Cosmos Kurssi Reaaliaikainen (ATOM / EUR)

cosmos
cosmos

Cosmos Hub (ATOM)

Price
10,67
Osta Cosmos 68% vähittäiskauppaa käyvistä CFD -tileistä menettää rahaa.

Cosmos (ATOM) haastaa perinteiset rahoitusmarkkinat tarjoamalla markkinoille helppokäyttöisen ja nopeasti skaalautuvan lohkoketjuun perustuvan ekosysteemin, joka mahdollistaa erillisten lohkoketjujen kommunikoinnin keskenään.

Cosmos kurssi – Cosmos kurssikaavio

Tässä näet Cosmoksen kurssin liikkeet sekä lyhyellä, että pitkällä aikavälillä:

 • capital toplist stb
  Arvosana
  Mitä mieltä me olemme
  • Optimoi strategiasi AI-analyysien avulla
  • Valitse yli 6000+ CFD-kohteen väliltä
  • Ilmaisia webinaareja, kursseja ja oppaita
  Kauppakohtainen hinta 0 EURO Tilimaksu 0 EURO Mobiilisovelluksen pisteet
  8/10
  OSTA KRYPTO Lue arvostelu 79,17% yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa, kun he käyvät CFD -kauppaa tämän välittäjän kanssa.
  Sinun on itse harkittava, onko sinulla varaa ottaa suuri riski pääoman menettämisestä.
 • nordnet toplist stb
  Arvosana
  Mitä mieltä me olemme
  • Pohjoismaiden suurin sijoittamiseen erikoistunut palvelu
  • Suurin valikoima suomalaisia ja pohjoismaalaisia osakkeita
  • Saat pääsyn heidän sosiaalisen median kanavilleen
  Kauppakohtainen hinta 0 EURO Tilimaksu 0 EURO Mobiilisovelluksen pisteet
  7/10

Cosmos kurssi on riippuvainen useista eri tekijöistä sekä sen oman projektin saralla, että koko kryptomarkkinoiden laajuudella. Jotta voimme ymmärtää sen kurssin liikkeitä, meidän tulee ymmärtää mikä Cosmos on. Cosmoksen infrastruktuuri on tehty mahdollisimman helppokäyttöiseksi ja nopeasti skaalattavaksi. Tämä kaikki on mahdollista sen tarjoamien moduulien kautta. Nämä moduulit tarjoavat Cosmoksen verkon käyttäjille kaikki työkalut, joita tarvitaan esimerkiksi yrityksen palveluiden kehittämiseen sen verkossa. Moduulit korvaavat käytännössä hajautetut sovellukset (dApps), joiden kehittäminen vaatii erittäin laajaa koodausosaamista. 

Kaiken tämän lisäksi Cosmos haluaa tehdä lohkoketjujen välisen kommunikoinnin, ja näin ollen niiden välisen yhteistyön mahdolliseksi mahdollisimman joustavasti ja tehokkaasti. Tämän vision se toteuttaa oman Interblockchain -viestintäprotokollansa avulla. Se, että Cosmos mahdollistaa yhteistyön ja kommunikoinnin eri lohkoketjujen välillä on erityislaatuista, sillä tämä on kryptoalalla edelleen hyvin harvinaista. Mutta entä Cosmos kurssi, mitkä asiat vaikuttavat siihen? 

Cosmos kurssi

Kryptovaluuttojen kurssit ovat ensinnäkin hyvin riippuvaisia juuri niiden lohkoketjujen arvosta, ei niinkään itse kryptovaluutan arvosta. Lohkoketjun arvo taas riippuu sen kyvystä tarjota markkinoille jokin varteenotettava käyttötarkoitus. Cosmoksen ATOM -kryptovaluutta ei näin ollen itsessään ole välttämättä minkään arvoinen, vaan sen arvo pohjautuu sen lohkoketjun, eli verkon suosioon (eng. network value). Tämä kaikki johtaa siihen, että se, miten paljon Cosmoksen ekosysteemissä on käyttäjiä, vaikuttaa suuresti sen arvon kehitykseen. Ja kun tietoisuus projektista leviää, se tuo uusia käyttäjiä, ja uudet käyttäjät taas tekevät Cosmoksen verkosta aina vahvemman ja vakaamman. 

On kuitenkin muistettava, että kryptomarkkinat ovat kokonaisuudessaan erittäin volatiili markkina, ja tiettyyn pisteeseen asti kaikki kryptovaluuttojen kurssit ovat riippuvaisia myös muiden kryptovaluuttojen hyvinvoinnista. Kaikkein eniten koko kryptomarkkinoihin vaikuttaa tietenkin sen kryptovaluuttojen kuninkaan, Bitcoinin liikehdintä kurssitaulukolla. Koska Cosmos on pelkän kryptovaluutan lisäksi myös DeFi -projekti (eng. Decentralized Finance), myös tämän markkinan kasvulla on vaikutusta sen kurssin kehitykseen, ja ainakin tällä hetkellä tämä vaikutus on positiivista. 

Cosmos: lohkoketjujen välisen yhteistyön mahdollistaja

Erilliset lohkoketjut eivät usein pysty kommunikoimaan keskenään tai tekemään yhteistyötä. Lisäksi lohkoketjujen käyttö on vielä hidasta, kallista ja pahimmillaan ympäristölle haitallista. Cosmos haluaa ratkaista kaikki nämä ongelmat kertaheitolla. Lyhyesti sanottuna projektin kehittäjien (Jae Kwon, Zarko Milosevic ja Ethan Buchman) missiona on tuoda kehittäjille lohkoketju ja kaikki työkalut, joita esimerkiksi älysopimusten luominen vaatii. Cosmoksen markkina-arvo on suurten kryptovaluuttojen keskiarvoa, vaikka itse ATOM kurssi on erinomaisella mallilla. Cosmoksen kurssi alkoi kasvaa vuoden 2021 alussa, ja se on edelleen historiansa ennätyshinnoissa. Tästä huolimatta ATOM -kryptovaluutalla on paljon kasvuvaraa!

 • Cosmos on lohkoketjujen ekosysteemi, eli verkko, joka mahdollistaa erillisten lohkoketjujen keskinäisen kommunikoinnin
 • Cosmos kurssi oli vuonna 2021 volatiili, mutta se on siitä huolimatta se nousi koko ajan, ja päätti menestyksekkään vuoden yli 30 dollarin arvoisena
 • Vuosi 2022 on saanut Cosmos kurssin taas nousuun, joten sille povataan toista hyvää nousukautta  
 • Osta Cosmos eToron kansainväliseltä ja erittäin monipuoliselta kaupankäyntialustalta, jolta löytyy laaja lista myös muita kryptovaluuttoja. 

Kysyntä ja tarjonta vaikuttavat Cosmoksen hintaan

Vaikka kryptovaluutat eroavat perinteisemmistä sijoituskohteistamme, ja niiden arvon koostumisesta paljon, on yksi asia, mikä pätee samalla tavalla sekä osakkeisiin, että kryptovaluuttoihin: kysynnän ja tarjonnan laki. Kuten mainittiin, Cosmos kurssi voi hyvin, kun sen ekosysteemissä on paljon käyttäjiä ja data liikkuu. Mutta jos kryptovaluuttojen treidaajille ei yhtäkkiä kelpaisikaan ATOM -valuutta, jolloin sen tarjontaa olisi enemmän kuin kysyntää, Cosmos kurssi voi laskea.

Cosmos kurssi

Kysyntä ja tarjonta vaikuttavat siis hyvin vahvasti kryptovaluuttojen kursseihin, sekä niiden kehitykseen nyt ja tulevaisuudessa. Tästä johtuen juuri Cosmoksen käyttötarkoituksella on sen arvon kehitykseen niin suuri merkitys. Se myös tarkoittaa sitä, että toisin kuin talousuutisissa usein näkyy tehtävän, kryptovaluuttoja ei tule koskaan verrata suoraan perinteisiin sijoituskohteisiin, kuten osakkeisiin tai fiat-valuuttoihin ja niiden arvon kehitykseen. Esimerkiksi fiat-valuuttojen käyttötarkoitus on yksi ja sama kaikille valuutoille, kun taas jokainen kryptovaluutta tarjoaa itse valuutan lisäksi syvemmän käyttötarkoituksen. 

Ja tässä on se koko homman ydin, joka sinun täytyy ymmärtää jos olet aikeissa sijoittaa kryptoihin: Selvitä aina mihin jotakin kryptovaluuttaa käytetään, jotta osaat päätellä onko sille kysyntää tulevaisuudessa! Cosmoksella on selkeä ja koko ajan suosiotaan kasvattava käyttötarkoitus, joka saattaa jo lähiaikoina levitä perinteisten rahoitusmarkkinoiden käyttöön. Jos ja kun näin käy, sen arvon voidaan olettaa lähtevän liitoon. Se on siksi erinomaisessa asemassa kryptomarkkinoilla.

Lue lisää Cosmos -projektista täältä.

Sitten on vielä se kysymys, että miten perinteisen talouden kunto yleisesti vaikuttaa kryptovaluuttoihin, onko Cosmos kurssi niiltä suojassa? Ainakaan tällä hetkellä esimerkiksi talouskriisit eivät heijastu kryptovaluuttojen arvon kehitykseen, mutta talouden huonoina aikoina on viime vuosina ollut nähtävissä mielenkiintoinen muutos: kun perinteisellä taloudella menee huonosti, sijoittajat kääntyvät nykyään useammin kryptovaluuttojen puoleen kullan sijasta. Tämä taas automaattisesti lähtee nostamaan niiden arvoa. 

Cosmos staking

Kryptovaluutoilla voi tienata rahaa monella eri tavalla. Yleisin tapa on tottakai ostaa haluamaasi kryptovaluuttaa ja odottaa, että sen arvo kasvaa, tai käydä kryptovaluutalla aktiivisesti kauppaa. Jos sinua kiinnostaa kuitenkin ottaa suuremmin osaa itse kryptoprojektiin, voit joko louhia kryptovaluuttaa, tai osallistua stakingiin, riippuen siitä, minkä tyyppiseen algoritmiin kyseinen lohkoketju perustuu. Louhinta tarkoittaa pähkinänkuoressa sitä, että niin sanotut supertietokoneet suorittavat erittäin monimutkaisia laskutoimituksia, ja jokainen suoritettu laskutoimitus on yhtä kuin uusi luotu lohko lohkoketjun jatkeeksi. 

Louhinta on kuitenkin ympäristölle haitallista toimintaa suuren energiankulutuksen vuoksi, minkä vuoksi staking on nousemassa kryptoalan yleiseksi metodiksi tuoda lisää kryptoja markkinoille. Cosmos on kryptovaluutta, joka mahdollistaa stakingin, joka on verrattavissa korona ansaitsemiseen: sen proof-of-stake -konsensusalgoritmi mahdollistaa sen, että tallettamalla ATOM tokeneita sen lohkoketjuun, saat oikeuden osallistua koko projektin kehitykseen ja ylläpitoon esimerkiksi validoimalla transaktioita. Tämä kaikki on palkittavaa toimintaa, josta sinulle maksetaan palkan tavoin lisää tokeneita. Huomaa, että Cosmoksen verkossa määrä ratkaisee: mitä enemmän panostat, sitä todennäköisemmin pääset ansaitsemaan palkkioita. Osta Cosmos ja aloita staking. 

Miten Cosmos kurssi kehittyy tulevaisuudessa?

Tämän artikkelin kirjoitushetkellä Cosmos ATOM hinta on noin 30 dollaria per token, eli se on noussut vuoden vaihteesta muutaman dollarin verran. Syyskuussa 2021 ATOM kävi tähän mennessä korkeimmassa hintahuipussaan, 44,50 dollaria per token. Sen hinnan vaihtelut ovat siis kryptovaluutoille ominaisia: rajuja ja ennalta-arvaamattomia. Mikä on erityisesti aktiivisesti treidaaville sijoittajille hyvä uutinen! Mielenkiintoista Cosmoksen kurssiliikkeissä on se, että se on onnistunut nousemaan isosti ihan omia aikojaa, ilman Bitcoinin puskemista. Mikä kertoo juuri siitä, että projekti pystyy jo norjaamaan omaan erinomaisuuteensa.

Cosmos kurssi

Minkä tyyppiseen sijoittamiseen Cosmos sitten sopii? Analyytikoiden mukaan Cosmos sopii sekä lyhyen aikavälin sijoittamiseen, eli sekä aktiiviseen kaupankäyntiin, että pitkäaikaiseen sijoittamiseen, kuten matka- tai eläkekassan kerryttämiseen. Markkinoilta ei löydy pahemmin soraääniä, kun tutkitaan mitä mieltä asiantuntijat ovat Cosmoksen kasvuennusteita, ja monet analyytikot ennustavat sen yltävän yli 50 dollariin vuoden 2022 aikana. Mutta kryptomarkkinat tuntien, sekä Cosmoksen kurssitaulukkoa tutkaillessa tulee mieleen, että voi olla hyvin mahdollista, että Cosmos kurssi rikkoo 50 dollarin rajan jo reippaasti aikaisemmin. Pitkän aikavälin arviot menevätkin sitten täysin spekulaation puolelle, sillä vuoteen 2025 mennessä Cosmoksen uskotaan olevan arvoltaan mitä tahansa 60 – 680 dollarin väliltä… 

Kryptovaluuttoihin sijoittaessa ei kannata koskaan mennä kenenkään toisen neuvojen mukana, vaan sinun on itse tehtävä tutkimustyö, jonka perusteella pystyt päättelemään, olisiko jossain kryptovaluutassa hyvää kasvupotentiaalia joko pitkällä tai lyhyellä aikavälillä. Kryptovaluuttoihin sijoittamisen järkevyyttä taas on helpompi arvioida, kun ymmärrät mihin jotakin tiettyä kryptovaluuttaa voidaan käyttää. Muista lisäksi ottaa huomioon se fakta, että kryptovaluutat ovat aina alttiita koko kryptomarkkinoiden liikehdinnälle. Osta Cosmos kun ymmärrät sen käyttölogiikan ja potentiaalin kryptomarkkinoilla, sekä jos uskot sen potentiaaliin mullistaa datan kerääminen ja säilyttäminen rahoitusmarkkinoilla.

Osta Cosmos 68% vähittäiskauppaa käyvistä CFD -tileistä menettää rahaa.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on Cosmos?

Cosmos haluaa puhdistaa lohkoketjujen maineen monimutkaisina ja tehottomina verkkoina tarjoamalla vaihtoehdoksi oman, helposti skaalautuvan lohkoketjunsa ja sen mukana tulevat moduulit.

Miten Cosmos kurssi kehittyy tulevaisuudessa?

Cosmos tarjoaa ainutlaatuisen ja jo valmiiksi tarpeellisen käyttötarkoituksen, mikä povaa sille valoisia tulevaisuudennäkymiä. 

Miten voin ostaa Cosmosta?

Osta Cosmos helpoiten ja nopeiten esimerkiksi eToron kaupankäyntialustalta: luo tili, siirrä rahaa ja osta ATOM.

Mikä on Cosmos hinta?

Cosmos hinta, kuten kaikkien kryptovaluuttojen hinnat, muuttuvat päivittäin, joten tarkista aina reaaliaikainen Cosmos kurssi tältä sivustolta.

Minkä hintainen Cosmos on vuonna 2025?

Analyytikot uskovat Cosmoksen kasvuun pitkällä aikavälillä, mutta hinta-arviot vuoteen 2025 mennessä vaihtelevat reippaasti 60 – 600 dollarin välillä per LINK token.

Onko Cosmos hyvä sijoitus?

Analyytikot uskovat Cosmoksen kasvuun tulevaisuudessa, minkä vuoksi monet suosittelevat sitä pitkän aikavälin sijoituskohteeksi.

Mikä on Cosmos staking?

Cosmoksen Proof-of-Stake -algoritmi mahdollistaa stakingin, eli panostamisen mikä mahdollistaa projektin kehitykseen osallistumisen, sekä varmistaa Cosmoksen verkon erittäin vahvan suojauksen.

Teresa Maria

Teresa Maria on monipuolinen sisällöntuottaja, jolla on laaja kokemus sijoittamisesta ja kryptovaluutoista. Hänen Osakekoululle tuottamien sijoitusoppaidensa avulla sinustakin voi tulla ammattisijoittaja alta aikayksikön.

Katso kaikki artikkelit tekijältä Teresa Maria