Coinbase arvostelu ja osto-opas 2022

Coinbase on kaikenkarvaisten kryptosijoittajien paikka lähteä kasvattamaan eläkekassaa vähän isommalla volyymilla. Olit sitten aloittelija tai kokenut sijoittaja, Coinbase tarjoaa sinulle käyttäjäystävällisen ja monipuolisen kaupankäyntisivuston, jolla kryptovaluuttoihin sijoittaminen onnistuu ilman ylimääräisiä kommervenkkejä. 

Kryptovaluutat ovat tänä vuonna pyörineet otsikoissa tiuhaan tahtii, kun Bitcoinin hurjan arvonnousun jälkeen meemistä alkunsa saanut DogeCoin vei kaikkien huomion, kiitos Elon Muskin twiittien. Perinteisten rahoitusmarkkinoiden asiantuntijat eivät tunnu osaavan päättää ovatko kryptovaluutat uhka vai mahdollisuus, ja monista talousuutisista paistaa läpi “asiantuntijoiden” asiantuntemattomuus, sekä puolueellisuus. Mistä siis hakea luotettavaa tietoa näihin uuden maailman valuuttoihin liittyen, jos perinteisiin tietolähteisiin ei voi tällä saralla enää täysin luottaa?

coinbase arvostelu

Esimerkiksi osakekoulu.com on tällainen tietolähde, ja tänään meillä on tarjota sinulle Coinbase arvostelu, joka on höystetty Bitcoinin osto-oppaalla, jonka avulla pääset aloittamaan kryptosijoittamista alustalla vaikka heti tänään. Tämä Coinbase arvostelu sisältää kaiken, mitä sinun tulee tietää kaupankäyntialustaa valitessa mukaan lukien miten Coinbase on saanut alkunsa ja miten se toimii, sekä objektiivisen arvostelun hyvine ja huonoine puolineen. Aloitetaan kuitenkin siitä, mikä Coinbase on ja mihin kaikkeen sitä voi käyttää.

Osta Bitcoin – eToro vs. Coinbase

 • eToro ei veloita kaupankäynnistä välityspalkkioita – Aloita sijoittaminen tänään
 • eToro tarjoaa velkavivun kaikkeen kaupankäyntiin toisin kuin Coinbase
 • Copytradingin kautta saat eTorossa etulyöntiaseman ammaattitreidaajien seuraamisen kautta – Aloita sijoittaminen tänään
 • eToro on maailman suosituin sosiaalisen kaupankäynnin palvelu
 • eToro -sovelluksen avulla sijoitussalkkusi kulkee mukanasi joka päivä – Aloita sijoittaminen tänään
 • capital toplist stb
  Arvosana
  Mitä mieltä me olemme
  • Optimoi strategiasi AI-analyysien avulla
  • Valitse yli 6000+ CFD-kohteen väliltä
  • Ilmaisia webinaareja, kursseja ja oppaita
  Kauppakohtainen hinta 0 EURO Tilimaksu 0 EURO Mobiilisovelluksen pisteet
  8/10
  OSTA KRYPTO Lue arvostelu 83,45% yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa, kun he käyvät CFD -kauppaa tämän välittäjän kanssa.
  Sinun on itse harkittava, onko sinulla varaa ottaa suuri riski pääoman menettämisestä.
 • nordnet toplist stb
  Arvosana
  Mitä mieltä me olemme
  • Pohjoismaiden suurin sijoittamiseen erikoistunut palvelu
  • Suurin valikoima suomalaisia ja pohjoismaalaisia osakkeita
  • Saat pääsyn heidän sosiaalisen median kanavilleen
  Kauppakohtainen hinta 0 EURO Tilimaksu 0 EURO Mobiilisovelluksen pisteet
  7/10

Coinbase pähkinänkuoressa

Coinbase on amerikkalainen kryptovaluuttoihin erikoistuva kaupankäyntialusta, joka tuotiin markkinoille hyvin pian ensimmäisen kryptovaluutan, Bitcoinin, lanseeraamisen jälkeen vuonna 2012. Se on kymmenessä vuodessa kasvanut yhdeksi maailman suurimmaksi ja vaikutusvaltaisimmaksi kryptovaluuttojen kaupankäyntialustaksi ja sen alustalla kauppaa käy päivittäin yli 30 miljoonaa käyttäjää kaikkialla maailmassa.

Ennen kaikkea Coinbase on alusta, jolla kryptovaluuttojen ostaminen ja myyminen on tehty helpoksi ja nopeaksi, mutta näiden peruspalveluiden lisäksi alusta tarjoaa myös muita kryptosijoittamiseen erinomaisesti sopivia palveluita, kuten:

 • Learn -osio, jonka kautta aloittelijoiden on helppo oppia markkinoista kaikki tarpeellinen ennen sijoittamaan lähtemistä
 • Coinbase Wallet -kryptovaluuttalompakko, johon voit tallettaa kryptovaluuttasi huomattavasti turvallisemmin, kuin jos pitäisit ne salkussasi
 • Businesses -osio, joka tekee kryptovaluuttoihin sijoittamisesta, ja niiden hyödyntämisestä yritystoiminnassa helppoa
 • Developers -osio kehittäjille, joita kiinnostaa osallistua Coinbasen alustan kehittämiseen 

Tästä kaupankäyntialustasta kannattaa kuitenkin heti huomata se, että se keskittyy ainoastaan kryptovaluuttoihin. Jos siis haluat sijoittaa laajalla skaalalla, ja kerätä itsellesi hajautetun portfolion, Coinbasen kautta se ei oikein onnistu. Netistä löytyy kuitenkin muitakin erinomaisia ja helppokäyttöisiä kaupankäyntialustoja, joissa sijoituskohdevalikoima on huomattavasti laajempi. Esittelemme alempana eToron, joka on tällainen vaihtoehto sijoittajille, joita kiinnostaa laajan sijoitusportfolion kerääminen. 

Käyttökokemuksen saralla Coinbase on erinomainen alusta, sillä sen käytön aloittaminen on helppoa sivuston omia ohjeita seuraamalla, kunhan osaat edes hiukan englantia. Mitä tulee kaupankäyntialustan kuluihin, rekisteröityminen ja tilin avaaminen palveluun on sinulle täysin ilmaista. Kaupankäynti itsessään kuitenkin maksaa sinulle. Esimerkiksi kun myyt tai ostat kryptovaluuttaa, Coinbase veloittaa sinulta aina 0,5 prosentin spreadin, joka voi suuremmissa sijoituksissa tuntua kukkarossa oikein kunnolla. 

Lisäksi Coinbase veloittaa kaupankäynnistä välityspalkkion, joka vaihtelee kaupankäynnin koon mukaan. Mieti siis tarkkaan kannattaako sinun lähteä sijoittamaan näin kalliilla alustalla, varsinkin jos olet lähdössä sijoittamaan suhteellisen pienillä summilla (alle 5 000 euroa). Korkeat kulut syövät mahdollisia tuottojasi tuntuvasti. Tämä Coinbase arvostelu pyrkii tarjoamaan sinulle parhaan mahdollisen kaupankäyntialustan kryptovaluuttoihin sijoittamisen saralla, ja esittelemmekin alempana vertailun Coinbasen ja toisen suuren kaupankäyntialustan, eToron välillä. 

Mutta ennen kuin pääsemme tähän vertailuun, katsotaan vähän tarkemmin edellä mainittuja ekstrapalveluita, joita Coinbase tarjoaa. 

Coinbase opetusmateriaalit

Kryptovaluutat ovat perinteisiin sijoituskohteisiin, kuten osakkeisiin ja hyödykkeisiin nähden hyvin erilainen sijoituskohde. Toisin kuin perinteiset valuutat, jokainen kryptovaluutta on aivan omanlaisensa projekti, ja jokaisella kryptovaluutalla on jokin käyttötarkoitus, joka ei aina ole toimia maksuvälineenä. Siksi sinun tulee tehdä hieman tutkimustyötä ennen kuin lähdet sijoittamaan mihinkään kryptovaluuttaan, jotta ymmärrät mihin olet itse asiassa sijoittamassa.

Coinbase on ottanut tämän asian huomioon alustallaan, ja alusta tarjoaakin erinomaisen Learn -osion, jossa pääset helposti tutustumaan eri kryptovaluuttoihin (esimerkiksi Ethereum ja Cardano) sekä tarkastelemaan kryptoalan viimeisimpiä uutisia. Kryptoala on todella nopeasti muuttuva ja liikkuva markkina, joten kryptouutisten seuraaminen on niihin sijoittaessa fiksuinta, mitä voit tehdä. Esimerkiksi DeFi coinit ovat nousevia, ja mielenkiintoisia rahoitusratkaisuja tarjoavia kryptovaluuttoja, joita et välttämättä halua ohittaa.

coinbase arvostelu

Suuret kryptot, kuten Bitcoin ja Ethereum, ovat helppoja sijoituskohteita, mutta jos haluat suuria voittoja suhteellisen lyhyessä ajassa, nämä edellä mainitut DeFi coinit sekä uusin kryptoilmiö, NFT:t ovat asioita, joihin kannattaa perehtyä tarkemmin. Coinbasen Learn -osio on mainio työkalu tällaisen oppimisen tueksi. Isossa kuvassa katsottuna Coinbase on erinomainen kaupankäyntialusta nimenomaan aloittelijoille, sillä sen käyttöliittymä on helppo ymmärtää ja käyttö yksinkertaista. 

Coinbasen alustalla sijoittaminen yleisesti pysyy kuitenkin keskitasolla, sillä se ei tarjoa paljoa työkaluja kokeneemmille sijoittajille, joita kiinnostaa esimerkiksi spekulointi ja CFD-kaupankäynti. Isoilla volyymeilla kauppaa käyvät on kuitenkin otettu alustalla huomioon, ja näille treidaajille on tarjolla Coinbase Pro -alusta. Tämä osio tuo treidaajien käyttöön parempia analysointityökaluja sijoittamisen tueksi, kuten raportteja ja taulukoita, sekä velkavivun. Huomaa kuitenkin, että monilla muilla alustoilla velkavipu on käytössäsi ilman Pro -statustakin.

Coinbase Pro eroaa perusalustasta erityisesti hintojen puolesta: mitä enemmän käyt kauppaa, sitä halvemmaksi se tulee sinulle. Kaikki kaupankäynnin kustannukset on tällä puolella siis sidottu volyymeihin, joten jos olet piensijoittaja, joka etsii itselleen hyviä pitkän aikavälin sijoituskohteita ilman tarvetta aktiiviseen treidaamiseen, Coinbase Pro ei ole välttämättä sinulle paras vaihtoehto.

Coinbase visio – kaikille avoin talousjärjestelmä kryptovaluutoilla

Elon Musk on viimeisen vuoden aikana useaan kertaan esitellyt ennustajan kykyjään julistamalla kryptovaluuttojen ylivoimaisuutta fiat -valuuttoihin verrattuna, ja kuinka hänen mukaansa kryptoista tulee vielä lähitulevaisuudessa yleismaailmallisia valuuttoja. Kun tämän päälle tarkastellaan kuinka monet suuret maksuyhtiöt, kuten Visa ja PayPal ovat viime aikoina mahdollistaneet esimerkiksi Bitcoinin ja Ethereumin käytön maksuvaluuttana palveluissaan, huomataan, että Elon Muskin puheissa saattaa olla perää. Coinbase kantaa aktiivisesti omaa korttaan tähän kekoon.

Coinbase pyrkii toimimaan siltana kryptovaluuttojen ja yritysten välissä niin, että sen kautta kryptovaluuttojen käyttö maksuvaluuttana helpottuu isossa kuvassa. Se päivä, kun maksat aamukahvisi Bitcoinilla ei ole enää kaukana! Tällä hetkellä Bitcoinin soveltaminen maksuvaluutaksi kohtaa haasteita turvallisuuden sekä sääntelyn saralta, sillä kryptovaluutat ovat hajautettuina järjestelminä erittäin vaikeita säännellä. Coinbase pyrkii ratkaisemaan näitä ongelmakohtia toimimalla välikappaleena, joka panostaa kryptovaluuttojen käytön turvallisuuteen, sekä kuuluu yrityksenä perinteisen sääntelyn piiriin.

coin

Coinbasen perustajiin kuuluva Brian Armstrong on vahvistanut Coinbasen visiota kryptovaluuttojen käytön mahdollistajana laajemmin kertomalla, että yhtiön tavoitteena on luoda maailmanlaajuinen, avoin ja demokraattinen talousjärjestelmä. Tämän uuden ajan talousjärjestelmän kautta taloudellinen vapaus tulisi mahdolliseksi kaikille kaikkialla maailmassa, sillä kryptovaluutat eivät ole riippuvaisia keskuspankkien säännöstelystä, eivätkä maiden rajat rajoita niitä. Armstrong kertoi näkevänsä taloudellisen vapauden ainoana konkreettisena keinona tuoda todellista tasa-arvoa maailmaan. 

Käytännössä tämä visio on jo kovaa vauhtia toteutumassa, sillä Coinbase rakentaa parhaillaan infrastruktuuria kryptovaluutoille. Tämän infrastruktuurin myötä kryptovaluuttojen käyttöönotto perinteisessä kaupankäynnissä on jo hyvässä vauhdissa. Coinbase Commerce on hyvä esimerkki Coinbasen ongelmaratkaisukyvystä, sekä sen kyvystä tuoda kunnianhimoinen visionsa toteen. Coinbase Commerce on työkalu, jonka avulla verkkokaupat kaikkialla maailmassa pystyvät lisäämään Coinbasen tukemat kryptovaluutat maksuvaluuttalistalleen. Voit siis maksaa seuraavat vaateostoksesi netissä kryptovaluutalla.

Coinbasen vision toteuttaminen käytännössä ei kuitenkaan tyssää tähän, vaan yhtiöllä on monia muitakin mielenkiintoisia projekteja meneillään. Coinbase Ventures on rahoitusratkaisuja tarjoava palvelu, jonka avulla tämä kaupankäyntialusta edistää edellä mainitun maailmanlaajuisen ja avoimen talousjärjestelmän toteen tuomista. Coinbase Venturesin kautta esimerkiksi kryptovaluuttoihin ja lohkoketjuteknologiaan erikoistuneet startup -yritykset voivat hakea rahoitusta. Coinbase on jo ehtinyt tukea tämän haaransa kautta useita suuria kryptoalan nimiä rahallisesti, mukaan lukien Etherscan.

Coinbase käyttö Suomessa

Suomalaiset ovat olleet hyvin hereillä kryptovaluuttojen saralla niiden markkinoille tulosta asti. Suomesta löytyy jopa maailman ensimmäisiin kuuluvia Bitcoin -miljonäärejä useampi kappale. Ja lisää on varmasti tulossa! Siksi kenellekään ei varmasti tule yllätyksenä, että Coinbase toimii tottakai erinomaisesti myös Suomen rajojen sisäpuolella siitä huolimatta, että Suomen keskuspankki ei edelleenkään luokittele kryptovaluuttoja rahaksi tai vaihdon välineeksi. 

Mitä tulee kryptovaluuttojen määrään, Coinbase tarjoaa Suomessa täysin samat kryptovaluutat kuin kaikkialla muuallakin Euroopassa, sekä Yhdysvalloissa. Voimme siis käydä hyvin laajalla skaalalla kryptovaluuttakauppaa Coinbasessa, sekä toivoa, että niiden käyttö kaupoissa maksuvaluuttana tulisi näin ollen pian mahdolliseksi. Mutta mitenkäs maksujen liikkuvuus meidän perinteisten tiliemme ja Coinbasen välillä?

kryp

Testimme osoittivat, että tämän asian osalta Coinbase toimii erinomaisesti: pystyt siirtämään rahaa helposti ja nopeasti joko suomalaiselta pankkitililtäsi tai maksukortiltasi. Myös rahojen nostaminen Coinbasesta takaisin omalle tilille toimi saumattomasti, eikä alustalta mennyt kauaa noston hyväksymiseen. Tämä nostojen maksuaika on asia, joka vaihtelee paljonkin eri kaupankäyntialustojen välillä.  

Kaikki Coinbase palvelut toimivat Suomessa normaalisti, eikä niihin liity maakohtaisia rajoituksia. Esimerkiksi jos olet aktiivinen treidaaja, ja käyt kauppaa suurilla volyymeilla, kannattaa kokeilla edellä mainittua Coinbase Pro -työkalua. Tässä kannattaa kuitenkin huomata se, että Euroopassa kryptovaluuttojen valuuttapareja on rajoitettu määrä verrattuna Yhdysvaltoissa saatavilla oleviin valuuttapareihin. Pääset kuitenkin käymään kauppaa kaikilla markkinoiden suurimmilla nimillä täällä Euroopassa.

Osta Bitcoin Coinbasessa

Coinbase saa pisteitä sen helppokäyttöisyydestä, ja mikä tärkeintä, kryptovaluutan ostaminen alustalla on nopeaa ja yksinkertaista. Kaupankäyntialustoilla helppokäyttöisyys on ehdottomasti tärkein huomioon otettava asia, sillä kryptovaluutat ovat edelleen monelle meistä suhteellisen tuntemattomia sijoituskohteita, minkä lisäksi siitä ei päästä mihinkään, että ne ovat riskisijoituksia. Siksi helposti ymmärrettävä ja saumattomasti toimiva kaupankäyntialusta on aina meidän valintamme. Osta Bitcoin Coinbasessa helposti näin:

Vaihe 1 – Avaa tili ja tunnistaudu

coinbase arvostelu

Ensimmäiseksi sinun on avattava Coinbasen palveluun itsellesi salkku, mikä onnistuu heti Coinbasen etusivulla oikeassa yläkulmassa olevasta “Get started” -painikkeesta. Täytät vain lomakkeelle tietosi, minkä jälkeen sinun täytyy vahvistaa puhelinnumerosi sekä sähköpostiosoitteesi. Tämä käy hetkessä. 

Sähköpostin ja puhelinnumeron vahvistamisen jälkeen sinun on vielä tunnistauduttava. Tämäkään ei vie paljoa aikaa, mutta ennen tunnistautumista, et pysty siirtämään uuteen salkkuusi rahaa, etkä käymään palvelussa kauppaa. Muista, että tunnistautuminen tehdään sinun sekä rahojesi turvallisuuden takaamiseksi. Kun olet tunnistautunut, seuraavaksi lisäät palveluun sen maksupalvelun, jonka kautta siirrät sijoitettavat varat Coinbase-salkkuusi. Voit käyttää maksujen tekoon joko pankkitiliäsi tai maksukorttiasi. Kirjaa haluamasi summa valikkoon, ja varat siirtyvät salkkuusi.

Vaihe 2 – Osta Bitcoin Coinbasessa

Kun rahat ovat siirtyneet salkkuusi, olet valmis sijoittamaan! Salkun oikeassa yläkulmassa näet “Trade” -painikkeen, klikkaa siitä kaupankäyntilomake auki. Bitcoinin ostaminen käy helposti: kirjaat vain lomakkeelle haluamasi sijoitussumman ja klikkaat kaupan auki. Ostamasi Bitcoinit näkyvät heti salkussasi. 

coinbase arvostelu

Ostamisen lisäksi pystyt myös myymään Bitcoinia, vaikka et itse omistaisi sitä. Tätä kutsutaan lyhyeksi myynniksi ja tällöin kaupankäyntialusta lainaa sinulle haluamasi myytävän määrän kryptovaluuttaa. Lisäksi pystyt vaihtamaan kryptovaluuttoja lomakkeen kautta helposti ja nopeasti.  

Vaihe 3 – Säilytä Bitcoinit Coinbase walletissa

Kryptovaluuttoja ostettaessa kannattaa ottaa huomioon se, että jos säilytät sijoituksesi kaupankäyntialustalla, ne ovat aina alttiita hakkeroinneille. Isossa kuvassa kaupankäyntialustoja ei ole pystytty hakkeroimaan, mutta se mahdollisuus on aina olemassa. Siksi kannattaa tallettaa ostamasi kryptovaluutat aina erityiseen kryptovaluutoille tarkoitettuun walletiin, eli lompakkoon. Walletit ovat digitaalisia lompakoita, joiden suojaus on aivan eri tasoa kuin sijoitussalkkusi suojaus. 

Coinbase tarjoaa käyttäjilleen oman walletin, jonka voit ottaa käyttöön suoraan salkkusi kautta. Coinbase wallet on kuitenkin myös paljon muuta, kuin vain kryptovaluuttojen säilytyspaikka. Pystyt käymään kauppaa walletissa, vaihtamaan kryptovaluuttoja sekä tallettamaan sinne kryptovaluuttojen lisäksi myös NFT -omaisuuksia. Wallet toimii myös itsenäisenä mobiiliversiona, eli kryptosalkkusi kulkee mukanasi kaikkialle. 

Coinbase arvostelu

Olemme tätä arvostelua varten testanneet Coinbasen kaupankäyntialustan, sekä tutkailleet sen eri toimintoja sekä tietokoneella, että kännykässä. Kuten edellä olevassa osto-oppaassa totesimme, tilin luominen ja kaupankäynnin aloittaminen alustalla on erittäin helppoa. Coinbase kaupankäyntialusta toimii verkossa, mutta ei tarjoa erillistä tietokoneelle ladattavaa ohjelmistoa. Tämä tukee aikaisemmin mainitsemaamme näkemystä krypto-walletin käyttöön ottamisesta. Verkkoalustat ovat aina alttiita hakkeroinnille. Mobiililaitteille taas Coinbasella on tarjota ladattava versio: Coinbase -sovellus on saatavana sekä Android- että iOS -laitteille. 

Ulkonäöllisesti ja käytännön saralla Coinbase on erinomainen kaupankäyntialusta sekä aloittelijoille, että kokeneemmille treidaajille. Sen käyttöliittymä on helppo ymmärtää ja käyttää silti, vaikka et osaisi englantia sujuvasti. Tilin avaaminen onnistuu nopeasti ja rahojen siirtäminen kumpaankin suuntaan toimii saumattomasti. Kryptovaluutan ostaminen on helppoa ja selkeää, minkä lisäksi sijoituksesi näkyy heti salkkusi saldossa.   

coinbase arvostelu

Mitä tulee itse kaupankäyntiin, meidän arviomme mukaan Coinbase sopii nimenomaan aloittelijoille, sekä piensijoittajille, tai sitten todella suurilla volyymeilla kauppaa käyville treidaajille. Jos siis hakusessa on alusta, jolla voit ostaa esimerkiksi Bitcoinia ja jättää sen kasvamaan salkkuusi, Coinbase on hyvä vaihtoehto. Mutta suurin osa kryptosijoittajista kuitenkin putoaa näiden kahden edellä mainitun vaihtoehdon väliin, ja hintojensa puolesta Coinbase ei mielestämme sovellu heille. Coinbase veloittaa kaupankäynnistä spreadin ja sen päälle vielä välityspalkkion, joten aktiivinen kaupankäynti käy äkkiä hyvin kalliiksi.

Aiemmin mainittu Coinbase Pro on kuitenkin hyvä vaihtoehto niille, jotka käyvät kauppaa suurilla volyymeilla, sillä volyymien kasvaessa Pron hinnat laskevat. Mutta tässä on kyse oikeasti isoista volyymeista. Lisäksi kannattaa huomata, että Coinbase keskittyy vain kryptovaluuttoihin, kun taas tarjolla on monia muita kaupankäyntialustoja, joiden kautta voit sijoittaa kryptovaluuttojen lisäksi myös osakkeisiin, perinteisiin valuuttoihin, sekä hyödykkeisiin.

Yksi tärkeimmistä kryptosijoittamista tarjoevien kaupankäyntialustojen palveluista on tottakai asiakaspalvelu. Kryptovaluutat ovat vielä hyvin uusi ilmiö, ja niihin sijoittaessa voi edelleen mennä sormi suuhun. Siksi on tärkeää, että pystyt olemaan yhteydessä tukeen heti ongelmien ilmetessä. Coinbase on kerännyt sivustolleen hyvän listan useimmin kysyttyjä kysymyksiä, sekä niiden vastauksia, minkä lisäksi sijoittamisen tueksi sinulle on tarjolla hyvä kavalkadi hyödyllisiä blogipostauksia. Mutta jos et löydä kysymykseesi vastausta sivustolta, voit myös lähettää palvelun tukeen sähköpostia. Vastausaika voi kuitenkin olla jopa usean arkipäivän.  

eToro vs. Coinbase

Kuten olemme jo pariin kertaan maininneet eToron, joka on Coinbasen tapaan yksi maailman suurimmista kaupankäyntialustoista. eTorolla on kuitenkin huomattavasti enemmän käyttäjiä, mikä johtuu varmasti osaltaan sen paljon laajemmasta sijoituskohteiden valikoimasta. Siinä missä Coinbase keskittyy kryptovaluuttoihin sijoittamiseen, eToro tarjoaa sijoittajille laajan kavalkaadin kohteita osakkeista valuuttoihin, hyödykkeisiin sekä tottakai kryptovaluuttoihin.

Osta Bitcoin täältä 68% vähittäiskauppaa käyvistä CFD -tileistä menettää rahaa.
ce

eToro mahdollistaa lisäksi monipuolisemman tavan käydä kauppaa siitä huolimatta, olitko vasta aloittelija vai ammattimaisesti treidaava tekijä. Sosiaalinen kaupankäynti mahdollistaa avun saamisen alustalla huomattavasti tehokkaammin kuin asiakaspalvelu, minkä lisäksi hyödyt paljon treidaavien sijoitusvinkeistä vaikka joka päivä täysin ilmaiseksi. Vipuvaikutus on kaikkien käytettävissä alusta alkaen, minkä lisäksi osakesijoittaminen eTorossa on täysin ilmaista. eToro ei myöskään veloita välityspalkkioita, mutta kryptokaupankäynnissä se veloittaa spreadin. 

eToro tarjoaa Coinbasen tavoin sinulle myös krypto-walletin, jotta ostamasi kryptot pysyvät tallessa mahdollisista verkkohyökkäyksistä huolimatta. Lisäksi eToron palvelu on erittäin helppo käyttää, ja tätä helpottaa myös se, että palvelu on saatavana kokonaan suomen kielellä.

Coinbase Plussat & Miinukset

Coinbase on hyvä alusta esimerkiksi piensijoittajille, jotka haluavat kasvattaa pitkällä aikavälillä kryptosijoitustensa arvoa. Alusta on kuitenkin suhteellisen kallis ja sen sijoituskohteiden valikoima keskittyy ainoastaan kryptovaluuttoihin. Katsotaan vielä lista Coinbasen pääpiirteisistä plussista ja miinuksisista:

Plussat

 • Coinbase on helppokäyttöinen ja aloittelijaystävällinen kaupankäyntialusta
 • Jos käyt kryptokauppaa suurilla volyymeilla, Coinbase Pro on kokeilemisen arvoinen palvelu
 • Coinbase kaupankäyntialusta panostaa isosti sijoitustesi turvallisuuteen esimerkiksi tarjoamalla kryptovaluutoille oman walletin
 • Kaupankäyntialusta tarjoaa erinomaisen valikoima kryptovaluuttoja, joihin voit sijoittaa
 • Coinbase tarjoaa hyvän valikoiman oppimateriaaleja sekä työkaluja sijoittamisen tueksi 

Miinukset

 • Coinbase on moniin muihin kaupankäyntialustoihin verrattuna kallis palvelu
 • Alusta panostaa kryptovaluuttoihin eikä tarjoa muita sijoituskohteita, kuten osakkeita
 • Perustason käyttäjät eivät pysty käyttämään yleisiä kaupankäynnin työkaluja, kuten vipuvaikutusta, vaan se on tarjolla vain Pro -käyttäjille
 • Coinbase asiakaspalvelu on hidas ja jäykkä

Usein kysytyt kysymykset

Onko Coinbase luotettava?

Coinbase panostaa alustansa luotettavuuteen ja turvallisuuteen isosti, sillä se haluaa tuoda kryptovaluutat kaikkien käyttöön maailmanlaajuisesti.

Kannattaako Bitcoinia ostaa Coinbasessa?

Coinbase on erinomainen paikka ostaa Bitcoinia, jos aiot sijoittaa pitkällä aikavälillä. Jos taas haluat käydä aktiivista kauppaa, suosittelemme eToroa.

Onko Coinbase turvallinen?

Coinbase on erittäin turvallinen kaupankäyntialusta, joka tarjoaa kryptovaluuttojesi turvaksi myös oman walletin.

Minkä hintainen Coinbase on?

Moniin muihin kaupankäyntialustoihin verrattuna Coinbase on suhteellisen kallis alusta: se veloittaa välityspalkkion sekä spreadin kaikesta kaupankäynnistä.

Mikä Coinbase on?

Coinbase on erityisesti pitkäaikaisesta sijoittamisesta kiinnostuneille kryptosijoittajlle hyvä paikka lähteä kasvattamaan eläkekassaa.

Teresa Maria

Teresa Maria on monipuolinen sisällöntuottaja, jolla on laaja kokemus sijoittamisesta ja kryptovaluutoista. Hänen Osakekoululle tuottamien sijoitusoppaidensa avulla sinustakin voi tulla ammattisijoittaja alta aikayksikön.

Katso kaikki artikkelit tekijältä Teresa Maria