Algorand (ALGO) Kurssi ja Hinta 2022

algorand
algorand

Algorand (ALGO)

Price
$ 0.365791
Osta Algorand täältä 68% vähittäiskauppaa käyvistä CFD -tileistä menettää rahaa.

Algorand kurssi

 • capital toplist stb
  Arvosana
  Mitä mieltä me olemme
  • Optimoi strategiasi AI-analyysien avulla
  • Valitse yli 6000+ CFD-kohteen väliltä
  • Ilmaisia webinaareja, kursseja ja oppaita
  Kauppakohtainen hinta 0 EURO Tilimaksu 0 EURO Mobiilisovelluksen pisteet
  8/10
  OSTA KRYPTO Lue arvostelu 79,17% yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa, kun he käyvät CFD -kauppaa tämän välittäjän kanssa.
  Sinun on itse harkittava, onko sinulla varaa ottaa suuri riski pääoman menettämisestä.
 • nordnet toplist stb
  Arvosana
  Mitä mieltä me olemme
  • Pohjoismaiden suurin sijoittamiseen erikoistunut palvelu
  • Suurin valikoima suomalaisia ja pohjoismaalaisia osakkeita
  • Saat pääsyn heidän sosiaalisen median kanavilleen
  Kauppakohtainen hinta 0 EURO Tilimaksu 0 EURO Mobiilisovelluksen pisteet
  7/10

Nyt kun ymmärrämme mikä Algorand on ja miten se toimii, voimme keskustella siitä, miten Algorand kurssi muodostuu, ja mihin asioihin se reagoi. Kryptovaluuttojen kurssit ovat hyvin riippuvaisia niiden lohkoketjujen arvosta, mikä taas riippuu kyseisen lohkoketjun kyvystä tarjota markkinoille jokin varteenotettava käyttötarkoitus. Kryptovaluutta ei siis itsessään ole välttämättä minkään arvoinen, vaan sen arvo pohjautuu sen lohkoketjun, eli verkon suosioon (eng. network value). 

Algorand kurssi on sinällään hyvin vahvoilla, sillä Algorandin käyttötarkoitus on selkeä, sekä erittäin käytännöllinen. Älysopimukset ja hajautetut sovellukset tulevat koko ajan tarpeellisemmiksi yhä useammalle yritykselle ja organisaatiolle, kun maailma digitalisoituu kiihtyvällä tahdilla. Ja ne projektit, jotka tarjoavat sen helpoimman ja halvimman tavan kehittää näitä työkaluja ja prosesseja, voittavat. Algorand on tässä pelissä mukana lujalla otteella, mikä on näkynyt siinä, että Algorand kurssi on noussut alkuvuoden huippulukemia korkeammalle nyt syksyllä.

Algorand kurssi

Algorand kurssi hyötyy myös siitä, että se on DeFi -projekti, ja DeFi -markkinoiden voidessa hyvin, myös Algorand voi hyvin. Kryptovaluuttojen arvot eivät olekaan loppupeleissä eniten niistä itsestään kiinni, vaan niihin vaikuttaa todella vahvasti myös koko kryptomarkkinoiden kunto. Tästä yksinkertaisena esimerkkinä voidaan ottaa Bitcoinin raju liikehdintä kurssitaulukolla vuoden 2021 alussa: kun Bitcoin nousi stratosfäärisesti, kaikkien kryptovaluuttojen arvot kohosivat sen perässä. Ja kun Bitcoin hinta syöksyi, koko markkinat sukelsivat perässä. 

Bitcoin on yksinään niin vaikutusvaltainen kryptovaluutta, että sen liikkeillä on paljon vaikutusta koko kryptomarkkinoihin, kun taas muut kryptovaluutat voivat vaikuttaa markkinoihin vain suurena massana, eivät yksittäisinä kryptovaluuttoina. Algorand kurssi on kuitenkin muita vakaampi sen suhteen, että se tarjoaa DeFi -markkinoille erityisen käyttökelpoisen alustan, joka voidaan ottaa käyttöön kaupallisesti ja maailmanlaajuisesti.

Algorand pähkinänkuoressa

Algorand tarjoaa digitaalisille rahoitusmarkkinoille, eli kryptomarkkinoille lohkoketjun, jonka avulla älysopimusten ja hajautettujen sovellusten (dApps) kehittäminen onnistuu entistä nopeammin ja tehokkaammin. Algorandin lohkoketju julkaistiin Bostonissa, Yhdysvalloissa vuonna 2019 kahden vuoden kehitystyön seurauksena. Projektin takana toimii nimekäs MIT-professori, Silvio Micali, joka halusi tuoda DeFi -markkinat, eli hajautetun rahoituksen protokollat lähemmäs perinteisiä markkinoita. 

Algorand kurssi

Tätä unelmaa hän lähti toteuttamaan luomalla Algorand -alustan, jonka kautta yritykset pystyvät kehittämään omiin toimintoihinsa sopivia älysopimuksia ja hajautettuja sovelluksia, ja näin sujuvoittaa liiketoimiaan huomattavasti. Käytännössä älysopimukset ja hajautetut sovellukset voivat olla esimerkiksi digitaalisia työkaluja, sekä automatisoituja prosesseja. Micalin unelman toteutus on todellakin kantanut hedelmää, sillä vuoteen 2021 mennessä erityyppiset DeFi -projektit olivat jo saaneet käyttäjiä maailman suurimmista teknologiayhtiöistä ja esimerkiksi Visa tarjoaa jo erilaisia kryptoluottokortteja.

Algorand on nimenomaan alusta, joka tekee kryptovaluuttojen käytöstä perinteisten yritysten liiketoiminnassa helppoa ja tehokasta. Kryptovaluuttojen hitaus ja kalleus on pitkään hidastanut niiden käyttöönottoa, mutta Algorand on löytänyt tähän kaikkeen ratkaisun. Ja sen ratkaisun päätekijänä toimiva sen lohkoketjun älysopimukset. Koska älysopimuksissa yhteistyö tapahtuu suoraan kahden tekijän välillä ilman ylimääräisiä osapuolia, sopimusten muodostaminen on huomattavasti helpompaa, nopeampaa ja erittäin kustannustehokasta. 

Älysopimusten kehittäminen, eli koodaaminen Algorandin lohkoketjuun on tehty mahdollisimman helpoksi ja halvaksi sen käyttäjille, mikä kannustaa esimerkiksi nimenomaan yrityksiä ottamaan sen alustaa enemmän käyttöön. Tämä vakauttaa projektia kokonaisuudessaan, sekä nostaa koko projektin arvoa. Lisäksi Algorand kurssi hyötyy siitä, että älysopimukset ovat erityisesti DeFi -projektien saralla pakollisia pahoja. Tämän vuoksi niitä tarjoavat alustat, kuten Algorand, ovat viimeisen vuoden aikana nousseet arvoon arvaamattomaan. Sen potentiaali piilee nimenomaan sen lohkoketjun skaalautuvuudessa, mikä on älysopimuksille mannaa.

Kysyntä ja tarjonta vaikuttavat Algorand kurssiin

Vaikka kryptovaluutat eroavat perinteisemmistä sijoituskohteistamme, ja niiden arvon koostumisesta paljon, on yksi asia, mikä pätee samalla tavalla sekä osakkeisiin, että kryptovaluuttoihin: kysynnän ja tarjonnan laki. Kuten mainittiin, Algorand kurssi voi hyvin, kun sen alustalle on paljon kysyntää, ja alustan käyttötaso on korkealla. Mutta jos kryptovaluuttojen treidaajille ei yhtäkkiä kelpaisikaan ALGO -valuutta, jolloin sen tarjontaa olisi enemmän kuin kysyntää, Algorand kurssi voi laskea.

Edellä olevasta esimerkistä näemme, että kysyntä ja tarjonta vaikuttavat paljon kryptovaluuttojen arvojen kehitykseen. Mutta erityisesti kysynnän pohjana on aina kryptovaluuttojen tai niiden lohkoketjujen käyttötarkoitus, joten niitä ei voida vertailla perinteisten valuuttojen kanssa lainkaan. Lisäksi se tarkoittaa sitä, että kryptovaluuttoihin sijoittaessa, niiden käyttötarkoitusten selvittäminen on kaikki kaikessa. Käyttötarkoitus määrittelee kyseisen kryptovaluutan ja koko projektin arvon, koska ilman käyttötarkoitusta niillä ei ole pitkän aikavälin kasvupotentiaalia.

Muutama sana vielä perinteisten markkinoiden vaikutuksesta Algorandin kurssiin ja sen kehitykseen jatkossa: ainakaan tällä hetkellä esimerkiksi talouskriisit eivät heijastu kryptovaluuttojen arvon kehitykseen lainkaan, tai jos heijastuvat, niin positiivisesti. Tämä näkyy siinä, että kun perinteisellä taloudella menee huonosti, sijoittajat kääntyvät kryptovaluuttojen puoleen, mikä automaattisesti lähtee nostamaan niiden arvoa. Tästä huolimatta kryptovaluutatkin dippasivat rajusti koronapandemian saapuessa Eurooppaan, ja osakemarkkinoiden romahtaessa maaliskuussa 2020. Pidä siis kryptoihin sijoittaessa koko markkinoita silmällä.

Algorand staking

Olet varmasti kuullut louhinnasta, joka on prosessi, jolla luodaan esimerkiksi uusia Bitcoineja markkinoille. Louhiminen tapahtuu niin sanotuilla supertietokoneilla, jotka maksavat helikoptereita, ja vaativat hurjia määriä sähköä prosessoidakseen louhinnan vaatimia laskutoimituksia. Louhinta on siksi hidas ja kallis prosessi, johon monilla ei ole mahdollisuutta osallistua. 

Algorand staking

Mutta onneksi sen lisäksi on olemassa kryptovaluuttojen staking! Staking on prosessi, jossa sinulla on mahdollisuus tienata lisää kryptovaluuttaa korkona, kun talletat kryptovaluuttaa sen lohkoketjuun tietyn määrän tietyksi ajaksi. Tämä auttaa lohkoketjuprojektin kehitystä, ja olet näin ollen ansainnut palkkion, eli kyseistä kryptovaluuttaa palkaksi tuestasi. Algorandin alustalla staking on mahdollista kaikille käyttäjille, joilla on hallussaan sen ALGO -kryptovaluuttaa. 

Algorandin lohkoketju toimii Proof-of-Stake algoritmilla, joka mahdollistaa stakingin, mikä taas takaa Alograndin verkolle monia sen kilpailijoita nopeammat ja tehokkaammat transaktioiden vahvistukset ja käsittelyajat. Algorand staking on kuitenkin esimerkiksi sen suurinta kilpailijaa, Cardanoa, helpompaa: sinun ei tarvitse tallettaa ALGO coinejasi Algorandin lohkoketjuun tietyn prosessin kautta, vaan se riittää, että sinulla on ALGO -kryptovaluuttaa hallussasi edes yhden coinin verran. Tämä yksi coin kerryttää sinulle automaattisesti staking -palkkaa niin kauan, kuin sinulla on se. Palkka lisätään automaattisesti Algorand -tilisi saldoon.

Miten Algorand kurssi kehittyy tulevaisuudessa

Algorand on ampaissut kryptosijoittajien linssiluteeksi kesän 2021 loppupuolella, kun sen hinta per ALGO coin ampaisi huimaan kurssinousuun. Se nousi syyskuun alussa vain kahdessa päivässä 1,26 dollarista 2,31 dollariin, ja on sen jälkeen pysytellyt 1,50 dollarin yläpuolella. Tämä on erinomainen nousu, sillä kesällä ALGOn hinta oli vielä alle dollarin luokkaa, ja alkuvuodenkin hintapiikki on jäänyt syksyn kurssinousun jalkoihin. 

Jatkossa Algorand kurssi ja sen kehitys tulee riippumaan paljolti siitä, miten hyvin sen innovatiivista ja tehokasta alustaa otetaan käyttöön sekä kryptomarkkinoilla, että yleisillä markkinoilla esimerkiksi yritysten, jopa valtioiden taholta. Mitä enemmän sitä otetaan käyttöön, sitä enemmän sen arvon voidaan olettaa kasvavan, ja sitä vakaampi Algorandista tulee kokonaisuudessaan. 

Kiitos Algorandin selkeän käyttötarkoituksen monet analyytikot uskovat, että Algorand kurssi tulee ehdottomasti kasvamaan pitkällä aikavälillä. Mutta kuinka paljon, sitä on lähes mahdotonta sanoa. Useat eri lähteet arvioivat Algorandin hinnan vakiintuvan 3 – 5 dollarin välimaastoon vuonna 2022. Pitkän aikavälin arvioita on mahdotonta lähteä tekemään, mutta on suhteellisen turvallista sanoa, että Algorand on tullut jäädäkseen, ja sillä on kaikki ainekset suuren luokan menestykseen pitkällä aikavälillä.

Katso kuinka ostaa Algorand.

Kannattaako Algorandiin sijoittaa?

Osta Algorand (ALGO)

Tähän kysymykseen voit itse asiassa vastata vain sinä itse sen jälkeen, kun olet tehnyt tarvittavat tutkimustyöt, ja olet näin selvillä siitä, mikä Algorand on ja mihin sitä käytetään. Sen lisäksi on kuitenkin hyvä ottaa huomioon, että Algorand ei ole ainoa laatuaan, vaan sen suurimpana kilpailijana on markkinoilla pidetty Cardanon erittäin monipuolista lohkoketjua. Se tarjoaa samantyyppisen käyttötarkoituksen, ja sitäkin on jo otettu runsain mitoin käyttöön yritysmaailmassa. Lisäksi sekä tarjoamiensa palveluiden, että niiden hintojen saralla nämä kaksi ovat aivan rinta rinnan. 

Tällä hetkellä Cardanon ainoa etu Algorandiin verrattuna on sen status yleisesti paremmin tunnettuna projektina. Mutta kun kaivamme vähän syvemmälle, meille selviää, että Algorand tarjoaa itse asiassa huomattavasti Cardanoa alempia transaktiomaksuja, mikä saattaa osaltaan olla syynä sen ripeään kasvuun viime aikoina. Lisäksi voidaan olettaa, että kun sana Algorandin erityisen yksinkertaisesta ja palkitsevasta stakingista lähtee leviämään, sen käyttäjien määrä tulee lisääntymään. Ja käyttäjien lisääntyessä Algorand kurssi kasvaa.

Algorand tulee jatkossa hyötymään DeFi -markkinoiden kasvusta ja laajentumisesta. DeFi -projektien eteneminen on ollut vauhdikasta jo vuoden päivät, ja Algorand tekee tästä prosessista entistä sujuvampaa ja nopeampaa. Ja mitä enemmän DeFi -protokollien kehittäjiä päätyy käyttämään nimenomaan Algorandin lohkoketjua alustanaan, sitä nopeammin ja suuremmalla volyymilla sen arvon voidaan odottaa kasvavan. 

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on Algorand?

Algorand tarjoaa avoimen lohkoketjun, johon DeFi -kehittäjät voivat rakentaa helposti skaalautuvia älysopimuksia ja hajautettuja sovelluksia.

Mikä on Algorand reaaliaikainen hinta?

Kryptovaluuttojen hinnat vaihtelevat runsaasti päivästä toiseen, joten tarkista aina Algorandin reaaliaikainen hinta tältä sivulta.

Kasvaako Algorand kurssi tulevaisuudessa?

Algorand tarjoaa markkinoille käytännöllisen ja tehokkaan käyttötarkoituksen, minkä vuoksi analyytikot uskovat, että Algorand kurssi jatkaa kasvuaan pitkällä aikavälillä.

Mistä Algorand kannattaa ostaa?

Osta Algorand helposti ja nopeasti suosituimmilta netin kaupankäyntialustoilta, kuten eToro: rekisteröidy, siirrä tilillesi rahaa ja osta Algorand.

Kannattaako Algorandiin sijoittaa?

Algorand on kehitetty paikkaamaan monia samantyyppisiä projekteja vaivaavia ongelmia, kuten hitautta ja kalleutta, joten siinä on runsaasti potentiaalia, ja sen kiinnostavuus kasvaa.

Mitä Algorand staking on?

Talleta ALGO kryptovaluuttaa Algorand Walletiisi, jolloin sinut palkitaan samalla kryptovaluutalla vuosittaisella korolla, joka on melkein 6%.

Mitä DeFi:t ovat?

DeFi on Decentralized Finance, eli hajautetun rahoituksen protokolla, joka tarkoittaa digitaalisia rahoituksen ratkaisuja muun muassa lainamarkkinoille ja kiinteistöalalle.

Teresa Maria

Teresa Maria on monipuolinen sisällöntuottaja, jolla on laaja kokemus sijoittamisesta ja kryptovaluutoista. Hänen Osakekoululle tuottamien sijoitusoppaidensa avulla sinustakin voi tulla ammattisijoittaja alta aikayksikön.

Katso kaikki artikkelit tekijältä Teresa Maria