Compound Kurssi Reaaliaikainen (COMP / EUR)

compound-governance-token
compound-governance-token

Compound (COMP)

Price
$ 55.57
Osta Compound 68% vähittäiskauppaa käyvistä CFD -tileistä menettää rahaa.

Compound pähkinänkuoressa

Compound kurssi on saanut nauttia erittäin menestyksekkäästä vuodesta 2022, joka on kokonaisuudessaan ollut kryptovaluutoille oikea juhlavuosi. DeFi -projektien vallatessa yhä laajemmin alaa perinteisiltä rahoitusmarkkinoilta, hajautetut lainaprotokollat, kuten vuonna 2017 käynnistetty Compound, saavat siinä samassa mukavasti nostetta. Nopea kertaus sanasta DeFi: englanninkielinen ilmiö, Decentralized Finance, kääntyy suomeksi hajautetuksi rahoitukseksi, eli yleisessä kuvassa se tarkoittaa lohkoketjuihin pohjautuvia rahoituksen palveluita ja protokollia. 

Compound kurssi

Compound on yksi tunnetuimmista ja mielenkiintoisimmista DeFi -projekteista, varsinkin meidän suomalaisten silmin, sillä se on suomalaisen Aave -lainaprotokollan suurin kilpailija kryptomarkkinoilla. Molemmat näistä protokollista on perustettu Ethereumin erittäin laajaan ja monipuoliseen verkkoon, mikä takaa heti alkuun Compoundille hyvin laajan ja joustavan toimintaympäristön. Compoundin tarjoama kryptolaina-alusta palvelee sekä lainanantajia, että lainanottajia, jotka voivat olla suoraan yhteydessä toisiinsa, ilman ylimääräisiä välikäsiä, kuten pankkeja.

Lainan ottaminen Compoundin verkossa onnistuu parhaiten silloin, jos omistat projektin natiivivaluuttaa, eli COMP -kryptovaluuttaa. Tällä kryptovaluutalla voi esimerkiksi maksaa transaktiomaksuja Compoundin verkossa tai asettaa sitä vakuudeksi lainaa vastaan. Se, että Compound on perustettu nimenomaan Ethereumin verkkoon tuo sille monipuolisuuden lisäksi toisen suuren edun: Ethereumin verkkoon on rakennettu useita satoja kryptovaluuttoja (ERC-20 tokeneita), ja niistä parhaiten menestyneitä voi käyttää Compoundin alustalla lainan ottamiseen ja antamiseen. Kaikkein yleisimmät Compoundin alustalla käytetyt kryptovaluutat ovat Ethereum ja itse COMP.

Lainan ottaminen ja antaminen Compoundin alustalla on helpompaa ja suoraviivaisempaa, kuin mihin me kuluttajat olemme tottuneet: Jos sinulla on esimerkiksi Ethereumin kryptovaluuttaa, voit asettaa sitä Compoundin lainapooliin vakuudeksi, ja saada vastineeksi jotain toista kryptovaluuttaa lainana suoraan luotonantajalta. Ja päinvastoin, voit myös toimia lainanantajana, jolloin asetat kryptovaluuttaa lainapooleihin muiden lainattavaksi. Kun joku sitten ottaa sinulta kryptolainan, tienaat tietenkin korkoa laina-ajalta. Kuten huomaat, tästä puuttuvat kaikki välikädet, minkä lisäksi kaikki hyöty jää lainan ottamisen ja antamisen osapuolille suoraan, ilman haittapuolia, kuten korkeita kustannuksia.

 • capital toplist stb
  Arvosana
  Mitä mieltä me olemme
  • Optimoi strategiasi AI-analyysien avulla
  • Valitse yli 6000+ CFD-kohteen väliltä
  • Ilmaisia webinaareja, kursseja ja oppaita
  Kauppakohtainen hinta 0 EURO Tilimaksu 0 EURO Mobiilisovelluksen pisteet
  8/10
  OSTA KRYPTO Lue arvostelu 79,17% yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa, kun he käyvät CFD -kauppaa tämän välittäjän kanssa.
  Sinun on itse harkittava, onko sinulla varaa ottaa suuri riski pääoman menettämisestä.
 • nordnet toplist stb
  Arvosana
  Mitä mieltä me olemme
  • Pohjoismaiden suurin sijoittamiseen erikoistunut palvelu
  • Suurin valikoima suomalaisia ja pohjoismaalaisia osakkeita
  • Saat pääsyn heidän sosiaalisen median kanavilleen
  Kauppakohtainen hinta 0 EURO Tilimaksu 0 EURO Mobiilisovelluksen pisteet
  7/10

Compound kurssi

Nyt kun ymmärrämme mikä Compound on ja miten se toimii, voimme keskustella siitä, miten Compound kurssi muodostuu, ja mihin asioihin se reagoi. Kryptovaluuttojen kurssit ovat hyvin riippuvaisia niiden lohkoketjujen arvosta kokonaisuudessaan, mikä taas riippuu kyseisen lohkoketjun kyvystä tarjota markkinoille jokin varteenotettava käyttötarkoitus. Kryptovaluutta ei siis itsessään ole välttämättä minkään arvoinen, vaan sen arvo pohjautuu sen lohkoketjun, eli verkon suosioon (eng. network value). 

Compound kurssi on vuonna 2022 liidellyt korkeammalla kuin koskaan ennen, mutta se on silti selkeästi erittäin volatiili. Vuoden 2022 aikana sen hinta on heitellyt Toukokuu 145 dollarista toukokuun 854 dollariin ja kaikkea siltä väliltä. Kokonaiskuvassa voidaan kuitenkin todeta, että Toukokuu ensimmäisestä päivästä lähtien Compound kurssi on pysynyt korkeammalla kuin koskaan aiemmin sen historiassa (miinus kesäkuun nopea dippi). 

Compound logo

Compound kurssi on volatiilisuudestaan huolimatta kuitenkin hyvissä kantimissa, sillä DeFi -projektina se tarjoaa markkinoille käytännöllisen ja selkeän käyttötarkoituksen. Ja käyttötarkoitus on suuressa kuvassa se, mikä tulee pitkällä aikavälillä erottelemaan ne oikeasti potentiaaliset kryptoprojektit pelkistä ohi menevistä trendeistä. Compound kurssi hyötyy myös siitä, että se on rakennettu Ethereumin verkkoon. Ethereumin voidessa hyvin, myös sen alustalla asustelevat DeFi -projektit voivat olla hyvillä mielin. 

Parhaimmillaan käy niin, että kun Ethereumin kurssi nousee, myös Compound kurssi nousee. Pienten kryptovaluuttojen kohdalla kannattaa kuitenkin muistaa myös se, että niiden arvot eivät ole loppupeleissä täysin niistä itsestään kiinni, vaan niihin vaikuttaa todella vahvasti koko kryptomarkkinoiden vointi. Bitcoin toimii tästä hyvänä esimerkkinä: kun Bitcoin nousee, kaikki kryptovaluutat nousevat, ja päinvastoin. Compound kurssi on kuitenkin huomattavasti volatiilimpi kuin Bitcoin, joten ota huomioon sen riskiprofiili jos olet aikeissa sijoittaa siihen.

Kysyntä ja tarjonta vaikuttavat Compoundin kurssiin

Vaikka kryptovaluutat eroavat perinteisemmistä sijoituskohteistamme, ja niiden arvon koostumisesta paljon, on yksi asia, mikä pätee samalla tavalla sekä osakkeisiin, että kryptovaluuttoihin: kysynnän ja tarjonnan laki. Kuten mainitsimme aiemmin, Compound kurssi voi hyvin, kun Ethereumilla menee hyvin. Mutta vakaampaa kasvua se saa silloin, kun sen oman alustan käytölle on paljon kysyntää. Jos kuitenkin kävisi niin, että kryptovaluuttojen treidaajille ei yhtäkkiä kelpaisikaan COMP -valuutta, jolloin sen tarjontaa olisi enemmän kuin kysyntää, Compound kurssi voi laskea.

Edellä olevasta esimerkistä näemme, että kysyntä ja tarjonta vaikuttavat paljon kryptovaluuttojen arvojen kehitykseen. Mutta erityisesti kysynnän pohjana on aina kryptovaluuttojen tai niiden lohkoketjujen käyttötarkoitus, joten niitä ei voida vertailla perinteisten valuuttojen kanssa lainkaan. Lisäksi se tarkoittaa sitä, että kryptovaluuttoihin sijoittaessa, niiden käyttötarkoitusten selvittäminen on kaikki kaikessa. Käyttötarkoitus määrittelee kyseisen kryptovaluutan ja koko projektin arvon sekä tulevaisuuden, koska ilman käyttötarkoitusta niillä ei ole pitkän aikavälin kasvupotentiaalia.

Lue lisää Compoundista ja sen käyttötarkoituksesta täältä. 

Muutama sana vielä perinteisten markkinoiden vaikutuksesta Compound kurssiin ja sen kehitykseen jatkossa: ainakaan tällä hetkellä esimerkiksi talouskriisit eivät heijastu kryptovaluuttojen arvon kehitykseen lainkaan, tai jos heijastuvat, niin positiivisesti. Tämä näkyy siinä, että kun perinteisellä taloudella menee huonosti, sijoittajat kääntyvät kryptovaluuttojen puoleen, mikä automaattisesti lähtee nostamaan niiden arvoa. Tästä huolimatta kryptovaluutatkin dippasivat rajusti koronapandemian saapuessa Eurooppaan, ja osakemarkkinoiden romahtaessa maaliskuussa 2022. Pidä siis kryptoihin sijoittaessa myös koko markkinoita silmällä.

Compound staking

Olet varmasti kuullut louhinnasta, joka on prosessi, jolla luodaan esimerkiksi uusia Bitcoineja markkinoille. Louhinta on hidas ja kallis prosessi, johon monilla ei ole mahdollisuutta osallistua, mutta sen lisäksi on olemassa kryptovaluuttojen staking. Staking on prosessi, jossa sinulla on mahdollisuus tienata lisää kryptovaluuttaa korkona, kun talletat kyseistä kryptovaluuttaa sen lohkoketjuun tietyn määrän tietyksi ajaksi. Tämä auttaa lohkoketjuprojektin kehitystä, ja olet näin ollen ansainnut palkkion, eli lisää kyseistä kryptovaluuttaa. Kuten olemme jo kertoneet, Compound on yksi näistä kryptovaluutoista, jota voi tienata myös stakingin kautta. 

Compound staking on sinällään helpompaa kuin monien muiden kryptovaluuttojen staking, sillä sen kautta koron ansaitseminen talletuksellesi alkaa välittömästi, ei vasta tietyn ajan kuluttua. Koron määrä ei kuitenkaan ole vakio, vaan se vaihtelee aina markkinatilanteen mukaan. Mutta toisin kuin monet muut steikattavat kryptoprojektit, Compound hyväksyy staking -talletuksiksi monia muitakin kryptoja, kuin vain omaansa: voit tallettaa esimerkiksi Wrapped Bitcoinia, DAI:ta, tai monia muita ERC-20 tokeneita. Tienaamasi staking -palkkio maksetaan aina samassa kryptovaluutassa, jota olet steikannut. 

Stakingin kautta ansaittujen palkkioiden lisäksi Compound tarjoaa toisenkin tavan hyötyä sen verkon tukemisesta: Jos sinulla on hallussasi vähintään 1% COMP coinien kokonaistarjonnasta, sinulla on näin ollen oikeus osallistua Compoundin verkon kehitykseen erilaisten äänestysten kautta. Näillä äänestyksillä taataan Compoundin verkon turvallisuus, nopeus, sekä uusien ideoiden läpivienti, joten jokainen äänestys kehittää verkkoa koko ajan eteenpäin. Tämän vuoksi äänestyksiin osallistuvat ansaitsevat kaikesta tästä hyödyllisestä “työstä” niin sanotusti palkkaa.

Miten Compound kurssi kehittyy tulevaisuudessa?

Compound ei välttämättä ole se kaikkein tunnetuin kryptoprojekti markkinoilla, mutta se on moniin kilpaileviin projekteihin verrattuna monipuolisempi ja joustavampi. Se nimittäin hyväksyy lainaprotokollassaan useampia kryptovaluuttoja, kuin vain omaansa. Tämä voi tulevaisuudessa olla se tekijä, joka nostaa sen muiden kryptolainoja tarjoavien projektien edelle. Tästä huolimatta kannattaa huomioida, että Compound kurssi on hyvin volatiili. Toukokuussa 2022 Compound kurssi nousi 480 dollarista kuukaudessa yli 850 dollariin, ja kesäkuussa sukelsi 230 dollarin tuntumaan. Aikamoinen hyökyaalto, eikö?  

Jatkossa Compound kurssi ja sen kehitys tulee riippumaan paljolti siitä, miten hyvin sen tunnettuus lisääntyy, ja jos sen laina-alustaa otetaan käyttöön esimerkiksi yleisillä rahoitusmarkkinoilla yritysten ja instituutioiden puolesta. Sillä on kuitenkin kryptomarkkinoilla vastassaan kovan luokan kilpailijoita, kuten aiemmin mainittu suomalainen Aave -lainaprotokolla. Nämä kaksi ovat tällä hetkellä markkinoilla monella saralla aivan rinta rinnan, ja jatkossa onkin mielenkiintoista seurata, kumpi lopulta menee toisesta ohi, ja miten. 

Koska Compoundin projektin tulevaisuus riippuu siitä, mitä enemmän sitä otetaan käyttöön, ja koska se tarjoaa niin selkeän ja monipuolisen käyttötarkoituksen, analyytikot näkevät sen tulevaisuuden suurena nousijana. Optimistisimmat arviot uskovat Compoundin arvon kasvavan jopa 400% seuraavan viiden vuoden aikana. Mutta kuinka uskottavia nämä arviot oikeasti ovat, sitä on mahdotonta sanoa. Jos Compound onnistuu vakuuttamaan sekä kryptomarkkinat, että perinteiset rahoituslaitokset, sen arvo voi helposti nousta yli 1 500 dollarin vuoteen 2026 mennessä. Mutta tällaiset arviot ovat täysin spekulatiivisia. Jos olet aikeissa sijoittaa, mieti onko Compoundilla sinun mielestäsi tulevaisuudessa kasvupotentiaalia.

Kannattaako Compoundiin sijoittaa?

Compound on kryptovaluutta, ja siten sen arvo koostuu täysin eri asioista, kuin esimerkiksi osakkeiden arvo. Kysyntä ja tarjonta ovat tottakai myös kryptovaluuttojen kohdalla erittäin tärkeässä asemassa, mutta yhtä suurta vaikutusta Compound kurssi iin on sen laina -alustan käytön määrällä. Mitä enemmän Compoundin alustalla on lainanantajia sekä lainanottajia, sitä arvokkaampi projektista tulee. Tällä hetkellä Compoundin lainaprotokollalla pyyhkii tästä näkökulmasta erittäin hyvin. Se on kryptomarkkinoilla hyvin tunnettu projekti, ja analyytikot uskovat sen kasvuun, mutta sillä on vielä tekemistä laajemman tunnettuuden saralla.

Compound kurssi

Kuten tiedämme, lainamarkkinat ovat perinteisesti hyvin keskitetty ala, ja koska se on niin keskitetty ala, se on hyvin jäykkä, kallis ja syrjivä. Tämän vuoksi Compoundin tapaiset kryptolainaprotokollat ovat alkaneet kasvattaa suosiotaan hyvin laajalti. Talouskriisi toisensa jälkeen on opettanut meille, että pankit eivät ole meitä varten, vaan me pankkeja varten, halusimme tai emme. Tämä ei monille enää kelpaa, vaan kuluttajat haluavat vaihtoehtoja. Ja lohkoketjuprojektit ovat juuri tämä vaihtoehto. 

Ehkä asuntolainan ottaminen Compoundin kautta ei vielä tänään ole käytännössä kaikille mahdollista, mutta jo viiden vuoden kuluttua se voi olla valtavirran toimintaa. Maailma muuttuu nyt todella nopeasti, mikä ei ole jäänyt huomaamatta analyytikoilta. Monet kryptoalan asiantuntijat luottavat Compoundin kasvuun tulevaisuudessa, vaikka sen kasvun ei uskota olevan lähellekään niin stratosfääristä, kuin esimerkiksi Bitcoinin kasvu on ollut. 

Yleiskuvassa suosittelemme sinua aina tutustumaan sen kryptovaluutan projektiin kokonaisuudessaan, johon olet aikeissa sijoittaa. Kryptovaluuttoihin sijoittamisen järkevyyttä on helpompi perustella, kun ymmärrät mihin jotakin tiettyä kryptovaluuttaa voidaan käyttää, ja näin ollen voit päätellä onko kyseisellä kryptolla kasvupotentiaalia. Osta Compound jos uskot, että siinä on potentiaalia lainamarkkinoiden mullistamiseen, ja jos analyytikoiden tapaan näet sen hyvänä pitkän aikavälin sijoituskohteena.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on Compound

Compoundin tarjoama kryptolaina-alusta palvelee sekä lainanantajia, että lainanottajia, jotka voivat olla suoraan yhteydessä toisiinsa, ilman ylimääräisiä välikäsiä, kuten pankkeja.

Mikä on Compound reaaliaikainen hinta?

Kryptovaluuttojen hinnat vaihtelevat runsaasti päivästä toiseen, joten tarkista aina Compound reaaliaikainen hinta tältä sivulta.

Kasvaako Compound kurssi tulevaisuudessa?

Compound tarjoaa markkinoille monipuolisen kryptolaina -alustan, ja se on analyytikoiden silmissä tulevaisuuden suuri nousija.  

Mistä Compound kannattaa ostaa?

Osta Compound helposti ja nopeasti suosituimmilta netin kaupankäyntialustoilta, kuten eToro: rekisteröidy, siirrä tilillesi rahaa ja osta Compound.

Kannattaako Compoundiin sijoittaa?

Mitä enemmän Compoundin alustaa otetaan käyttöön, ja koska se tarjoaa niin selkeän ja monipuolisen käyttötarkoituksen, analyytikot näkevät sen tulevaisuuden suurena nousijana.

Mitä Compound staking on?

Staking on prosessi, jossa sinulla on mahdollisuus tienata lisää kryptovaluuttaa korkona, kun talletat COMP kryptovaluuttaa sen lohkoketjuun tietyksi ajaksi. Compound hyväksyy stakingissa myös Wrapped Bitcoinia sekä DAI -kryptovaluuttoja.

Teresa Maria

Teresa Maria on monipuolinen sisällöntuottaja, jolla on laaja kokemus sijoittamisesta ja kryptovaluutoista. Hänen Osakekoululle tuottamien sijoitusoppaidensa avulla sinustakin voi tulla ammattisijoittaja alta aikayksikön.

Katso kaikki artikkelit tekijältä Teresa Maria