Axie Infinity Kurssi Reaaliaikainen (AXS / EUR)

axie-infinity
axie-infinity

Axie Infinity (AXS)

Price
$ 14.06

Axie Infinity on lohkoketjuun perustuva digitaalinen peli, jossa pelaajat kasvattavat ja pelaavat omilla NFT -hahmoillaan, vaihtavat niitä ja ansaitsevat sivussa staking -palkkioita.

Osta Axie Infinity täältä 68% vähittäiskauppaa käyvistä CFD -tileistä menettää rahaa.

Axie Infinity: NFT -pelien seuraava suuri nimi

Axie Infinity tarjoaa lohkoketjupelien listaan uuden, erittäin mielenkiintoisen tulokkaan. Sen pelissä pelaajat voivat kryptovaluuttaa tallettamalla luoda oman, ainutlaatuisen NFT -pelihahmon, Axien, ja pelata palkitsevaa peliä samalla, kun hänen kryptotalletuksensa kerää “korkoa”. Axie Infinity kurssi on noussut nopeaa tahtia kesästä 2021 alkaen, ja siitä povataan seuraavaa lohkoketjupelien suurnimeä.

  • Axie Infinity tarjoaa viihdyttävän ja palkitsevan NFT -pelialustan, jonka kehityksestä ovat pitkälti vastuussa pelaajat itse
  • Axie Infinity kurssi lähit heinäkuussa 2021 nousuun, ja kävi parhaimmillaan jopa 160 dollarissa per AXS token
  • Axie Infinity -pelissä pelaajat luovat itse itselleen NFT -hahmon, jolla he voivat osallistua peliin, jota he voivat vaihtaa, ja joita he voivat parittaa luodakseen uusia hahmoja
  • Osta Axie Infinity eToron kansainväliseltä ja erittäin monipuoliselta kaupankäyntialustalta, jolta löytyy laaja lista myös muita kryptovaluuttoja. 
Osta Axie Infinity täältä 68% vähittäiskauppaa käyvistä CFD -tileistä menettää rahaa.

Axie Infinity kurssikaavio

Tässä näet Axie Infinity kurssin liikkeet sekä lyhyellä, että pitkällä aikavälillä:

Axie Infinity kurssi

Axie Infinity kurssi lähti heinäkuussa 2021 tasaiseen, mutta jyrkkään nousuun. Heinäkuussa pelin natiivivaluutan, Axie Infinity Shardin (AXS) hinta oli vain 3 dollaria, mutta marraskuussa se ylitti jo 160 dollarin hinnan per token. Se tarkoittaa sitä, että alle puolessa vuodessa Axie Infinity kurssi nousi hurjat 4 900 prosenttia. Tämän seurauksena Axie Infinityn markkina-arvo nousi yli 2 miljardiin dollariin, mutta joulukuussa sen markkina-arvo oli jo melkein 6 miljardia euroa. Tämän kehityksen seurauksena Axie Infinity siirtyi 100 parhaan kryptopelin joukosta TOP25:een, ja mikä hurjinta, se on jo arvokkaampi markkina-arvolla mitattuna, kuin Decentraland, joka yksi markkinoiden tunnetuimmista projekteista

Mistä tämä hurja kurssinousu oikein on johtunut, ja mistä Axie Infinity kurssi tulee jatkossakin olemaan riippuvainen? Heti ensimmäiseksi kannattaa ottaa huomioon, että kryptovaluuttana Axie Infinityyn eivät päde fiat-valuuttojen arvon nousun lait. Sen sijaan näitä kahta ei voida itse asiassa verrata lainkaan. Syy tähän on siinä, että yksi Axie Infinity kurssiin eniten vaikuttavista tekijöistä on sen käyttötarkoitus. Fiat-valuutoilla on tottakai vain yksi käyttötarkoitus (rahoitusväline), kun taas Axie Infinityn käyttötarkoitus on paljon monipuolisempi. Kyllä, sillä on kryptovaluutta, mutta sillä et voi maksaa aamukahviasi, vaan se toimii vain Axie Infinityn pelissä.

Axie Infinity Kurssi

Kun tähän lisätään vielä se fakta, että kryptovaluutat ovat digitaalisia valuuttoja, voidaan todeta, että kryptovaluutan käyttötarkoitus ymmärtämällä voidaan arvioida, onko tälle kryptovaluutalle tulevaisuudessa laajalti käyttöä. Axie Infinity on pelitoken, ja peliala on alati kasvava markkina, joka ei ole kymmeniin vuosiin näyttänyt hiipumisen merkkejä. Ja mitä suositumpi Axie Infinity -pelistä tulee, sitä enemmän sen pelissä, eli verkossa tulee olemaan käyttäjiä, mikä tuo vakautta koko projektille, ja nostaa sen arvoa (network value). 

Lyhyestä virsi kaunis: mitä enemmän Axie Finityn verkossa, eli pelissä on käyttäjiä (kehittäjiä, pelaajia, treidaajia), sitä nopeammin Axie Infinity kurssi tulee nousemaan. Mutta kryptovaluutat ovat alttiita myös koko markkinan liikehdinnälle, erityisesti Bitcoinin hinnan vaihteluille. Se on jo moneen kertaan huomattu, että kun Bitcoinin hinta nousee, koko kryptomarkkinat seuraavat perässä. Mutta sama logiikka toimii myös toiseen suuntaan, eli kun Bitcoinin hinta laskee, se voi iskeä kovaa moniin muihinkin kryptovaluuttoihin. Siksi kryptovaluutan käyttötarkoitus on niin tärkeä tekijä sen vakauden määrittelemisessä. Ja siinä taas on täysin kyse kysynnän ja tarjonnan tasapainosta. 

Lue täältä kuinka ostaa Axie Infinity.

Kysyntä ja tarjonta vaikuttavat Axie Infinity hintaan

Kuten perinteisemmätkin sijoituskohteet, myös Axie Infinity kurssi on hyvin riippuvainen kysynnän ja tarjonnan tasapainosta. Varsinkin kun muistetaan, että monia kryptovaluuttoja on tarjolla markkinoille vain rajoitettu määrä. Esimerkiksi AXS tokeneita on kaiken kaikkiaan olemassa 270 miljoonaa tokenia, joista vasta noin 61 miljoonaa tokenia on liikkeessä. Eksklusiivisuus tekee usein esineistä ja asioista houkuttelevia, ja niin kauan kuin AXS tokeneille on runsaasti kysyntää, sen arvo on plussalla. Jos taas tokeneita olisi enemmän, kuin niiden ottajia, kryptovaluutan arvo voisi laskea. 

Mitkä asiat sitten vaikuttavat Axie Infinity kurssi kysynnän ja tarjonnan vaihteluihin? Kysyntää tottakai lisää Axie Infinityn pelin suosion kasvu. Eli mitä laajemmin peliä tunnetaan, ja mitä enemmän sijoittajat siihen ja pelaajat liittyvät peliin mukaan, sitä paremmin Axie Infinity kurssi voi. Jos taas esimerkiksi kryptovaluuttojen sääntely jossain vaiheessa tiukentuisi, se voisi heijastua kryptojen kursseihin hintoja laskevasti. Kannattaa kuitenkin huomata, että tällaiset kryptomarkkinoiden ulkopuoliset vaikutukset kryptoihin ovat usein vain hyvin lyhytaikaisia dippauksia. 

Yleisesti ottaen voidaan kuitenkin sanoa, että Axie Infinity kurssi on perinteisten markkinoiden heilunnalta suojassa. Tällä hetkellä esimerkiksi talouskriisit eivät heijastu kryptovaluuttojen arvon kehitykseen ainakaan negatiivisesti, vaan sen sijaan talouden huonoina aikoina on ollut nähtävissä päinvastaista liikettä: kun perinteinen talous sakkaa, sijoittajat kääntyvät nykyään useammin kryptovaluuttojen puoleen kullan sijasta. Tämä taas automaattisesti lähtee nostamaan niiden arvoa. Suuret, globaalit tapahtumat, kuten pandemia, voi saada kryptovaluuttojenkin kurssit notkahtamaan, mutta vain väliaikaisesti.

Axie Infinity pelin vaikutus AXS kurssiin

Axie Infinity kurssi

Kuten aiemmin mainitsimme, se mikä vaikuttaa kaikkein vahvimmin Axie Infinityn kurssin kehitykseen, on sen oma käyttötarkoitus, eli tässä tapauksessa sen tarjoama NFT -peli. Peliin mukaan päästäkseen pelaajan on talletettava Axie Infinityn lohkoketjun älysopimuksiin vähintään kolme AXS tokenia, jolloin hän pääsee käsiksi galleriaan osia, joista hän voi rakentaa itselleen oman pelihahmon. Jokainen hahmo on ainutlaatuinen NFT -omaisuus, ja pelaaja kasvattaa hahmon samaan tapaan kuin 90-luvun Tamagotchit toimivat. 

Hahmon rakennusaineisiin käsiksi pääsemiseen tarvittavien tokeneiden panostamisen lisäksi Axie Infinity mahdollistaa myös suoran stakingin. Tällöin käyttäjä tallettaa kryptovaluuttaa pelin lohkoketjuun pidemmäksi aikaa, ja saa vastineeksi oikeuden äänestää lohkoketjun hallinnollisista asioista, eli osallistua projektin kehitykseen. Tämä on tottakai palkittavaa toimintaa, eli steikkaajalle maksetaan tästä työstä palkkiona lisää kryptovaluuttaa. Itse asiassa Axie Infinityn lohkoketju vaatii palkkioiden maksamisen vastineeksi, että käyttäjä joko pelaa peliä, tai osallistuu äänestyksiin. 

Stakingiin kannustamisen syynä on se, että jokainen panostettu AXS token tuo projektille vakautta, mikä taas kannustaa suurempaa joukkoa sijoittajista sijoittamaan siihen. Eli se toimii win-win -periaatteella, sillä sekä käyttäjät, että alusta itse hyötyvät. Palkkioiden ansaitsemisen lisäksi Axie Infinity -pelaajat näkevät koko ajan kuinka paljon passiivista tuloa he ovat tienanneet. Tämä houkuttelee monia tämän pelin ääreen, sillä passiivisen tulon määrä tottakai suurenee sitä mukaa, kun pelin arvo nousee, ja pelin arvo nousee mitä enemmän sillä on käyttäjiä. Siinä on kaunis kiertokulku valmiina.

NFT selitettynä

Kirjainyhdistelmä ‘NFT’ tulee englanninkielen sanoista Non-Fungible Token, joka kääntyy suomeksi ei-vaihdettaviksi rahakkeiksi. NFT:t ovat siis kryptotokeneita, joita ei voi vaihtaa toisiin NFtokeneihin, niinkuin kryptovaluuttoja voi vaihtaa keskenään. Tämä johtuu siitä, että jokainen olemassa oleva NFT on kuin aitoustodistuksella merkitty ainutlaatuinen token, eli digitaalinen omaisuuserä, jota ei voi korvata toisella, kopioida tai vaihtaa. NFT on aina alkuperäinen ja ainutlaatuinen, minkä vuoksi esimerkiksi NFT -taideteokset ovat tämän hetken hypen keskellä niin arvokkaita. 

Axei Infinity -pelissä taas jokainen peliin luotu hahmo on ainutlaatuinen NFT. Ja näitä NFT -hahmoja voi myydä, ostaa ja vaihtaa pelin sisällä. Peliä pelaamalla ja taisteluja voittamalla hahmoille vapautuu EXP -pisteitä, joiden avulla hahmojen ominaisuuksia voi päivittää huomattavasti arvokkaammilla vaihtoehdoilla, jotka tottakai nostavat hahmon arvoa. Ja NFT:t tunnetaan tällä hetkellä nimenomaan niiden seassa liikkuvista jättimäisistä rahasummista. Taide- ja muoti -NFT:t ovat kuuminta hottia, mutta pelialan NFT:t houkuttelevat käyttäjiä huomattavasti nopeammin kuin digitaaliset vaatteet. Pidä siis näitä markkinoita nyt silmällä todella tarkkaan, jos äkkirikastuminen kiinnostaa.

Miten Anxie Infinity kurssi kehittyy tulevaisuudessa?

Tämän artikkelin kirjoitushetkellä Axie Infinity AXS hinta on 95,98 dollaria per token, eli se on tullut marraskuun 160 dollarin hintapiikistä jo hyvän matkaa alas. Mutta siitä huolimatta se on lokakuun alusta alkaen pysynyt reippaasti yli 70 dollarin hinnassa. Sen hinnan nousu on tuonut mukanaan rutkasti volatiilisuutta, mutta se sopii erinomaisesti niille, joita kiinnostaa nimenomaan aktiivinen treidaaminen. Huomattavaa ja mielenkiintoista siinä, miten Axie Infinity kurssi käyttäytyy, on se, että se on onnistunut nousemaan isosti ihan omia aikojaa, ilman esimerkiksi Bitcoinin puskemista. Itse asiassa Bitcoinin volatiilisuus samalla aikavälillä ei näytä vaikuttaneen Axie Infinityyn paljoakaan.

Sen vakaus ja vahvuus juontaa juurensa Axie Infinityn käyttötarkoituksen suureen potentiaaliin ja kiinnostavuuteen. Sen lisäksi se myös hyötyy luonteestaan NFT -projektina: NFT -markkinat ovat nousussa. Kaiken tämä vuoksi ei ole yllättävää, että alan asiantuntijat ja analyytikot uskovat Axie Infinityn pitkän aikavälin kasvuun. Monet jopa uskovat, että netissä liikkuvat hinta-arviot seuraavan viiden vuoden ajalta ovat reippaasti alakanttiin. Kannattaa kuitenkin pitää pää kylmänä, sillä kryptomarkkinoiden kehityksen ennustaminen on käytännössä lähes mahdotonta, ja verrattavissa vedonlyöntiin. 

Kryptovaluuttoihin sijoittaessa ei kannata koskaan mennä kenenkään toisen neuvojen mukana, vaan sinun on itse tehtävä tutkimustyö, jonka perusteella pystyt päättelemään, olisiko jossain kryptovaluutassa hyvää kasvupotentiaalia joko pitkällä tai lyhyellä aikavälillä. Kryptovaluuttoihin sijoittamisen järkevyyttä taas on helpompi arvioida, kun ymmärrät mihin jotakin tiettyä kryptovaluuttaa voidaan käyttää. Muista lisäksi ottaa huomioon se fakta, että kryptovaluutat ovat aina alttiita koko kryptomarkkinoiden liikehdinnälle. Osta Axie Infinity kun ymmärrät sen käyttölogiikan ja potentiaalin kryptomarkkinoilla, sekä jos uskot sen potentiaaliin nousta seuraavaksi suureksi lohkoketjupeliksi ja kryptovaluutaksi.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on Axie Infinity?

Axie Infinity on lohkoketjuun perustuva digitaalinen peli, jossa pelaajat kasvattavat ja pelaavat omilla NFT -hahmoillaan, vaihtavat niitä ja ansaitsevat sivussa staking -palkkioita.

Miten Axie Infinity kurssi kehittyy tulevaisuudessa?

Axie Infinity tarjoaa viihdyttävän, palkitsevan ja jo valmiiksi suositun käyttötarkoituksen, eli digitaalisen pelin, mikä povaa sille valoisia tulevaisuudennäkymiä. 

Miten voin ostaa Axie Infinitya?

Osta Axie Infinity helposti ja nopeasti eToron kaupankäyntialustalta: rekisteröidy palveluun, siirrä tilillesi rahaa ja osta Axie Infinity tänään!

Mikä on Axie Infinity hinta?

Axie Infinity hinta, kuten kaikkien kryptovaluuttojen hinnat, muuttuvat päivittäin, joten tarkista aina reaaliaikainen Axie Infinity kurssi tältä sivustolta.

Minkä hintainen Axie Infinity on vuonna 2025?

Analyytikot uskovat Axie Infinityn kasvuun pitkällä aikavälillä, ja vuonna 2025 sen uskotaan olevan jopa 700 – 1000 dollarin arvoinen per AXS token.

Onko Axie Infinity hyvä sijoitus?

Analyytikot uskovat Axie Infinityn kasvuun tulevaisuudessa, minkä vuoksi monet suosittelevat sitä pitkän aikavälin sijoituskohteeksi.

Teresa Maria

Teresa Maria on monipuolinen sisällöntuottaja, jolla on laaja kokemus sijoittamisesta ja kryptovaluutoista. Hänen Osakekoululle tuottamien sijoitusoppaidensa avulla sinustakin voi tulla ammattisijoittaja alta aikayksikön.

Katso kaikki artikkelit tekijältä Teresa Maria