Cardano Kurssi Reaaliaikainen (ADA / EUR)

cardano
cardano

Cardano (ADA)

Price
$ 0.341405
Osta Cardano täältä Sijoittaminen kryptovaroihin on sääntelemätöntä joissakin EU-maissa ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa.
Sinulla ei ole EU:n sijoittajatakuuta.
Pääomasi on alttiina riskeille.

Mistä asioista Cardano kurssi on riippuvainen?

 • nordnet toplist stb
  Arvosana
  Mitä mieltä me olemme
  • Pohjoismaiden suurin sijoittamiseen erikoistunut palvelu
  • Suurin valikoima suomalaisia ja pohjoismaalaisia osakkeita
  • Saat pääsyn heidän sosiaalisen median kanavilleen
  Kauppakohtainen hinta 0 EURO Tilimaksu 0 EURO Mobiilisovelluksen pisteet
  7/10
 • pepperstone toplist stb 1
  Arvosana
  Mitä mieltä me olemme
  • Tarjoaa yli 70 valuuttaparia
  • Jopa 30:1 vipuvaikutus
  • Tukee MetaTraderia ja cTraderia
  Kauppakohtainen hinta Alk. 0,03 euroa Tilimaksu 0 euroa / vuosi Mobiilisovelluksen pisteet
  9/10
  OSTA KRYPTO Lue arvostelu 77.5% yksityissijoittajista menettää rahaa käydessään kauppaa CFD:llä tämän välittäjän kanssa.

Cardano kurssi on viimeisen vuoden aikana noussut varteenotettavimpien ja kiinnostavimpien kryptovaluuttojen joukkoon, joten nyt on korkea aika tutustua tähän hieman erilaiseen kryptoon tarkemmin! Käydään ensin läpi miten Cardano kurssi on aikojen saatossa kehittynyt ja mitkä asiat vaikuttavat siihen. Tämän jälkeen kerromme mikä Cardano itse asiassa on ja mihin sitä käytetään. Ja viimeiseksi käydään läpi Cardanon statusta sijoituskohteena, kannattaako siihen sijoittaa vai ei? Mutta aloitetaan Cardano kurssista.

Ihan ensimmäiseksi on tärkeää ymmärtää, että kryptovaluuttojen arvo koostuu aivan eri asioista ja eri tavalla kuin osakkeiden arvo. Niitä ei siis sinällään voi verrata toisiinsa. Kryptovaluuttojen arvo on hyvin pitkälle riippuvainen sen pohjan, eli lohkoketjun arvosta: jos lohkoketjulla on paljon käyttäjiä, sillä on myös paljon arvoa. Mitä enemmän käyttäjiä, sitä enemmän sen arvo kasvaa. Tämän vuoksi kryptovaluuttojen kohdalla on tärkeää tutustua projekteihin syvemmin ennen niihin sijoittamista, jotta ymmärrät missä niistä on potentiaalia ja missä ei. Jokainen kryptovaluutta on aivan omanlaisensa projekti, toisin kuin fiat-valuutat.

Myös Cardano kurssi perustuu sen lohkoketjun käytön määrään, mutta poikkeuksiakin löytyy. Esimerkiksi viime aikojen suurnimi, DogeCoin on pystynyt nostamaan arvoaan ennätyksellisiä määriä sosiaalisen median avulla. Sen tämän hetkinen arvo on melkein kokonaan riippuvainen somen tuomasta suosiosta, ja kysymys kuuluukin, miten sille käy kun some-hypetys siirtyy muualle? Sosiaalisen median suosio voi vaikuttaa myös Cardanon arvoon nostavasti, mutta sen yleinen arvo on vakaammalla pohjalla, kiitos sen lohkoketjun tunnistetun käyttöarvon.

cardano kurssi

Entä ne perinteiset markkinat, pystyvätkö ne vaikuttamaan kryptovaluuttoihin? Viime aikojen inflaatiouutiset ovat näkyneet myös Bitcoinin kurssissa, mutta eniten sen laskuun vaikuttaa Elon Muskin mielipide siitä. Muut kryptot taas yleisesti seuraavat perässä, meni Bitcoin sitten mihin suuntaan tahansa. Eli sinänsä perinteisillä markkinoille ei ole vaikutusta kryptovaluuttoihin ainakaan tällä hetkellä. Päinvastoin, kun perinteisellä taloudella menee huonosti, kryptovaluutat nousevat. Tästä hyvänä esimerkkinä toimi koronapandemia, jonka myötä perinteiset markkinat sakkasivat, mutta kryptovaluuttojen arvot lähtivät hurjaan nousuun Bitcoinin peesissä. Myös Cardano kurssi sai tästä oman osansa.

Cardanon lohkoketju tuotiin markkinoille vuonna 2017, ja kuten kryptovaluutoille on ominaista, sen hinta heittelehti aluksi miten sattuu, ja sen kryptovaluutta (ADA) oli erittäin epävakaa. Se kuitenkin onnistui nostamaan profiiliaan kryptomarkkinoilla läpi vuoden 2019, ja vuoden 2023 alussa Cardano kurssi koki ensimmäisen, merkittävän hintapiikin, kun sen hinta nousi helmikuussa ennätysarvoonsa (0,77 dollaria coinilta). Tämä oli vain alkusoittoa, ja Cardano kurssi jatkoi kiipeämistä pitkään, kunnes toukokuun huipun jälkeen (1,79 dollaria coinilta) se on tullut jonkin verran alaspäin. 

Joka tapauksessa Cardano hinta on edelleen päälle dollarin, eli nyt voidaan jo sanoa, että tämä kryptovaluutta on tullut jäädäkseen. Bitcoin vetää tällä hetkellä koko kryptomarkkinoita alas, kiitos Elon Muskin vaikutusvallan, mutta tämän voidaan olettaa olevan vain väliaikainen laskukausi. Cardanon projekti on vankka ja sen käyttötarkoitus selkeä, mikä puhuu sen puolesta, että tämä kryptovaluutta tulee jatkossakin löytymään kryptovaluuttojen TOP10 listalta. Mutta mikä se itse asiassa on ja mihin sitä voi käyttää?

Mikä Cardano ADA on?

Jokainen kryptovaluutta on omanlaisensa projekti, jolla on oma käyttötarkoituksensa. Suurinta osaa menestyneistä kryptovaluutoista ei ole Bitcoinin tapaan tarkoitettu tulevaisuuden maksuvälineeksi, vaan niiden arvo piilee niiden pohjassa. Cardano on yksi tällaisista projekteista, sillä sen pääosaa esittää sen lohkoketju, ei sen lohkoketjuun rakennettu kryptovaluutta, ADA. Cardanon projektin rakentaminen alkoi jo vuonna 2015 ja sen takana häärivät vaikutusvaltaiset tahot: Charles Hoskinson on ollut perustamassa sekä menestyskrypto Ethereumia, että kryptovaluuttojen maksualustaa BitShares:ia. Cardano tuotiin kuitenkin markkinoille vasta vuonna 2017.

Charles Hoskinson rakensi Cardanon yhdessä Hongkongilaisen tietoteknologiayhtiön, IOHK:n kanssa. Tarkoituksena oli luoda lohkoketju, joka voisi haastaa nimenomaan Ethereumin. Tämä on ymmärrettävää, kun otetaan huomioon, että Charles lähti Ethereumilta nimenomaan näkemyserojen vuoksi. Cardano on siis rakennettu erityisesti alustaksi, jota voi käyttää avoimesti ja monipuolisesti kuka vain. Aivan kuin Ethereum. Tällaisilla alustoilla on tottakai oltava oma kryptovaluuttansa, jota käytetään lohkoketjussa tehtävien tapahtumien transaktiomaksujen maksamiseen. Toivotetaan tervetulleeksi ADA.

cardano kurssi

Cardanon kilpailuvalttina on kuitenkin sen nopeus: Cardanon verkossa transaktiot liikkuvat osapuolelta toiselle huomattavasti nopeammin kuin Ethereumin verkossa. Lisäksi Cardanon projektissa on kiinnitetty paljon huomiota sen verkon luotettavuuteen, ja asiantuntijat ovatkin nimittäneet Cardanon verkkoa “erityisen luotettavaksi”. Oman verkkonsa toiminnan kehittämisen lisäksi Cardano pyrkii myös avittamaan muita kryptovaluuttaprojekteja. Se tarjoaa erilaisia ratkaisuja, jotka helpottavat esimerkiksi kryptovaluuttojen skaalaamista ja yhteentoimivuutta. Tarkempi kuvaus Cardanon käyttöominaisuuksista seuraavassa kappaleessa. 

Cardanon eduiksi voidaan myös laskea sen projektin pyrkimys edistää koulutusta maailmanlaajuisesti. Laadukas koulutus on kaiken kehityksen ja hyvinvoinnin pohja, joten tämä on erittäin pitkälle katsova strategia. Esimerkiksi vuonna 2018 IOHK ilmoitti, että Cardanon lohkoketjua aletaan käyttää Etiopian hallituksen toimesta, ja näin vahvistetaan sekä Etiopian teknologista pääomaa, että laajennetaan Cardanon käytettävyyttä useille uusille toimialoille. Lisäksi vuonna 2019 Cardano solmi yhteistyösopimuksen Tbilisin vapaan yliopiston kanssa, ja tämän yhteistyön tarkoituksena on rakentaa Georgiaan valtuuksien todentamisjärjestelmä. Hyvin korruptoituneessa Georgiassa tällainen systeemi tulee tarpeeseen. 

Samana vuonna jalkinevalmistaja New Balance ilmoitti yhteistyöstään Cardanon kanssa. Yritys käyttää Cardanon lohkoketjua erityisesti koripallokenkiensä aitouden seuraamiseen ja varmistamiseen. Vuonna 2023 Etiopiassa aloitettu yhteistyö Cardanon kanssa otti suuria edistysaskelia, kun IOHK ilmoitti, että Etiopian opetusministeriö aikoo käynnistää identiteetti- ja arkistointijärjestelmän oppilailleen, jossa Cardanon lohkoketju toimii koko projektin pohjana. Etiopiassa on pelkästään yliopisto-opiskelijoita viiden miljoonan ihmisen edestä.

Mihin Cardanoa käytetään?

Puhutaan seuraavaksi Cardanon käyttölogiikasta hieman tarkemmin. Cardanon rakenne poikkeaa markkinoiden suurimmista kryptovaluutoista, eli Bitcoinista ja Ethereumista. Suurin ero on niiden protokollien välillä: kun edellä mainitut kaksi suurinta kryptoa käyttävät työtodistusprotokollaa (Proof-of-Work), joka mahdollistaa niiden louhinnan, Cardano käyttää panosprosessiprotokollaa nimeltä Ouroboros. Cardanoakin pystyy näin ollen louhimaan, mutta fiksumpaa on tallettaa, eli panostaa kryptovaluuttaa sen lohkoketjuun, jonka seurauksena voit ansaita niin sanottua ‘korkoa’. Tätä kutsutaan stakingiksi, tästä lisää alempana. 

Panosprosessiprotokolla vaatii huomattavasti vähemmän energiaa kuin työtodistusprotokolla. Tämä on erinomainen asia, sillä varsinkin Bitcoinia on kritisoitu siitä, että sen louhinta vaatii aivan liian suuria määriä sähköä, mikä taas on erittäin saastuttavaa. Cardanon lohkoketju muodostuu kahdesta eri kerroksesta, joilla molemmilla on oma tarkoituksensa: niin sanotussa siirtokerroksessa asustaa sen kryptovaluutta ADA ja se mallintaa vahvasti Bitcoinin lohkoketjua siinä, että se seuraa verkon tapahtumia. Toinen kerros on nimeltään laskentakerros ja sen tehtävänä on toimia tapahtuma-alustana. Tämä kerros mallintaa puolestaan Ethereumia, eli sille on mahdollista rakentaa älysopimuksia ja hajautettuja sovelluksia. 

Se, että Cardano on ottanut toimintaperiaatteessaan huomioon markkinoiden kaksi vahvinta tekijää, ja tavallaan noukkinut niiden parhaimmat puolet omaan projektiinsa tekee siitä vahvan tekijän markkinoilla. Sen ympärille onkin viime aikoina kerääntynyt hypeä, ja se on analyytikoiden ja sijoittajien suosiossa. Asiaa auttaa myös se, että Cardano on rakennettu erityisen turvalliseksi projektiksi, ja sen suojauksessa on otettu huomioon esimerkiksi kvanttitietokoneiden hyökkäykset. Tämä antaa sille etulyöntiaseman markkinoiden suurimpia kryptovaluuttoja vastaan, joiden suojaus ei ole ihan samalla tasolla.

Cardano staking

Olet varmasti kuullut louhinnasta, joka on prosessi, jolla luodaan esimerkiksi uusia Bitcoineja markkinoille. Louhinta on hidas ja kallis prosessi, johon monilla ei ole mahdollisuutta osallistua, mutta sen lisäksi on olemassa kryptovaluuttojen staking. Staking on prosessi, jossa sinulla on mahdollisuus tienata lisää kryptovaluuttaa korkona, kun talletat kryptovaluuttaa sen lohkoketjuun tietyn määrän tietyksi ajaksi. Tämä auttaa lohkoketjuprojektin kehitystä, ja olet näin ollen ansainnut palkkion, eli kyseistä kryptovaluuttaa.

carda

Cardanon lohkoketju perustuu Proof-of-Stake -protokollaan nimeltä Ouroboro, mikä tarkoittaa sitä, että kyseinen protokolla palkitsee sellaiset palvelimet ADA:lla, joilla on hallussaan riittävä määrä kryptovaluuttaa riittävän pitkään. Kryptovaluutan holdaaminen esimerkiksi varmistaa älysopimusten toimivuuden Cardanon lohkoketjussa, joten tällainen toiminta on palkitsemisen arvoista. ADA:n holdaaminen ei vaadi laitteistoilta sinänsä energiaa, mikä tekee siitä huomattavasti kuluttajaystävällisemmän vaihtoehdon kuin louhinta. Näin ollen jopa sinulla on mahdollisuus ansaita ylimääräistä ADA:aa Cardanon lohkoketjussa.

Miten Cardano kurssi kehittyy tulevaisuudessa?

Cardano kurssi on kehittynyt viimeisen vuoden aikana todella kauniilla noususuhdanteisella mallilla. Toukokuussa sen kurssi on hieman dipannut, kiitos Elon Muskin Bitcoin-twiittien, mutta se on silti edelleen ennätysarvossaan. Artikkelin kirjoitushetkellä yksi ADA coin on noin 1,5 dollarin arvoinen, ja Cardanon markkina-arvo yli 51 miljardia dollaria. Mutta miten sen arvon uskotaan jatkossa kehittyvän? Jatkuuko huima nousu vai onko edessä kryptovaluutoille ominainen romahdus?

Cardanon etuna on muutama asia, joka suojaa sitä jopa Bitcoinin suurelta vaikutusvallalta kryptokursseihin. Cardanon suosio jatkaa tasaista nousuaan, ja mitä enemmän sen lohkoketjulla on käyttäjiä, sitä arvokkaampi ja vakaampi siitä tulee. Lisääntyvä vakaus puolestaan tuo lisää käyttäjiä, ja näin meillä on kaunis, toimiva, kiertävä kehä. Cardano kurssi ja sen vakaus saavat lisäpontta myös siitä, että Cardanon lohkoketju on rakennettu extra-vahvaksi ja turvalliseksi. Tämä kannustaa esimerkiksi hallituksia ja yhtiöitä ottamaan Cardanon lohkoketjua enemmän käyttöön osaksi toimintojaan.

Tulevaisuuden hinta-arviot Cardanolle ovat myös kaunista katsottavaa. Toisin kuin Bitcoinin nykivä meno, Cardanon tulevaisuus näyttää tasaisemmalta. Esimerkiksi Intian suurin kryptovaluuttojen vaihtoalusta, CoinSwitch on arvioinut Cardano ADA:n hinnan nousevan kolmeen dollariin per coin viiden vuoden sisällä. Se on huima nousu, mutta ei silti vielä mitään verrattuna Bitcoinin ja DogeCoinin hurjiin hintapiikkeihin tänä vuonna. Jos Cardanon suosio jatkaa kasvua tätä rataa, kolme dollaria voidaan saavuttaa jo huomattavasti nopeammin. Kryptovaluutat ovat kuitenkin epävarmoja sijoituskohteita, ja niiden liikkeitä on mahdotonta ennustaa.

Kannattaako Cardanoon sijoittaa?

Kryptovaluutat, mukaan lukien Cardano, ovat erittäin volatiileja ja riskialttiita sijoituskohteita. Niiden hinta voi heitellä yhden päivän aikana hurjasti, ja niiden tulevia liikkeitä on lähes mahdotonta ennustaa. Joten jos olet aikeissa sijoittaa Cardanoon ota tämä asia huomioon. Siitä huolimatta, että sen kryptovaluuttaus tuo mukanaan omat riskinsä, Cardanossa on myös erittäin paljon omanlaista potentiaalia. 

Capture

Cardano on esimerkiksi siitä mielenkiintoinen tapaus, että se paikkaa monia Bitcoinin ja Ethereumin vikoja, kuten transaktioiden hitaus. Lisäksi Cardanon lohkoketju on huomattavasti tukevammin rakennettu ja sen suojaukseen on panostettu isosti. Myös se, että Cardano on jo käytössä monissa valtiollisissa elimissä, kuten yliopistoissa, antaa erinomaista esimerkkiä koko alalle siitä, miten paljon hyötyä kryptovaluutoista voi vielä olla ja mihin kaikkeen niitä voidaan käyttää. 

Se onkin alunperin rakennettu alustaksi, jota valtiot, instituutiot, organisaatiot ja yksityiset ihmiset voivat käyttää erilaisten projektien kehittämiseen ja rakentamiseen, olivat ne sitten älysopimuksia tai hajautettuja sovelluksia. Aika näyttää mihin kaikkeen tämä erinomainen, akateemiseen tutkimukseen perustuva kryptovaluuttaprojekti tulee vielä taipumaan. Sijoita Cardano ADA:an jos uskot sen potentiaaliin, mutta muista kryptovaluuttoihin sijoittamiseen liittyvät riskit. 

Osta Cardano täältä Sijoittaminen kryptovaroihin on sääntelemätöntä joissakin EU-maissa ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa.
Sinulla ei ole EU:n sijoittajatakuuta.
Pääomasi on alttiina riskeille.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä Cardano hinta on?

Cardano kurssi muuttuu joka päivä, ja sen vuoksi sinun tulee aina tarkistaa kryptosijoituksesi reaaliaikainen hinta, jonka löydät tältä sivustolta.

Mistä ostaa Cardano ADA?

Voit ostaa Cardano ADA Coinbase kaupankäyntialustalta luomalla palveluun tilin ja siirtämällä tilillesi rahaa. Tämän jälkeen voit käydä kauppaa ADA:lla.

Mistä näen Cardanon reaaliaikaisen hinnan?

Cardano reaaliaikainen hinta löytyy aina tältä sivulta. 

Mikä Cardano on?

Cardano on Ethereumia alustateknologiassaan mallintava lohkoketju, jolla on oma kryptovaluutta, ADA. 

Nouseeko Cardano hinta?

Cardano hintaan tulee tulevaisuudessa vaikuttamaan sen käyttö: mitä enemmän sen lohkoketjun käyttö lisääntyy, sitä enemmän sen kryptovaluutan arvo nousee.

Lähteet ja hyödyllisiä linkkejä, joista voit lukea lisää. bulp
Teresa Maria

Teresa Maria on copywriter ja digitaalinen nomadi.

Lähes vuosikymmenen ajan hän on työskennellyt digimarkkinoinnin parissa. Silloin, kun hän ei kirjoita tälle sivustolle, hän viettää aikaa oman bloginsa parissa, joka keskittyy matkailuun ja kestävään lifestyleen.

Teresa Maria sijoittaa pääasiassa kryptovaluuttaan ja näkee itsensä ennemmin pitkäaikaisena sijoittajana kuin päiväkauppiaana. Hänen omasta salkustaan löytyy korkean riskin omaisuuseriä, mikä on mahdollista, koska hän luottaa 100% naisen vaistoonsa.

Osakkeet, kryptovaluutat ja erilaiset sijoitusstrategiat ovat Teresa Marian suuri intohimo, ja tällä sivulla hän jakaa ajatuksiaan ja kokemuksiaan juuri näistä aiheista.

Katso kaikki artikkelit tekijältä Teresa Maria