Chainlink Kurssi Reaaliaikainen (LINK / EUR)

chainlink
chainlink

Chainlink (LINK)

Price
$ 7.52
Osta Chainlink täältä Sijoittaminen kryptovaroihin on sääntelemätöntä joissakin EU-maissa ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa.
Sinulla ei ole EU:n sijoittajatakuuta.
Pääomasi on alttiina riskeille.

Chainlink on käytännössä älysopimusten verkosto, jossa eri älysopimukset voivat jakaa tietoja keskenään, ja jopa Chainlinkin oman verkon ulkopuolelle ja ulkopuolelta, kiitos sen oraakkeleiden. Chainlinkin älysopimukset sopivat erityisen hyvin yritysten käyttöön, sillä niihin voidaan tallettaa esimerkiksi kaikenlaista dokumentaatiota yhtiön tiedoista tapahtumiin, sopimuksiin, sekä käyttäjätietoihin asti. Chainlinkin lohkoketju myös alentaa erilaisten sopimusten täytäntöönpanon kustannuksia roimasti, kun yhtälöstä voidaan poistaa kaikki välikädet.

 • Chainlink mahdollistaa eri lohkokejuissa sijaitsevien älysopimusten väliset tiedonsiirrot
 • Chainlink kurssi on vuonna 2023 ollut melko volatiili, mutta se on koko vuoden kruisaillut korkeammissa hinnoissa, kuin koko edellisenä vuonna
 • Chainlinkin verkossa toimiva oraakkelit ovat Chainlinkin verkossa olevia tietokoneita, jotka toimivat linkkinä Chainlinkin lohkoketjun sekä sen ulkopuolisen datan välillä. 
 • Osta Chainlink Capital.com kansainväliseltä ja erittäin monipuoliselta kaupankäyntialustalta, jolta löytyy laaja lista myös muita kryptovaluuttoja.
Osta Chainlink täältä Sijoittaminen kryptovaroihin on sääntelemätöntä joissakin EU-maissa ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa.
Sinulla ei ole EU:n sijoittajatakuuta.
Pääomasi on alttiina riskeille.

Tässä näet Chainlink kurssin liikkeet sekä lyhyellä, että pitkällä aikavälillä:

Chainlink kurssi on riippuvainen useista eri tekijöistä sekä sen oman projektin saralla, että koko kryptomarkkinoiden laajuudella. Jotta voimme ymmärtää sen kurssin liikkeitä, meidän tulee ymmärtää mikä Chainlink on. Chainlinkin monipuolinen lohkoketju koostuu useista erilaisista älysopimuksista, joiden kautta käyttäjät ja kehittäjät voivat kerätä dataa maailmanlaajuisista tietoverkoista niin, että kyseisiä tietoja voidaan sitten hyödyntää muissa lohkoketjuissa. Tämä on edelleen harvinaista lohkoketjujen saralla. 

Chainlinkin tapa mahdollistaa tällainen yhteistyö ja kommunikointi on myös erityislaatuinen, sillä kaikki tapahtuu niin sanottujen ‘oraakkelien’ kautta. Oraakkelit ovat tietokoneita, jotka on kytketty Chainlinkin verkkoon, ja jotka toimivat linkkinä Chainlinkin lohkoketjun sekä sen ulkopuolisen datan välillä. Oraakkelit keräävät tietoa ja siirtävät sitä Chainlinkin älysopimuksiin, joista muut lohkoketjut voivat sitten kerätä ja hyödyntää tarvitsemiaan tietoja. Oraakkelit ansaitsevat palkkioita verkossa niiden toimittaman datan laadun perusteella, mikä takaa Chainlinkin verkossa liikkuvan datan korkean laadun. 

Chainlink kurssi

Chainlinkin toimintaa vahvistaa myös se, että se on rakennettu Ethereumin verkkoon, ja Ethereum on nimenomaan se aito, alkuperäinen älysopimuksiin perustuva lohkoketjuprojekti. Mutta entä Chainlink kurssi, mitkä asiat vaikuttavat siihen? Kryptovaluuttojen kurssit ovat hyvin riippuvaisia juuri niiden lohkoketjujen arvosta, ei niinkään itse kryptovaluutan arvosta. Lohkoketjun arvo taas riippuu sen kyvystä tarjota markkinoille jokin varteenotettava käyttötarkoitus. Chainlinkin LINK -kryptovaluutta ei siis itsessään ole välttämättä minkään arvoinen, vaan sen arvo pohjautuu sen lohkoketjun, eli verkon suosioon (eng. network value). 

Chainlink kurssi on näin ollen kaikkein eniten riippuvainen sen oman alustan, eli sen markkinoille tarjoaman älysopimusten välisen datan jakamiseen erikoistuneen palvelun toimintakyvystä ja suosiosta. Tästä johtuen se, miten paljon Chainlinkin verkossa on käyttäjiä, vaikuttaa suuresti myös sen arvoon. Ja kun tietoisuus siitä leviää, se tuo uusia käyttäjiä, ja uudet käyttäjät taas tekevät Chainlink -verkosta vahvemman ja vakaamman. Ja tämä kaikki heijastuu sen arvon kasvuun positiivisesti. On kuitenkin muistettava, että kryptomarkkinat ovat kokonaisuudessaan erittäin volatiili markkina, ja tiettyyn pisteeseen asti kaikki kryptovaluuttojen kurssit ovat riippuvaisia myös muiden kryptovaluuttojen hyvinvoinnista.

Kaikkein eniten koko kryptomarkkinoihin vaikuttaa Bitcoinin liikehdintä kurssitaulukolla: kun Bitcoin nousee, muutkin kryptovaluutat nousevat, ja kun Bitcoinin arvo laskee, koko kryptomarkkinat sakkaavat. Vuosi 2023 on tarjonnut tähän runsaasti käytännön esimerkkejä kurssitaulukoilla. Koska Chainlink on pelkän kryptovaluutan lisäksi myös DeFi -projekti (eng. Decentralized Finance), tällä on myös vaikutusta sen kurssin kehitykseen. Ja kun DeFi -projekteilla on tänä vuonna mennyt vahvasti, se on näkynyt myös Chainlink kurssin liikkeissä. Lisäksi Chainlink on nimenomaan DeFi -projektin ominaisuudessaan alkanut jo solmia yhteistyösopimuksia maailman suurimpien yhtiöiden, kuten Google, kanssa.

Lue lisää Chainlinkistä täältä.

Kysyntä ja tarjonta vaikuttavat Chainlinkin hintaan

Vaikka kryptovaluutat eroavat perinteisemmistä sijoituskohteistamme, ja niiden arvon koostumisesta paljon, on yksi asia, mikä pätee samalla tavalla sekä osakkeisiin, että kryptovaluuttoihin: kysynnän ja tarjonnan laki. Kuten mainittiin, Chainlink kurssi voi hyvin, kun sen älysopimus -alustalla on paljon käyttäjiä ja data liikkuu. Mutta jos kryptovaluuttojen treidaajille ei yhtäkkiä kelpaisikaan LINK -valuutta, jolloin sen tarjontaa olisi enemmän kuin kysyntää, Chainlink kurssi voi laskea.

Kysyntä ja tarjonta vaikuttavat siis hyvin vahvasti kryptovaluuttojen kursseihin, sekä niiden kehitykseen nyt ja tulevaisuudessa. Tästä johtuen juuri Chainlinkin käyttötarkoituksella on sen arvon kehitykseen niin suuri merkitys. Se myös tarkoittaa sitä, että toisin kuin talousuutisissa usein näkyy tehtävän, kryptovaluuttoja ei tule koskaan verrata suoraan perinteisiin sijoituskohteisiin, kuten osakkeisiin tai fiat-valuuttoihin ja niiden arvon kehitykseen. Esimerkiksi fiat-valuuttojen käyttötarkoitus on yksi ja sama kaikille valuutoille, kun taas jokainen kryptovaluutta tarjoaa itse valuutan lisäksi syvemmän käyttötarkoituksen. 

Chainlink kurssi

Tämä tarjottu käyttötarkoitus, sekä sen suosio markkinoilla, määrittelee kyseisen kryptovaluutan ja koko projektin arvon. Ja tässä on se koko homman ydin, joka sinun täytyy ymmärtää jos olet aikeissa sijoittaa kryptoihin: Selvitä aina mihin jotakin kryptovaluuttaa käytetään, jotta osaat päätellä onko sille kysyntää tulevaisuudessa! Chainlinkilla on selkeä ja koko ajan suosiotaan kasvattava käyttötarkoitus, joka saattaa jo lähiaikoina levitä perinteisten rahoitusmarkkinoiden käyttöön. Jos ja kun näin käy, sen arvon voidaan olettaa lähtevän liitoon. Se on siksi erinomaisessa asemassa kryptomarkkinoilla.

Sitten on vielä se kysymys, että miten perinteisen talouden kunto yleisesti vaikuttaa kryptovaluuttoihin, onko Chainlink kurssi niiltä suojassa? Ainakaan tällä hetkellä esimerkiksi talouskriisit eivät heijastu kryptovaluuttojen arvon kehitykseen, mutta talouden huonoina aikoina on viime vuosina ollut nähtävissä mielenkiintoinen muutos: kun perinteisellä taloudella menee huonosti, sijoittajat kääntyvät nykyään useammin kryptovaluuttojen puoleen kullan sijasta. Tämä taas automaattisesti lähtee nostamaan niiden arvoa. 

Huomaa kuitenkin, että koko maailmaa ravisuttavat katastrofit voivat silti vaikuttaa myös kryptovaluuttoihin. Tämä näkyi maaliskuussa 2020, kun jopa kryptovaluutat dippasivat rajusti koronapandemian saapuessa Eurooppaan, ja osakemarkkinoiden romahtaessa. Mutta tämä dippaus oli hyvin lyhytaikainen, ja tuolloin kryptovaluuttoihin sijoittaneet voivat tänään olla hyvin tyytyväisiä itseensä. Ja vaikka korona jyllää edelleen, Chainlink kurssi jatkaa kasvuaan.

 • nordnet toplist stb
  Arvosana
  Mitä mieltä me olemme
  • Pohjoismaiden suurin sijoittamiseen erikoistunut palvelu
  • Suurin valikoima suomalaisia ja pohjoismaalaisia osakkeita
  • Saat pääsyn heidän sosiaalisen median kanavilleen
  Kauppakohtainen hinta 0 EURO Tilimaksu 0 EURO Mobiilisovelluksen pisteet
  7/10
 • pepperstone toplist stb 1
  Arvosana
  Mitä mieltä me olemme
  • Tarjoaa yli 70 valuuttaparia
  • Jopa 30:1 vipuvaikutus
  • Tukee MetaTraderia ja cTraderia
  Kauppakohtainen hinta Alk. 0,03 euroa Tilimaksu 0 euroa / vuosi Mobiilisovelluksen pisteet
  9/10
  OSTA KRYPTO Lue arvostelu 77.5% yksityissijoittajista menettää rahaa käydessään kauppaa CFD:llä tämän välittäjän kanssa.

Syksyllä 2020 yksi sana kaikui kryptomarkkinoilla joka suunnalta: DeFi! Mitä ne oikein ovat ja liittyvätkö ne jotenkin Chainlinkiin? DeFi -sana tulee englannin kielen sanoista Decentralized Finance ja kääntyy suomeksi hajautetuksi rahoitukseksi. DeFi:t siis tarjoavat erilaisia rahoitusratkaisuja pörsseistä lainoihin ja vakuutuksiin hajautetussa muodossa, eli lohkoketjujen kautta. Tällöin niillä ei ole keskitettyä hallintoa, kuten keskuspankkia, eikä niitä säännellä, mikä hidastaa ja hankaloittaa perinteisillä rahoitusmarkkinoilla rahoituksen saamista. DeFit perustuvat yleensä älysopimuksiin ja ne ovat demokraattisia, avoimia ja korruptoimattomia rahoituksen tarjoajia. 

Ethereum on maailman numero 1 DeFi -projekti, sillä se tarjoaa DeFi -palveluna oman lohkoketjunsa, joka toimii verkkona, johon kuka vain voi rakentaa oman kryptovaluutan (ERC-20 token), perustaa älysopimuksia, tai kehittää hajautettuja sovelluksia. Tästä johtuen suurin osa kaikista DeFi -projekteista onkin rakennettu nimenomaan Ethereumin verkkoon. Mukaan lukien Chainlink. Ja kyllä vain, Chainlink on myös DeFi -projekti. Se ei tarjoa suoraan rahoitusratkaisuja, mutta sen lohkoketjujen välisiä datasiirtoja voidaan hyödyntää esimerkiksi lainasopimusten tai rahoituskierrosten tietojen tallettamiseen ja siirtämiseen nopeasti ja kustannustehokkaasti. Mikä on juuri sitä, mitä rahoitusmarkkinoilla haetaan.

Tämän artikkelin kirjoitushetkellä Chainlink LINK hinta on noin 26 dollaria per token, eli se on vain neljässä kuukaudessa noussut yli 13 dollarin verran. Elokuussa 2023 LINK kävi tähän mennessä korkeimmassa hintahuipussaan, 52,50 dollaria per token. Sen hinnan vaihtelut ovat siis kryptovaluutoille ominaisia: rajuja ja ennalta-arvaamattomia. Mikä on erityisesti aktiivisesti treidaaville sijoittajille hyvä uutinen! Mielenkiintoista Chainlinkin kurssiliikkeissä on se, että se on onnistunut nousemaan isosti ihan omia aikojaa, ilman Bitcoinin puskemista. Vaikkakin se on myös hyötynyt Bitcoinin nousuista vuonna 2023 .

Osta Chainlink LINK - Aloittelijan Opas

Minkä tyyppiseen sijoittamiseen Chainlink sitten sopii? Analyytikoiden mukaan Chainlink sopii sekä lyhyen aikavälin sijoittamiseen, eli aktiiviseen kaupankäyntiin, että pitkäaikaiseen sijoittamiseen, kuten matka- tai eläkekassan kerryttämiseen. Markkinoilta ei löydy pahemmin soraääniä, kun tutkitaan mitä mieltä asiantuntijat ovat Chainlinkin kasvuennusteita, ja monet analyytikot ennustavat Chainlinkin yltävän 100 dollariin jo seuraavan seitsemän vuoden sisällä. Mutta kryptomarkkinat tuntien, sekä Chainlinkin kurssitaulukkoa tutkaillessa tulee mieleen, että voi olla hyvin mahdollista, että Chainlink rikkoo 100 dollarin rajan jo reippaasti aikaisemmin. 

Kryptovaluuttoihin sijoittaessa ei kuitenkaan kannata koskaan mennä kenenkään toisen neuvojen mukana, vaan sinun on itse tehtävä tutkimustyö, jonka perusteella pystyt päättelemään, olisiko jossain kryptovaluutassa hyvää kasvupotentiaalia joko pitkällä tai lyhyellä aikavälillä. Kryptovaluuttoihin sijoittamisen järkevyyttä taas on helpompi arvioida, kun ymmärrät mihin jotakin tiettyä kryptovaluuttaa voidaan käyttää. Muista lisäksi ottaa huomioon se fakta, että kryptovaluutat ovat aina alttiita koko kryptomarkkinoiden liikehdinnälle. Osta Chainlink kun ymmärrät sen käyttölogiikan ja potentiaalin kryptomarkkinoilla, sekä jos uskot sen potentiaaliin mullistaa datan kerääminen ja säilyttäminen rahoitusmarkkinoilla.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on Chainlink?

Chainlink mahdollistaa eri lohkokejuissa sijaitsevien älysopimusten väliset tiedonsiirrot sen verkossa toimivien oraakkeleiden kautta.

Miten Chainlink kurssi kehittyy tulevaisuudessa?

Chainlink tarjoaa ainutlaatuisen ja jo valmiiksi suositun käyttötarkoituksen, mikä povaa sille valoisia tulevaisuudennäkymiä. 

Miten voin ostaa Chainlinkia?

Osta Chainlink helposti ja nopeasti Capital.com kaupankäyntialustalta: rekisteröidy palveluun, siirrä tilillesi rahaa ja osta Chainlink tänään!

Mikä on Chainlink hinta?

Chainlink hinta, kuten kaikkien kryptovaluuttojen hinnat, muuttuvat päivittäin, joten tarkista aina reaaliaikainen Chainlink kurssi tältä sivustolta.

Minkä hintainen Chainlink on vuonna 2025?

Analyytikot uskovat Chainlinkin kasvuun pitkällä aikavälillä, ja vuonna 2025 sen uskotaan olevan 60 – 100 dollarin arvoinen per LINK token.

Onko Chainlink hyvä sijoitus?

Analyytikot uskovat Chainlinkin kasvuun tulevaisuudessa, minkä vuoksi monet suosittelevat sitä pitkän aikavälin sijoituskohteeksi.

Teresa Maria

Teresa Maria on copywriter ja digitaalinen nomadi.

Lähes vuosikymmenen ajan hän on työskennellyt digimarkkinoinnin parissa. Silloin, kun hän ei kirjoita tälle sivustolle, hän viettää aikaa oman bloginsa parissa, joka keskittyy matkailuun ja kestävään lifestyleen.

Teresa Maria sijoittaa pääasiassa kryptovaluuttaan ja näkee itsensä ennemmin pitkäaikaisena sijoittajana kuin päiväkauppiaana. Hänen omasta salkustaan löytyy korkean riskin omaisuuseriä, mikä on mahdollista, koska hän luottaa 100% naisen vaistoonsa.

Osakkeet, kryptovaluutat ja erilaiset sijoitusstrategiat ovat Teresa Marian suuri intohimo, ja tällä sivulla hän jakaa ajatuksiaan ja kokemuksiaan juuri näistä aiheista.

Katso kaikki artikkelit tekijältä Teresa Maria