Bitcoin ETF – mikä se on?

Bitcoin ETF, siis mitä ihmettä? Kaksi sanaa, jotka saavat jotkut innostumaan, kun taas toisille tuskin kumpikaan noista sanoista sanoo yhtää mitään. Mikä Bitcoin ETF on, mihin sitä voi käyttää, ja onko se edes varteenotettava sijoituskohde? Kaikkeen tähän pureudumme tässä artikkelissa. Mutta ennen kuin etenemme, niin käydään nopeasti läpi, mikä ETF itse asiassa on.

ETF:t eli pörssinoteeratut rahastot (eng. exchange-traded funds) ovat sijoitusvälineitä, jotka eivät seuraa vain yhtä kohdetta, kuten yritystä, vaan kokonaista markkinaa ja sen kehitystä. Tämän vuoksi monet näkevät ETF:t erinomaisena tapana hajauttaa sijoituksiaan, sillä pystyt yhden ETF:n kautta tavallaan sijoittamaan useaan kohteeseen ilman, että sinun on ostettava itse sijoituskohdetta. Mutta voiko kryptovaluutoille, kuten Bitcoin, tehdä pörssinoteeratun rahaston? Siinäpä onkin miljoonan taalan kysymys.

Osta osakkeita täältä Pääomasi on vaarassa.

Mitkä Bitcoin ETF:t ovat jo saatavilla?

 • Purpose Bitcoin ETF (BTTC) – ETF, joka ostaa ja pitää hallussa Bitcoinia sekä käy kauppaa sen palkkioilla, mikä pienentää sijoittajan riskitasoa 
 • Reality Shares Nasdaq NexGen Economy ETF – seuraa Reality Shares Nasdaq Blockchain Economy Index -indeksiä, mutta ei ole suoraan yhteydessä Bitcoiniin
 • First Trust Indxx Innovative Transaction & Process ETF – seuraa lohkoketjuteknologian kehitystä ja investointeja Indxx Blockchain Index -indeksin kautta, eikä myöskään ole suoraan yhteydessä Bitcoiniin.
 • nordnet toplist stb
  Arvosana
  Mitä mieltä me olemme
  • Pohjoismaiden suurin sijoittamiseen erikoistunut palvelu
  • Suurin valikoima suomalaisia ja pohjoismaalaisia osakkeita
  • Saat pääsyn heidän sosiaalisen median kanavilleen
  Kauppakohtainen hinta 0 EURO Tilimaksu 0 EURO Mobiilisovelluksen pisteet
  7/10
 • pepperstone toplist stb 1
  Arvosana
  Mitä mieltä me olemme
  • Tarjoaa yli 70 valuuttaparia
  • Jopa 30:1 vipuvaikutus
  • Tukee MetaTraderia ja cTraderia
  Kauppakohtainen hinta Alk. 0,03 euroa Tilimaksu 0 euroa / vuosi Mobiilisovelluksen pisteet
  9/10
  OSTA KRYPTO Lue arvostelu 75.9% yksityissijoittajista menettää rahaa käydessään kauppaa CFD:llä tämän välittäjän kanssa.

Bitcoin ETF pähkinänkuoressa

Miten ihmeessä Bitcoin ETF voisi olla mahdollinen, kun kryptovaluutat ovat nimenomaan sääntelemättömiä digitaalisia valuuttoja, jotka eivät ainakaan vielä edes toimi yleisesti maksuvälineinä? No, monille lohkoketjuteknologian pioneereille ja kryptovaluuttojen suurimmille tukijoille Bitcoinin yhdistäminen perinteisiin sijoitusinstrumentteihin ei tunnu lainkaan mahdottomalta. Sen sijaan virallisille rahoitusmarkkinoita säänteleville tahoille tämä on paljon sitkeämpi pala purtavaksi. Koska siitä ei päästä mihinkään, että kryptovaluutat tosiaan ovat sääntelemättömiä valuuttoja.

Sekä ETF:t, että Bitcoin ovat vuosien saatossa osoittautuneet erinomaisiksi sijoituskohteiksi. Ja nyt niitä yritetään sovittaa yhteen, kun sijoittamista sekä ammattitasolla, että harrastusmielessä harjoittavat tekijät haluavat hyötyä pörssinoteerattujen rahastojen kasvavasta suosiosta huomattavasti arvokkaamman sijoituskohteen, eli Bitcoinin kautta. Eli kyllä, koko hommaa ajaa pääasiassa rahanahneus, mutta on pakko myöntää, että tällainen ETF olisi mielenkiintoinen sijoituskohde. Mutta ovatko ne käytännössä mahdollisia?

bitcoin etf

Ainakin yritystä on jo ollut Bitcoin ETF:n suuntaan. Mutta jokainen Bitcoin ETF, joka tähän mennessä on yritetty rekisteröidä. on törmännyt kryptovaluutan sääntelemättömyyteen. Esimerkiksi Kanadassa ja Yhdysvalloissa erilaisia Bitcoin ETF -projekteja on ollut aloitteilla jo monia, mutta niistä jokainen on pysähtynyt Securities and Exchange Commissionin (SEC) ovelle. Kyseisen komission tehtävänä on nimenomaan valvoa ja säännellä erilaisia sijoituskohteita, mutta kryptovaluuttoja se ei kykene sääntelemään, minkä vuoksi se näkee, että kyseisen kaltaisten ETF:ien tarjoamiselle kuluttajille ei ole perusteita. Ja ETF ei onnistu ilman kyseisen komission hyväksyntää. 

Kryptovaluutat ovat kuitenkin todistaneet, että niiden maailmassa mikään ei ole mahdotonta, joten nähtäväksi jää, jos Bitcoin ETF vielä jonakin päivänä näkisi päivänvalon. Kiinnostus sitä kohtaan kasvaa jopa SEC:n puolella, ja kunhan sääntelyasioista päästään yli tai ympäri, latu on auki. Käytännössä Bitcoin ETF olisi markkinoille tullessaan pörssinoteerattu rahasto, joka seuraa maailman suurimman kryptovaluutan arvon kehitystä. Ei siis koko kryptomarkkinoita, vaan ainoastaan Bitcoinia. Tämä tarkoittaa, että ostaessasi et omista Bitcoinia, mutta hyödyt sen arvonnoususta yleisesti. Tämä tekee Bitcoiniin sijoittamisesta yksinkertaisempaa, ja myös alentaa Bitcoinin volatiliteetin tuomaa riskiä. 

Bitcoin ETF olisi erittäin mielenkiintoinen lisä sijoitusmarkkinoille, ja se toisi Bitcoinin lähemmäs niitä, jotka epäröivät siihen itseensä sijoittamista nimenomaan sen epävarmuuden vuoksi. Lohkoketjuihin perustuvia ETF:iä on jo olemassa (näistä lisää alempana), mutta itse Bitcoin ETF kohtaa jatkuvaa vastustusta virallisilta tahoilta. Katsotaan seuraavaksi tarkemmin miksi Bitcoin ETF on niin hankala asia virallisille tahoille.

Osta osakkeita täältä Pääomasi on vaarassa.

Bitcoin ETF:llä kuoppainen tie edessä

Suurin este ensimmäisen virallisen Bitcoin ETF:n tiellä ovat sääntelyviranomaiset. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, etteikö yritystä löytyisi: ensimmäisiä Bitcoin ETF:iä oli kuuluisien kryptosijoittajien, Winklevoss kaksosten pyrkimys luoda kyseinen ETF vuonna 2017. He olivat nimenneet ETF:nsä Winklevoss Bitcoin Trustiksi, mutta kuten aiemmin mainittiin, sen matka päättyi SEC:n kynnykselle, joka hylkäsi kaksosten ETF-hakemuksen. Perusteena hylkäykselle oli tottakai se, että Bitcoin on sääntelemätön digitaalinen valuutta, jolla käydään kauppaa sääntelemättömillä markkinoilla, mikä altistaa sen huijauksille ja petoksille. Ihan kuin perinteisillä rahoitusmarkkinoilla ei esiintyisi näitä….

Winklevoss -kaksoset eivät kuitenkaan lannistuneet, vaan jatkoivat yrittämistä. Ja vuonna 2018 he saivatkin Yhdysvaltain patentti- ja tavaramerkkivirastolta hyväksynnän Winklevoss IP LLP -nimisen yrityksen patentille, joka mahdollisti sen, että kyseisen yrityksen tuotteita voidaan vaihtaa pörssissä. Näihin tuotteisiin kuului tottakai kryptovaluuttoja. Tämä oli siis rohkaiseva askel eteenpäin kryptovaluuttojen tuomisessa perinteiseen pörssiin, mutta ei kuitenkaan vieläkään siellä asti. Bitcoin ETF ei vieläkään ollut todellisuutta.

bitcoin etf

Yleinen asenteiden muutos kryptovaluuttoja kohtaan ei kuitenkaan ole mennyt myöskään SEC:ltä ohi, ja vaikka komissio ei olekaan vielä hyväksynyt yhtäkään digitaalisen valuutan ETF:ää, senkin asenteissa on havaittavissa pientä lieventymistä. Jo vuonna 2018 huhuttiin, että Commodities Futures Trading Commission -nimisessä yhtiössä Yhdysvalloissa Bitcoin ETF:n saapumista markkinoille pidettiin erittäin todennäköisenä. 

Huhua perusteltiin sillä, että myös viralliset tahot ovat huomanneet kryptomarkkinoiden “rauhoittumisen” ja vakiintumisen viimeisten kolmen vuoden aikana. Lisäksi tuolloin huomautettiin, että ihan ilman kryptovaluuttojakin monet sijoittajat laittavat rahojaan valtioiden rajojen yli epävarmoihin ja riskialttiisiin, jopa sääntelemättömiin sijoituskohteisiin, joten tätä ei voitaisi käyttää tekosyynä Bitcoin ETF:n estämiseen. 

Miksi sijoittaisit ETF:ään etkä suoraan Bitcoiniin?

Bitcoin on viimeisen viiden vuoden aikana tehnyt monista siihen ajoissa sijoittaneista miljonäärejä vain yhdessä yössä. Miksi siis sijoittaisit itse kryptovaluutan sijasta ETF:ään? Loppupeleissä vastaus tähän kysymykseen riippuu täysin siitä, minkä tyyppistä sijoituskohdetta ja kuinka korkeaa sijoitusriskiä olet hakemassa. Pörssinoteerattu rahasto olisi siitä hyvä vaihtoehto, että silloin sinun ei tarvitsisi ostaa itse Bitcoinia, joka vaatii ostamisen lisäksi erityisen kryptovaluuttalompakon käyttöönottoa, jotta kryptosi ovat oikeasti turvassa.

Lisäksi kaupankäynti Bitcoinilla itsellään on suhteellisen hidasta, kallista ja vaatii tietynlaista teknistä ymmärrystä. ETF poistaisi kaikki nämä kitkat kuviosta, ja voisit ETF:ään sijoittaessa hyötyä Bitcoinin hinnan nousuista perinteisten markkinoiden kautta. Lisäksi ETF:t mahdollistavat huomattavasti laajemman kavalkaadin käydä kauppaa markkinoilla, kuin vain ostaa ja myydä. ETF:ää voit myydä lyhyeksi ja spekuloida sen kanssa, kun uskot tietäväsi, miten Bitcoinin hinta kehittyy. Itse Bitcoinilla, tai muilla kryptovaluutoilla tämä ei onnistu.

ETF:t ovat paljon tutumpi sijoitusinstrumentti kuin kryptovaluutat, sillä ne ovat olleet olemassa huomattavasti pitempään. Lisäksi niiden toimintalogiikka on paljon helpompi ymmärtää, kuin monimutkaiseen lohkoketjuteknologiaan perustuvien kryptovaluuttojen logiikka. Yksi sijoittamisen tärkeimmistä säännöistä on sijoittaa aina ainoastaan sellaisiin kohteisiin, joita ymmärrät ja jotka tunnet. Bitcoin ETF voisi täten olla erinomainen tapa ottaa pehmeä lasku kryptovaluuttojen markkinoille ennen niihin itseensä sijoittamista.

Bitcoin ETF:t tarkastelussa

Kuten aiemmin mainittiin, sääntelyviranomaisten kitkuttelu ei ole estänyt erilaisia sijoittamiseen ja kryptovaluuttoihin perehtyneiden ammattilaisten yrityksiä erilaisten krypto-ETF:ien tuomisesta markkinoille. Ja vaikka itse Bitcoin ETF ei olekaan vielä realisoitunut markkinoille, sitä mallintavia ja sen läheltä liippaavia pörssinoteerattuja rahastoja löytyy jo markkinoilta. Voit esimerkiksi lähteä tarkastelemaan näitä kolmea vaihtoehtoa:

Purpose Bitcoin ETF

bitcoin etf

Tämä on ehkä lähimpänä itse Bitcoinia, ja sitä onkin kutsuttu Pohjois-Amerikan ensimmäiseksi Bitcoin ETF:ksi. Se lanseerattiin vuonna 2020, eli kyseessä on tuore Bitcoin ETF, ja sen hallinnoimien varojen arvo on 1,3 miljardia Kanadan dollaria. Tämä Bitcoin ETF toimii suoraan yhteydessä Bitcoiniin, toisin kuin muut tähän mennessä markkinoille tuodut krypto-ETF:t.

Purpose Bitcoin ETF ostaa ja pitää hallussaan Bitcoinia, sekä käy kauppaa Bitcoinin coneilla, eli palkkioilla. Eli jos sijoitat tähän ETF:ään, saat kaiken hyödyn irti Bitcoin kaupankäynnistä ilman, että sinun on itse ostettava sitä ja käytävä sillä kauppaa. ETF:n kautta sijoittaessasi sijoitusriskisi alenee, koska et omista itse Bitcoinia. Tällöin sen hinnan volatiilisuus ei vaikuta sijoitukseesi niin vahvasti. Jos etsit siis tapaa sijoittaa Bitcoiniin pienemmällä riskillä, tämä voi olla vaihtoehtosi. 

Reality Shares Nasdaq NexGen Economy ETF

bitcoin etf

Tämä ETF ei ole suoraan yhteydessä Bitcoiniin, vaan se seuraa Nasdaq Blockchain Economy Index -indeksiä, eli lohkoketjuteknologian kehitystä ja investointeja harjoittavia yrityksiä. Kyseisen ETF:n salkusta löytyy yli 70 erilaista kryptoalan yrityksen osaketta, kuten Galaxy Digital Holdings ja IBM, ja se on ollut markkinoilla jo vuodesta 2018. 

Tämä ETF on siis erittäin monipuolinen sijoituskohde, sillä lohkoketjuteknologian uskotaan jo lähitulevaisuudessa olevan se seuraava suuri tekijä ihan perinteisessäkin yritysmaailmassa, ja jopa sairaaloissa sun muissa valtion virastoissa. Tämä ETF siis keskittyy ihan oikeiden yritysten osakkeisiin, eikä itse lohkoketjuihin tai kryptovaluuttoihin, joten se voi olla kryptoalaa vähemmän tunteville luontevampi vaihtoehto sijoittaa. Tällä ETF:llä on hallinnoitavia varoja allaan noin 280 miljoonan dollarin edestä ja se tuottaa hyvin osinkoa. 

First Trust Indxx Innovative Transaction & Process ETF

fibi

Tämä vaihtoehto on edellisen kaltainen, sillä itse kryptovaluuttojen sijasta sekin keskittyy nimenomaan lohkoketjuteknologiaa kehittäviin yrityksiin. Se siis seuraa Indxx Blockchain Index -indeksin hintaa ja tuottoa.

Tämän ETF:n alta löytyy sellaisten yritysten osakkeita, jotka käyttävät lohkoketjuteknologiaa aktiivisesti, investoivat siihen tai kehittävät lohkoketjuteknologiaan perustuvia tuotteita ja palveluita. Hallinnoitavia varoja tällä ETF:llä on noin 107 miljoonan dollarin edestä.

Osta ETF – nopea opas 2022

Vaikka Bitcoin ETF:ää ei vielä löydy markkinoilta, voit jo ostaa monia muita mielenkiintoisia ETF:iä, tai suoraan itse Bitcoinia. Vaikka Bitcoin onkin tällä hetkellä arvokkain, mitä se on koskaan ollut, sen arvon uskotaan kasvavan edelleen hurjasti, mikä tekee siitä mielenkiintoisen sijoituskohteen joko suoraan tai ETF:n kautta. Kasvuvaraa ja potentiaalia on, ja mitä enemmän Bitcoinia otetaan yleisesti käyttöön esimerkiksi maksuvälineenä, sitä rivakammin sen arvo kasvaa.

Nyt on siis erinomainen hetki käydä kiinni markkinoihin, jos Bitcoinista haluaa hyötyä ilman, että sitä pitäisi itse ostaa. Pidä kuitenkin aina mielessä, että kryptovaluutat eivät ole säännelty sijoituskohde, joten niihin sijoittaessa suoraan tai ETF:n kautta otat itse vastuun sijoittamisen riskeistä. Kryptovaluutat ovat volatiilejä sijoituskohteita, joiden liikkeitä on erittäin vaikea ennustaa. Osta Bitcoin ETF omalla vastuulla.

Valitse kaupankäyntialusta

Jos olet sijoittanut aiemmin, olet varmaan tehnyt sen pankkisi kautta. Pankkien kautta sijoittaminen on kuitenkin monimutkaisempaa ja huomattavasti kalliimpaa kuin netin kaupankäyntipalveluiden kautta. Lisäksi pankit eivät tarjoa asiakkailleen lainkaan kryptovaluuttaa, mutta ironisesti sijoittavat niihin kuitenkin itse. Ei anna kovin luotettavaa kuvaa, eikö? Näistä syistä netin kaupankäyntipalvelut ovat ne paikat, joissa 2020-luvulla sijoitetaan ja laitetaan raha kirjaimellisesti kasvamaan ilman ylimääräisiä välikäsiä. 

ETF:ien ostamiseen yksi markkinoiden parhaita kaupankäyntialustoja on eToro, joka on käytössä ympäri maailmaa yli 140 maassa. Palvelu on perustettu jo vuonna 2007 ja se on viimeisen vuoden aikana kasvanut hurjaa vauhtia, kun epävarmat työmarkkinat ja pandemia ovat puskeneet ihmisiä laittamaan rahansa johonkin muualle kuin sukan varteen. eToro tarjoaa laajan kavalkaadin sijoituskohteita: osakkeita (myös suomalaisia!), kryptovaluuttoja, pörssinoteerattuja rahastoja (ETF), valuuttoja sekä hyödykkeitä. Lisäksi sen alustalla voi käydä kauppaa monella eri tavalla, myös sosiaalisesti. 

eToro on yksi markkinoiden turvallisimmista ja halvimmista kaupankäyntialustoista, joka on saatavana suomenkielisenä. Esimerkiksi osakekaupankäynti on täysin välityspalkkiovapaata ja kaikki rahansiirrot on turvattu SSL-teknologialla. Supersijoittaja Warren Buffetkin sijoittaa eTorossa, joten miksi sinä et? Osta ETF eTorossa näin:

Luo tili ja siirrä rahaa

Tilin luominen eToroon tapahtuu muutamassa minuutissa. eToron etusivulla näet Rekisteröidy -painikkeen, klikkaa sitä. Täytä avautuvalle lomakkeelle sähköpostiosoitteesi ja keksi itsellesi vahva salasana. Sinun on myös mahdollista kirjautua nopeasti sisään Facebook- tai Google-tilisi tunnuksilla.

Untitled design

Lomakkeen täytön jälkeen sinun tulee vastata lyhyeen sijoittajakyselyyn, jonka perusteella eToro määrittää minkä tasoinen sijoittaja olet. Näin se pystyy tarjoamaan sinulle parhaiten sopivat palvelut. Lopuksi sinun on vielä tunnistauduttava. Tämän voi skipata, mutta suosittelemme, että teet sen samantien. Muuten palvelusi tulevat olemaan rajalliset. Lisäksi tunnistautuminen tuo lisäturvaa sijoituksillesi. Tämän jälkeen tilisi on auki, ja sinun täytyy enää siirtää sinne se summa rahaa, jolla haluat ostaa ETF:iä.

Vasemmassa alakulmassa näet ‘Talleta varoja’ -painikkeen. Klikkaa siitä lomake auki, täytä haluamasi summa ja valitse maksuväline, minkä jälkeen raha siirtyy välittömästi eToro -tilillesi ja olet valmis ostamaan ETF:iä!

Osta osakkeita täältä 79% vähittäiskauppaa käyvistä CFD -tileistä menettää rahaa.

Osta ETF

Kun tilisi on auki ja sinne on siirretty rahaa, olet valmis. Osta ETF helposti ja nopeasti kirjoittamalla kyseisen pörssinoteeratun rahaston nimi yläreunan hakuvalikkoon, ja klikkaa itsesi sen sijoitussivulle. Sijoitussivulla voit seurata kyseisestä ETF:stä käytävää keskustelua, ja kerätä sieltä parhaat sijoitusvinkit, sekä seurata sen kurssia reaaliajassa. 

Sivun yläreunassa näet ‘Käy kauppaa’ -painikkeen. Klikkaa sitä ja sinulle avautuu ostolomake. Tähän sinun tarvitsee vain kirjata haluamasi summa, jolla haluat ostaa ETF:ää. Lopuksi klikkaa ‘Avaa kauppa’, ja näet välittömästi ostamasi ETF:t eToro-salkussasi.

Onko Bitcoin ETF hyvä sijoitus?

Bitcoin ETF on asia, jota on yritetty puskea markkinoille jo monta vuotta, ja nyt kaiken sen vaivan teho alkaa näkyä. Suurin este Bitcoin ETF:n markkinoille tuomiselle on Yhdysvaltain sääntelykomissio, SEC, jota häiritsee nimenomaan kryptovaluuttojen ja koko alan sääntelemättömyys. Mutta soraääniä on jo alettu kuulla eri suunnista, sillä loppujen lopuksi mikä tahansa sijoituskohde on riski, ja kyseinen riski jää aina yksin sijoittajan kannettavaksi. Toistaiseksi Bitcoin ETF ei ole saanut SEC:n suunnalta edes keltaista valoa, mutta jatkuva kuumotus saattaa vielä päättyä kovan kuoren rikkomiseen. 

Sitä odotellessa markkinoilta kuitenkin löytyy jo Bitcoiniin sijoittava Purpose Bitcoin ETF, sekä lohkoketjuteknologiaan erikoistuneita yrityksiä seuraavia ETF:iä, joihin voit lähteä sijoittamaan jos et halua ostaa Bitcoinia suoraan. Bitcoin ETF on itse kryptovaluuttaa parempi sijoituskohde siinä mielessä, että sen myötä sijoitusriskisi alenee hieman, minkä lisäksi sijoituksesi on tällöin monipuolisempi. Loppupeleissä on kuitenkin hyvä muistaa, että kryptovaluutat ovat epävarmoja ja sääntelemättömiä sijoituskohteita, ja niihin sijoittaessa kyseinen sijoituskohde kannattaa tuntea pelkkää kurssitaulukkoa syvemmin.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on Bitcoin ETF?

Bitcoin ETF olisi markkinoille tullessaan pörssinoteerattu rahasto, joka seuraisi Bitcoinin arvon kehitystä. 

Kuka voi ostaa Bitcoin ETF:iä?

Bitcoin ETF ei vielä ole virallisesti hyväksytty markkinoille, mutta lohkoketjuihin perustuvia ETF:iä on jo olemassa, ja niihin voivat sijoittaa kaikki.

Onko Bitcoin ETF hyvä sijoitus?

Bitcoin ETF olisi markkinoille tullessaan suoraan kryptovaluuttaan itseensä sijoittamista riskivapaampi ja monipuolisempi sijoituskohde.

Miksi Bitcoin ETF eikä suora sijoitus Bitcoiniin?

Bitcoin on epävarma ja valitiili sijoituskohde, jonka kanssa kaupan käyminen on monimutkaista. Sen sijaan ETF ostaa Bitcoinit puolestasi, jolloin sijoitusriskisi pienenee.

Mitä ongelmia Bitcoin ETF:ään liittyy?

Ainoa suuri este Bitcoin ETF:n edellä ovat rahoitusmarkkinoiden sääntelyviranomaiset, joille kryptovaluuttojen sääntelemättömyys on ongelma.

Teresa Maria

Teresa Maria on copywriter ja digitaalinen nomadi.

Lähes vuosikymmenen ajan hän on työskennellyt digimarkkinoinnin parissa. Silloin, kun hän ei kirjoita tälle sivustolle, hän viettää aikaa oman bloginsa parissa, joka keskittyy matkailuun ja kestävään lifestyleen.

Teresa Maria sijoittaa pääasiassa kryptovaluuttaan ja näkee itsensä ennemmin pitkäaikaisena sijoittajana kuin päiväkauppiaana. Hänen omasta salkustaan löytyy korkean riskin omaisuuseriä, mikä on mahdollista, koska hän luottaa 100% naisen vaistoonsa.

Osakkeet, kryptovaluutat ja erilaiset sijoitusstrategiat ovat Teresa Marian suuri intohimo, ja tällä sivulla hän jakaa ajatuksiaan ja kokemuksiaan juuri näistä aiheista.

Katso kaikki artikkelit tekijältä Teresa Maria