Decentraland Kurssi Reaaliaikainen (MANA / EUR)

decentraland
decentraland

Decentraland (MANA)

Price
$ 0.871985
Osta Decentraland täältä 68% vähittäiskauppaa käyvistä CFD -tileistä menettää rahaa.

Decentraland: ainutlaatuinen virtuaalisen sisällöntuotannon pioneeri

Decentraland tarjoaa esimerkiksi sisällöntuotantomarkkinoille alustan, jolle sisällöntuottajat voivat luoda monenlaista virtuaalista sisältöä omille “tonteilleen”. NFT -luonteensa vuoksi jokainen Decentralandin alustalle luotu tuote tai palvelu on ainutlaatuinen, eikä sitä voi kopioida tai korvata mitenkään. Lisäksi sisällön luoja omistaa kehittämänsä NFT:t sataprosenttisesti. Decentraland ja sen MANA kryptovaluutta ovat yksi vuoden 2022 suurimmista nousukkaista.

  • Decentraland tarjoaa monipuolisen 3D -virtuaalitodellisuuteen perustuvan alustan, joka koostuu “tonteista”, joita voidaan käyttää esimerkiksi sisällöntuotantoon
  • Decentraland kurssi on vuonna 2022 ollut suhteellisen vakaa, kunnes lokakuun lopulla se lähti pystysuoraan nousuun, ja on pysytellyt sen jälkeen yli 2,5 dollarissa
  • Decentralandin alusta sisältää NFT -tontteja, joihin kehittäjät voivat luoda ja myydä kaikentyyppistä sisältöä ilman, minkäänlaisten kolmansien osapuolten mukanaoloa 
  • Osta Decentraland eToron kansainväliseltä ja erittäin monipuoliselta kaupankäyntialustalta, jolta löytyy laaja lista myös muita kryptovaluuttoja.
Osta Decentraland täältä 68% vähittäiskauppaa käyvistä CFD -tileistä menettää rahaa.

Decentraland kurssikaavio

Decentraland kurssi

Decentraland on hyvin erikoinen DeFi -projekti, joka yksinkertaistetusti selitettynä tarjoaa lohkoketjuun rakennetun virtuaalitodellisuuteen perustuvan alustan. Decentraland -käyttäjillä on mahdollisuus ostaa ja myydä Decentraland -alustalla “tontteja”, joiden sisään he voivat kehittää omia NFT -omaisuuksia. Näillä NFT -omaisuuksilla taas voidaan tienata parhaillaan paljon rahaa. Decentraland on monella tavalla ainutlaatuinen projekti ainakin vielä. Se, mikä erottaa Decentralandin Facebookin Meta -virtuaalialustasta, on se, että Decentralandissa kaikki valta, ja tulot kuuluvat sataprosenttisesti “tonttien” omistajille.

Decentraland logo

Mutta entä Decentraland kurssi, mitkä asiat vaikuttavat siihen? Kryptovaluuttojen kurssit ovat hyvin riippuvaisia erityisesti niiden lohkoketjujen arvosta, ei niinkään itse kryptovaluutan arvosta. Lohkoketjun arvo taas riippuu sen kyvystä tarjota markkinoille jokin varteenotettava käyttötarkoitus. Decentralandin MANA -kryptovaluutta ei siis itsessään ole välttämättä minkään arvoinen, vaan sen arvo pohjautuu sen lohkoketjun, eli verkon suosioon (eng. network value). 

Decentraland kurssi on näin ollen kaikkein eniten riippuvainen sen oman alustan, eli sen markkinoille tarjoaman virtuaalisen NFT -sisällön kehittämiseen ja myymiseen erikoistuvan palvelun toimintakyvystä ja suosiosta. Tästä johtuen se, miten tuttu projekti on kryptomarkkinoilla, vaikuttaa suuresti myös sen arvoon. Tietoisuus siitä tuo uusia käyttäjiä, ja uudet käyttäjät taas tekevät Decentraland -verkosta vahvemman ja vakaamman, mikä kaikki heijastuu sen arvon kasvuun positiivisesti. On kuitenkin muistettava, että kryptomarkkinat ovat kokonaisuudessaan erittäin volatiili markkina, ja tiettyyn pisteeseen asti kaikki kryptovaluuttojen kurssit ovat riippuvaisia myös muiden kryptovaluuttojen hyvinvoinnista.

Kaikkein eniten koko kryptomarkkinoihin vaikuttaa Bitcoinin liikehdintä kurssitaulukolla: kun Bitcoin nousee, muutkin kryptovaluutat nousevat, ja kun Bitcoinin arvo laskee, koko kryptomarkkinat sakkaavat. Vuosi 2022 on tarjonnut tähän runsaasti käytännön esimerkkejä kurssitaulukoilla. Kryptomarkkinoiden sisällä Decentraland kurssi on myös riippuvainen siitä, miten DeFi -markkinoilla menee. Decentraland itse kuuluu DeFi -projekteihin (eng. Decentralized Finance), eli hajautetun rahoituksen protokolliin, ja kun DeFi -projekteilla on tänä vuonna mennyt vahvasti, se on näkynyt myös Decentralandin kurssin liikkeissä. Se siis hyötyy näiden markkinoiden kasvusta, mutta samalla sen oman alustan vahvuudet pitävät sen erinomaisesti pinnalla ilman ulkopuolistakin tukea.

Lue kuinka ostaa Decentraland.

Kysyntä ja tarjonta vaikuttavat Decentralandin hintaan

Vaikka kryptovaluutat eroavat perinteisemmistä sijoituskohteistamme, ja niiden arvon koostumisesta paljon, on yksi asia, mikä pätee samalla tavalla sekä osakkeisiin, että kryptovaluuttoihin: kysynnän ja tarjonnan laki. Kuten mainittiin, Decentraland kurssi voi hyvin, kun sen virtuaalialustalla on paljon käyttäjiä. Mutta jos kryptovaluuttojen treidaajille ei yhtäkkiä kelpaisikaan MANA -valuutta, jolloin sen tarjontaa olisi enemmän kuin kysyntää, Decentraland kurssi voi laskea.

Kysyntä ja tarjonta vaikuttavat siis hyvin vahvasti kryptovaluuttojen kursseihin, sekä niiden kehitykseen nyt ja tulevaisuudessa. Tästä johtuen juuri Decentralandin käyttötarkoituksella on sen arvon kehitykseen niin suuri merkitys. Se myös tarkoittaa sitä, että toisin kuin talousuutisissa usein näkyy tehtävän, kryptovaluuttoja ei tule koskaan verrata suoraan perinteisiin sijoituskohteisiin, kuten osakkeisiin tai fiat-valuuttoihin ja niiden arvon kehitykseen. Esimerkiksi fiat-valuuttojen käyttötarkoitus on yksi ja sama kaikille valuutoille, kun taas jokainen kryptovaluutta tarjoaa itse valuutan lisäksi syvemmän käyttötarkoituksen. 

Decentraland kurssi

Tämä tarjottu käyttötarkoitus, sekä sen suosio markkinoilla, määrittelee kyseisen kryptovaluutan ja koko projektin arvon. Ja tässä on se koko homman ydin, joka sinun täytyy ymmärtää jos olet aikeissa sijoittaa kryptoihin: Selvitä aina mihin jotakin kryptovaluuttaa käytetään, jotta osaat päätellä onko sille kysyntää tulevaisuudessa! Decentralandilla on selkeä ja koko ajan suosiotaan kasvattava käyttötarkoitus, jota sen NFT -luonne tulee jatkossa avittamaan entisestään. Se on siksi erinomaisessa asemassa kryptomarkkinoilla.

Sitten on vielä se kysymys, että miten perinteisen talouden kunto yleisesti vaikuttaa kryptovaluuttoihin, onko Decentraland kurssi niiltä suojassa? Ainakaan tällä hetkellä esimerkiksi talouskriisit eivät heijastu kryptovaluuttojen arvon kehitykseen, mutta talouden huonoina aikoina on viime vuosina ollut nähtävissä mielenkiintoinen muutos: kun perinteisellä taloudella menee huonosti, sijoittajat kääntyvät nykyään useammin kryptovaluuttojen puoleen kullan sijasta. Tämä taas automaattisesti lähtee nostamaan niiden arvoa. 

Huomaa kuitenkin, että koko maailmaa ravisuttavat katastrofit voivat silti vaikuttaa myös kryptovaluuttoihin. Tämä näkyi maaliskuussa 2020, kun jopa kryptovaluutat dippasivat rajusti koronapandemian saapuessa Eurooppaan, ja osakemarkkinoiden romahtaessa. Mutta tämä dippaus oli hyvin lyhytaikainen, ja tuolloin kryptovaluuttoihin sijoittaneet voivat tänään olla hyvin tyytyväisiä itseensä. Ja vaikka korona jyllää edelleen, Decentraland kurssi sen kuin kasvaa.

DeFi -markkinat vs. Decentraland kurssi

DeFi on viime aikoina paljon mediassa pyörinyt sana. Englanninkielinen Decentralized Finance -ilmiö tarkoittaa suomeksi käytännössä hajautetun rahoituksen protokollia, eli esimerkiksi lohkoketjuprojekteja, jotka pyrkivät mullistamaan jäykät ja keskitetysti hallitut rahoitusmarkkinat. Tämä mullistus johtuu tietenkin DeFi:en täysin päinvastaisesta luonteesta, sillä niillä ei ole keskitettyä hallintoa, kuten keskuspankkia, eikä välistä vetäviä kolmansia osapuolia, kuten välittäjiä tai pankkia. DeFi:t tarjoavat erityyppisiä alustoja, joihin kuka tahansa voi kehittää älysopimuksia ja hajautettuja sovelluksia, ja näin luoda uudenlaisia rahoitusmuotoja, jotka ovat korruptoimattomia ja erittäin turvallisia. 

Decentraland kurssi hyötyy siitä, että sen alusta on nimenomaan DeFi -projekti. DeFi -markkinoilla on viimeisen parin vuoden aikana mennyt todella lujaa, ja monet suuret DeFi -projektit ovat jo aloittaneet murtautumisen esimerkiksi perinteisille lainamarkkinoille. Decentraland tuo tähän pakkaan mukaan erittäin mielenkiintoisen NFT -virtuaalialustan, joiden suosio on suorastaan räjähtänyt käsiin viimeisen vuoden aikana. Esimerkiksi muoti- sekä pelialalla NFT:en käyttö lisääntyy kovaa tahtia, ja mitä enemmän niitä aletaan käyttää ihan meidän perinteisten kuluttajien toimesta, sitä paremmin Decentraland kurssi voi.

Miten Decentraland kurssi kehittyy tulevaisuudessa?

Tämän artikkelin kirjoitushetkellä Decentraland MATA hinta on 4,59 dollaria per token, eli se on vain kuukaudessa noussut yli dollarin verran. Marraskuussa 2022 MATA kävi tähän mennessä korkeimmassa hintahuipussaan, 5,48 dollaria per token, eli kryptovaluutaksi sen hinnan vaihtelut eivät ole päätä huimaavia. Mikä on erityisesti pitkän aikavälin sijoittajille hyvä uutinen! Mielenkiintoista Decentralandin kurssiliikkeissä on se, että se on onnistunut nousemaan isosti ihan omia aikojaa, ilman Bitcoinin puskemista. Itse asiassa Bitcoinin volatiilisuus samalla aikavälillä ei näytä vaikuttaneen Decentralandiin lainkaan.

NFT Token

Decentraland kurssin epätyyppillinen vakaus kertoo sen oman projektin vahvuudesta. Se pysyy jo ihan omilla jaloillaan. Ja näitä jalkojen lihaksia vahvistaa entisestään sen luonne sekä DeFi-, että NFT -projektina: molemmat markkinat ovat nousussa. Tästä johtuen on tottakai odotettua, että analyytikoille Decentraland on tulevaisuuden suuri nousija. Sen kasvupotentiaaliin luotetaan markkinoilla lähes epäilyksettä, ja monet jopa uskovat, että netissä liikkuvat hinta-arviot seuraavan viiden vuoden ajalta ovat reippaasti alakanttiin. Kannattaa kuitenkin pitää pää kylmänä, sillä kryptomarkkinoiden kehityksen ennustaminen on käytännössä lähes mahdotonta, ja verrattavissa vedonlyöntiin. Jos haluat itse selvittää, onko Decentralandissa kasvupotentiaalia, seuraa erityisesti sen käyttäjien määrän kasvua. Pidä lisäksi sekä DeFi- että NFT -markkinoita silmällä.

Kryptovaluuttoihin sijoittaessa ei kannata koskaan mennä kenenkään toisen neuvojen mukana, vaan sinun on itse tehtävä tutkimustyö, jonka perusteella pystyt päättelemään, olisiko jossain kryptovaluutassa hyvää kasvupotentiaalia joko pitkällä tai lyhyellä aikavälillä. Kryptovaluuttoihin sijoittamisen järkevyyttä taas on helpompi arvioida, kun ymmärrät mihin jotakin tiettyä kryptovaluuttaa voidaan käyttää. Muista lisäksi ottaa huomioon se fakta, että kryptovaluutat ovat aina alttiita koko kryptomarkkinoiden liikehdinnälle. Osta Decentraland kun ymmärrät sen käyttölogiikan ja potentiaalin kryptomarkkinoilla, sekä jos uskot sen potentiaaliin haastaa Facebookin virtuaalialusta, Meta.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on Decentraland?

Decentraland tarjoaa markkinoille monipuolisen, virtuaalisen ja avoimen NFT -alustan luovaan ja kaupalliseen käyttöön ilman ylimääräisiä välikäsiä.

Miten Decentraland kurssi kehittyy tulevaisuudessa?

Decentraland tarjoaa ainutlaatuisen ja jo valmiiksi suositun käyttötarkoituksen, mikä povaa sille valoisia tulevaisuudennäkymiä. 

Miten voin ostaa Decentralandia?

Osta Decentraland helposti ja nopeasti eToron kaupankäyntialustalta: rekisteröidy palveluun, siirrä tilillesi rahaa ja osta Decentraland tänään!

Mikä on Decentraland hinta?

Decentraland hinta, kuten kaikkien kryptovaluuttojen hinnat, muuttuvat päivittäin, joten tarkista aina reaaliaikainen Decentraland kurssi tältä sivustolta.

Minkä hintainen Decentraland on vuonna 2025?

Analyytikot uskovat Decentralandin kasvuun pitkällä aikavälillä, ja vuonna 2025 sen uskotaan olevan 50 dollarin arvoinen per MANA coin.

Onko Decentraland hyvä sijoitus?

Analyytikot uskovat Decentralandin kasvuun tulevaisuudessa, minkä vuoksi monet suosittelevat sitä pitkän aikavälin sijoituskohteeksi.

Teresa Maria

Teresa Maria on monipuolinen sisällöntuottaja, jolla on laaja kokemus sijoittamisesta ja kryptovaluutoista. Hänen Osakekoululle tuottamien sijoitusoppaidensa avulla sinustakin voi tulla ammattisijoittaja alta aikayksikön.

Katso kaikki artikkelit tekijältä Teresa Maria