Aave Kurssi Reaaliaikainen (AAVE/ EUR)

aave
aave

Aave (AAVE)

Price
$ 78.69
Osta Aave täältä Sijoittaminen kryptovaroihin on sääntelemätöntä joissakin EU-maissa ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa.
Sinulla ei ole EU:n sijoittajatakuuta.
Pääomasi on alttiina riskeille.

Mistä asioista Aave kurssi on riippuvainen?

 • nordnet toplist stb
  Arvosana
  Mitä mieltä me olemme
  • Pohjoismaiden suurin sijoittamiseen erikoistunut palvelu
  • Suurin valikoima suomalaisia ja pohjoismaalaisia osakkeita
  • Saat pääsyn heidän sosiaalisen median kanavilleen
  Kauppakohtainen hinta 0 EURO Tilimaksu 0 EURO Mobiilisovelluksen pisteet
  7/10
 • pepperstone toplist stb 1
  Arvosana
  Mitä mieltä me olemme
  • Tarjoaa yli 70 valuuttaparia
  • Jopa 30:1 vipuvaikutus
  • Tukee MetaTraderia ja cTraderia
  Kauppakohtainen hinta Alk. 0,03 euroa Tilimaksu 0 euroa / vuosi Mobiilisovelluksen pisteet
  9/10
  OSTA KRYPTO Lue arvostelu 77.5% yksityissijoittajista menettää rahaa käydessään kauppaa CFD:llä tämän välittäjän kanssa.

Aave kurssi kiinnostaa varsinkin suomalaisia, sillä kyseessä on ensimmäinen mainetta niittänyt kryptovaluutta ja lohkoketjuprojekti, joka on Suomesta! Aave on viimeisen vuoden aikana noussut uudesta kryptovaluutasta suoraan varteenotettavimpien ja kiinnostavimpien DeFi projektien joukkoon. Tästä syystä nyt on korkea aika tutustua tähän suomalaiseen menestystarinaan paremmin. 

Käydään ensin läpi miten Aave kurssi on aikojen saatossa kehittynyt ja mitkä asiat vaikuttavat siihen. Tämän jälkeen kerromme mikä Aave itse asiassa on ja mihin sitä käytetään. Ja viimeiseksi käydään läpi Aaveen projektin statusta sijoituskohteena, kannattaako siihen sijoittaa vai ei? Mutta aloitetaan Aave kurssista.

Ihan ensimmäiseksi on tärkeää ymmärtää, että kryptovaluuttojen arvo koostuu aivan eri asioista ja eri tavalla kuin osakkeiden arvo. Niitä ei siis sinällään voi verrata toisiinsa. Kryptovaluuttojen arvo on hyvin pitkälle riippuvainen niiden pohjan, eli lohkoketjun arvosta: jos lohkoketjulla on paljon käyttäjiä, sillä on myös paljon arvoa. Mitä enemmän käyttäjiä, sitä enemmän niiden arvo kasvaa. Tämän vuoksi kryptovaluuttojen kohdalla on tärkeää tutustua projekteihin syvemmin ennen niihin sijoittamista, jotta ymmärrät missä niistä on potentiaalia ja missä ei. Jokainen kryptovaluutta on aivan omanlaisensa projekti, toisin kuin fiat-valuutat.

Aave kurssi

Pureudumme alempana tarkemmin siihen, mikä Aave itse asiassa on ja miten se toimii, mutta jotta voimme ymmärtää mistä sen arvo koostuu, meidän tulee ensin ymmärtää sen käyttötarkoitus. Aave on hajautettu lainajärjestelmä, jolla kuka tahansa voi lainata kryptovaluuttaa, toimia lainoittajana tai tallettaa kryptovaluuttaa alustalle koron kasvun toivossa. Koska kaikki tämä tapahtuu lohkoketjussa, kaikista lainatapahtumista puuttuu kokonaan välikädet, eli esimerkiksi perinteisillä lainamarkkinoilla tämä välikäsi olisi pankki. Sen sijaan kaikki lainat liikkuvat suoraan lainoittajan ja lainan ottajan välillä. 

Aave tuotiin markkinoille jo vuonna 2017, ja sen ICO keräsi 16,2 miljoonan dollarin potin sen ensimmäisellä rahoituskierroksella. Rahoituksen turvin projektia pystyttiin kehittämään sen verran pitkälle, että se pystyttiin lanseeraamaan. Vaikka Aaveen laina-alusta on rakennettu Ethereumin lohkoketjuun, sillä on oma natiivivaluuttansa, AAVE. Tämä natiivivaluutta mahdollistaa alustan hallinnoinnin steikkaamisen kautta, mikä tarkoittaa, että alustan käyttäjillä on AAVE -kryptovaluutan tallettamista vastaan oikeus osallistua järjestelmän ylläpitoon äänestämällä säännöistä ja käytännöistä. 

Mutta mistä Aave kurssi muodostuu? Tärkein menestyksen mittari Aaveen projektille on sen suosio markkinoilla: mitä enemmän sen laina-alustaa käytetään, sitä arvokkaampi Aave on. Lisäksi Aave staking nostaa projektin arvoa, sillä sen kautta alustan käyttäjät pääsevät kehittämään ja turvaamaan sen toimintaa. Heillä on itsellään kryptovaluuttaa kiinni projektissa, mikä varmistaa, että nämä käyttäjät pyrkivät tekemään projektille parhaita päätöksiä. Lisäksi Aave kurssi hyötyy siitä, että AAVE kryptovaluuttaa on markkinoilla rajoitettu määrä, samalla tavalla kuin Bitcoinejakin. Eksklusiivisuus toimii kryptomarkkinoilla kryptovaluuttojen hyväksi. 

Mikä Aave on?

Aaveen toi markkinoille Helsingissä tuolloin opiskellut Stani Kulechov, joka halusi luoda markkinoille täysin hajautetun lainapalvelun, joka on täysin vapaa keskuspankkien sääntelystä ja jäykkien lainamarkkinoiden hitaudesta. Lohkoketjut ja kryptovaluutat tarjosivat tälle visiolle täydellisen rakennusmaan. Stani rakensi Aave -lainaprotokollan Ethereumin lohkoketjuun, sillä Ethereum on jo pitkään ollut markkinoiden johtava älysopimusten rakennusalusta. Ja Aaveen lainaprotokolla perustuu juuri älysopimuksiin.

Aave on käyttötarkoitukseltaan yksinkertaisesti selitettynä kryptovaluutoilla toimiva lainapalvelu, eli sen palvelussa kuka tahansa voi toimia lainanantajana, tai lainan ottajana. Lainanantajat tallettavat lainattavat kryptovaluuttansa Aaveen lainapooleihin, joista lainaa tarvitsevat voivat nostaa tarvitsemansa summan vakuuksia vastaan. Vakuutena toimii esimerkiksi DAI kryptovaluutta. Lainanantajat ansaitsevat tottakai antamalleen lainalle korkoa. 

Aave kurssi

Lisäksi käyttäjät voivat tallettaa projektin omaa AAVE -kryptovaluuttaa alustalle, jolloin he saavat oikeuden osallistua aaveen protokollan ylläpitoon ja vahvistamiseen äänestysten kautta. Tätä kutsutaan stakingiksi, josta maksetaan käyttäjille palkkio samalla tavalla kuin louhinnasta. Aaveen lainapalvelut toimivat jopa 20 eri kryptovaluutalla, mutta niiden on oltava nimenomaan Ethereumin verkkoon rakennettuja ERC-20 tokeneita. Tämän hetken suurimpien kryptovaluuttojen joukosta löytyy runsaasti tällaisia tokeneita, joten tämä ei todellakaan ole hidaste. 

Vaikka projekti on luotu ja lanseerattu Suomessa, sillä on tänä päivänä ihan konkreettinen toimisto Lontoossa. Lisäksi Aave on ottanut suuren askeleen perinteisten lainamarkkinoiden tontin puolelle, sillä vuonna 2020 se sai Englannissa FCA -lisenssin, mikä tarkoittaa, että siitä tuli virallinen digitaalisen rahoituksen instituutio. Tämä saavutus on vakiinnuttanut Aaveen paikan markkinoilla erittäin konkreettisesti. Vuosi 2020 oli muutenkin Aaveelle menestyksekäs, sillä FCA -lisenssin lisäksi se vakiinnutti TVL-arvonsa (eng. Total Value Locked) 2,0 miljardin dollarin tuntumaan, mikä teki siitä Uniswap -projektin rinnalla yhden kryptomarkkinoiden suurimmista ja vakaimmista hajautetun rahoituksen tarjoajista. 

Aave on onnistunut vakiinnuttamaan paikkansa todella nopeasti näillä uusilla markkinoilla, ja toisin kuin monet muut kryptovaluutat, sitä pidetään suhteellisen vakaana, mitä tulee siihen sijoittamiseen. Tämä johtuu sen TLV-arvon vakiinnuttamisesta sekä sen rahoituslaitoksen lisenssistä, jotka vakuuttavat uudet käyttäjät sen toimivuudesta ja käytön luotettavuudesta. Siinä missä meemikryptot, kuten SHIBA INU ovat riippuvaisia sosiaalisen median suosiostaan, Aave kurssi on huomattavasti vakaammalla pohjalla.

Onko Aave DeFi?

DeFi -sana tulee englannin kielen sanoista Decentralized Finance, joka tarkoittaa suomeksi hajautetun rahoituksen protokollia. Koska kyseessä ovat nimenomaan hajautetut rahoitusratkaisut, DeFi -projektit perustuvat aina lohkoketjuun, joka takaa keskittämättömän, demokraattisen ja avoimen järjestelmän monenlaisille erilaisille rahoitusratkaisuille. Tämä sopii kryptovaluuttojen pirtaan erinomaisesti, sillä ne luotiin alunperin haastamaan perinteiset valuutat, jotka ovat erittäin säänneltyjä ja rajoitettuja. DeFi -projektit ovat askel eteenpäin kryptovaluutoista.

Kuluttajien luottamus esimerkiksi pankkeihin on viimeisimmän talouskriisin (2008) jälkeen rapautunut pahemman kerran, minkä vuoksi hajautetuilla, demokraattisille rahoitusratkaisuille on jo pitkään ollut kysyntää. Ei ole yhteensattuma, että maailman ensimmäinen hajautetun rahoituksen mahdollistanut järjestelmä, eli Bitcoinin lohkoketju, lanseerattiin juuri talouskriisin keskellä vuonna 2009. Bitcoin kuitenkin tarjoaa tällä hetkellä käyttöömme pääasiassa maksuvälineen, sekä tietenkin mielenkiintoisen sijoituskohteen, kun taas DeFi -projektit tuovat meille kaikkea seuraavaa:

 • kryptovaluuttalainoja (asuntolainoja, kulutusluottoja, sijoituslainoja, jne.)
 • joukkorahoitusta (hyväntekeväisyyskeräykset, rahoituskierrokset, jne.)
 • vakuutuksia (omaisuudelle, henkilöille, lemmikeille, jne.)
 • erilaisia sijoitusratkaisuja (pörssejä, likviditeettipooleja, passiivista tuloa, jne.)

Kaikki tämä tulee DeFi -projektien kautta mahdolliseksi kryptovaluutoilla! Tämä saattaa kuulostaa korkealentoiselta, mutta itse asiassa Suomesta löytyy yksi markkinoiden suurimmista DeFi -projekteista: AAVE lainaprotokolla pyrkii mullistamaan asuntolainamarkkinat hajautetulla luototusalustallaan.

Aave on yksi parhaiten menestyneistä DeFi -projekteista kryptomarkkinoilla ja sitä pidetään yhtenä vakaimmista hajautetun rahoituksen protokollista. DeFi -markkinoiden suosio lähti huimaan nousuun vuoden 2020 syksyllä, mikä tottakai avitti myös Aave kurssi nousuun. Projekti onnistui käyttämään tämän nousun hyväkseen ja vakiinnutti paikkansa lainamarkkinoilla FCA-lisenssin kautta vielä saman vuoden aikana. Vaikka yleisesti Aave ei välttämättä vielä ole kovinkaan tunnettu lainanottajien saralla, se päivä ei välttämättä ole enää kaukana kun otamme asuntolainamme kryptovaluutassa Aaveen palvelun kautta. Haluammehan tukea suomalaista.

Miten Aave hinta kehittyy tulevaisuudessa?

Yleissääntönä kryptovaluuttoihin sijoittaessa kannattaa muistaa, että niiden hintojen vaihtelut ovat hyvin riippuvaisia koko kryptomarkkinoiden kehityksestä. Jos esimerkiksi kryptojen kuningas, Bitcoin, yllättäen sukeltaisi, voit olettaa, että myös Aave kurssi seuraa perässä. Sama pätee tietenkin myös toiseen suuntaan, eli jos Bitcoinille povataan nousua, muidenkin kryptovaluuttojen voidaan odottaa reagoivan positiivisesti.

Kryptovaluutat ovat tunnetusti erittäin volatiileja sijoituskohteita, mutta Aave erottuu tässä edukseen: sitä pidetään yhtenä kryptomarkkinoiden vakaimpana projektina. Tämä johtuu suurelta osin siitä, että AAVE kryptovaluutan arvoa kontrolloidaan järjestelmään sen syntyvaiheessa talletettujen tokeneiden avulla, jolloin Aave kurssi pystytään pitämään tasaisempana kuin monien muiden kryptojen kurssit. Mutta se, että kryptovaluuttaa pidetään vakaana omin voimin ei kryptomarkkinoilla vielä riitä, vaan suuri osa Aaveen arvosta muodostuu sen käytön ja suosion kasvusta. 

Kaikki kryptovaluutat, myös Aave kurssi ovat olemassaolonsa puolesta hyvin riippuvaisia siitä, että niille löytyy kysyntää. Tämän vuoksi käyttäjien määrän kasvattaminen on Aaveen projektin tulevaisuuden puolesta perustavanlaatuisen tärkeää. Mitä enemmän Aaveen laina-alustalla on käyttäjiä, eli lainanantajia sekä lainan ottajia, sitä enemmän arvoa sen projektilla tulee olemaan. Aaveen kehittäjät ovat tästä hyvin tietoisia, minkä vuoksi projekti pyrkiikin kasvattamaan tietoisuutta siitä koko ajan ja lisäämään käyttäjämääriä. 

Käyttäjämäärän lisääminen on projektin arvon kasvattamisen lisäksi tärkeää siksi, että sen kasvaessa se tarvitsee lisää steikkaajia, eli käyttäjiä, jotka kryptovaluutan tallettamista vastaan osallistuvat alustan kehittämiseen ja vahvistamiseen. Jos uskot, että kryptolainat ovat tulevaisuudessa se uusi normaali, Aave on luultavasti paras sijoituskohde sinulle, sillä vaikka markkinoilta löytyy tällä hetkellä muutama kova kilpailija, Aaveen paikka kryptolainamarkkinoilla on vakaa. 

Onko Aave hyvä sijoitus?

Aave kurssi on voinut vuoden 2020 syksystä alkaen erinomaisesti. Ja tammikuussa 2021 Aave kurssi lähti huimaan nousuun, minkä jälkeen se on pysytellyt yli 300 dollarin arvossa per token koko vuoden. Kryptoalalla tämä suomalainen lainaprotokolla on erittäin arvostettu ja paljon käytetty DeFi -projekti, mikä nostaa sen arvoa entisestään. Se on esimerkiksi yksi Ethereumin verkon eniten käytetty lainajärjestelmä ja se on kerännyt talletuksia jo yli 158 miljoonan dollarin edestä. Sijoittajan kannalta Aave siis vaikuttaa erinomaiselta vaihtoehdolta.

Aave on erityisesti niille hyvä sijoituskohde, jotka uskovat nimenomaan hajautettujen lainojen nousevan tulevaisuudessa valtavirran suosioon. Kryptolainat ovat jo nostaneet suosiotaan parin viime vuoden ajan hyvää tahtia, joten juuri nyt näyttää siltä, että alan laajeneminen entisestään on vain ajan kysymys. Lisäksi Aaveella voi tehdä rahaa osallistumalla projektin hallintaan stakingin kautta. Staking on prosessi, josta käyttäjälle maksetaan palkkiona lisää kryptovaluuttaa. 

Haluamme kuitenkin yleissääntönä suositella, että muiden mielipiteiden kuuntelun sijasta tutkit tätä kryptovaluuttaa hieman itse ennen kuin sijoitat siihen. Tutki miten se on luotu, miten se toimii käytännössä esimerkiksi lainan ottamisen ja antamisen saralla, ja onko sille oikeasti tilaa suurten kryptovaluuttojen joukossa vielä jatkossakin. Tutki myös miltä Aave kurssi näyttää pidemmältä ajalta. Vaikka historia ei kerro mitään kryptovaluuttojen tulevaisuudesta sijoitusmarkkinoilla, saat kuitenkin paremman kuvan siitä, miten Aave kurssi käyttäytyy pitkällä aikavälillä.

Osta Aave täältä Sijoittaminen kryptovaroihin on sääntelemätöntä joissakin EU-maissa ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa.
Sinulla ei ole EU:n sijoittajatakuuta.
Pääomasi on alttiina riskeille.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä AAVE hinta on?

AAVE kurssi muuttuu joka päivä, ja sen vuoksi sinun tulee aina tarkistaa kryptosijoituksesi reaaliaikainen hinta, jonka löydät tältä sivustolta.

Mistä ostaa Aave kryptovaluuttaa?

Voit ostaa Aave kryptovaluuttaa Coinbase kaupankäyntialustalta luomalla palveluun tilin ja siirtämällä tilillesi rahaa. Tämän jälkeen voit käydä kauppaa Aaveella.

Mistä näen Aave kryptovaluutan reaaliaikaisen hinnan?

AAVE reaaliaikainen hinta löytyy aina tältä sivulta.

Nouseeko Aave hinta tulevaisuudessa?

Aave kurssi on tulevaisuudessa riippuvainen sen laina-alustan käytön kasvusta, mutta myös DeFi-markkinoiden kehityksestä. Kryptolainojen saralla analyytikot uskovat Aaveen kasvupotentiaaliin.

Mikä on Aave protokolla?

Aave on hajautettu lainajärjestelmä, jolla kuka tahansa voi lainata kryptovaluuttaa, toimia lainoittajana tai tallettaa kryptovaluuttaa alustalle koron kasvun toivossa.

Teresa Maria

Teresa Maria on copywriter ja digitaalinen nomadi.

Lähes vuosikymmenen ajan hän on työskennellyt digimarkkinoinnin parissa. Silloin, kun hän ei kirjoita tälle sivustolle, hän viettää aikaa oman bloginsa parissa, joka keskittyy matkailuun ja kestävään lifestyleen.

Teresa Maria sijoittaa pääasiassa kryptovaluuttaan ja näkee itsensä ennemmin pitkäaikaisena sijoittajana kuin päiväkauppiaana. Hänen omasta salkustaan löytyy korkean riskin omaisuuseriä, mikä on mahdollista, koska hän luottaa 100% naisen vaistoonsa.

Osakkeet, kryptovaluutat ja erilaiset sijoitusstrategiat ovat Teresa Marian suuri intohimo, ja tällä sivulla hän jakaa ajatuksiaan ja kokemuksiaan juuri näistä aiheista.

Katso kaikki artikkelit tekijältä Teresa Maria