Bitcoin Cash Kurssi Reaaliaikainen (BCH / EUR)

bitcoin-cash
bitcoin-cash

Bitcoin Cash (BCH)

Price
$ 192.33
OSTA BITCOIN CASH 68% vähittäiskauppaa käyvistä CFD -tileistä menettää rahaa.

Bitcoin Cash pähkinänkuoressa

Miten Bitcoin Cash kurssi kehittyy nyt ja tulevaisuudessa? Ennen kuin voimme pureutua näihin kysymyksiin, meidän täytyy ymmärtää mikä Bitcoin Cash on. Vaikka et tuntisi kryptovaluuttoja yleisesti, olet varmasti tietoinen Bitcoinista. Se tuotiin markkinoille ensimmäisenä kryptovaluuttana vuonna 2009, ja on viimeisen vuoden aikana nauttinut huimista kurssinousuista. Bitcoin perustuu lohkoketjuun, ja koska sen lohkoketju on ensimmäinen, menestyneesti lanseerattu laatuaan, sillä on paljon heikkouksia, joita on pyritty vuosien saatossa ratkomaan monin erilaisin keinoin. Bitcoinin alkuperäisen lohkoketjun suurimmat haasteet liittyivät sen hitauteen ja kalleuteen. 

Nämä haasteet eivät sinällään haittaa sen integrointia esimerkiksi yritysten käyttöön, mutta kuluttajien saralla Bitcoinin käyttö maksuvälineenä on edelleen hyvin haastavaa. Sen vuoksi sen alkuperäisestä lohkoketjusta aloitettiin vuonna 2017 uusi haara, joka sai nimekseen Bitcoin Cash. Tämän haaran haluttiin tarjoavan ratkaisu nimenomaan kuluttajamarkkinoiden puolelle. Käytännössä se tarkoitti sitä, että Bitcoin Cash lohkoketju pystyi heti haarautumisestaan lähtien käsittelemään huomattavasti suuremman määrän transaktioita nopeammin, kuin mihin alkuperäinen Bitcoin lohkoketju pystyi.

Bitcoin Cash kurssi

Bitcoin Cash on tietenkin emokryptonsa tavoin sijoituskohde, mutta ennen kaikkea se on tarkoitettu digitaaliseksi maksuvälineeksi yksityishenkilöiden väliseen kaupankäyntiin. Voit esimerkiksi ostaa Bitcoin Cashia, ja sen jälkeen käyttää sitä maksuvaluuttana sellaisissa verkkokaupoissa, jotka hyväksyvät kryptovaluuttaa. Halvemman ja kevyemmän rakenteensa vuoksi Bitcoin Cashia voi käyttää maksuvaluuttana vaikka kännykällä, mikä ei välttämättä olekaan ihan yhtä yksinkertaista sillä aidolla ja alkuperäisellä Bitcoinilla. 

Maksuvaluuttana toimimisen lisäksi Bitcoin Cashille on suunniteltu muitakin käyttömahdollisuuksia. Se esimerkiksi poistaa maiden rajat ylittävistä rahalähetyksistä melkein kokonaan lähetysten maksut ja lyhentää maksujen siirtymisaikaa radikaalisti. Lisäksi sen käyttö tokenina erilaisiin lohkoketjuissa tapahtuviin transaktioihin ja tapahtumiin on mahdollista, ja sen on tarkoitus myös mahdollistaa yksinkertaisten älysopimusten kehittäminen. 

Näiden kaikkien käyttötarkoitusten implementointi on kuitenkin edelleen kesken, minkä lisäksi kannattaa huomioida, että Bitcoin Cash on edelleen kryptoalan ulkopuolella huonosti tunnettu kryptovaluutta. Sen tunnettuuden vähyys hidastaa sen käytön laajentumista. Mutta mistä Bitcoin Cash kurssi itse asiassa koostuu ja mitkä asiat vaikuttavat siihen?

 • capital toplist stb
  Arvosana
  Mitä mieltä me olemme
  • Optimoi strategiasi AI-analyysien avulla
  • Valitse yli 6000+ CFD-kohteen väliltä
  • Ilmaisia webinaareja, kursseja ja oppaita
  Kauppakohtainen hinta 0 EURO Tilimaksu 0 EURO Mobiilisovelluksen pisteet
  8/10
  OSTA KRYPTO Lue arvostelu 79,17% yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa, kun he käyvät CFD -kauppaa tämän välittäjän kanssa.
  Sinun on itse harkittava, onko sinulla varaa ottaa suuri riski pääoman menettämisestä.
 • nordnet toplist stb
  Arvosana
  Mitä mieltä me olemme
  • Pohjoismaiden suurin sijoittamiseen erikoistunut palvelu
  • Suurin valikoima suomalaisia ja pohjoismaalaisia osakkeita
  • Saat pääsyn heidän sosiaalisen median kanavilleen
  Kauppakohtainen hinta 0 EURO Tilimaksu 0 EURO Mobiilisovelluksen pisteet
  7/10

Bitcoin Cash kurssi

Nyt kun ymmärrämme mikä Bitcoin Cash on ja miten se toimii, voimme keskustella siitä, miten Bitcoin Cash kurssi muodostuu, ja mihin asioihin se reagoi. Kryptovaluuttojen kurssit ovat hyvin riippuvaisia niiden lohkoketjujen arvosta kokonaisuudessaan, mikä taas riippuu kyseisen lohkoketjun kyvystä tarjota markkinoille jokin varteenotettava käyttötarkoitus. Kryptovaluutta ei siis itsessään ole välttämättä minkään arvoinen, vaan sen arvo pohjautuu sen lohkoketjun, eli verkon suosioon (eng. network value). 

Bitcoin Cash kurssi

Bitcoin Cash kurssi on mielenkiintoinen seurattava, sillä se on huomattavasti volatiilimpi tapaus, kuin emokryptonsa siitä huolimatta, että sillä on selkeä käyttötarkoitus, joka on maksuvaluuttana toimiminen. Käyttövaluutan lisäksi Bitcoin Cash kehittäjät ovat halunneet viedä sitä älysopimusalustojen suuntaan. Nämä käyttötarkoitukset ovat kuitenkin jääneet isosti itse Bitcoinin varjoon, eikä kehitysryhmä ole panostanut Bitcoin Cashin maineen kasvattamiseen, mikä olisi sille elintärkeää. Projekti on edelleen pahasti keskeneräinen, ja Bitcoin Cash kurssi heijastaa tätä: se on pomppinut kurssitaulukolla läpi vuoden miten sattuu.

Bitcoin Cash kurssi kuitenkin hyötyy siitä, että se on niin vahvasti sidottu markkinoiden suurimpaan ja tunnetuimpaan kryptovaluuttaan, eli Bitcoiniin. Kun Bitcoin kurssi nousee, myös Bitcoin Cash kurssi nousee. Pienempien kryptovaluuttojen arvot eivät olekaan loppupeleissä niistä itsestään kiinni, vaan niihin vaikuttaa todella vahvasti koko kryptomarkkinoiden vointi. Tämän on ihan käytännössä todistanut Bitcoinin raju liikehdintä kurssitaulukolla vuoden 2022 alussa: kun Bitcoin nousi stratosfäärisesti, kaikkien kryptovaluuttojen arvot kohosivat sen perässä. Ja kun Bitcoin hinta syöksyi, koko markkinat sukelsivat perässä. Bitcoin Cash kurssi on kuitenkin huomattavasti volatiilimpi kuin Bitcoin.

Kysyntä ja tarjonta vaikuttavat Bitcoin Cash kurssiin

Vaikka kryptovaluutat eroavat perinteisemmistä sijoituskohteistamme, ja niiden arvon koostumisesta paljon, on yksi asia, mikä pätee samalla tavalla sekä osakkeisiin, että kryptovaluuttoihin: kysynnän ja tarjonnan laki. Kuten mainitsimme aiemmin, Bitcoin Cash kurssi voi hyvin, kun sen Bitcoin voi hyvin, ja jos sen itsensä käytölle on paljon kysyntää. Mutta jos kryptovaluuttojen treidaajille ei yhtäkkiä kelpaisikaan BCH -valuutta, jolloin sen tarjontaa olisi enemmän kuin kysyntää, Bitcoin Cash kurssi voi laskea.

Edellä olevasta esimerkistä näemme, että kysyntä ja tarjonta vaikuttavat paljon kryptovaluuttojen arvojen kehitykseen. Mutta erityisesti kysynnän pohjana on aina kryptovaluuttojen tai niiden lohkoketjujen käyttötarkoitus, joten niitä ei voida vertailla perinteisten valuuttojen kanssa lainkaan. Lisäksi se tarkoittaa sitä, että kryptovaluuttoihin sijoittaessa, niiden käyttötarkoitusten selvittäminen on kaikki kaikessa. Käyttötarkoitus määrittelee kyseisen kryptovaluutan ja koko projektin arvon, koska ilman käyttötarkoitusta niillä ei ole pitkän aikavälin kasvupotentiaalia.

Lue lisää Bitcoin Cashista ja sen käyttötarkoituksesta täältä. 

Muutama sana vielä perinteisten markkinoiden vaikutuksesta Bitcoinin kurssiin ja sen kehitykseen jatkossa: ainakaan tällä hetkellä esimerkiksi talouskriisit eivät heijastu kryptovaluuttojen arvon kehitykseen lainkaan, tai jos heijastuvat, niin positiivisesti. Tämä näkyy siinä, että kun perinteisellä taloudella menee huonosti, sijoittajat kääntyvät kryptovaluuttojen puoleen, mikä automaattisesti lähtee nostamaan niiden arvoa. Tästä huolimatta kryptovaluutatkin dippasivat rajusti koronapandemian saapuessa Eurooppaan, ja osakemarkkinoiden romahtaessa maaliskuussa 2020. Pidä siis kryptoihin sijoittaessa myös koko markkinoita silmällä.

Bitcoin Cash louhinta

Olet varmasti kuullut louhinnasta, joka on prosessi, jolla luodaan uusia Bitcoineja markkinoille. Louhiminen tapahtuu niin sanotuilla supertietokoneilla, jotka maksavat helikoptereita, ja vaativat hurjia määriä sähköä prosessoidakseen louhinnan vaatimia laskutoimituksia. Louhinta on siksi hidas ja kallis prosessi, johon monilla ei ole mahdollisuutta osallistua. Lisäksi louhintaan on viime aikoina liitetty hyvin paljon huomiota sen järjettömän sähkön käytön ja negatiivisten ympäristövaikutusten vuoksi,. Tämä on johtanut siihen. että monet vielä louhittavat kryptovaluutat ovat parhaillaan luopumassa tästä, ja siirtymässä stakingin puolelle.  

Bitcoinin algoritmi kuitenkin pysyy Proof-of-Work algoritmina, mikä tarkoittaa, että myös Bitcoin Cash pysyy edelleen louhittavien kryptovaluuttojen listalla. Bitcoin Cashin lohkoketjuun louhitaan uusi kokonainen lohko noin joka kymmenes minuutti, ja mitä enemmän lohkoja louhitaan, sitä haastavammaksi louhinnan vaatimat laskutoimitukset käyvät. Tämän seurauksena louhinnan vauhti tulee jatkossa hidastumaan, minkä oletetaan tuovan vakautta Bitcoin Cash kurssi lle. Sinäkin voit osallistua Bitcoin Cash louhintaan, mutta sitä varten tarvitset kaivostoimintaan riittävän tehokkaan tietokoneen, joka on yhdistettävä Bitcoin Cash -verkkoon. Louhimalla pääset ansaitsemaan Bitcoin Cashia suoraan sen sijaan, että ostaisit Bitcoin Cashia.

Miten Bitcoin Cash kurssi kehittyy tulevaisuudessa?

Bitcoin Cash on tunnettu kryptovaluutta niiden keskuudessa, jotka ovat seuranneet kryptomarkkinoita muutenkin, kuin vain sen aidon ja alkuperäisen Bitcoinin suhteen. Mutta näiden markkinoiden ulkopuolella Bitcoin Cash ei sano monellekaan mitään. Tällä on ollut osaltaan vaikutusta siihen, että Bitcoin Cash kurssi on sen emokryptoa volatiilimpi. Toukokuussa 2022 Bitcoin Cash kurssi nousi melkein 1 300 dollariin coinilta, mutta on tämän pikahypyn jälkeen mennyt siksakkia vain 300 ja 600 dollarin välimaastossa.  

Jatkossa Bitcoin Cash kurssi ja sen kehitys tulee riippumaan paljolti siitä, miten hyvin sen tunnettuus lisääntyy, ja jos sitä otetaan käyttöön esimerkiksi maksuvaluuttana yleisillä markkinoilla. Lisäksi sille on kehitteillä oma älysopimusten kehittämiseen tarkoitettu alusta, mutta tällä saralla sillä on vastassaan niin suuren luokan kilpailijoita (Ethereum ja Cardano), että sen peli on jo melkein pelattu ennen kuin koko alusta edes valmistuu. 

Koska Bitcoin Cashin tulevaisuus riippuu siitä, mitä enemmän sitä otetaan käyttöön, monet analyytikot eivät näe sitä suurena suosikkina sijoittajien keskuudessa. Mutta löytyy niitäkin asiantuntijoita, jotka vielä uskovat Bitcoin Cashin potentiaaliin nousta pitkällä aikavälillä. Mutta kuinka paljon, sitä on lähes mahdotonta sanoa. Optimistisimmat äänenkannat ovat arvioineet, että Bitcoin Cash kurssi nousee jopa 2 000 – 7 000 dollarin välimaastoon vuonna 2022 . Jos olet aikeissa sijoittaa Bitcoin Cashiin suosittelemme sinua miettimään, onko Bitcoin Cashilla potentiaalia nousta Bitcoinin kaltaiseksi käyttövaluutaksi perinteisillä rahoitusmarkkinoilla, ja tuleeko sen mahdolliselle älysopimusalustalle olemaan jatkossa kysyntää.

Kannattaako Bitcoin Cashiin sijoittaa?

Bitcoin Cash on monella tavalla erikoinen kryptovaluutta, ja samalla tavalla kuin alkuperäisen Bitcoinin, myös Bitcoin Cashin arvo koostuu täysin eri asioista, kuin esimerkiksi osakkeiden arvo. Kuten kävimme aiemmin läpi, kysyntä ja tarjonta ovat tottakai myös kryptovaluuttojen kohdalla erittäin tärkeässä asemassa, mutta yhtä tärkeää Bitcoin Cash kurssi lle on se, miten sen käyttö markkinoilla lisääntyy. Mitä enemmän Bitcoin Cashilla on käyttäjiä, sitä arvokkaampi koko kryptovaluutasta tulee. Vaikka se sai alkunsa erimielisyyksistä, sen arvo on kasvanut suhteellisen korkeaksi. Mutta markkinoilla ollaan silti hyvin skeptisiä sitä kohtaan, ja se on emokryptoaan volatiilimpi tapaus. 

Bitcoin Cash

Kryptovaluutat ovat ottamassa tällä hetkellä isoja harppauksia perinteisten rahoitusmarkkinoiden tontille, mutta Bitcoin Cashia ei näissä kekkereissä näy. Se on lähes tuntematon kryptomarkkinoiden ulkopuolella, eikä sitä ole otettu perinteisillä markkinoilla käyttöön. Tämä on ongelma, sillä sen kilpailijat ovat sitä jo huomattavasti edellä: Cardano on käynyt keskusteluita Google kanssa, Litecoin solmii yhteistyökuvioita tapahtumajärjestäjien ja ammattijärjestöjen kanssa, ja Ethereumin verkkoon rakennetut useat DeFi -projektit uhkaavat jo perinteisiä lainamarkkinoita. Itse Bitcoin toimii maksuvaluuttana jo jopa luottokorttien muodossa, mutta missä on Bitcoin Cash?

Kryptovaluuttoihin sijoittaessa sama sääntö pätee kaikkien kryptovaluuttojen kohdalla: suosittelemme sinua aina tutustumaan sen kryptovaluutan projektiin kokonaisuudessaa, johon olet aikeissa sijoittaa. Kryptovaluuttoihin sijoittamisen järkevyyttä on helpompi perustella, kun ymmärrät mihin jotakin tiettyä kryptovaluuttaa voidaan käyttää, ja näin ollen voit päätellä onko kyseisellä kryptolla kasvupotentiaalia. Osta Bitcoin Cash jos uskot, että siinä on potentiaalia nousta alkuperäistä Bitcoinia kustannustehokkaammaksi maksuvaluutaksi yleisille rahoitusmarkkinoille.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on Bitcoin Cash?

Bitcoin Cash on Bitcoinin haarauma, joten se sopii sijoituskohteeksi, mutta ennen kaikkea se on tarkoitettu digitaaliseksi maksuvälineeksi yksityishenkilöiden väliseen kaupankäyntiin.

Mikä on Bitcoin Cash reaaliaikainen hinta?

Kryptovaluuttojen hinnat vaihtelevat runsaasti päivästä toiseen, joten tarkista aina Bitcoin Cash reaaliaikainen hinta tältä sivulta.

Kasvaako Bitcoin Cash kurssi tulevaisuudessa?

Bitcoin Cash tarjoaa markkinoille maksuvaluutan, ja kehittää älysopimusalustaa, mutta analyytikoiden mielipiteet sen kurssin kehityksestä vaihtelevat reippaasti. 

Mistä Bitcoin Cash kannattaa ostaa?

Osta Bitcoin Cash helposti ja nopeasti suosituimmilta netin kaupankäyntialustoilta, kuten eToro: rekisteröidy, siirrä tilillesi rahaa ja osta Bitcoin Cash.

Kannattaako Bitcoin Cashiin sijoittaa?

Bitcoin Cash pystyy käsittelemään huomattavasti suuremman määrän transaktioita nopeammin, kuin mihin alkuperäinen Bitcoin pystyy, mutta se ei ole kovin tunnettu krypto.

Mitä Bitcoin Cash louhinta on?

Louhinnalla luodaan uusia Bitcoineja markkinoille. Louhiminen tapahtuu niin sanotuilla supertietokoneilla, jotka luovat lohkoja ratkaisemalla erittäin vaativia laskutoimituksia.

Teresa Maria

Teresa Maria on monipuolinen sisällöntuottaja, jolla on laaja kokemus sijoittamisesta ja kryptovaluutoista. Hänen Osakekoululle tuottamien sijoitusoppaidensa avulla sinustakin voi tulla ammattisijoittaja alta aikayksikön.

Katso kaikki artikkelit tekijältä Teresa Maria