DogeCoin Kurssi Reaaliaikainen (DOGE / EUR)

dogecoin
dogecoin

Dogecoin (DOGE)

Price
$ 0.076483
Osta Dodgecoin täältä Sijoittaminen kryptovaroihin on sääntelemätöntä joissakin EU-maissa ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa.
Sinulla ei ole EU:n sijoittajatakuuta.
Pääomasi on alttiina riskeille.

Mistä asioista DogeCoin kurssi on riippuvainen?

 • nordnet toplist stb
  Arvosana
  Mitä mieltä me olemme
  • Pohjoismaiden suurin sijoittamiseen erikoistunut palvelu
  • Suurin valikoima suomalaisia ja pohjoismaalaisia osakkeita
  • Saat pääsyn heidän sosiaalisen median kanavilleen
  Kauppakohtainen hinta 0 EURO Tilimaksu 0 EURO Mobiilisovelluksen pisteet
  7/10
 • pepperstone toplist stb 1
  Arvosana
  Mitä mieltä me olemme
  • Tarjoaa yli 70 valuuttaparia
  • Jopa 30:1 vipuvaikutus
  • Tukee MetaTraderia ja cTraderia
  Kauppakohtainen hinta Alk. 0,03 euroa Tilimaksu 0 euroa / vuosi Mobiilisovelluksen pisteet
  9/10
  OSTA KRYPTO Lue arvostelu 77.5% yksityissijoittajista menettää rahaa käydessään kauppaa CFD:llä tämän välittäjän kanssa.

DogeCoin on pyörinyt hyvin tiuhaan tahtiin uutisotsikoissa asti viime aikoina. Sen yllättävä voittokulku alkoi viime vuonna kun sen suurin fani, Teslan perustajiin kuuluva maailman rikkain mies, Elon Musk alkoi fanittaa sitä ihan kympillä. Mikä ihme DogeCoin on jos se saa niin vaikutusvaltaisen miehen sekoamaan sillä tavalla? Kiinnittäkää turvavyöt, tästä tulee kuoppainen ajelu!

DogeCoin on nimensä mukaisesti koiraan perustuva kryptovaluutta. Eikä mihin tahansa koiraan, vaan erittäin suosittuun shiba inuun, joka on jo vuosikymmenen ajan esiintynyt monenlaisissa nettimeemeissä. Oi kyllä, DogeCoin on meemiin perustuva kryptovaluutta, ja jopa sen perustajat ovat kutsuneet mestariluonnostaan “meemivaluutaksi”. Ei kuulosta hirveän uskottavalta, eikö? Mutta niin siinä vain on käynyt, että DogeCoin kurssi on viimeisen vuoden aikana noussut markkina-arvoltaan ennennäkemättömän paljon. Miten ihmeessä tämä on mahdollista?

Vaikka kryptovaluutan idea lähtikin vitsistä vuonna 2013, se on luotu ihan oikeaa käyttötarkoitusta varten: sen on tarkoitus mullistaa rahamarkkinat ja korvata fiat-valuutat universaalina, digitaalisena valuuttana. Kuulostaa mahtipontiselta, mutta esimerkiksi edellä mainittu Elon Musk uskoo täysin tämän kunnianhimoisen vision käyvän toteen. Vaikka DogeCoinin tie tällä hetkellä näyttää valoisalta, sen tie tähän hetkeen on ollut yhtä vuoristorataa.

dogecoin kurssi

DogeCoin kurssi koki ensimmäisen hyvän hintanousunsa melkein heti sen markkinoille tulon jälkeen. Tämä johtui siitä, että Kiinan hallitus kielsi maan pankkeja ja pankkilaitoksia käyttämästä tai ostamasta Bitcoinia, mikä sai Bitcoinin arvon nousemaan rajusti. Bitcoin veti perässään ylös kaikki muut olemassa olevat kryptot, DogeCoin tottakai mukana. Ilo jäi kuitenkin lyhyeksi, sillä Bitcoinin nousuja seuraa aina laskukausi, ja näin kävi tälläkin kertaa. DogeCoin kurssi laski hurjat 80 prosenttia vain kaksi päivää nousun jälkeen. Ja tässä on syy siihen, miksi kryptovaluuttoja kutsutaan volatiileiksi sijoituskohteiksi.

Ihan kuin tämä kryptovaluutan julkaisua seurannut näytelmä ei olisi riittänyt, vuoden 2013 lopulla DogeCoin hakkeroitiin. Sen kryptovaluuttalompakosta (DogeCoin wallet) varastettiin coineja miljoonien edestä. Minkä tahansa kryptovaluutan joutuminen hakkeroinnin uhriksi on vakava asia, ja se saa yleensä koko markkinan horjumaan. DogeCoin oli kuitenkin vielä niin pieni ja mitätön krypto, minkä lisäksi  se onnistui tekemään tarpeelliset korjausliikkeet nopeasti, joten romahdus vältettiin. Ja jos koko hommasta tuli jotain positiivista, niin DogeCoinista tuli hakkeroinnin seurauksena Twitter-ilmiö jo tuolloin. 

Vuodet 2017 ja 2018 olivat taas DogeCoinille helpon nousun vuosia, kun Bitcoin veti perässään kryptomarkkinoita ylöspäin. Kun Bitcoin nousi ennätysarvoonsa joulukuussa 2017, myös DogeCoin kurssi ylsi uuteen ennätykseen: yksi DogeCoin maksoi tuolloin 0,017 dollaria, mikä kryptovaluutan markkina-arvossa tarkoitti nousemista kahteen miljardiin dollariin. Jälleen kerran nousua seurasi hurja pudotus, mutta tässä vaiheessa markkinoita silmällä pitävät olivat vakuuttuneet siitä, että DogeCoin oli tullut jäädäkseen. Tästä eteenpäin DogeCoin kurssi on ollut hyvin riippuvainen sen suosiosta sosiaalisessa mediassa. Kampanjat TikTokissa ja Twitterissä nostavat hetkellisesti sen arvoa, ja hitaasti kasvattavat koko kryptovaluutan arvoa. Mutta kuinka kauan some-hype voi kestää?

dogecoin kurssi

Kryptovaluuttojen arvon kehitys on yleensä riippuvainen niiden käytön lisääntymisestä ja niiden lohkoketjun suosiosta. Tämä tarkoittaa, että niiden arvo kasvaa suhteellisen vakaalla pohjalla. Sosiaalinen media taas on nopealiikkeinen media, jonka kautta tuote tai palvelu voi saada nopean, jopa pitkäkestoisen kasvupyrähdyksen, mutta mikään some-hype ei ole jäänyt elämään ikuisiksi ajoiksi. Miten DogeCoinin käy sitten kun markkinoille tulee seuraava mediaseksikäs kryptovaluutta ja kaikkien huomio kiinnittyy siihen?

Se jää nähtäväksi, mutta ainakin vielä DogeCoin porskuttaa hyvillä mielin, sillä se, mitä Elon Musk sanoo ja tekee, määrittää mitä miljoonat muut sanovat ja tekevät. Esimerkiksi vuoden 2021 alussa Musk twiittasi sanan ‘Doge’, ja DogeCoin kurssi nousi kuin Yuri Gagarin avaruuteen. Jokainen Muskin twiitti on nostanut DogeCoinin arvoa hurjat määrät, ja pelkästään vuoden 2021 aikana sen markkina-arvo on kasvanut yli 10 000 prosenttia. Tämä on ihan hullua, ja mahdollista vain kryptovaluutoille. Kuten mainitsimme, mitä Musk tekee, muut tekevät perässä, ja hänen peesissään DogeCoinia ovat alkaneet fanittaa myös muut julkkikset, kuten räppäri Snoop Dogg ja rokkari Gene Simmons. Vain taivas tuntuu olevan rajana tälle kryptolle, vaikka sen fanit pyrkivätkin nostamaan sen arvon kuuhun asti.

DogeCoin louhinta

DogeCoin Mining, eli louhinta, on toimintaa, joka luo markkinoille uutta DogeCoinia. Siksi louhinnalla voi olla suuri vaikutus DogeCoinin hintaan. Käytännössä louhintaa tekevät huipputehokkaat tietokoneet, jotka suorittavat erittäin monimutkaisia laskutoimituksia. Jokainen suoritettu laskutoimitus luo uuden lohkon lohkoketjuun. Uuden lohkoketjun luominen taas on palkittavaa toimintaa, ja louhintaa suorittavat kaivostyöläiset palkitaan aina kyseisen lohkoketjun kryptovaluutalla, eli tässä tapauksessa DogeCoinilla.

Se, missä DogeCoin louhinta eroaa esimerkiksi Bitcoinin louhinnasta, on se tosiasia, että Bitcoineja on olemassa vain 21 miljoonaa coinia. Kun kaikki 21 miljoonaa coinia on louhittu, enempää ei ole tulossa. Sen sijaan DogeCoinia voidaan louhia loputtomiin. DogeCoin lohkoketju perustuu Bitcoinin lohkoketjuun, mutta sen kehittäjät tulivat siihen tulokseen, että eksklusiivisuus ei toimi DogeCoinin kohdalla niinkuin se toimii Bitcoinille. Jos siis DogeCoin louhinta kiinnostaa, sinun ei ainakaan tarvitse tuntea FOMOa (eng. Fear Of Missing Out).

dogec

Tällainen louhintaperiaate näkyy suoraan DogeCoinin tarjonnassa, mikä taas vaikuttaa DogeCoin kurssiin. Sen tarjontaa ei ole rajoitettu, joten se ei voi toimia samalla tavalla arvon nostajana kuin Bitcoinin tarjonta versus kysyntä. DogeCoinin kysyntä ja tarjonta riippuu näin ollen täysin sen käyttäjien aktiivisuudesta: jos monet haluavat myydä DogeCoininsa, sen arvo laskee, ja kun sen kysyntä taas kasvaa, sen arvo kasvaa. Mutta kuten aikaisemmassa kappaleessa mainittiin, tällä hetkellä louhinnalla ei ole paljoa tekemistä DogeCoin kurssin nousujen ja laskujen kanssa.

Sen sijaan Elon Muskin twiitit toimivat sen kasvun päämoottorina. On kuitenkin muistettava, että Elon Musk on kova muuttamaan mieltään, kuten olemme huomanneet hänen mielipiteissään esimerkiksi Bitcoinista. Suuresta fanista melkein vihaajaksi alta aikayksikön. DogeCoinin arvo syöksyisi ennätysmäisesti jos sen suurin tukija yllättäen kääntäisi sille selkänsä. Tapahtuuko näin, sen tietää vain Musk itse.

Miten DogeCoin hinta kehittyy tulevaisuudessa?

Kryptovaluuttoja on yleisesti kritisoitu siitä, että niiden ennakoitavuus on lähes mahdotonta. Sitä, miten kryptovaluuttojen kurssit kehittyvät ensi viikolla, tai edes huomenna on lähes mahdotonta arvioida luotettavasti. Tämä johtuu siitä, että niiden arvo koostuu täysin eri asioista kuin perinteisten sijoituskohteiden, kuten fiat-valuuttojen ja osakkeiden arvot. Perinteiset finanssialan strategiat ja logiikka eivät päde kryptovaluuttoihin. Mutta toisaalta siinä nimenomaan on niiden hienous!

DogeCoin kurssi ja sen kehitys on kuitenkin jopa muihin kryptovaluuttoihin verrattuna erittäin hankala ennustaa tai arvioida. Sen arvo näyttää tällä hetkellä koostuvan pääasiassa sosiaalisen median hypestä, mutta onko tällä coinilla itse asiassa mitään arvoa siinä vaiheessa kun some-kansa siirtyy seuraavan hypen ääreen? Koska niin tulee tapahtumaan! Silti ei voida jättää huomiotta sitä, että ne jotka osasivat esimerkiks kaksi vuotta sitten laittaa DogeCoiniin rahaa, ovat tänä vuonna voineet pitää koronabileet jos toisetkin omaan piikkiin. 

Jos analyytikoilta kysytään, mielipiteitä tuntuu olevan joka ikiseen ilmansuuntaan. On niitä, jotka yrittävät sitkeästi tunkea DogeCoinia perinteisiin finanssialaa kuvaaviin muotteihin ja kauhistelevat DogeCoinin inflaatiota ja kuplautumista. Mutta onko DogeCoin kupla edes mahdollinen? Ei välttämättä, joten jättäisin tällaiset analyysit omaan arvoonsa. Toinen ääripää on Elon Musk ja hänen lojaali seuraajakuntansa, jotka uskovat sataprosenttisesti, että DogeCoinista tulee koko maailman valuutta, minkä jälkeen muita ei enää tarvita. Loppupeleissä päätös siitä, ostatko DogeCoinia vai et, jää täysin sinun tehtäväksesi. Jos uskot sen pitkän aikavälin kasvuun, anna mennä. Jos näet sen pelkkänä someilmiönä, anna sen olla. 

Kannattaako DogeCoiniin sijoittaa?

Se viiden miljoonan dollarin kysymys. Jos Elon Muskilta kysytään niin “Hell yeah!” Jos suomalaisten pankkien sijoitusneuvojilta kysytään niin “Älä nyt herran jestas mene sellaista tekemään!” Ota tästä sekamelskasta sitten selvää. 

Me suosittelemmekin, että muiden mielipiteiden kuuntelun sijasta tutkit tätä meemivaluuttaa hieman itse. Tutustu siihen syvemmin, miten se on luotu, miten se toimisi maksuvälineenä käytännössä, ja onko sille oikeasti tilaa maksuvaluuttojen joukossa vielä jonain päivänä. Tutki myös sen kurssitaulukkoa pidemmältä ajalta. Vaikka historia ei kerro mitään tulevaisuudesta sijoitusmarkkinoilla, saat entistä paremman kuvan siitä, miten DogeCoin kurssi käyttäytyy pitkällä aikavälillä.

Joka tapauksessa DogeCoin on saavuttanut kulttiaseman kryptovaluuttojen maailmassa, ja se ei näytä todennäköiseltä, että se olisi häviämässä mihinkään. Sijoituskohteena se on erittäin mielenkiintoinen ja siinä on potentiaalia. Mutta se pitää muistaa, että DogeCoin on riskisijoitus.

Osta Dodgecoin täältä Sijoittaminen kryptovaroihin on sääntelemätöntä joissakin EU-maissa ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa.
Sinulla ei ole EU:n sijoittajatakuuta.
Pääomasi on alttiina riskeille.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä DogeCoin hinta on?

Dogecoin kurssi muuttuu joka päivä, ja sen vuoksi sinun tulee aina tarkistaa kryptosijoituksesi reaaliaikainen hinta, jonka löydät tältä sivustolta.

Mistä ostaa DogeCoinia?

Voit ostaa Dogecoinia Coinbase kaupankäyntialustalta luomalla palveluun tilin ja siirtämällä tilillesi rahaa. Tämän jälkeen voit käydä kauppaa Dogecoinilla.

Mistä näen DogeCoin reaaliaikaisen hinnan?

DogeCoin reaaliaikainen hinta löytyy aina tältä sivulta. 

Onko DogeCoin vitsi?

DogeCoin perustettiin niin sanotuksi “meemivaluutaksi”, mutta sillä on konkreettinen käyttötarkoitus tulevaisuuden maksuvälineenä.

Nouseeko DogeCoin hinta?

DogeCoin hintaan tulee tulevaisuudessa vaikuttamaan sen käyttö enemmän kuin sosiaalisen median hype, mutta varovaiset arviot uskovat DogeCoinin jatkavan nousua.

Lähteet ja hyödyllisiä linkkejä, joista voit lukea lisää. bulp
Teresa Maria

Teresa Maria on copywriter ja digitaalinen nomadi.

Lähes vuosikymmenen ajan hän on työskennellyt digimarkkinoinnin parissa. Silloin, kun hän ei kirjoita tälle sivustolle, hän viettää aikaa oman bloginsa parissa, joka keskittyy matkailuun ja kestävään lifestyleen.

Teresa Maria sijoittaa pääasiassa kryptovaluuttaan ja näkee itsensä ennemmin pitkäaikaisena sijoittajana kuin päiväkauppiaana. Hänen omasta salkustaan löytyy korkean riskin omaisuuseriä, mikä on mahdollista, koska hän luottaa 100% naisen vaistoonsa.

Osakkeet, kryptovaluutat ja erilaiset sijoitusstrategiat ovat Teresa Marian suuri intohimo, ja tällä sivulla hän jakaa ajatuksiaan ja kokemuksiaan juuri näistä aiheista.

Katso kaikki artikkelit tekijältä Teresa Maria