

Kryptovaluutoilla voi tienata rahaa monella eri tavalla. Yleisin tapa on tottakai ostaa haluamaasi kryptovaluuttaa ja odottaa, että sen arvo kasvaa, tai käydä kryptovaluutalla aktiivisesti kauppaa. Jos sinua kiinnostaa kuitenkin ottaa suuremmin osaa itse kryptoprojektiin, voit joko louhia kryptovaluuttaa, tai osallistua stakingiin, riippuen siitä, minkä tyyppiseen algoritmiin kyseinen lohkoketju perustuu. Louhinta tarkoittaa pähkinänkuoressa sitä, että niin sanotut supertietokoneet suorittavat erittäin monimutkaisia laskutoimituksia, ja jokainen suoritettu laskutoimitus on yhtä kuin uusi luotu lohko lohkoketjun jatkeeksi. Staking taas on verrattavissa koron ansaitsemiseen kryptovaluutan tallettamista vastaan.

Stakingista on kovaa vauhtia tulossa louhinnan korvaava toimintamalli, sillä se on huomattavasti energia- ja kustannustehokkaampi vaihtoehto. dYdX on juuri tällainen ERC-20 token. Kun käyttäjä tallettaa DYDX tokeneita sen verkkoon, ja saa näin oikeuden osallistua projektin kehitykseen, talletus alkaa välittömästi kerätä korkoa. Käytännössä nämä talletukset tehdään projektin lainapooleihin, joista muiden käyttäjien on mahdollista lainata kryptovaluuttaa. Miten tallettaja sitten voi olla varma, että hänen varansa ovat turvassa? dYdX alusta takaa jokaisen tallettajan varat asettamalla omia varojaan lainojen vakuudeksi. Se tuo yhtälöön myös historialliset staking -palkkiot, eli takautuvat palkkiot.  

Miten dYdX hinta kehittyy tulevaisuudessa?

dYdX kurssi lähti heti syyskuussa 2021 sen markkinoille tuomisen jälkeen hurjaan nousuun, mutta on sen jälkeen tullut kymmenien dollarien verran alaspäin. Sen buoren iän huomioon ottaen dYdX hinta on kuitenkin ihan okei: vähän päälle kahdeksan dollarin tämän artikkelin kirjoitushetkellä. Ja nyt tunnelin päässä alkaa näkyä valoa, sillä vihdoin tämä krypto on listattu suurten kaupankäyntialustojen valikoimiin! Tämä tuo dYdX:n lähelle meitä peruspulliaisiin kuuluvia kuluttajia, mikä puolestaan tarkoittaa sitä, että dYdX kurssi saattaa jo lähitulevaisuudessa lähteä tiukkaan nousuun. Kannattaakin nyt laittaa tämä tapaus tarkkailun alle.

dYdX kurssi

dYdX:n projektin edut ovat selkeät: se tarjoaa ainutlaatuisen käyttötarkoituksen, joka palkitsee kaikenlaiset käyttäjät. Ja nyt sen tunnettuuden voidaan vihdoin olettaa lähtevän kasvuun, kiitos edellä mainittujen listausten, mikä toivottavasti kasvattaa myös sen suosiota. Ja mitä enemmän sen lohkoketjulla on käyttäjiä, sitä arvokkaampi ja vakaampi siitä voidaan olettaa tulevan. Lisääntyvä vakaus puolestaan tuo alustalle edelleen lisää käyttäjiä, ja näin meillä on kaunis, kiertävä kehä. dYdX kurssi saa lisäpontta myös siitä, että se on DeFi -projekti, ja nimenomaan Ethereumin verkkoon rakennettu sellainen. Tämä takaa sen, että kaikkien ERC-20 tokeneiden vaihtaminen ja staking dYdX:n lainapooleihin on erittäin helppoa ja sujuvaa.

Tulevaisuuden hinta-arviot dYdX:lle ovat hyvin epävarmoja, mikä johtuu siitä, että sen kasvun volyymiä on vaikea vielä arvioida. Kryptovaluuttojen kurssien kehityksen arviointi on muutenkin usein täyttä arpapeliä, jota voi verrata vedonlyöntiin. Mutta samalla on myös todettava, että tähän mennessä kryptovaluuttojen hintojen nousu on useammin ylittänyt kaikki odotukset, kuin pettänyt ne. dYdX:n puolesta puhuvat kuitenkin analyytikot ja alan asiantuntijat: sen uskotaan lähtevän kasvuun, ja yltävän jopa 50 dollariin per token jo ihan lähitulevaisuudessa.  

Kannattaako dYdX:iin sijoittaa?

Kryptovaluutat ovat yleisesti ottaen erittäin volatiileja ja riskialttiita sijoituskohteita. Niiden hinta voi heitellä yhden päivän aikana hurjasti, ja niiden tulevia liikkeitä on lähes mahdotonta ennustaa. Joten jos olet aikeissa sijoittaa dYdX:iin, ota tämä asia huomioon. dYdX kurssi on vielä nuori, ja sen suosion kasvaessa sen volatiilisuus saattaa myös lisääntyä. Siitä huolimatta, että sen kryptovaluutta tuo mukanaan omat riskinsä, dYdX:ssä on kuitenkin myös erittäin paljon omanlaista potentiaalia. dYdX on esimerkiksi siitä mielenkiintoinen tapaus, että sen tarjoama lainapooleihin perustuva kryptovaluuttojen vaihtojärjestelmä on tällä hetkellä ainut laatuaan, ja sitä pidetään markkinoiden johtavana projektina. 

Lisäksi se, että sen järjestelmä tekee kryptojen vaihtamisesta erityisen sujuvaa ja nopeaa, ja poistaa yhtälöstä kaikki kolmannet osapuolet, kiinnostaa monia alan asiantuntijoita suuresti. Aika näyttää mihin kaikkeen tämä monipuolinen, ainutlaatuinen ja monella tavalla palkitseva kryptoprojekti tulee vielä taipumaan, mutta pääasiassa dYdX kurssi omaa hyvät kasvumahdollisuudet. Loppupeleissä sen pitkän ajan menestyksen määrittelevät markkinavoimat, joihin sinäkin olet sijoittajana osallisena. 

Osta DYDX täältä 68% vähittäiskauppaa käyvistä CFD -tileistä menettää rahaa.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on dYdX?

dYdX on yksi markkinoiden johtavista, Ethereumin verkkoon rakennetuista DeFi -projekteista ja kryptopörsseistä, joka tarjoaa ainutlaatuisen ja monella tavalla käyttäjänsä palkitsevan kryptovaluuttojen vaihtoalustan.

Miten dYdX kurssi kehittyy tulevaisuudessa?

dYdX tarjoamat edut ovat selkeät: se tarjoaa ainutlaatuisen käyttötarkoituksen, joka palkitsee kaikenlaiset käyttäjät, minkä lisäksi se on juuri listattu suurten kaupankäyntialustojen valikoimiin.

Miten voin ostaa dYdX?

Osta dYdX helposti ja nopeasti suosituimmilta netin kaupankäyntialustoilta, kuten eToro: rekisteröidy, siirrä tilillesi rahaa ja osta dYdX.

Mikä on dYdX hinta?

dYdX hinta, kuten kaikkien kryptovaluuttojen hinnat, muuttuvat päivittäin, joten tarkista aina reaaliaikainen dYdX kurssi tältä sivustolta.

Minkä hintainen dYdX on vuonna 2025?

dYdX on vasta pääsemässä kasvuun kiinni, ja analyytikoiden hinta-arviot siitä heittelevät tästä johtuen runsaasti. Monet asiantuntijat kuitenkin uskovat sen rikkovan 50 dollarin rajan per token jo lähi tulavaisuudessa.

Onko dYdX hyvä sijoitus?

dYdX on hyödyllisen käyttötarkoituksen tarjoava DeFi -protokolla, mikä povaa sille valoisaa tulevaisuutta. Se on juuri listattu suurten kaupankäyntialustojen valikoimiin, minkä voidaan myös odottaa nostavan sen arvoa.

Teresa Maria

Teresa Maria on monipuolinen sisällöntuottaja, jolla on laaja kokemus sijoittamisesta ja kryptovaluutoista. Hänen Osakekoululle tuottamien sijoitusoppaidensa avulla sinustakin voi tulla ammattisijoittaja alta aikayksikön.

Katso kaikki artikkelit tekijältä Teresa Maria